Jihlava – Přerov 1:0 (kon.) | Benátky n/J – Motor ČB 2:3 (kon.) | Vsetín – Prostějov 4:1 (kon.)
Třebíč – Ústí n/L 3:2 (po pr.) | Poruba 2011 – Kadaň 8:1 (kon.) | Frýdek-M. – Kladno 5:1 (kon.)
Litoměřice – Havířov 5:1 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
LHK Jestřábi Prostějov
Pondělí 14.01.2019, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 46. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Na začátku třetí třetiny byli hosté střelecky daleko aktivnější a nebyli daleko od snížení na 3:2, které by jim dalo šanci na bodový zisk. Všechny jejich pokusy ale zastavila obrana nebo David Gába, jenž byl vyhlášen nejlepším vsetínským hráčem. Valachům se navíc podařilo přidat ještě jednu branku, když Tomáš Pitule napodobil zásah Ondřeje Kopty z páté minuty utkání. Za hosty byl pak nejlepším hráčem vyhlášen obránce Dušan Žovinec.
    Ode mě je to pro dnešek vše, ze vsetínského Lapače Vám přeji příjemný zbytek večera. (19:50:12)
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    To už ale pravděpodobně neklapne, jelikož Valaši tři sekundy před koncem třetí třetiny posílají kotouč do středního pásma.
     
    59:38
    Jestřábi se drží v útočném pásmu blízko Gábovy branky a vypadá to, že se ještě budou snažit o snížení.
     
    58:35
    Vsetínští už minutu a půl před koncem za tříbrankového vedení zkouší spíše kombinace na krásu. Zadovku od levé tyčky do mezikruží ale našli jen hosté, kteří se tak můžou vydat do útoku.
     
    57:48
    Z ostrého úhlu od levé tyčky to zkoušel Vítek a do mezikruží si pro jednu ze střel dobruslil také Teper. Oba tyto pokusy si hostující brankář Neužil pohlídal.
    56:31 Tomáš PITULE - 4:1
     
    56:31
    Vsetín právě vstřelil branku!
    TOMÁŠ PITULE získal kotouč a stejně jako Kopta v případě první vsetínské branky vymíchal gólmana. Ten puk nejprve zastavil svým levým betonem, ale centr třetí vsetínské formace se nenechal odradit a hledal místo pro dorážku. Gólman Prostějova nakonec kotouči do branky sám trochu pomohl. Asistence: Bez asistence.
     
    55:38
    Hosté v plném počtu.
     
    55:05
    Do Robovy střely od modré skočil Starý, který ji tak velice obětavě zablokoval. Puk končí mimo hrací plochu.
     
    54:43
    Domácí v plném počtu.
     
    Dnešní utkání sleduje 2510 diváků.
     
    54:13
    Dvořáček byl však i ve velké střelecké příležitosti. Všechny prostějovské střely mají v dnešním utkání stejný ráz a míří na betony. Gába zasahuje.
     
    53:57
    Dvořáček obral za vlastní brankou o puk Pituleho a vydal se do útoku. Zde svého spoluhráče v tomto smyslu pomstil Hryciow, který vzal na oplátku kotouč Dvořáčkovi.
     
    53:38
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Tomáš Nouza – 2 min., podrážení).
     
    53:12
    Vsetín dovezl puk za svou branku a přihrává si. Následuje vyhození domácího celku, které míří až za Neužilovu branku.
     
    52:59
    Zaváhání Prostějova mohl využít Pechanec, který si vzal kotouč k sobě a z otočky poslal puk mezi betony soupeřova brankáře. Neprosadil se, Valaši jsou však stále v držení puku.
     
    52:47
    Vsetín v oslabení velmi rychle vyhazuje.
     
    52:43
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Ondřej Slováček – 2 min., podrážení).
     
    51:39
    Kopta ze středního pásma nahodil na branku. Neužil rozehrál a vsetínského střídání se snažil využít Račuk. Přihrávka skrz mezikruží do předbrankového prostoru, ale nenašla žádného adresáta, který by ji mohl tečovat.
     
