Ottawa – Colorado 5:2 (kon.) | Philadelphia – Boston 4:3 (kon.) | Calgary – Buffalo 3:4 (po pr.)
Vancouver – Edmonton 2:3 (0:1 po s.n.) | Arizona – San Jose 6:3 (kon.)
po prodl.
Calgary Flames
3:4 (1:0, 0:1, 2:2 - 0:1)
Buffalo Sabres
Čtvrtek 17.01.2019, 03:30 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:10 Jack EICHEL - 3:4
     
    61:10
    Sabres právě vstřelili branku!
    JACK EICHEL v pravém kruhu pohybem zmátl jednoho z obránců Flames a krásnou střelou zápěstím vymetl bližší horní roh brány! Flames prohráli 4:3. Asistence: Rasmus Ristolainen.
     
    60:33
    Jack Eichel se ocitl u levé tyče ve velké šanci, jenže podruhé v zápase orazítkoval tyč!
     
    55:55
    Flames se ocitli u levé tyče ve velké šanci, jenže Linus Ullmark jejich střelu z blízkosti vyrazil!
     
    52:55
    Mikael Backlund byl vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl a Sabres mají k dispozici přesilovou hru.
     
    51:52
    Mathew Tkachuk mohl u pravé tyče skórovat podruhé v zápase a vrátit Calgary ztracené vedení, jenže brankář Linus Ullmark ho zázračně vychytal! Skóre utkání zůstává vyrovnané.
    51:34 Noah HANIFIN - 3:3
     
    51:34
    Calgary právě vstřelilo branku!
    NOAH HANIFIN na levém křídle napřáhl od modré čáry k parádní střele zápěstím, která nad pravým ramenem Linuse Ullmarka vymetla přední levý horní roh brány – 3:3! Sledujeme parádní zápas. Asistence: Sean Monahan a Rasmus Andersson.
    50:56 Jake MCCABE - 2:3
     
    50:56
    Sabres právě vstřelili branku!
    Obránce JAKE MCCABE se na modré čáře dostal k odraženému puku z levého kruhu a na ose útočného pásma napřáhl k táhlé střele, která vedle vyrážečky Davida Ritticha zamířila ke vzdálenější levé tyči! Český brankář vůbec nic neviděl a Buffalo dvěma góly otočilo utkání na svou stranu. Sabres vedou v Calgary 3:2.
     
    49:13
    Oliver Kylington na levém křídle krásně vypálil, jenže jeho rána zápěstím skončila na brankové konstrukci! Konkrétně na vzdálenější pravé tyči.
    47:34 Rasmus DAHLIN - 2:2
     
    47:34
    Sabres právě vstřelili branku!
    RASMUS DAHLIN na levém křídle vystřelil od modré čáry a puk nad lapačkou Davida Ritticha zamířil přesně do vzdálenějšího pravého horního rohu brány! Sabres bleskově vyrovnali a začíná se od "0". Asistence: Sam Reinhart a Jack Eichel.
    46:49 Matthew TKACHUK - 2:1
     
    46:49
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Linus Ullmark chytal opravdu skvěle, nyní si ale vybral slabší chvíli, když si MATTHEW TKACHUK v pravém kruhu najel na krásnou přihrávku Eliase Lindholma přes šířku útočného pásma a rychlou střelou zápěstím ho poté z úhlu překonal mezi betony! Calgary využilo přesilovou hru a získalo zpět ztracené vedení. Dokáže ho nyní udržet? Asistence: Elias Lindholm a Johnny Gaudreau.
     
    45:19
    Rasmus Dahlin byl vyloučen na dvě minuty za držení poté, co u hrazení fauloval Sama Bennetta.
    43:38 Linus Ullmark na poslední chvíli zabránil kuriózní brance!
     
    43:38
    Sean Monahan vystřelil na vrcholu levého kruhu přes jednoho z protihráčů a Linusovi Ullmarkovi málem proklouzl puk pod pravým betonem do sítě, stačil se ovšem včas otočit a kotouč zmrazit pod svou lapačkou! To by byl velmi kuriózní gól.
     
    36:39
    Conor Sheary byl vyloučen za vysokou hůl a Flames si i v závěru druhé třetiny zahrají přesilovou hru.
     
