Ottawa – Colorado 5:2 (kon.) | Philadelphia – Boston 4:3 (kon.) | Calgary – Buffalo 3:4 (po pr.)
Vancouver – Edmonton 2:3 (0:1 po s.n.) | Arizona – San Jose 6:3 (kon.)
konec
Arizona Coyotes
6:3 (2:1, 2:1, 2:1)
San Jose Sharks
Čtvrtek 17.01.2019, 04:15 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od čtyř hodin se můžeme těšit na utkání mezi Arizonou Coyotes a San Jose Sharks!
     
    Arizona Coyotes

    Tým z Glendale může i na startu druhé poloviny základní části reálně pomýšlet na to, že se po dlouhých letech probojuje do vyřazovacích bojů. Coyotes po třech porážkách zaznamenali sérii tří vítězství nad Rangers, Vancouverem a Edmondonem. Na ledě Calgary však přišlo velké vystřízlivění, neboť Arizona vyfasovala sedmigólový debakl. Mužstvo, kterému dlouhodobě chybí pět velmi důležitých článků základní sestavy, se v Západní konferenci nachází na třetím místě od konce. Na osmou Minnesotu ztrácí šest bodů a oproti některým týmům má až dva zápasy k dobru.

    Nejproduktivnější hráči:
    • C. Keller – 31 bodů (9+12)
    • N. Schmaltz – 25 bodů (7+18)
    • A. Galchenyuk – 24 bodů (7+17).
     
    San Jose Sharks

    Loňský semifinalista Západní konference se v aktuálním ročníku rozjížděl hodně pozvolna a dlouhou dobu se nacházel okolo osmého místa. K výraznému zlepšení došlo až na začátku prosince, kdy začal postupný posun až na aktuální druhé místo, z něhož ztrácí na vedoucí Calgary jediný bod. V novém kalendářním roce San Jose válí. V sedmi zápasech neztratilo ještě ani bod a přitom zaznamenalo skóre 32:14. Poslední zápas Žraloci odehráli před čtyřiadvaceti hodinami a zejména díky hattricku českého útočníka Tomáše Hertla porazili 5:2 Pittsburgh. Na rozdíl od Arizony má San Jose na marodce jedinou postavu, kterou je jednatřicetiletý obránce Marc-Édouard Vlasic.

    Nejproduktivnější hráči:
    • B. Burns – 52 bodů (9+43)
    • L. Couture – 42 bodů (16+26)
    • E. Karlsson – 42 bodů (3+39).
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vzájemné zápasy

    24.12.2018 San Jose – Arizona 3:4 sn.
    09.12.2018 Arizona – San Jose 3:5
    14.02.2018 San Jose – Arizona 1:2
    17.01.2018 Arizona – San Jose 2:3 sn.
    14.01.2018 San Jose – Arizona 6:5 pr.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Arizona Coyotes: Kuemper (Hill) – Hjalmarsson (A), Ekman-Larsson (C), Ljubuškin, Chychrun, Goligoski, Oesterle – Fischer, Weal, Keller – Hinostroza, Stepan (A), Pánik – Garland, Cousins, Galchenyuk – J. Archibald, Kempe, Crouse.

    San Jose Sharks: Dell (M. Jones) – Burns, R. Šimek, E. Karlsson, Dillon, Braun, Heed – Pavelski (C), J. Thornton (A), Sörensen – Meier, Couture (A), Radil – Donskoi, Hertl, E. Kane – Labanc, Goodrow, M. Karlsson.

    Rozhodčí: Chmielewski, Peel – Shewchyk, Gibbons.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:45
    Derek Stepan vyhrál úvodní buly a hned valil do útoku. Jeho střelu z osy hřiště však zablokoval Šimek do ochranné sítě.
     
    01:24
    Ljubuškin narazil Meiera na mantinel a nechal projít puk ke svým spoluhráčům. Chychrun každopádně nepřihrál přesně na Garlanda.
     