    50:23
    Ne příliš velké, ale o to důležitější, obranné zákroky předvádí Vsetínští ve svém pásmu. Hosté si do útočné třetiny nabruslí, ale Vsetínu se bez větších problémů daří zastavovat už první prostějovské střely po přechodu do ofenzivy.
     
    49:15
    Jestřábi pokračují ve svém tlaku. Žálčík s Prokešem chtěli kombinovat do prázdné brány, když jeden nahrál skrz brankoviště druhému k levé tyčce. Obrana Vsetína ale neponechala nic náhodě a střelu nedovolila.
     
    48:30
    Prostějovské přihrávky se od první třetiny velmi zlepšily. Matýsovu střelu z levého kruhu ale zablokoval domácí obránce Jeřábek.
     
    47:25
    Gába musel likvidovat další šanci Nouzy z mezikruží. Na druhou stranu se ale vydali také domácí a od modré ohrozil prostějovskou branku Teper. Neužil s přehledem zasáhl.
     
    45:42
    Prostějov je velmi aktivní a přímo se žene za snížením skóre. Domácí gólman zkontroloval situaci ve středním pásmu a vydal se rozehrát až na vrchol kruhů. Z jeho přihrávky se chystal těžit hostující Matýs, byl však v ofsajdu.
     
    45:24
    Následovala šance Dvořáčka, který pálil do odkryté branky. Jeho střelu vytěsnil Gába koncem své hokejky.
     
    45:12
    Nouza přidělal starosti Gábovi, když z blízka velmi prudce vypálil. Puk se od betonů odrazil zpět do brankoviště, ale vsetínský gólman už situaci neměl pod kontrolou. K jeho štěstí bránící Valaši střely zablokovaly.
     
    44:20
    Kopta poslal z rohu za prostějovskou brankou zadovku na právě najíždějícího Pituleho. Ten bez přípravy namířil puk okolo levé tyčky. Neužil zasahovat nemusel.
     
    43:45
    Časomíru zastavuje také Gába, který puk ukryl po nahození Prokeše, který naopak vyhrál souboj ve svém útočném pásmu.
     
    43:24
    Rác s Kucharczykem vybojovali puk u mantinelu útočného pásma. Po vítězství nad soupeřem v tomto souboji následovalo nahození na Neužila. Ten puk přikrývá lapačkou a hra je přerušena.
     
    42:34
    Nahození do útočného pásma Vsetína zpracoval místo Šilhavého Mikliš, který také vyzval k útoku Račuka. Jeho pokus z levého kruhu mířil nad branku.
     
    41:38
    Kopta nahrál na levé křídlo Theoretovi a vsetínští fanoušci už se radovali a zvedali ruce nad hlavu. Střela Kanaďana ale rozvlnil síť pouze zvenku, a tak vsetínské vedení nenavýšila.
     
    40:55
    Vsetínský výpad neměl dlouhého trvání. Vsacané ani nevystřelili a už měli kotouč na hokejkách zpět hosté. Ti se také vydávají do útoku.
     
    40:19
    Všechno vzal na sebe Račuk. Dostal se do pásma objel branku a hledal spoluhráče, kterému by mohl přihrát. Nakonec zvolil Žálčíka, který čekal u levé tyčky. Jeho pokus Gába kryje.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina skončila nerozhodně, oběma celkům se podařilo vstřelit po jedné brance. Tím pádem si Valaši stále drží své dvoubrankové vedení, jenž získali v prvním dějství. V tom druhém jej stihli navýšit, když se po přesné přihrávce Jonáka trefil Rob. Vsetínští byli v pásmu delší dobu a byli aktivnější. Nezabránili však útočnému výpadu trojice Žálčík, Mikliš, Račuk, přičemž poslední jmenovaný zakončoval kombinaci do prázdné branky. Uvidíme tedy, co nám přinese třetí třetina. Ta začne cca v 19:15.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:54
    Slováček připravil skvělou akci a přihrávku pro Koptu, když mu zpoza branky nahrál do jízdy a střelec první vsetínské branky jen nastavil svou hokejku. Kotouč proletěl brankovištěm a končí u mantinelu.
     
