Columbus – Montreal 1:4 (kon.) | Florida – Toronto 3:1 (kon.) | Washington – NY Islanders 0:2 (kon.)
Carolina – Ottawa 1:4 (kon.) | Calgary – Detroit 6:4 (kon.) | Arizona – Pittsburgh 2:3 (po pr.)
Vancouver – Buffalo 4:3 (kon.) | New Jersey – Anaheim 2:3 (kon.) | Colorado – Los Angeles 7:1 (kon.)
po prodl.
Arizona Coyotes
2:3 (1:0, 0:2, 1:0 - 0:1)
Pittsburgh Penguins
Sobota 19.01.2019, 03:00 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:10 Phil KESSEL - 2:3
     
    64:10
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Druhý bod pocestuje do Pensylvánie! Letang, Crosby a Malkin rozjeli bleskurychlou kombinaci ve stojícím trojúhelníku. Celá akce se už zdála být překombinovaná. PHIL KESSEL z ní byl dlouhou dobu vynechaný, ale nakonec to byla právě jeho hokejka, která šikovně protečovala Crosbyho nahození za Kuempera. Ten už nestihl pořádně zareagovat. Asistence: Sidney Crosby, Jevgenij Malkin.
     
    62:51
    Velká šance pro Penguins! Dumoulin se tlačil před branku a blafák nedokončil jen kvůli hákování Richarda Pánika.
     
    61:12
    Napadající Kessel sebral puk Chychrunovi. Malkin díky tomu pálil z levého kruhu úplně sám, ale Kuemper ho vychytal. Cousins šel do brejkou dvou na jednoho zakončeným Galchenyukem a také on si vylámal zuby na brankáři!
    54:34 Derek STEPAN - 2:2
     
    54:34
    Arizona právě vstřelila branku!
    Coyotes podruhé slaví vyrovnávající gól, o který už stoprocentně nepřijdou! Hjalmarsson na modré převzal pas od Hinostrozy a přidržením puku vyškolil Guentzela, který mu odjel z dráhy střely. Tu pak Murray vyrazil na hokejku DEREKA STEPANA, jenž si ho rychle hodil na bekhend a zkušeně zavěsil. Asistence: Niklas Hjalmarsson, Vinnie Hinostroza.
     
    43:41
    Richard Pánik dorazil svou vlastní zablokovanou střelu z pravého kruhu za Murrayho. Ten byl při snaze zasáhnout podražen bruslí Ekmana-Larssona a gól byl po hostující výzvě podle očekávání odvolán.
    25:38 Jake GUENTZEL - 1:2
     
    25:38
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Mnoho stovek hostujících fanoušků slaví bleskový obrat! Matt Cullen završil sérii soubojů vynikající přihrávkou z krátkého mantinelu na JAKEA GUENTZELA, kterého Kuemper nejprve skvěle vychytal, ale na dorážku z nesmírně obtížného úhlu už neměl nárok. Asistence: Matt Cullen, Garrett Wilson.
    24:58 Juuso RIIKOLA - 1:1
     
    24:58
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci v přesilové hře přeci jen udeřili a srovnávají stav na 1:1! Hosté se usadili v útočném pásmu a Pettersson přihrál k modré čáře na JUUSA RIIKOLU, jehož rána z osy hřiště prosvištěla až do sítě. Před Kuemperem stáli čtyři různi hráči a neměl tak moc šancí zasáhnout. Asistence: Marcus Pettersson, Dominik Simon.
     
    23:09
    Blandisi se snažil nabrat rychlost během přechodu do útoku. Garland ho těsně bránil, až si podle rozhodčích počínal nedovoleně.
    19:49 Kuemper zneškodnil dvojitou šanci Crosbyho
     
    19:49
    Největší šance Pittsburghu nekončí gólem! Crosby se dostal k puku v opuštěném mezikruží a vystřelil do pravého betonu Kuempera. Slavná sedmaosmdesátka se ještě dostala k dorážce a tu domácí gólman před poloprázdnou brankou zastavil nataženou paží!
     
    17:26
    První kompletní přesilovka i pro hosty. Dominik Simon ve středním pásmu neustál jemný zákrok Chychruna a ten dostal menší trest za podrážení.
    12:51 Clayton KELLER - 1:0
     
    12:51
    Arizona právě vstřelila branku!
    Kojoti už potřebovali sérii přesilovek využít a tak se i stalo! CLAYTON KELLER u modré čáry přihrál Ekmanu-Larssonovi a vyměnil si s ním pozice. Mladý útočník dostal od švédského kapitána kotouč zpět a z vrcholku pravého kruhu golfákem prostřelil Murrayho. Asistence: Oliver Ekman-Larsson, Conor Garland.
     
    12:19
    Keller vypálil z osy hřiště nepřesně. Galchenyuk chtěl puk udržet, ale u mantinelu přitom podrazil Oleksiaka. Poměr sil na ledě se mění na čtyři ku třem.
     
    11:23
    No to jsou věci! Hostující brankář Murray si neodpustil poznámky k hlavnímu rozhodčímu a ten mu udělil dvě minuty za nesportovní chování. Coyotes tak budou hrát dokonce pět na tři!
     
    11:23
    Hned vzápětí další početní výhoda pro Kojoty. Kempe si vzal puk ve středním pásmu. Po volné ose hřiště spěchal k Murraymu, kterého bekhendem nepřekonal i kvůli háčku Briana Dumoulina.
     
    08:59
    Zbytečný faul Rileyho Sheana v době, kdy už byl puk u jeho kolegů. Coyotes si díky jeho nedovolenému bránění zahrají druhou přesilovku.
     
    00:36
    Hned ze startu přesilovka pro Arizonu! Za hákování Hinostrozy byl odeslán na trestnou lavici hostující kapitán Sidney Crosby.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 13. Keller (Ekman-Larsson, Garland), 55. Stepan (Hjalmarsson, Hinostroza) – 25. Riikola (M. Pettersson, Simon), 26. Guentzel (Cullen, G. Wilson), 65. Kessel (Crosby, Malkin)


    Arizona Coyotes: Kuemper (Pickard) – Hjalmarsson (A), Ekman-Larsson (C), Ljubuškin, Chychrun, Goligoski, Oesterle – Fischer, Weal, Keller – Hinostroza, Stepan (A), Pánik – Garland, Cousins, Galchenyuk – J. Archibald, Kempe, Crouse.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, Riikola, Määttä, J. Johnson, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Simon, Malkin (A), Pearson – Kessel, Brassard, Sheahan – G. Wilson, Cullen, Blandisi.

    Rozhodčí: Chmielewski, Peel – Shewchyk, Tobias

    Diváci: 14 757
    thejrc.org