    01:48
    Braunova rána od modré byla zablokovaná a hra už se zase přesouvá před Della. Na první střelu mezi tyče ale stále čekáme.
     
    02:31
    Arizona právě vstřelila branku!
    Domácí se už v polovině třetí minuty dostávají do vedení! Mario Kempe využil díry v obraně a poslal kupředu LAWSONA CROUSE, který vystřelil zápěstím z vrcholku levého kruhu a puk přepadl přes Dellovu lapačku až do sítě. Asistence: Mario Kempe.
    02:31 Lawson CROUSE - 1:0
     
    02:54
    Úvodní zákrok pro Kuempera nebyl nijak složitý. Goodrow jenom propagačně nahazoval z levého křídla.
     
    03:22
    Střela Kanea už byla o dost razantnější, ale měla jinou vadu, neboť se o značný kus nevešla do branky.
     
    04:00
    Hjalmarssonovi se zamotal puk mezi nohama, čehož si všiml Couture a zleva jel na branku. Švédský obránce ho zahákoval a je z toho první přesilovka pro Sharks.
     
    04:39
    Arizona právě vstřelila branku!
    No to jsou věci, Coyotes udeřili ve vlastním oslabení, což se jim podařilo už podvanácté v sezóně! Burns během jediné vteřiny stihl promáchnout a špatně přihrát. Puk poslal k RICHARDU PÁNIKOVI a ten v úniku zkušeně zavěsil pod břevno. Bez asistence.
    04:39 Richard PÁNIK - 2:0
     
    05:15
    Žraloci se nechtějí dát lacino a už nebezpečně krouží v útočném pásmu. Výbornou práci ale odvádí Ljubuškin, který zablokoval už dvě střely.
     
    06:00
    Domácí v plném počtu.
     
    06:10
    Heed vypálil od modré jen do betonu Kuempera, který pak zastavil i střelu Meiera z levého kruhu.
     
    06:53
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Dobrý tlak se přenesl i přes reklamní pauzu a Sharks rychle snižují na 1:2! Braun přihrál po modré čáře na Dillona, který nahodil puk před branku. Tam si ho zastavil KEVIN LABANC a z mezikruží pohotově vypálil za Kuempera. Asistence: Brenden Dillon, Justin Braun.
    06:53 Kevin LABANC - 2:1
     
    07:33
    I třetí útok San Jose se usadil v útočném pásmu. Tomáš Hertl na své včerejší hattrickové představení ale nenavázal, Kuemper si tentokrát připsal úspěšný zákrok.
     
    07:46
    Galchenyuk se dobře zorientoval před útočnou modrou a přihrál na Oesterleho, který nijak nebezpečně otestoval Dellovu pozornost.
     
    08:13
    Thornton nenápadně prostrčil kotouč před branku, kde se nacházel Sörensen, ale toho nenechala zakončit hokejka Kuempera.
     
    08:58
    Garland aspoň částečně přerušil hostující nápor a obloučkem k vzdálenější modré čáře dal Arizoně trochu času na vystřídání.
     
    09:35
    Obrovský boj v rohu domácího obranného pásma dopadl lépe právě pro Arizonu, která přešla dopředu, ale Hjalmarssonovu střelu od modré Dell vyrazil.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:17
    Hokejka Barclayho Goodrowa srazila Kellerův pokus do ochranné sítě. Hra je přerušena a následuje komerční přestávka.
     
    10:20
    Stepan vyhrál vhazování za sebe a Ekman-Larsson z první vypálil do Della, který stihl kotouč jenom vyrazit před sebe.
     
    10:53
    Od Hinostrozy se puk odrazil do brankoviště Della, který neriskoval rozehrávku před rychlým útočníkem a znovu zastavil čas.
     
    11:34
    Garland z levého kruhu posunul puk blíže brance, u které stál Galchenyuk, ale zblízka nenašel skulinku v postoji Aarona Della.
     
    12:12
    Cousins přihrál na vrcholek pravého kruhu, odkud to zkusil urostlý ruský bek Ljubuškin, jenže puk poslal jen do zadního hrazení.
     