    39:08
    Další přečíslení se však rodilo na straně prostějovské. Vsetín stačil tento únik rychle dobruslit, ale Žovinec z levého křídla i tak zakončil. Gába zastavil puk mimo brankoviště a rozehrál. K další střele se velmi rychle dostal Starý. Tento pokus vytěsnil Gába lapačkou.
     
    38:38
    Po tomto vhazování se Vsetín v pásmu udržel a hostům kotouč k vyhození nepředal. Naopak od modré pálil Jenáček.
     
    38:21
    Již podruhé v krátkém časovém sledu se píská zakázané uvolnění Prostějova a hra se opět stěhuje před branku hostujícího celku. Na tu naposledy zamířil Theoret, když vypálil z pravého kruhu.
     
    38:03
    Koptova střela z mezikruží skončila u Neužila. Hostující brankář neměl na střelu zrovna adekvátní výhled. Domácí této situace nijak nevyužili, ale stále se drží v útočném pásmu.
     
    37:53
    Hosté v plném počtu.
     
    37:33
    Kucharczyk vybojoval kotouč u mantinelu a poslal jej Teperovi na modrou čáru. Ten vypálil, ale jeho střela moc daleko nedoputovala. Kousek před ním totiž stál Venkrbec, který odklonil puk hokejkou.
     
    36:59
    Domácí v plném počtu.
     
    36:30
    Síly na ledě jsou vyrovnané a hra je bez větších šancích. Přelévá se z jedné strany na druhou, a tak hráči stráví nejvíce času ve středním pásmu.
     
    35:53
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Tomáš Nouza – 2 min., hákování).
     
    35:44
    Pechanec s Koptou v prvním ze svých úniků v oslabení nezakončili. Na druhý pokus už Pechanec vystřelil, ale přes bránícího hráče trefil jen boční síť Neužilovy branky.
     
    34:59
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Radim Kucharczyk – 2 min., držení hole).
     
    34:59
    Račuk byl blízko k další vstřelené brance. Mířil na vzdálenější tyčku a domácí gólman byl po předchozím zákroku v takové pozici, že si to puk směřoval přesně mezi jeho ruku a tělo. Gába však zachoval klid a se štěstím tuto střelu pokryl.
    34:24 Marek RAČUK - 3:1
     
    34:24
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Na tuhle situaci domácí obránce nestačil, jelikož čelil přesile. V přečíslení tři na jednoho to Jestřábi dokombinovali až do úplně prázdné branky. Finální střela patřila MARKU RAČUKOVI. Asistence: Lukáš Žálčík, Ondřej Mikliš.
     
    34:05
    Rob byl ve vsetínském útočném pásmu ze všech nejdřív, a tak si chvíli počkal v rohu za brankou. Viděli jej Pechanec s Mikušem, takže oba velmi rychle nabruslili před branku a nabídli se. Přihrávku nakonec dostal Mikuš, který se trefil přesně do Neužilovy lapačky.
     
    33:37
    Venkrbec si vydobyl místo před zástupem hráčů mířících k vsetínské brance a sám zakončoval na Gábu, který si proti pokusu prostějovského kapitána povyjel z brankoviště. Uklidnit skákavý kotouč mu trvalo trochu déle, ale nakonec úspěšně rozehrává.
     
    32:53
    Vsetín operuje v útočném pásmu. Klímkovu střelu z vrcholu levého kruhu Dvořáček zablokoval a Slováčkova střela od modré šla mimo branku.
     
    32:37
    Jeřábek kazí Čápovu přihrávku na spoluhráče v mezikruží. Tím se celá prostějovská útočná akce zastavila. Domácí obránce teď ale musí co nejrychleji rozehrát.
     
    32:10
    Hosté v plném počtu.
     
    31:55
    Valaši musí opět až za vlastní branku. Frolo rozehrává a Pitule několika rychlými tempy dobývá pásmo.
     
