Mountfield HK – Zlín 5:1 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 1:2 (kon.) | Žďár n/S – K. Vary 4:2 (kon.)
Č. Budějovice – Slavia 4:3 (po pr.) | Vítkovice – Pardubice 3:2 (2:0 po s.n.) | Olomouc – Mladá Boleslav 5:4 (po pr.)
Vsetín – HC Litvínov 7:4 (kon.) | Jihlava – Chomutov 1:3 (kon.) | Havířov – Kladno 4:3 (kon.)
Havlíčkův Brod – Přerov 5:0 (kon.) | Třinec – Sparta 2:5 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
7:4 (2:0, 3:2, 2:2 - N 0:1)
HC Litvínov
Pátek 18.01.2019, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • DHL Extraliga juniorů • O pořadí v play-off
Partner:
     
    Bonusový bod z doplňkového prodloužení putuje na sever Čech, nicméně tři body zůstávají Vsetínským tady na Lapači a po předvedené hře nutno podotknout, že zaslouženě.
    Ode mě je to pro dnešek vše, ze vsetínského Lapače Vám přeji příjemný zbytek večera. (20:21:34)
     
    Konec zápasu.
     
    61:21
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hosté odejdou ze zápasu s jedním bodem, který pro svůj tým získal DAVID JINDRA. Hostující útočník se z vrcholu levého kruhu trefil nad brankářovo levé rameno. Asistence: Ondřej Baláž, Přemysl Svoboda.
     
    60:42
    Po šanci na straně Vsetína ujel do brejku Berka. Sám na Sachra nevyzrál, jeho střela mířila mimo.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Gólem do prázdné brány pojistil vsetínské tříbodové vítězství kapitán DANIEL KLÍMEK. Asistence: Bez asistence.
     
    59:08
    Hosté v plném počtu.
     
    58:39
    Jakub Jenáček skvěle odstavil od puku Svobodu a vybídl tak do přečíslení Šimona Jenáčka a Jána Petrisku. Tato dvojice ale puk u Zajíčka hodně předržela a Petriskova střela na betony se neuchytila.
     
    58:27
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hosté se minutu a půl před koncem třetí třetiny, při hře 4 na 4 prosazují. Za zády domácího gólmana Sachra skončila střela PŘEMYSLA SVOBODY z pravého kruhu, který si tak připisuje druhý přesný zásah v utkání. Asistence: Marek Berka, Jiří Háva.
     
    58:10
    Baláž to vzal po buly velmi rychle na sebe a vystřelil na vzdálenější, tedy levou, tyčku. Sachr proti střele vytahuje svou lapačku.
     
    57:57
    Baláž rozehrál o mantinel. Jeho nabídku si na pravém křídle převzal Berka, přemístil se na levé křídlo a odtud nahodil na Sachrovou branku. Domácí gólman zastavuje hru.
     
    57:43
    Litvínov se dostal do pásma, Sachra však neohrozil a Vsetínští povzbuzeni vyloučením soupeře ze své třetiny vyhodili. Píská se zakázané uvolnění.
     
    57:16
    Petriska vyhrál buly na modrou čáru na Kunsta, který okamžitě vypálil. Jeho střela byla v předbrankovém prostoru zblokována Bártkem a ke kotouči se dostává hostující celek.
     
    57:08
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Viedemann – 2 min., sekání).
     
    56:34
    Svoboda byl na vhazování napomenut, ale nakonec ho pro svůj tým vyhrál. Litvínovu se však nedaří dostat ze středního pásma do útočného.
     
    56:30
    Oddechový čas pro hosty.
     
    56:30
    Litvínov je v pásmu aktivní, zatím však bez střely na bránu.
     
    55:31
    U mantinelu za vsetínskou brankou zůstal ležet Svoboda, který si z tohoto zápasu odnese i krvavé zranění. Fauloval jej Lukačka, který za druhý zásah do oblasti hlavy a krku odchází s trestem 5+OK.
     
    55:19
    Necelých pět minut před koncem třetí třetiny vedou Valaši o tři branky. A hra se zklidnila.
     