    32:13
    Flames se mohli rychle vrátit zpět do vedení, jenže skvělá střela z pravého kruhu skončila na brankové konstrukci, od které se vrátila do hry!
    29:45 Evan RODRIGUES - 1:1
     
    29:45
    Sabres právě vstřelili branku!
    EVAN RODRIGUES ve středovém kruhu parádně převzal puk po dlouhé kolmé přihrávce Caseyho Mittelstadta a poté se řítil do samostatného úniku, v jehož závěru rychle zamíchal s pukem a bekhendem zamířil nad levým betonem Davida Ritticha k pravé tyči! Skóre dnešního utkání je vyrovnané 1:1. Asistence: Casey Mittelstadt.
     
    27:01
    Johnny Gaudreau fauloval během rychlého protiútoku Sabres a byl vyloučen na dvě minuty za hákování.
    20:16 Michael Frolík mohl zvýšit na 2:0, Linus Ullmark mu ale gól ukradl ve stoprocentní šanci spektakulárním zákrokem!
     
    20:16
    Michael Frolík mohl skórovat po pouhých 16 sekundách druhé části, když se po přihrávce zpoza brány ocitl v mezikruží v obrovské šanci a chystal se skórovat do prázdné brány, jenže Linus Ullmark předvedl spektakulární zákrok, když rychle vyjel proti puku a poté ho lapil do své lapačky! Neopakovatelný zákrok a krádež!
    19:59 Johnny GAUDREAU - 1:0
     
    19:59
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Elias Lindholm před pravým kruhem napřáhl k táhlé střele s příklepem, kterou Linus Ullmark skvěle vykopl pravým betonem, jenže poté se na vzdálenější levé tyči z dorážky a ostrého úhlu prosadil JOHNNY GAUDREAU! Flames půl sekundy před přestávkou využili přesilovou hru a vedou 1:0. Asistence: Elias Lindholm a Mark Giordano.
     
    19:11
    Jason Pominville byl vyloučen 49 sekund před koncem úvodní části utkání na dvě minuty za podražení.
    11:27 Garnett Hathaway se po propadnutí Sabres řítil sám na bránu! Domácí hokejisté mohli skórovat během oslabení.
     
    11:27
    Garnett Hathaway si z levého křídla parádně sjel před bránu, na přední tyči ale bekhendem puk mezi betony Linuse Ullmarka nezasunul a poté zboural bránu, která byla posunuta! Domácí málem otevřeli skóre během vlastního oslabení.
     
    10:08
    Mikael Backlund byl vyloučen na dvě minuty za hákování a Sabres si po faulu na Jacka Eichela a krátké komerční přestávce zahrají první přesilovou hru.
    02:18 Elias Lindholm se nádherně uvolnil, gól ale nevstřelil
     
    02:18
    Elias Lindholm si v levém kruhu po nádherné stahovačce prohodil kotouč mezi nohama protihráče do pohybu a z ostrého úhlu si sjel před bránu, kde ani nadvakrát nedokázal puk zasunout mezi betony Linuse Ullmarka!
    00:19 Jack Eichel po pár sekundách hry orazítkoval pravou tyč!
     
    00:19
    Jack Eichel si najel na krásnou kolmou přihrávku a těsně před bránou napřáhl k rychlé střele zápěstím, která se od vzdálenější pravé tyče odrazila zpět do hry! První střela a první tyč!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 20. J. Gaudreau (E. Lindholm, Giordano), 47. Tkachuk (E. Lindholm, J. Gaudreau), 52. Hanifin (Monahan, R. Andersson) – 30. Rodrigues (Mittelstadt), 48. Dahlin (S. Reinhart, Eichel), 51. McCabe, 62. Eichel (Ristolainen)


    Calgary Flames: Rittich (M. Smith) – Giordano (C), Brodie, Hanifin, R. Andersson, Kylington, Prout – J. Gaudreau, Monahan (A), E. Lindholm – Tkachuk (A), Backlund, Frolík – S. Bennett, Jankowski, Czarnik – Mangiapane, D. Ryan, Hathaway. Hlavní trenér: Bill Peters.
    Buffalo Sabres: Ullmark (C. Hutton) – Pilut, Ristolainen, Dahlin, Bogosian (A), Scandella, McCabe – Skinner, Eichel (C), S. Reinhart – Sheary, Mittelstadt, T. Thompson – Sobotka, Rodrigues, Pominville – Girgensons, Jo. Larsson, Okposo (A). Hlavní trenér: Phil Housley.

    Rozhodčí: Kelly Sutherland, Brad Meier. Čároví: Brandon Gawryletz, Derek Nansen

    Diváci: 18286
    thejrc.org