    12:58
    Čtvrtý útok Coyotes se zabydlel v útočné třetině. Burns a Šimek měli plné ruce práce, ale nakonec nenechali projít na Della žádnou střelu.
     
    13:26
    Hinostroza se v ponechané výhodě hezky prokličkoval ke střele z osy hřiště. Dell svůj tým podržel, a tak za faul na Pánika míří na trestnou lavici Joonas Donskoi.
     
    13:39
    Ekman-Larsson vystřelil od modré. Puk byl sražen do vzduchu, ovšem nikdo z jeho spoluhráčů ho nesrazil do sítě.
     
    14:06
    Galchenyukova střela z první se minula účinkem. Z druhé strany ještě pálil Keller a Chychrun tečoval puk do Della!
     
    14:09
    Akce domácího týmu ještě pokračovala. Garland se pro změnu snažil protečovat Chychrunovu střelu z levé strany, nicméně nebyl úspěšný.
     
    14:58
    Domácí se po vyhození Sharks sami připravili o útočné pásmo, do kterého se vrátil Stepan, ale zprava trefil Dellovu vyrážečku.
     
    15:12
    Už šestý zákrok v tomto oslabení pro Della. Chychrun měl spoustu času na ose hřiště, jenže zamířil jen doprostřed branky.
     
    15:26
    Hosté v plném počtu.
     
    16:18
    Thorntonovi se nepovedlo nahození od modré čáry a svým způsobem zavinil domácí brejk dvou na jednoho. Keller vzal zakončení na sebe, ale Della nepřekonal.
     
    16:46
    Arizona zatím hraje v útočném pásmu nebývale dobře. Další střelu na branku přidal Chychrun, ovšem stav rovněž nezměnil.
     
    17:04
    Na druhé straně se prezentoval druhý útok San Jose s Lukášem Radilem na křídle. Zakončení obstaral Meier a přinutil Kuempera přerušit hru.
     
    17:41
    Čárový sudí odmítl odpískat zakázané uvolnění. Coyotes museli rozehrávat z hloubi útočného pásma, ale daleko nedošli.
     
    18:08
    Situace jeden na jednoho mezi Labancem a Goligoskim. Ten neuhnul a střelu z vrcholku pravého kruhu zablokoval až mimo hřiště.
     
    18:23
    Melker Karlsson netrefil branku z pravého kruhu. Labanc zleva už ano, ale Kuemper dobře pokryl spodní část branky proti přízemní střele.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:03
    Marcus Sörensen potáhl puk po levé straně a přihrál před branku, kde se z bezprostřední blízkosti neprosadil Joe Pavelski!
     
    19:44
    Ještě jedno přerušení hry kvůli domácímu postavení mimo hru. Coyotes pak stihli další akci, ale kvůli špatnému zpracování Hinostrozy si museli nechat zajít chuť na zakončení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Arizona se dokázala velmi rychle přizpůsobit obrovské kvalitě San Jose a odehrála jednu z nejlepších prvních třetin v sezoně. Kojoti již v páté minutě nečekaně vedli už 2:0, když Dell propustil střelu Crouse a pak během domácího oslabení nestačil na únik Richarda Pánika. Zkušení Kaliforňané se ale nedali a okamžitě snížili zásluhou Kevina Labanca. Následovalo plno šancí na obou stranách, ovšem gólová už nebyla žádná z nich, takže Yotes vedou 2:1.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 17 – 13
    Zablokované střely soupeře: 9 – 5
    Trestné minuty: 2 – 2
    Využité přesilové hry: 0/1 – 0/1
    Góly v oslabení: 0 – 1
    Vyhraná vhazování: 24% 76%
    Bodyčky: 12 – 3.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:38
    Derek Stepan si obhodil obránce, ale zároveň ho poslal až na krátký mantinel, kde u něj byl jako první vyjetý brankář Dell.
     