    53:22
    Vsetín právě vstřelil branku!
    JAN VAŠENKA si dnešním třetím gólem vybojoval nejen hattrick, ale také pomyslnou korunu pro krále individuálních akcí. Potřetí se mu totiž povedlo uvolnit v situaci, kdy nebyl nikým bráněn, zamíchat s pukem a zakončit mezi gólmanovy betony. Asistence: Lukáš Adámek, Jakub Jenáček.
     
    51:56
    Povedený přechod v podobě Šarlingera měl z hokejky tohoto hráče i své zakončení. K dorážce do poloodkryté brány se pak ještě dostával Kovačič. Toho ale pozorně hlídala obrana. Litvínov svého soupeře drží pod tlakem.
     
    51:37
    Po Vránově střele z mezikruží zazvonila horní tyčka Zajíčkovy branky.
     
    51:02
    Litvínovu je pískáno další postavení mimo hru. Nicméně se hostům daří to, co jim šlo i v první třetině. Tedy hladký průchod vsetínskou obranu. Nyní jim ale veškerou útočnou snahu ničí právě ofsajdy nebo zakázaná uvolnění.
     
    50:34
    Šarlinger už se dostával do brejku, ale byl rychlejší než kotouč putující z hole jeho spoluhráče. Proto je pískán ofsajd, posouzený jako úmyslný.
     
    49:57
    Vsetínské přečíslení zakončoval střelou z ostrého úhlu Krupa. Zajíček si proti jeho projektilu povyjel, byl připraven a zasáhl.
     
    48:48
    Jouza proti Ondračkovi neuspěl a ruce nemohl zvedat nad hlavu ani hostující kapitán Bartoš, kterému Jouza ve správný moment nahrál. Bartoš objel branku a když byl ještě za ní, pokusil se poslat puk k levé tyčce. Tam měl Sachr svou brusli.
     
    47:51
    V bruslařském souboji vypíchl Frimelovi kotouč Dufek. Puk skončil u mantinelu, kde se k němu měli Litvínovští. Ti si jej také vzali a pospíchají na druhou stranu. Na Sachra však pouze nahazují.
     
    47:07
    Vsetín nahodil na Zajíčkovu branku, čímž si získal útočné pásmo. Z mezikruží se snažil prosadit Adámek, ale hosté vidí po snížení své ztráty na dvoubrankovou naději na zisk bodů a hrají více zodpovědně.
     
    46:51
    Limanovský vyslal střelu hned po vhazování po Sachrově pravici. Lehký pokus skončil na zadním mantinelu.
     
    46:45
    Po vhazování před Sachrem vyhazují Valaši na zakázané uvolnění.
     
    45:42
    Střídání v týmu VHK ROBE Vsetín: ze hřiště odchází Málek, přichází Sachr.
     
    45:20
    Po prvních zákrocích Málka se Valaši vydali rychle na druhý konec kluziště. Zde zakončoval Klímek a puk i za zády Zajíčka skončil, jenže ještě dřív byl odpískán offside.
     
    44:27
    Střídání v týmu VHK ROBE Vsetín: ze hřiště odchází Sachr, přichází Málek.
     
    44:27
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Na druhé straně ale upravuje skóre a snižuje PŘEMYSL SVOBODA. V útočném pásmu to vzal na sebe, vymanil se ze sevření, projel okolo brankoviště a když zjistil, že kolem betonů se neprosadí, povyjel si dál od brankoviště. Z levého kruhu pak poslal střelu nad ležícího brankáře. Asistence: Bez asistence.
     
    43:49
    Domácí to po rychlém přechodu před Zajíčka moc překombinovali, a tak se ani Frydrych, ani Lukačka nedokázali prosadit.
     
    43:39
    Bartoš se ze všech sil snažil dostat před Sachra. Souboj s Ondračkou ale nezvládl a na poslední chvíli se pokusil i o nedovolený zákrok.
     
    42:25
    Souhra Vrány s Frimelem a Krupou přivedla kotouč až do vsetínské útočné třetiny. Zde ale poslední jmenovaný narazil na dva bránící hráče soupeře, kteří ho o puk připravili.
     
    41:59
    Domácí v plném počtu.
     
    41:33
    Litvínovu se nedaří dostat do pásma, Vsetín pokaždé úspěšně vyhodí.
     
    40:40
    Dva na jednoho ujeli Valaši svému soupeři. Z pravého křídla zakončoval Klímek, jehož střelu vyrazil Zajíček vyrážečkou.
     
