Motor ČB – Jihlava 4:2 (kon.) | Ústí n/L – Litoměřice 2:5 (kon.) | Havířov – Frýdek-M. 2:4 (kon.)
Kladno – Poruba 2011 3:2 (kon.) | Kadaň – Vsetín 1:5 (kon.) | Prostějov – Benátky n/J 1:2 (kon.)
Přerov – Slavia 3:2 (po pr.)
po prodl.
HC ZUBR Přerov
3:2 (0:1, 0:0, 2:1 - 1:0)
HC Slavia Praha
Středa 16.01.2019, 18:00 • MEO Aréna, Přerov • Chance liga • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:20 Mikuláš ZBOŘIL - 3:2
     
    63:20
    Přerov právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, v Přerově zůstávají body dva! Kapitán Zubrů Sýkora našel z pravého kruhu hůl před bránou čekajícího MIKULÁŠE ZBOŘILA, po jehož letmém dotyku puk zamířil za záda Růžičky! Asistence: Tomáš Sýkora.
     
    61:35
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Aleš Furch – 2 min., držení hole).
    59:56 Marek SIKORA - 2:2
     
    59:56
    Přerov právě vstřelil branku!
    Obrovská radost v MEO Aréně! Zubři srovnávají čtyři vteřiny před koncem! Pšurný si se střelou dával pěkně dlouho načas, nakonec ale do zahuštěného prostoru vyslal kotouč, který rychle vydoloval MAREK SIKORA a posílá zápas do prodloužení! Asistence: Tomáš Doležal.
     
    55:10
    Furch se šikovně prodral podél pravého mantinelu až před Klimeše, domácí brankář mu však odolal svou holí přiloženou k ledu!
     
    50:36
    Marek Sikora se prohnal útočným pásmem, v nájezdu ze strany ale nedokázal zasunout puk za beton Růžičky!
    49:40 Martin ONDRÁČEK - 1:2
     
    49:40
    Slavia právě vstřelila branku!
    Kubica zdánlivě nestihl zabrzdit po útočné akci, byl to však dojíždějící hráč Zubrů, jenž srazil Klimeše, který neměl jak zasahovat proti dorážce MARTINA ONDRÁČKA! Druhý gól Slavie, o kterém se museli hlavní sudí radit kvůli případnému nedovolenému bránění brankáře. Asistence: Zdeněk Kubica.
    48:22 Jaroslav MOUČKA - 1:1
     
    48:22
    Přerov právě vstřelil branku!
    Předlouhé čekání Přerova na gól končí a jak to bylo jednoduché! JAROSLAV MOUČKA vůbec nic nevymýšlel, protáhl se po levém křídle a zblízka zavěsil pod víko Růžičkovy klece! Dvě vteřiny před návratem Šteinera na led tak proměňuje přesilovou hru! Asistence: Darek Hejcman.
     
    46:24
    U branky po této střele rychle dotíral Jiří Goiš, do něhož se vzápětí pustil Duda. Fousatý bojovník v barvách Přerova se ovšem nedal a několika údery slávistickému obránci vše vysvětlil a poslal jej k ledu. Zubři si zahrají přesilovou hru.
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Jiří Goiš – 2+2 min, hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Tomáš Duda – 2 min., hrubost + 2+2 min, hrubost). Trest odpyká David Šteiner.
     
    46:00
    Středem kluziště se Zbořilovi udělala dálnice až k Růžičkovi, kterému střela vypadla, nikdo z modrožlutých ale nebyl dostatečně blízko k dorážce!
     
    39:49
    Zubři se snad branky nedočkají! Doležal nabral rychlost po pravé straně a nahodil puk na branku, velké šance ale v gól nepřetavili ani jeho dorážející spoluhráči!
     