    21:06
    Couture chytře přihrál z pravého křídla do mezikruží, odkud z první střílel Labanc a jen o kousek minul Kuemperovu branku.
     
    21:52
    Erik Karlsson dojel nepřesný pas na Fischera a parádní nahrávkou přes čtyřicet metrů našel Sörensena, jehož bekhendový blafák skončil na levém betonu Kuempera.
     
    22:27
    Thornton ze zadního mantinelu našel Pavelského, který si rovněž vylámal zuby na domácím brankáři. Následovaly dva brejky na každé straně, ale žádný z nich nebyl zakončený.
     
    23:30
    Ekman-Larsson našel Kempeho, který centroval na střed, ale tam nebyl nikdo v červeném.
     
    23:45
    Hezká souhra po celé šířce útočného pásma od Arizony. Opět se to obešlo bez přímé střely na branku a vše skončilo zablokovaným pokusem Goligoského.
     
    24:26
    Keller sebral puk Kaneovi a splnil si své defenzivní povinnosti. O pár vteřin později už zavezl puk před Della, kde aktuálně probíhá série přihrávek.
     
    25:05
    Arizona právě vstřelila branku!
    Domácí kroužení v útočném pásmu vypadalo trochu neúčinně, ale nakonec přeci jen končí gólem! Ljubuškin poslal puk na zadní mantinel k CHRISTIANU FISCHEROVI, jenž se rychle obtočil kolem branky a s přispěním trefeného Erika Karlssona dostal kotouč do mezery mezi rukou a tělem Della, jenž se přesouval k pravé tyči. Asistence: Ilja Ljubuškin, Jordan Weal.
    25:05 Christian FISCHER - 3:1
     
    25:54
    Labanc několik vteřin držel puk, který z vrcholku kruhu nabízel před branku, ale jediný nabízející se spoluhráč rychlý pas ze vzduchu nezkrotil. Sharks pak byl odpískán ofsajd.
     
    26:13
    Stejný prohřešek také v podání čtvrté lajny Arizony. Na řadu přichází zasloužený oddech pro oba týmy v reklamní pauze.
     
    26:55
    Hinostroza si najel do několika protihráčů. Puk se odrazil ke Stepanovi a ten ho poslal na zadní mantinel do velkého souboje.
     
    27:50
    Arizona právě vstřelila branku!
    V Glendale se rodí velké překvapení a první letošní porážka Žraloků! Značnou vinu na tom opět nese Erik Karlsson, který ztratil puk vedle branky. Keller si s ním povyjel k modré čáře a přihrál OLIVERU EKMANU-LARSSONOVI. Na jeho nahození z levé strany Dell neměl šanci vidět přes clonícího Fischera. Asistence: Clayton Keller, Christian Fischer.
    27:50 Oliver EKMAN-LARSSON - 4:1
     
    27:50
    San Jose vsadilo na poslední záchranu v podobě trenérské challenge. Podle hostující lavičky předcházel celé akci ofsajd.
     
    27:50
    Velká radost mezi fanoušky a naopak obrovský smutek na střídačce San Jose. Challange žádný ofsajd neodhalila, a tak následuje menší trest odpykaný Labancem.
     
    28:46
    Coyotes mohou v početní výhodě definitivně rozhodnout. Nějakou dobu jim ale trvalo usazení v pásmu a Garlandovu ránu z vrcholku kruhu sebral Dell.
     
    29:06
    Domácí byli vyhnáni z útočného pásma. Melker Karlsson poté sebral puk Fischerovi a vrátil ho do klidnějších vod.
     
    29:33
    Dell nerozehrál přesně nahozený puk a jeho spoluhráči tak museli podstoupit několik soubojů u mantinelu. Z nich vzešla střela od modré a Fischerova teč těsně vedle branky.
     
    29:50
    Hosté v plném počtu.
     