    40:31
    Litvínov je na kotouči, ale Vsetín drží svého soupeře jen kolem mantinelu.
     
    40:01
    Začíná třetí třetina. Šimon Jenáček je na trestné lavici a hosté hrají přesilovou hru.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Zápas nám ve druhé třetině předvedl zajímavou podívanou hlavně poté, co se přehoupl do své druhé poloviny. Ještě v té první ale stihli hosté zásluhou Bartoše snížit na rozdíl jedné branky. Vyloučení za faul vysokou holí však o dvě minuty později trestal individuální akcí Vašenka. Z přesilovky se prosadil i Šimon Jenáček a pátou branku Vsetína přidal opět po pohledné akci Vašenka. V tento moment vedli domácí 5:1. 26 sekund před koncem třetiny se pak ještě po rychlé souhře prosadil hostující Berka a ztráta Litvínova je nyní tříbranková. Uvidíme, jakou hru nám přinese třetí třetina.
    Ta začíná cca v 19:08.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:59
    Tři deseti sekundy před sirénou oznamující konec druhé části zápasu putuje na trestnou lavici Šimon Jenáček, který sekl Svobodu. Ten zůstal ležet u mantinelu a těžce se zvedá z ledu.
     
    39:34
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Do konce druhé třetiny nezbývá ani půl minuty a hosté se prosazují podruhé v zápase. Vsetínští už se snažili hru uklidnit, u mantinelu ale vybojoval kotouč Svoboda, všiml si MARKA BERKY v mezikruží a ukázkově mu puk poslal. Berka z první vystřelil nad pravé rameno domácího brankáře. Asistence: Přemysl Svoboda.
     
    38:35
    Frimelovi zablokoval hokejku pro teč Dufek. Hraje se okolo Zajíčkovy brány, ale Valaši se ke střele nedostávají.
     
    37:15
    Na druhé straně se o povyk postaral Jouza, který jel sám na branku a nikdo ze Vsetínských jej nedokázal dobruslit. Sachr ale i přes všechny tyto skutečnosti zasahovat nemusel. Hostující útočník mířil mimo branku.
     
    36:26
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín opět skóruje a je tu druhá branka pro JANA VAŠENKU po jeho další individuální akci. V tomto případě si s gólmanem více pohrál, zamíchal s pukem a nakonec kotouč poslal pod levý beton ležícího brankáře. Asistence: Bez asistence.
     
    35:44
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Přesilovou hru využívá ŠIMON JENÁČEK poté, co se ujal vyraženého kotouče po střele svého bratra Jakuba. Šimon Jenáček si s kotoučem nabruslil blíže k brankovišti a poslal jej do horních pater branky. Zajíček se pokusil vytáhnou svou šikovnou lapačku, ale přes ni mu puk tentokrát přepadl až za jeho záda. Asistence: Daniel Klímek, Jakub Jenáček.
     
    35:25
    Ondračkovu střelu od modré zastavil Jouza a už kotouč směroval ven z pásma. Zastavil jej však ještě Klímek a nabídl přihrávkou Jakubu Jenáčkovi.
     
    35:04
    Po první přesilovkové střele Vsetína končí puk mimo hrací plochu.
     
    34:57
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Viedemann – 2 min., napadení).
     
    34:48
    Sachr zasahuje proti Kroupově střele u pravého kruhu, čímž přerušuje hru.
     
    34:29
    Jestli na druhý gól v utkání útočil Klímek i Vašenka, tak na druhé straně do byl Bartoš. Jel na Sachrovu branku úplně sám. Frydrych mu kotouč zezadu šikovně odebral.
     
    33:56
    V situaci dva na dva se v útočném pásmu ocitli Vsacané. Frimel posílal z pravého křídla přihrávku na Koženého, který puk v jízdě netrefil, jelikož jej jeho spoluhráč poslal příliš dopředu. S tím však nemohl počítat hostující gólman, který se bleskově přesunul k druhé tyčce. Tento pohyb způsobil vychýlení litvínovské branky.
     
    33:30
    Vašenka si s pukem nabruslil až těsně k pravé tyčce, odkud se pokoušel puk procpat. Neúspěšně. Zajíček odhalil jeho záměr a k brankové konstrukci se natiskl nejtěsněji, jak mohl.
     