    37:21
    Růžička vyjel zakročit daleko od brankoviště, napadán Doležalem se puk nakonec odrazil vysoko do vzduchu a hostující brankář jej schoval do lapačky. Slávisté si chtěl všechno vysvětlit s domácím forčekujícím útočníkem, což se však nelíbilo dalším Přerovským. Menší roztržku na závěr zakončil strčením do Růžičky přerovský brankář Klimeš při cestě na střídačky.
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Jan Růžička – 2 min., zdržování hry / zašlapování puku). Trest odpyká Jaroslav Brož.
     
    35:48
    Sikora ujížděl sám na Růžičku, ale neuspěl, puk skončil vyražen brankářem mimo tři tyče! Zubří čekání na gól pokračuje.
     
    32:05
    Po brejku Ondráčka rychle z druhé vlny dorážel Kubica, Klimeš se roztáhl na ledě a Kubica trefil pouze jeho pravý beton!
     
    31:20
    Kratochvílovu střelu vyrazil Růžička betonem pouze do míst, kam najížděl Goiš. Ten by pálil do odkryté brány, kdyby pohotově nezasáhl Duda!
     
    27:59
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Tomáš Doležal – 2 min., sekání).
     
    24:21
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Jan Štibingr – 2 min., podrážení).
     
    23:03
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (David Kohút – 2 min., podrážení).
     
    20:26
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Roman Pšurný – 2 min., podrážení).
     
    18:27
    Velká šance hostujícího Doležala! Ten obdržel přihrávku před Klimešem do odkryté klece od Vrdlovce, vůbec mu ale střela nesedla.
     
    15:53
    Pšurný se prokličkoval až do předbrankového prostoru, rána na Růžičku však nepřišla ani od Ference dojíždějícího z druhé vlny. Poté však přišel neskutečný zákrok onoho brankáře, jenž se roztáhl na brankové čáře a v pádu vychytal z pravé strany dojíždějícího Doležala lapačkou!
     
    08:38
    Černému se podařilo zachytit kotouč a Krisl tak následně mohl obdržet skvělou přihrávku od Tomiho na střed hřiště do protipohybu hostujících hráčů! Jeho střela bez přípravy se ale nevešla mezi tři tyče.
     
    07:29
    Teď však bude mít skvělou příležitost s tím něco udělat. Bude hrát necelou minutu proti třem.
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Lukáš Krejčík – 2 min., podrážení).
     
    06:26
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Martin Ondráček – 2 min., pozdní dohrání).
    02:22 David ŠTEINER - 0:1
     
    02:22
    Slavia právě vstřelila branku!
    Špatné rozestavení domácích s rychlou souhrou Pražanů se mísí v první branku večera! Přerovští nedokázali pokrýt mantinely, a tak se velmi dravě puku před Klimešem ujal DAVID ŠTEINER, který na hranici pravidel překonal Klimeše. Regulérnost branky dlouho zkoumali rozhodčí, kteří po rozpravě gól uznali. Asistence: Denis Heldák, František Hrdinka.
    Marken.cz

    Daniel Doležal

    Branky a nahrávky: 49. Moučka (Hejcman), 60. Sikora (T. Doležal), 64. Zbořil (T. Sýkora) – 3. Šteiner (Heldák, Hrdinka), 50. M. Ondráček (Kubica)


    HC ZUBR Přerov: Klimeš (Šimonů) – Krisl, R. Černý, Pala (A), Malina, Ferenc, M. Novotný, Zbořil – T. Doležal, Pšurný, Tomi – Sikora, T. Sýkora (C), M. Kratochvíl – Goiš, Hejcman, Navrátil – F. Dvořák, Moučka, Indrák.
    HC Slavia Praha: J. Růžička (Šorf) – J. Novák (C), Hrdinka, Štibingr, J. Drtina (A), Saňa, Duda, Barák – Furch, Vrdlovec, J. Doležal – M. Ondráček, Kubica, L. Krejčík – Brož, Kverka, Procházka – Šteiner, Kohút, Heldák.

    Rozhodčí: Obadal, Kašík – Novák, Zedník

    Diváci: 1754
    ocianews.com