    30:15
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hosté ubránili velmi důležité oslabení a hned po něm snížili na rozdíl dvou gólů! Byla to velmi jednoduchá a rychlá akce, kdy Labanc nabral rychlost ve středním pásmu a zleva ho nabídl na osu hřiště EVANDERU KANEOVI, jenž vypálil golfákem a zajistil si sedmnáctý gól v sezóně. Asistence: Kevin Labanc.
    30:15 Evander KANE - 4:2
     
    31:12
    Thornton převzal pas od Meiera a z nulového úhlu zkoušel překvapit Kuempera, který však kotouč do sítě nepustil.
     
    31:29
    Kempe ztratil puk v hodně nebezpečném prostoru. Donskoi ho za Kuempera ale nedovezl a na druhé straně zase Fischer ohrozil připraveného Della.
     
    31:47
    Znovu rychlý přechod přes střední pásmo od Arizony a jmenovitě Stepana, jehož dlouhá střela švihem na překonání hostujícího gólmana nestačila.
     
    31:53
    Po následném vhazování se puk odrazil na hokejku Galchenyuka, který vypálil mohutným nápřahem, jenže Dell byl opět velmi dobře postavený.
     
    32:38
    Dobré střídání Cousinsovy formace. Domácí centr však z pravého kruhu neuspěl a stejně tak Conor Garland od modré čáry.
     
    33:15
    Kempe ještě ze středního pásma nahodil puk na Della. Tomu se trochu střetly dva různé nápady a nakonec nerozehrál ani nepřerušil, takže akce Coyotes ještě chvíli pokračovala.
     
    33:46
    Brent Burns nenapravil svou chybu před druhým gólem Coyotes. Svižná střela od modré čáry nebyla nikým tečovaná a doplachtila ke Kuemperovi, jenž rychle zareagoval.
     
    34:15
    Opět Burns pálil od modré, ale tentokrát trefil jenom Stepana. Hjalmarsson vzápětí dostal kotouč ven z obranného pásma.
     
    34:28
    Skvělý zákrok Della! Stepan přihrával zprava doleva na slovenského útočníka Pánika, který měl před sebou téměř prázdnou branku, ale hostující gólman ještě stihl zakročit pravým betonem. Na jednu stranu výborná práce Della, na druhou špatná koncovka Pánika.
     
    35:09
    Sharks ztratili puk při dlouhém pobytu v útočné třetině. Archibald vyrazil do protiútoku, ale střela švihem od něj nebyla pro Della příliš nebezpečná.
     
    35:58
    Erik Karlsson nehraje moc podařenou partii. Vinou má na dvou gólech a teď dostal svůj tým do problémů, když ve vlastní třetině přihrál Pavelskému jen na paty.
     
    36:19
    Kojoti hraji velmi obětavě! Goligoski v pokleku nejprve zablokoval střelu Thorntona a Kempe po následné šanci Pavelského doslova skočil do brankoviště, kde Marcus Sörensen jinak dorážel do prázdné klece!
    36:19 Kempe nevídaně vychytal Sörensena!

     
    37:19
    Snad první zakázané uvolnění v celém zápase. Špatnou rozehrávkou se o ni postarali hosté ze San Jose.
     
    37:55
    Chychrun přepl z obrany do útoku. Keller několik vteřin míchal a nakonec přihrál na modrou. Nahození Ekmana-Larssona bylo sražené hokejkou Donskoie.
     
    38:36
    Žraloci si nevybrali ideální moment na střídání. Pánik s Hinostrozou se ocitli v protiútoku, ale znovu nenašli způsob, jak vystřelit.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:16
    Donskoi nepřihrál přesně na Kanea. Rychlý brejk Coyotes rychle ztroskotal a naopak zahrozili hosté. Labanc přenesl hru z pravého mantinelu na Meiera, kterého vyjetý Kuemper vychytal.
     