    32:36
    Pokud si někdo ze Vsetínských zaslouží gól, pak je to rozhodně Jakub Jenáček, který pošle na branku minimálně jednu střelu vždy, když je na ledě. Tentokrát jeho pokus vyrazil Zajíček na vrchní část brány.
     
    32:01
    Jouzova střela z mezikruží už nebezpečná byla. Sachr měl problémy, ale nakonec si s pokusem litvínovského hráče poradil.
     
    31:15
    Adámek nahazuje do pásma, kde si však vsetínští hokejisté příliš dlouho nepobyli. Poslední minutu sledujeme spíš hokej nahoru dolů a ani jeden z celků se nedostal k ohrožujícímu zakončení.
     
    30:35
    Vašenka měl šanci na druhý gól, když se ocitl ve stejné situaci jako byla ta, ve které v 28. minutě skóroval. Tentokrát na něj však u branky číhal Viedemanna a puk mu odebral. O skórování se pokusil ještě Vrána, střelu ale nevyslal.
     
    29:55
    Hosté v plném počtu.
     
    29:36
    Klímek z pravého kruhu mířil mimo. U mantinelu se kotouče ujímají hosté a vyváží jej alespoň do prostoru mezi modrými čarami.
     
    29:15
    Ondračkovu střelu z mezikruží vyrazil Zajíček pouze nad sebe, při druhém pokusu už však puk zkrotil.
     
    28:53
    Vsetín je v pásmu a kombinuje.
     
    27:55
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Po návratu Ondračky na led se Valaši ujali puku ve středním pásmu a využívají první dvouminutový trest za faul na Jakuba Jenáčka. Právě Jenáček nahrál do jízdy JANU VAŠENKOVI, který z pravého křídla zakončil tvrdou ranou po ledě. Asistence: Jakub Jenáček, Lukáš Adámek.
     
    27:35
    Domácí v plném počtu.
     
    27:24
    Frydrychova střela neměla potřebnou razanci, a tak končí jen na hokejce hostujícího hráče.
     
    26:46
    Klímek znovu útočil na druhou branku zápasu, když si sám najel před Zajíčka po levém křídle. Hostující brankář k vytěsnění puku použil opět lapačku.
     
    26:29
    Valaši vyhráli vhazování a ihned začali s kombinací. Klímek pálil z vrcholu levého kruhu přes bránící hráče, Zajíček jeho střelu ukrývá v lapačce a přerušuje hru.
     
    26:17
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Bártek – 2 min. + 2 min., vysoká hůl).
     
    25:59
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hosté při hře 4 na 4 snižují na rozdíl jednoho gólu. Na pravém křídle se uvolnil litvínovský kapitán DAN BARTOŠ a poslal kotouč z předbrankového prostoru mezi betony přemísťujícího se gólmana. Asistence: Marek Berka.
     
    25:35
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Ondračka – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Svoboda – 2 min., sekání).
     
    25:17
    Berkovu střelu z pravého kruhu tečoval u levé tyčky Šarlinger. A právě o tuto tyčku se pokus zastavil.
     
    25:07
    Domácí v plném počtu.
     
    24:36
    Hosté v plném počtu. Litvínov hraje přesilovou hru.
     
    23:48
    Berka ve středním pásmu rychle přesměroval hru. Do mezikruží mu nabruslil Bartoš. Sachr proti jeh střele zasáhl betony. Hostující kapitán se dostal i k druhé střele, a to do úplně prázdné brány. Takto odkrytou branku minul.
     
    23:16
    Se střelou od modré mířenou na betony si Sachr poradil. Valaši vyhazují, ale jen na zakázané uvolnění, jelikož jsou oba týmy ve čtyřech.
     
    23:07
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Lukačka – 2 min. + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku). Trest odpyká Houser.
     
    22:50
    Lukačkova přihrávka od modré projela Frydrychovi pod hokejkou a hosté posílají puk do středního pásma.
     
    22:36
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Šarlinger – 2 min., krosček).
     
    22:05
    Krupa projel okolo Jindry, a ten tak nemohl přesně zakončit Svobodovu přihrávku. Hostující útočník se neprosadil ani z následné dorážky a trefil pouze Sachrovy betony.
     
    21:19
    Valaši drželi svého soupeře pod tlakem, ale jejich postavení mimo hru bylo posouzeno jako úmyslné a buly se bude vhazovat po Sachrově levici.
     