    30:42
    Slováčkovi se v prvním sekundách početní výhody nepodařilo z bezprostřední blízkosti procpat kotouč mezi Neužilovy betony a od té doby se Valaši v této přesilovce trápí. Hosté často vyhazují nebo svého soka nepustí ke střele,
     
    30:10
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Zdeněk Čáp – 2 min., pozdní dohrání).
     
    29:53
    Kolář s Nouzou se i přes rychlé tempo jejich přechodu nedostali do pásma. Kotouče se tak mohl chopit Kopta, což už se mu v takovéto situace povedlo podruhé v zápase, a spolu s Pitulem se vydali na branku. Přihrávku ale druhý jmenovaný na hokejku nedostal, jelikož jej nedovoleně zastavil Čáp. Hraje se ve výhodě, hostující obránce poputuje na trestnou lavici.
     
    28:52
    Hosté v plném počtu.
     
    28:39
    Střela Roba z vrcholu kruhu zasáhla jen betony Neužila a k dorážce se nikdo nedostal. Hosté se osvobozují.
     
    27:47
    Nepřesný je také pokus Pechance. Stále ale vyslal k zakončení ještě Tepera, kterému se však přes bránící čtveřici nedaří zakončit. Vsetín se drží v pásmu, formaci stahuje a střílí. Zatím bez úspěchu.
     
    27:05
    Tentokrát zakončovali Valaši rychle, a to když se Slováčkovu střelu od modré snažil tečí zakončit Rob. Kotouč ale nasměroval těsně mimo branku a Prostějov vyhazuje.
     
    26:52
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Tomáš Nouza – 2 min., držení).
     
    26:24
    Hra se poněkud zklidnila, ale Kucharczyk i přesto vypálil hned od modré čáry. Střela letěla nad branku, ale ne až do ochranné sítě, takže se ve hře pokračovalo. Další Kucharczykovu střelu od modré pak tečoval Vávra. Tento pokus skončil ve výstroji hostujícího brankáře.
     
    25:54
    Zakázané uvolnění po jednom z prostějovských nahození je ale jiného názoru a vhazuje se před Neužilem.
     
    25:30
    Theoretova teč u levé tyčky nebyla přesná a hosté puk vyváží z pásma. Kromě toho se velmi precizně snaží, aby se tam domácí brzy nevrátili.
     
    23:54
    Nedá se říci, že by ten nebo onen celek byl aktivnější. Prostějovské střídání ale vybídlo k rozehrávce domácí. V útočném pásmu nahrával zpoza branky do mezikruží Kucharczyka a našel Tepera, který z první vypálil. Jeho tvrdá rána končí mimo branku.
     
    22:36
    Čtvrtá formace domácího celku odvádí dobrou práci v bojích o kotouč u mantinelu. Skvěle si počínal Klímek a v dalších minisoubojích jej nahradili Šilhavý s Vítkem. Střelu ale Vsetínští nevyslali a hra se přesouvá do středního pásma.
    21:25 Luboš ROB - 3:0
     
    21:25
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Je tu však branka Vsetína. Druhá vsetínská formace svým útokem způsobila, že domácí fanoušci mohou opět skandovat jméno LUBOŠE ROBA. Právě on si totiž najel k brance a tečí zakončil. K dorážce byl před brankovištěm připraven ještě Pechanec, ale Robova střela na skórování stačila. Asistence: Vít Jonák, Antonín Pechanec.
     
    20:57
    Gába si připisuje první zákrok ve druhé třetině, a to proti pokusu hostujícího kapitána Venkrbce, jehož střelu ukryl do lapačky.
     
