Toronto – Colorado 3:6 (kon.) | Philadelphia – Minnesota 7:4 (kon.) | Washington – St. Louis 1:4 (kon.)
New Jersey – Chicago 8:5 (kon.) | Boston – Montreal 2:3 (po pr.) | Edmonton – Buffalo 7:2 (kon.)
konec
Washington Capitals
1:4 (1:0, 0:3, 0:1)
St. Louis Blues
Úterý 15.01.2019, 01:00 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:03:48)
     
    Československá stopa v utkání:
    Michal Kempný (WSH)
    0+0, 2 střely, 20:28
    Jakub Vrána (WSH) 0+0, 0 střel, 14:02.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jake Allen (STL) 28 zák., 1 gól, 96,6%
    2. Vladimir Tarasenko (STL) 1+1
    3. Vince Dunn (STL) 1+1.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 29 – 37 (7:14, 13:14, 9:9)
    Zablokované střely soupeře: 13 – 15
    Trestné minuty: 6 – 8
    Využité přesilové hry: 1/3 – 1/2
    Vyhraná vhazování: 40% – 60%
    Bodyčky: 26 – 22.
     
    Je dobojováno! O zápasu mezi Washingtonem a St. Louis se bude mluvit hlavně kvůli divoké druhé třetině, ve které se hrálo nahoru dolů a také se rozhodlo o tom, že Blues vůbec poprvé v sezóně urvali třetí vítězství za sebou. Allen v první třetině inkasoval od domácího kapitána Ovečkina, poté ale zavřel krám a viditelně deptal domácí tým, který šel do třetí části s dvougólovým mankem a nebyl si schopný vytvořit prakticky žádnou vyloženou šanci. V jednapadesáté minutě naopak udeřil Tarasenko a zbytek zápasu už se jenom dohrával.
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Stephensonova přihrávka do druhé vlny putovala až do obranného pásma Washingtonu. Mizernou rozehrávku Orlova vystihl Barbašev a přihrál na osu hřiště Perronovi. Tomu puk nejprve utekl a bekhendem ho pak slabě poslal ke Copleymu, který se ještě vrátil do branky.
     
    59:08
    Už je to hodně velká křeč a čekání na konec. Kuzněcov asi nechtěně nechal puk za sebou. Jeden z hostů ho dostal kousek za modrou čáru a Ovečkin se tak vracel do postavení mimo hru.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:39
    Vrána přihrál na pravou stranu k Boydovi, který se neodhodlal ke střele a zase vracel puk k českému útočníkovi. Blues to přečetli a vyhodili na další icing.
     
    58:11
    Schwartzův pokus o trefení prázdné branky skončil nezdarem. Ovečkin nechal kotouč doklouzat na zakázané uvolnění, po němž se vhazuje u Allena.
     
    57:52
    Tarasenko nevyvezl puk z obranného pásma. Oshie ho zachytil před útočnou modrou, jenže domácí hráči se nejsou schopni dostat do kombinace.
     
    57:13
    Trenéři Capitals přeci jen odvolali z brankoviště Pheonixe Copleyho a tři minuty před koncem se pokouší o zázrak v šesti proti pěti.
     
    56:59
    Kuzněcov už poněkolikáté jednoduše projel přes střed hřiště a z levého mantinelu hledal Ovečkina. U něho byli hned dva obránci a od jednoho z nich se puk odrazil k Allenovi.
     
    56:19
    Capital One Arena se během reklamní pauzy výrazně vylidnila. Spousta diváků už neviděla Connollyho přikopnutí puku ke Copleymu, jenž musel přerušit hru.
     
    55:34
    Schenn vyhrál buly nad Ellerem a dostal puk k Paraykovi. I jeho střelu lehce tečoval Burakovsky a puk proto skončil na tvrzeném skle.
     
    55:26
    Connolly se postavil před Jaye Bouwmeestera a zablokoval jeho pokus od modré čáry do ochranné sítě. Následuje reklamní přestávka a po ní zřejmě poslední čtyři minuty.
     
    54:54
    Další pokus Smithe-Pellyho, ke kterému se dostal puk po sražené střele Orpika, už byla nebezpečnější. Allen prostředek branky ale pokryl a kotouč vyrazil.
     
    54:15
    Do zakončení z osy hřiště se dostal až křídelník čtvrté formace Devante Smith-Pelly, ovšem střelu švihem nasměroval jenom nad branku.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 8. Ovečkin (Orlov, Boyd) – 24. Barbašev, 26. Dunn (Tarasenko, Schwartz), 28. Perron (Dunn, R. O'Reilly), 51. Tarasenko (R. O'Reilly, Pietrangelo)


    Washington Capitals: Copley (Holtby) – Carlson, Kempný, Niskanen, Orlov, Bowey, Orpik (A) – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), J. Vrána – Burakovsky, Eller, Connolly – Smith-Pelly, Boyd, Stephenson.
    St. Louis Blues: Allen (Binnington) – Pietrangelo (A), Edmundson, Parayko, Bouwmeester, Bortuzzo, Dunn – Tarasenko (A), B. Schenn, Schwartz – Perron, R. O'Reilly, Sanford – Kyrou, Sundqvist, Maroon – Blais, Barbašev, Nolan.

    Rozhodčí: Brenk, Hebert – Brisebois, Mach

    Diváci: 18 506
    ocianews.com