    20:49
    První Klímkovu střelu zastavil levý Zajíčkův beton. Pak se ke střele z vrcholu levého kruhu dostal Šimon Jenáček, ale puk skončil jen na bruslích Jouzy. Další pokus šel opět od Klímka a v závěru vsetínského tlaku nevyužil Jenáčkovi přesnou přihrávku Frydrych.
     
    20:11
    První litvínovskou rozehrávku zachytil Šimon Jenáček a nahazuje do pásma.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina utkání mezi vsetínskou a litvínovskou juniorkou je minulostí. V úvodu nám nabídla dost přesilovek a i jednu početní výhodu 5 na 3. V přesile se ocitli Valaši a náležitě ji využili. Konkrétně se trefil Petriska, který tak odčinil svá dvě vyloučení v krátkém časovém sledu v prvních minutách. Druhá branka prvního dějství padla v signalizované výhodě a prosadil se vsetínský kapitán Klímek. Hru hostů sužovala právě častá vyloučení, a tak se Litvínov nemohl naplno ukázat. Pokusil se o to až v posledních minutách, ale na vsetínskou obranu a gólmana Sachra zatím nevyzrál.
    Druhá třetina začne cca v 18:15.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    Krupa vystřelil ihned po buly v útočné třetině. Zajíček má kotouč v lapačce.
     
    19:11
    Hosté se nevzdávají a chtěli by vstřelit branku do šatny. U mantinelu kombinují Viedemann s Kroupou, ale vsetínská obrana je k ničemu nepustí.
     
    18:21
    Kotouč měl na hokejce Háva, když se Ondračkovi podařilo vyhnat jej z pásma. Litvínov za Sachrovu branku pouze nahazuje.
     
    18:07
    Po delší době se k práci dostal i Sachr, jenž nyní ve své výstroji ukrývá střelu Berky. Ten střílel z vrcholu pravého kruhu přes obránce hned po přechodu do útočného pásma.
     
    17:51
    K teči střely z pravého kruhu se dostal Frimel a od modré střílel Kožený. Vsetínští jsou aktivnějším týmem, a to hlavně ve střelbě na bránu. Zajíček ale nijak nechybuje.
     
    17:15
    Hosté v plném počtu.
     
    16:57
    Před Vašenkou si Zajíček dobře pokryl pravou tyčku, okolo které chtěl vsetínský útočník zakončit. Proti střele Jakuba Jenáčka, kterou už tentokrát očekával, zase vytáhl lapačku a puk vyrazil.
     
    16:22
    Střelu od modré vyslal opět Jakub Jenáček. Ten byl v podobné situaci jako před chvílí, kdy gólman na jeho střelu neviděl. I tentokrát měl Zajíček spíše štěstí.
     
    16:06
    Hostující celek se opět osvobozuje. Vsetínu se nedaří usadit v pásmu.
     
    15:30
    Vsacané si dvakrát přihráli a Kysela vystihl jejich nahrávku u mantinelu. Vyhazuje.
     
    15:15
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Svoboda – 2 min., sekání).
     
    14:26
    Střelu Jakuba Jenáčka od modré Zajíček vůbec neviděl a nechybělo mnoho, aby skončila v bráně. Hostující brankář se na poslední chvíli přemístil a schovaný puk jej trefil do hrudi.
     
    13:21
    Hosté nebyli daleko od vyrovnání, jelikož s domácí obranou si dobře poradil Berka. Stejně jako jeho spoluhráči, kteří se do podobných akcí dostali v průběhu první třetiny, tak i on zkusil Sachra obehrát a zakončit na betony. Ani on neuspěl.
     
    11:54
    Vsetín právě vstřelil branku!
    A Valaši jdou do dvoubrankového vedení. V signalizované výhodě to vzali Vsetínští zhurta, když se bleskurychle přesunuli do útočného pásma a z mezikruží poslal puk pod horní tyčku DANIEL KLÍMEK. Asistence: Marco Lukačka, Šimon Jenáček.
     
    10:59
    Krupa pálil z mezikruží do odkryté brány, která se před ním objevila ve chvíli, kdy jeho spoluhráči drželi Zajíčka u pravé tyčky. Chumel hráčů před brankovištěm ale kotouč ke Krupově smůle zastavil.
     