    20:16
    S pukem na hokejce začíná Prostějov, ale Žovinec jej nejprve zavezl do vlastního pásma, kde jeho rozehrávku napadají Vsetínští. Hosté se ale nenechají odradit a už míří do útoku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V první třetině jsme viděli dvě branky a v obou případech musel lovit kotouč ze sítě hostující brankář Neužil. Nejprve šlo o Koptovu individuální akci v 5. minutě, která otevřela skóre dnešního utkání. A jestli předtím byli o něco lepším týmem hosté, teď se aktivita přemístila na vsetínské hokejky. Zmrazila se až v oslabení a při nebezpečných akcích Prostějova, ve kterých své zákroky předvedl Gába. Domácí v útočném pásmu troskotali na koncovce, ale v poslední minutě se, i tak trochu s pomocí soupeře, prosadil Rác. Po první třetině má tedy Vsetín dvoubrankového vedení.
    Druhá třetina začne cca v 18:20.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:47
    Od pravé tyčky to v posledních sekundách zkoušel ještě Vítek, protože Neužil měl plné ruce práce a pravděpodobnost úspěchu se tak zdála větší. Proti Vítkově střele se ale stačil přesunout a zasáhnout.
    19:02 Roman RÁC - 2:0
     
    19:02
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínští svou přesilovku přeci jen využívají. Od levé tyčky nahrával do předbrankového prostoru ROMAN RÁC, jelikož zde viděl úplně volného spoluhráče, který byl mohl bez problémů poslat puk k druhé nehlídané tyčce. Blokující hráč však kotouč srazil do vlastního brankoviště, kde puk gólmanovi propadl až za brankovou čáru. Asistence: Peter Mikuš, Mitchell Theoret.
     
    18:22
    Jonák s Teperem se snažili dostat puk alespoň blíže k brance, ale ani jednomu se nepodařilo dostat přes skupinku bránících hráčů. V neposlední řadě zastavili kotouč sami o sebe.
     
    17:46
    Svižnou vsetínskou kombinaci zakončoval z pravého kruhu Pechanec. Střela letěla mimo branku, závod k puku do rohu kluziště vyhráli hosté a vyhazují.
     
    17:12
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Jakub Husa – 2 min., podrážení).
     
    16:45
    Brankář Vsetína musí řešit další nepříjemné střely ze své blízkosti. Všechny jsou mířeny do spodních pater branky, a tak Gába opět vytahuje své betony.
     
    16:00
    Gába neviděl na Žovincovi střelu z mezikruží. Zakročil betonem a rozhodl se pro rozehrávku, která se následně ukázala jako velmi riskantní, jelikož se kolem brankoviště hned ocitlo několik hráčů Prostějova. I v této nepřehledné skrumáži plné dorážek ale vsetínský gólman svou bránu ubránil.
     
    15:36
    A málem jí využil Rob, když bez přípravy odpálil volný kotouč na pravém kruhu. Mířil do vzdálenějšího horního rohu, ale v přesile s Jonákem proti jednomu hráči Prostějova prostor třech tyčí netrefil.
     
    14:58
    Šilhavý nahodil od modré čáry přesně do Neužilovy lapačky a jeho formace se vydává střídat. Její nástupci tak budou mít výhodu útočného pásma.
     
    14:20
    Hosté v plném počtu.
     
    14:08
    Valaši před Neužilem moc dlouho nepobyli. Vyměnili si tři přihrávky a Mikušova střela od modré byla zblokována. Prostějov vyhazuje.
     
    13:34
    Hosté vyhodili a domácím se následně nedaří dostat do pásma. To si Jestřábi velmi dobře hlídají a vsetínské pokusy končí mezi modrými čarami.
     
    13:07
    Jonákově střele z vrcholu levého kruhu chyběla teč v mezikruží nebo předbrankovém prostoru. I tak se ale nejednalo o úplně nepovedenou střelu a Neužil musí zasahovat.
     
    12:20
    Další Robova střela a dorážka končí další strkanicí. A nejen to, na trestnou lavici odchází za hákování hostující Račuk a my uvidíme přesilovku Vsetína.
     
    12:05
    Rob přihrával na Ráce, který se mu nabízel těsně před prostějovským brankovištěm. Přihrávka ale nesedla a kotouč trefil druhého jmenovaného do ruky. Byl pak už příliš blízko Neužilovi na to, aby tento pas zpracoval.
     
    11:39
    Domácí v plném počtu.
     