    39:55
    Labanc přihrál na hrot útoku, kde se pochyboval Couture, ale ve velké rychlosti neobešel Oesterleho, jenž mu puk čistě vypíchl.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá část byla téměř přesnou kopií té první. Arizona opět hrála skoro až za hranicí svých možností a po trefách Fischera a Ekmana-Larssona vedla už 4:1. Poté ale nevyužila přesilovku darovanou neúspěšnou ofsajdovou výzvou a byla za to potrestaná Kanem, jenž svým sedmnáctým gólem snížil manko Sharks na dva góly, a ještě zařídil dramatickou koncovku. Gólů mohlo padnout rozhodně více, Kuemper i Dell ale vytáhli několik dobrých zákroků a v některých případech za ně chytali i spoluhráči.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 29 – 21 (17:13, 12:8)
    Zablokované střely soupeře: 17 – 8
    Trestné minuty: 2 – 4
    Využité přesilové hry: 0/2 – 0/1
    Góly v oslabení: 1 – 0
    Vyhraná vhazování: 32% – 68%
    Bodyčky: 20 – 13.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:09
    Burns podruhé nebezpečně promáchl v obranném pásmu. Ihned po buly daroval puk Crousemu, jenž se zničehonic ocitl v šanci, ale z levého kruhu přstřelil.
     
    40:18
    Derek Stepan porazil na vhazování docela nevýrazného Hertla a posunul puk na Pánika. Ten chtěl využít několika clon, nicméně puk nasměroval jen na Dellův hrudník.
     
    41:06
    Pavelski si najel do obrovské mezery mezi domácími obránci. Po očekávané únikové přihrávce Dillona ale minul Kuemperovu branku.
     
    41:36
    Garland neváhal padnout do Braunovy střely od modré čáry a odrazil puk do středního pásma, načež odjel se spoluhráči střídat.
     
    42:15
    Archibald neměl podporu a musel nahazovat puk na zadní mantinel, kde ho zachytil Dell a umožnil spoluhráčům v poklidu rozehrávat.
     
    42:39
    Je skoro až neskutečné, kolik chyb dnes dělají hvězdní obránci Sharks. Karlsson nyní nezpracoval prudký pas Della. Ten se musel rychle vracet do brankoviště, aby vychytal Hinostrozu i Stepana!
     
    43:42
    Trochu zvláštní situace. Kuemper schoval nahozený puk pod lapačkou. Uteklo snad pět vteřin a rozhodčí stále nepískal, což ho donutilo rozehrát.
     
    44:06
    Přerušuje se až nyní kvůli domácímu icingu. Vhazovat se bude po levici Darcyho Kuempera mezi hokejky Thorntona a Weala.
     
    44:29
    Marcus Sörensen posunul puk po mantinelu jenom na Chychruna, jehož okamžité nahození z levé strany poslala Dellova vyrážečka nad mantinely.
     
    44:54
    Barclay Goodrow vysekl Garlandovi hokejku z rukou a vyfasoval za to dvouminutové posezení na trestné lavici.
     
    45:02
    Tak tahle přesilovka měla skutečně krátkého trvání. Christian Fischer v rohu útočného pásma pro změnu sekl Brauna a hrát se bude čtyři na čtyři.
     
    45:29
    Sharks se ve čtyřech usadili v pásmu, kde měli hodně prostoru na kombinaci. Ránu Erika Karlssona od modré čáry však Kuemper vyrazil a nemusel čelit žádné dorážce.
     
    46:06
    Erik Karlsson přidal další střelu. Pokus bez přípravy z pravého kruhu letěl jen do boční sítě a Kuemper musel zasahovat až proti jeho hvězdnému kolegovi Burnsovi.
     
    46:36
    Kojoti se vymanili z nepříjemného tlaku a díky Wealovi alespoň propagačně otestovali schopnosti Aarona Della v brankovišti San Jose.
     
    46:54
    Hosté v plném počtu.
     
    47:02
    Domácí v plném počtu.
     
    47:46
    Garland se s přispěním Galchenyuka probil přes útočnou modrou. Na zadním mantinelu se neprosadil, ovšem Sharks poté zahráli jen na icing.
     
    48:22
    Ljubuškin vystavil ráznou stopku Meierovi při akci jeden na jednoho. Útočník San Jose při nárazu stihl zadovkou přihrát Hertlovi a jeho střelu zvedl Oesterle do ochranné sítě.
     