    10:21
    Valaši se nastěhovalo do útočného pásma a drží soupeře pod tlakem. Nadvakrát to zkusil Adámek, když se nejprve pokoušel prosadit zblízka a poté i od modré čáry. Druhý pokus zastavil hostující obránce Viedemann.
     
    09:33
    Domácí v plném počtu. Po delší době se hraje v pěti na obou stranách.
     
    08:52
    Hostům nedělá v přesilovce problém rychlý přechod do útočného pásma. Teď jsme v této situaci mohli vidět Bartoše, kterého k zakončení nepustil až Šimon Jenáček. Ten mu pak navíc s Klímkovou pomocí puk i odebral.
     
    08:16
    Kysela zručně prokličkoval mezi třemi hráči Vsetína a snažil se poslat kotouč mezi Sachrovy betony. Ten měl s nebezpečným pokusem potíže, puk však úspěšně zastavil.
     
    07:46
    Hosté v plném počtu. Nyní si tak přesilovou hru zahraje naopak Litvínov.
     
    07:33
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Lukačka – 2 min., krosček).
     
    07:01
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Ve vsetínské kombinaci se nejprve střílelo od modré, finální a gólovou střelu ale vyslal JÁN PETRISKA z vrcholu levého kruhu přesně do bližšího horního rohu. Asistence: Jan Vašenka.
     
    06:23
    Frydrych z pravého kruhu vypálil. Jeho střela se zastavila o Zajíčkovy betony a zazněl hvizd rozhodčího, jelikož v brankovišti stál Lukačka.
     
    06:13
    Klímek zavezl kotouč do útočného pásma, ale přes bránící hráče se mu nepovadlo vystřelit. Valaši se ale usadili ve třetině a kombinují.
     
    05:46
    A Litvínov jde do tří. Za podrážení putuje na trestnou lavici obránce Baláž.
     
    05:28
    Domácí v plném počtu. Vsetín hraje přesilovou hru.
     
    05:22
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Kroupa – 2 min., držení).
     
    04:53
    Frimel s Krupou výborně pracovali ve středním pásmu a o kotouč obrali Svobodu. K brejku vybídl Šimona Jenáčka, který nakonec v přečíslení předal puk na Krupu. Zajíček zasahuje vyrážečkou.
     
    03:40
    Petriska je opět na trestné lavici a Klímek se spolu se svými spoluhráči vydal do úniku, ve kterém i z pravého křídla zakončoval. Dál už se v přesilovce snažil prosadit Dufek, ale jeho střelu z vrcholu levého kruhu zablokoval Šimon Jenáček.
     
    03:28
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Petriska – 2 min., hákování).
     
    03:20
    Domácí v plném počtu. Pernický skvěle bránil Kyselu a také díky tomu mohl nahrát do brejku Petriskovi, který se právě vrátil z trestné lavice. Ten však až k Zajíčkovi neprošel.
     
    02:38
    V rozehrávce a při vstupu do pásma chyboval hostující Svoboda. K puku se tak téměř okamžitě zmocnili domácí a opět vyhazují do bezpečí.
     
    01:44
    Vsetínu se poprvé v soupeřově přesilovce daří vyhazovat. Domácí se uchýlili k těsnému bránění a nadále se nijak neprojevuje menší šarvátka, která se před chvílí udála před vsetínským brankovištěm. To se Jakubu Jenáčkovi nelíbilo chování Kysely.
     
    01:20
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Petriska – 2 min., pozdní dohrání).
     
    00:44
    Hostující kapitán Bartoš se chopil puku mezi modrými čarami a rychlými tempy se dostal před Sachra, pokus z hranice brankoviště litvínovskému hráči nesedl.
     
    00:10
    Kotouče se jako první zmocnil domácí a obranná dvojice elitní vsetínské formace rozehrává.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Sachr (Málek) – Kunst, Ondračka, Jenáček Š., Pernický, Kožený, Houser, Jenáček J. – Klímek, Zetocha, Vrána, Pospíšil, Lukačka, Krupa, Adámek, Vašenka, Petriska, Frimel, Frydrych.