    11:02
    Čáp s Račukem to zkoušeli od modré, a i když si domácí gólman nebyl zákrokem proti střele mezi betony úplně jist, svou branku ochránil. Po odpískání došlo ve vsetínském brankovišti k menší strkanici, ale rozhodčí vše včas uklidnili.
     
    10:27
    Tlak hostů přerušilo vsetínské vyhození. Gába musel zatím v tomto vsetínském oslabení zasahovat pouze jednou.
     
    09:39
    Máme tady první vyloučení dnešního zápasu. Na trestnou lavici putuje za nedovolené bránění Tomáš Pitule. Zákroku ale předcházel tlak Prostějovských do branky, ve kterém Žalčík tečoval a dorážel střelu od modré čáry.
     
    09:31
    Starý vypálil ihned po přechodu modré čáry. Mířil na bližší tyč, kde vložil Gába svou hokejku. Puk končí na zadním mantinelu.
     
    08:47
    Rác skončil bez hokejky a Husa se spolu se svými dvěma spoluhráči vydal do přečíslení. Akce nakonec neskončila podle jeho plánů, protože Valaši jeho formaci aktivně dobruslili. Přes obranu se hostující bek nedostal.
     
    07:28
    Klímek s Šilhavým operovali u levé tyčky Neužilovy branky. Ani jeden z dvojice vsetínských útočníku neuspěl a z celé situace vytěžil maximum Mikliš, který se s pukem vydává z pásma.
     
    06:51
    Hru zdobí souboje o kotouč u mantinelu, ale teď se spíš hraje ve středním pásmu a oba týmy volí cestu nahození do pásma. To mělo za následek také právě odpískané zakázané uvolnění. Vhazuje se po levici prostějovského brankáře.
     
    06:02
    Hosté rychle přešli do protiútoku a nahodili na Gábu, čímž si vybojovalo buly v útočné třetině. Krátce po vhazování se však opět derou dopředu domácí.
     
    05:09
    Luňák jen nahazuje do pásma, kde si kotouč přebírají Vsetínští. Jde vidět, že Prostějov by se rád dostal k puku a do útočného pásma, zatím však musí hasit střely vsetínské. Vávrův pokus vyráží Neužil vyrážečkou.
    04:38 Ondřej KOPTA - 1:0
     
    04:38
    Vsetín právě vstřelil branku!
    O minutu později už se ale domácí do vedení dostávají. ONDŘEJ KOPTA si vzal kotouč u pravého mantinelu a sám si nabruslil před brankoviště. Neměl s sebou žádného z obránců soupeřova týmu, a tak s pukem zamíchal a poslal jej okolo tyčky a levého gólmanova betonu až do branky. Asistence: Bez asistence.
     
    03:41
    Do šance se dostali i domácí, když se Vávra snažil procpat puk přes blok bránících hráčů. Úspěšný nebyl.
     
    03:19
    Čáp s Račukem se ocitli proti Teperovi v přečíslení dva na jednoho. Hostující obránce to musel vzít na sebe, jelikož mu Teper zablokoval všechny možnosti pro přihrávku, a tak nakonec nevystřelil.
     
    02:21
    Hosté od své branky rozehrávají. Puky jim sice nejdou přesně na hokejky, ale i tak se dokáží z pásma dostat. Se vsetínskou obranou zatím nemá Prostějov v tomto směru žádné problémy.
     
    01:23
    Nyní jsou na puku hosté, ale jediná střela šla od modré z hokejky Husy. Zbytek přihrávek nebyl přesný a jednu z nich zastavil domácí obránce Frolo.
     
    00:51
    Pechancova formace zaváhala ve středním pásmu, čehož příhodně využil Čáp. Jeho rozehrávka začala z rohu za prostějovskou brankou. Jestřáby však při přechodu do pásma zastavilo postavení mimo hru.
     
    00:20
    S první akcí přišel vsetínský Kucharczyk, když dostal kotouč do jízdy a bez přípravy zakončoval na betony. Neužil se snažil přemístit a puk levým betonem dál nepustil.
     