    48:32
    Nepřipravená rozehrávka Žraloků končí dalším nevynuceným icingem. Coyotes se minutu po minutce přibližují cenné výhře.
     
    49:03
    Erik Karlsson napřáhl od modré a trefil hokejku Pánika, od které letěl puk mimo. Po krátké době se švédský zadák dostal k další střele a tentokrát už ji dostal aspoň na hruď Kuempera.
     
    49:26
    Melker Karlsson přišel o puk na útočné modré. Archibald neměl v protiútoku rychlost a nevymyslel nic nebezpečného.
     
    50:09
    Conor Garland byl vytlačen do hodně těžkého palebného úhlu. Zprava to přesto zkusil, ale Aaron Dell se nijak překvapit nenechal.
     
    50:33
    Galchenyuk se srazil se spoluhráčem Garlandem. Domácí pak nechali úplně volnou jednu stranu hřiště a měli štěstí, že se Meier vystavil do ofsajdu.
     
    51:08
    Erik Karlsson měl volno u levého mantinelu, odkud mířil na bližší tyč, jenže trefil jenom Kuemperovu nachystanou vyrážečku.
     
    51:35
    Keller si zleva najel až do mezikruží. Bekhendem zvedal puk co nejvýš to šlo, ale hostující strážce branky na něj přesto dosáhl.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    52:18
    Weal posunul puk na Pánika a odjel střídat. Slovenský útočník mezitím zkusil rychlou kličku na střed, ale Heed mu na ni neskočil.
     
    52:59
    Čas rychle běží a Žralokům pomalu dochází čas na vstřelení dvou branek. Domácí dobře brání a chytře dostávají puky do bezpečí.
     
    53:24
    Nick Cousins protečoval prudké nahození z poloviny hřiště až do ochranné sítě. Rozhodčí chystají buly ve středovém kruhu.
     
    53:44
    Čtvrtá formace Arizony dostává i v takto důležitých chvílích hodně prostoru. Archibaldovu střelu švihem z levého kruhu však Dell zkušeně zastavil.
     
    54:18
    Postupem času se San Jose stále méně dostává do souvislejšího tlaku. Dost možná je na jeho hráčích hodně znát včerejší těžká bitva s Pittsburghem.
     
    54:48
    Dobrou možnost na snížení dává hostům nedovolený zákrok ve středním pásmu. Na dvě minuty za hákování Tomáše Hertla je vykázán Richard Pánik.
     
    55:08
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Necelých pět minut před koncem tu máme velké drama! Erik Karlsson držel puk na ose hřiště a po několikerém zamíchání ho posunul doleva na LOGANA COUTUREA. Ten skvěle vystřelil zápěstím k zadní tyči mimo dosah Kuemperovy lapačky. Asistence: Erik Karlsson, Kevin Labanc.
    55:08 Logan COUTURE - 4:3
     
    55:49
    Conor Garland nešetřil krokem a donutil rozehrávat Della. Ten svůj úkol zvládl a dopředu tak mohou vyrazit Žraloci.
     
    56:36
    Hned čtveřice hostů propadla na útočné modré. Keller okamžitě vystartoval za sraženým pukem, jenže z pravého kruhu minul. Fischerovu dorážku do prázdné branky znemožnilo špatné postavení i hokejka Burnse!
     
    56:43
    Z velké šance se Arizona málem dostala do problémů. Hertlův útok naštěstí pro domácí tým skončil jenom odpískaným ofsajdem.
     
    57:15
    Heedovu střelu od modré zablokoval Pánik a trochu odčinil své předchozí vyloučení, kvůli kterému nyní musí Coyotes trpět poslední minuty.
     
    57:47
    Velká komplikace pro Sharks a jejich snahu o vyrovnání. Ekman-Larsson trefil paží do tváře Maiera. To rozhodčí přešli a útočník San Jose v následném boji u mantinelu švédského kapitána Arizony zezadu podrazil.
     