    HC Litvínov: Zajíček (Zelenka) – Bártek, Šubrt, Viedemann, Baláž, Kroupa, Jonák, Háva – Jindra, Kysela, Berka, Limanovský, Bartoš, Jouza, Šarlinger, Fišer, Kovačič, Dufek, Svoboda.

    Rozhodčí: Škach – Maloušek, Hübl.
     
    HC Litvínov

    Do druhé části sezóny vstupoval Litvínov z třetího místa skupiny A. Od té doby ale mají Severočeši velice dobrou formu a prohráli pouze třikrát. V Plzni padli Litvínovští gólem v prodloužení a poslední dva neúspěchy přišly až minulý týden. Parta okolo Dana Bartoše se ani jednou nedokázala prosadit v Třinci (0:6) a i když litvínovský Svoboda skóroval ve Vítkovicích jako první už v čase 1:27, Slezané vyhráli 5:3.

    A právě Přemysl Svoboda je nejproduktivnějším (15+22) a zároveň druhým nejméně vylučovaným hráčem (6 trestných minut v 25 utkáních) týmu. Tím prvním je Ondřej Dufek se stejným počtem minut na 30 odehraných zápasů. Kanadských bodů má Dufek 17 (12+5), a tím se řadí až na 7. místo mezi útočníky. Sedmnáctibodový je ale nejproduktivnější litvínovský bek Ondřej Baláž (4+13). Gólmanskou jedničkou je Martin Pejsar (91,07%), který ve Vítkovicích kryl záda Ondřeji Zelenkovi (88,3%).
     
    VHK ROBE Vsetín

    Vsetínští junioři mají za sebou pětibodový víkend, ve kterém vyhráli obě nadstavby a v pátek přidali proti Slavii i vítězství v základní hrací době. Proti pražskému celku se na ledě blýskli dva hráči. Vzadu gólman Málek, jenž odešel s prvním čistým kontem v sezóně, a vepředu Daniel Klímek, který vstřelil čtyři ze čtyř vsetínských gólů. Svůj výkon kapitán žlutozelených zopakoval i o den později, to ale Valaši Bílým Tygrům z Liberce podlehli smolně 4:6.

    Po víkendovém úspěchu navýšil Daniel Klímek svůj náskok v čele vsetínského bodování na 11 bodů. Před Lukášem Frydrychem vede ve statistikách o 8 gólů a 3 asistence a vydobyl si tak také 4. příčku na listině nejlepším střelců soutěže. Kromě něj se během uplynulého týdne prosadil Tomáš Frimel (celkem 3+6). V brance podali skvělé výkony oba vsetínští gólmani – jak Jakub Málek (průměrná úspěšnost v 16 zápasech 90,71%), tak David Sachr (19 zápasů 89,64%). Vsetín se drží i na čele některých sledovaných týmových statistik. Konkrétně jsou to přesilovky a oslabení. Přesilové hry mají Valaši 4. nejlepší ve skupině (17,02%), oslabení třetí (90,38% ubráněných oslabení).
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje! Dnes se proti sobě postaví juniorské týmy VHK ROBE Vsetín a HC Litvínov, a to v rámci 12. kola skupiny "O pořadí v play-off".
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 8. Petriska (Vašenka), 12. Klímek (Lukačka, Jenáček Š.), 28. Vašenka (Jenáček J., Adámek), 36. Jenáček Š. (Klímek, Jenáček J.), 37. Vašenka, 54. Vašenka (Adámek, Jenáček J.), 60. Klímek – 26. Bartoš (Berka), 40. Berka (Svoboda), 45. Svoboda, 59. Svoboda (Berka, Háva), 62. Jindra (Baláž, Svoboda)


    VHK ROBE Vsetín: Sachr (45. – 46. Málek) – Kunst, Ondračka, Jenáček Š., Pernický, Kožený, Houser, Jenáček J. – Klímek, Zetocha, Vrána, Pospíšil, Lukačka, Krupa, Adámek, Vašenka, Petriska, Frimel, Frydrych.
    HC Litvínov: Zajíček (Zelenka) – Bártek, Šubrt, Viedemann, Baláž, Kroupa, Jonák, Háva – Jindra, Kysela, Berka, Limanovský, Bartoš, Jouza, Šarlinger, Fišer, Kovačič, Dufek, Svoboda.

    Rozhodčí: Škach – Maloušek, Hübl

    Diváci: 146
    thejrc.org