    00:08
    Valaši se hned vrhli do útoku, ale jejich snahu zastavuje hvizd sudího. Vhazuje se po Gábově levé ruce.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Gába (Šelepněv) – Mikuš, Hryciow, Slováček, Teper, Frolo, Jeřábek, Jenáček – Vávra, Kucharczyk, Rác – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Pitule, Theoret – Klímek, Šilhavý, Vítek.

    LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Huf) – Žovinec, Mikliš, Čáp, D. Kolář, Havlík, Husa, Bažant, P. Krejčí – Starý, Račuk, Žálčík – Venkrbec, Prokeš, Nouza – L. Luňák, V. Meidl, Dvořáček – Matýs, Krejčiřík.

    Rozhodčí: Doležal, Dědek – Měkýš, Coubal.
     
    Vzájemná utkání v sezóně:
    8. 9. Prostějov – Vsetín 6:5p
    20. 10. Vsetín – Prostějov 6:3
    5. 12. Prostějov – Vsetín 4:2

    V souboji těchto dvou rivalů vždy vyhráli domácí, uvidíme tedy, zda tomu bude stejně i dnes. Zápas na vsetínském Lapači začíná v 17:30.
     
    VHK ROBE Vsetín

    Valaši se drží v horních patrech tabulky, momentálně je to třetí příčka, ale druhé Kladno má stejný počet bodů. Domácí prohra s Benátkami už je zdá se zapomenuta a Vsetínští od té doby všechna utkání vyhráli. Naposledy si doma připsali výhru ve velmi atraktivním utkání s českobudějovickým Motorem.
    Zápas minulého kola: 12.1. Vsetín – Č. Budějovice 3:2

    Na špici bodování nalezneme Luboše Roba (31+21), který nevládne jen vsetínským střelcům, ale s velkým náskokem právě na prostějovského Žalčíka vede i tabulku celé soutěže. Mezi pěti nejproduktivnějšími hráči Chance Ligy jsou pak i Robovi spoluhráči z formace – Antonín Pechanec (16+33) a Vít Jonák (18+24).
     
    LHK Jestřábi Prostějov

    Jestřábům patří šesté místo tabulky a v uplynulém měsíci vyhrávali pouze v domácím prostředí. Na svém ledě brali body také v minulém kole, i když šlo o neúplný bodový zisk za výhru v samostatných nájezdech. O kolo dříve se Prostějov vydal do Litoměřic, kde domácímu celku podlehl 1:5.
    Zápas minulého kola: 9.1. Prostějov – Frýdek-Místek 3:2sn

    Nejproduktivnějším hráčem týmu z Hané je s padesáti body za 21 gólů a 29 asistencí Tomáš Divíšek. Nejlepším střelec Prostějova má však na kontě ještě o jednu branku navíc. Řeč je o Lukáši Žalčíkovi. Z obranných řad pak doposud nasbíral nejvíce bodů Jan Zdráhal (4+24)
     
    Vítám všechny hokejové fanoušky u online přenosu z utkání šestačtyřicátého kola Chance Ligy. Dnes se proti sobě na Lapači postaví v roli domácích tým VHK ROBE Vsetín, který hostí celek LHK Jestřábi Prostějov.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 5. Kopta, 20. Rác (Mikuš, Theoret), 22. Rob (Jonák, Pechanec), 57. Pitule – 35. Račuk (Žálčík, Mikliš)


    VHK ROBE Vsetín: Gába (Šelepněv) – Mikuš, Hryciow, Slováček, Teper, Frolo, Jeřábek, Jenáček – Vávra, Kucharczyk, Rác – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Pitule, Theoret – Klímek, Šilhavý, Vítek.
    LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Huf) – Žovinec, Mikliš, Čáp, D. Kolář, Havlík, Husa, Bažant, P. Krejčí – Starý, Račuk, Žálčík – Venkrbec, Prokeš, Nouza – L. Luňák, V. Meidl, Dvořáček – Matýs, Krejčiřík.

    Rozhodčí: Doležal, Dědek – Měkýš, Coubal

    Diváci: 2510
    thejrc.org