    58:02
    Arizona právě vstřelila branku!
    Zřejmě je jasno! Tomáš Hertl vyhrál vhazování a Dell okamžitě vystartoval na střídačku. Erik Karlsson ale korunoval svůj mizerný výkon špatnou rozehrávkou, kterou namazal ALEXI GALCHENYUKOVI a ten snadno pálil do prázdné klece. Bez asistence.
    58:02 Alex GALCHENYUK - 5:3
     
    58:36
    Sharks po vyhraném buly ve středovém kruhu opět odvolali Della a tentokrát mají k dispozici přesilovku šest na pět.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:11
    Arizona právě vstřelila branku!
    Coyotes přidávají další trefu do nikým nehlídané branky a korunují asi nejcennější výhru v sezóně! Erik Karlsson při střele promáchl, Burns přestřelil a neujala se ani rána Couturea. Crouse po tom všem vyhodil o mantinel a našel JOSHE ARCHIBALDA, který už to měl velmi jednoduché. Asistence: Lawson Crouse.
    59:11 Josh ARCHIBALD - 6:3
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! San Jose přijelo do Glendale s nejlepší formou ze všech jednatřiceti týmů a navíc povzbuzeno o včerejší výhru nad Pittsburghem. Osmou výhru v řadě ale nepřidalo, neboť dnes čelilo skvěle hrající Arizoně. Ta předvedla jeden z nejlepších výkonů v sezóně a zasypala favoritovu branku jednačtyřiceti střelami. V obraně naopak předvedla obětavý výkon a zaslouženě vyhrála čtvrtý z posledních pěti zápasů. Ze třináctého místa Západní konference se Coyotes neposunuli, ovšem na vysněné play-off ztrácí už jen čtyři body. Oproti tomu Sharks po letošní první prohře zůstávají druzí s dvoubodovou ztrátou na vedoucí Calgary.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 41 – 29 (17:13, 12:8, 12:8)
    Zablokované střely soupeře: 24 – 11
    Trestné minuty: 6 – 8
    Využité přesilové hry: 1/4 – 1/3
    Góly v oslabení: 1 – 0
    Vyhraná vhazování: 40% – 60%
    Bodyčky: 31 – 20.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Oliver Ekman-Larsson (ARI) 1+0
    2. Christian Fischer (ARI) 1+1
    3. Mario Kempe (ARI) 0+1
     
    Československá stopa v utkání:
    Richard Pánik (ARI)
    1+0, 3 střely, čas na ledě 18:06
    Radim Šimek (SJS) 0+0, 0 střel, čas na ledě 13:26
    Tomáš Hertl (SJS) 0+0, 3 střely, čas na ledě 18:24
    Lukáš Radil (SJS) 0+0, 0 střel, čas na ledě 8:34.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (07:24:19)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 3. Crouse (Kempe), 5. Pánik, 26. Fischer (Ljubuškin, Weal), 28. Ekman-Larsson (Keller, Fischer), 59. Galchenyuk, 60. J. Archibald (Crouse) – 7. Labanc (Dillon, Braun), 31. E. Kane (Labanc), 56. Couture (E. Karlsson, Labanc)


    Arizona Coyotes: Kuemper (Hill) – Hjalmarsson (A), Ekman-Larsson (C), Ljubuškin, Chychrun, Goligoski, Oesterle – Fischer, Weal, Keller – Hinostroza, Stepan (A), Pánik – Garland, Cousins, Galchenyuk – J. Archibald, Kempe, Crouse.
    San Jose Sharks: Dell (M. Jones) – Burns, R. Šimek, E. Karlsson, Dillon, Braun, Heed – Pavelski (C), J. Thornton (A), Sörensen – Meier, Couture (A), Radil – Donskoi, Hertl, E. Kane – Labanc, Goodrow, M. Karlsson.

    Rozhodčí: Chmielewski, Peel – Shewchyk, Gibbons

    Diváci: 13 342
    thejrc.org