Slavia – Motor ČB 3:2 (kon.) | Benátky n/J – Kadaň 4:2 (kon.) | Poruba 2011 – Havířov 2:1 (2:1 po s.n.)
Frýdek-M. – Ústí n/L 4:0 (kon.) | Litoměřice – Třebíč 4:2 (kon.) | Jihlava – Prostějov 2:3 (kon.)
Vsetín – Kladno 6:1 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:3 (1:2, 1:0, 0:1)
LHK Jestřábi Prostějov
Sobota 19.01.2019, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 48. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý večer z promrzlého Kraje Vysočina! Chance Liga jde pomalu do svého závěru a zbývá dohrát 12 kol. V tom 48. se utkají týmy, kterým to sype v útoku, v obraně to ale skřípe jenom jednomu. Domácí Dukla bude chtít napravit selhání ze zápasu v Českých Budějovicích a potvrdit, že na prvním místě tabulky není jen tak. Prostějov má naopak starosti s bojem o play-off, o které bude v našlapaném středu tabulky ještě veliký boj. Na Horáckém zimním stadionu začínáme v 17:30!
     
    LHK JESTŘÁBI PROSTĚJOV
    7. místo, 69 bodů, skóre 152:139, bilance 19-5-2-17
    Prostějov má od předvánoční doby kolísavou formu. Na jedné straně je schopen doma rozstřílet Kadaň o deset gólů, na té druhé ale také těsně prohrát v Ústí nad Labem. Co ale může Jestřábům nejvíce vadit, je bilance se soupeři nad sebou. Například zápas v Budějovicích, kdy se dle slov trenéra Vykoukala opakovala historie. V předminulé sezoně byl retrozápas vysílán v televizi a Prostějov dostal dardu 2:9. Tentokrát nebyl sice retrozápas v televizi, ale Motor doma vyhrál suverénně 7:1. Nedaří se ani proti Kladnu. To si z prvního utkání na prostějovském ledě odvezlo dva body za výhru 3:2 v prodloužení, doma pak nedalo Hanákům šanci a vyhrálo 7:3. A ani Vsetín není nejoblíbenější soupeř Prostějova...

    Vezmeme-li čistě posledních pět zápasů, Prostějov z 15 možných bodů uhrál pouze čtyři! Oba až v nájezdech a v domácích zápasech proti Třebíči a Frýdku-Místku. Na venkovním ledě v Litoměřicích naložil Stadion Jestřábům na křídla pět gólů, Vsetín pak čtyři. Poslední zápas přišel proti Benátkám a ty ukázaly, že ve formě nejsou náhodou. Odvezly si totiž tři body za výhru 2:1. Momentálně mají Jestřábi náskok tří bodů na osmý Přerov a jediný bod ztráty na páté Litoměřice.
     
    HC DUKLA JIHLAVA
    1. místo, 91 bodů, skóre 150:90, bilance 26-5-3-9
    Selhání, zářez, křivda, Endál. To byla klíčová slova po středečním šlágru s Motorem. Jihlava ho měla po 40 minutách skvěle rozehraný, na horkém ledě vedla 2:0 a nic nenasvědčovalo tomu, že by se Budějovice mohly vrátit do zápasu. Jenže v 51. minutě byl před brankou velice důrazný právě „jihlavský miláček“ Endál, který nastartoval obrození Motoru. Ten byl rázem všude, zanedlouho srovnal na 2:2 a k šoku celé hostující střídačky šel 74 sekund před koncem zápasu do vedení. Jihlava se už nedostala vůbec k ničemu, nakonec z toho byla prohra 2:4. Na tiskové konferenci tak mluvili oba trenéři úplně odlišně. Zatímco duo Totter-Prospal bylo velice spokojeno s bojovností, trenér Zeman byl zklamán především z výkonu rozhodčích.

    Pokud se ale zaměříme na posledních pět zápasů, jediné dva týmy, které dokázaly Duklu přehrát, byly ty, které jsou spolufavority na postup do extraligy. Nejprve to byl Vsetín po výhře 3:2, výše zmíněný zápas to byl pak v posledním kole na jihu Čech. Jinak ale Jihlava ze zbývajících tří zápasů dovezla osm bodů z devíti. Jediný bod si pro sebe vzaly Benátky na domácím ledě. Dukla musela zde opět otáčet skóre, narozdíl od říjnového zápasu ale otočila zápas na svoji stranu až v prodloužení. Následující duo domácích zápasů se neslo v 120 minutách bez vstřelené branky. Proti Slavii bylo rozhodnuto už po dvou třetinách, proti Přerovu přišlo rozhodnutí v 35. minutě, když přesilovku využil Pekr. Dukla má na čele pětibodový náskok na druhý Vsetín a bude určitě chtít nejlépe udržet náskok na stejném počtu bodů.
     
    -10:00
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Lundström (Honzík) – J. Pohl, J. Holý, Kajínek (A), Matějíček, Štindl, Štebih (A), Půža – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Zeman, Werbik, Čachotský – Klíma, Harkabus, Osmík – Hrníčko.

    LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Huf) – Žovinec, Mikliš, Čáp, D. Kolář, Havlík, Husa, Bažant – L. Luňák, Divíšek (A), Nouza (A) – Žálčík, Račuk, Starý – Matýs, Pšenička, Dvořáček – Venkrbec (C), Krejčiřík.

    Rozhodčí: Obadal, Ondráček – Kučera, Komínek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    První protečování domácího týmu do útočného pásma, jestřábí letka ale vytlačuje hru zpět do neutrálního pásma hry.
     
    00:29
    A zanedlouho přichází i první ofsajd, na starost ho měl rychlý levý křídelník Prostějova Luňák. Ofsajd byl navíc posouzen jako úmyslný a hra jde před Neužila.
     
    00:44
    Zeman v rohu kluziště vytáhl hru za branku, zpoza ní se pokoušel hledat Tomáše Čachotského, který ale jel do protipohybu puku a Dukla šla ven z útočného pásma. Mezitím o své přítomnosti dávají vědět hostující fanoušci, kteří před chvílí dorazili.
     
    01:15
    Po buly v útočném pásmu Jihlavy tvrdě pálil Štebih bez přípravy od modré, Neužil měl čistý výhled a kryje lapačkou.
     
    01:25
    Hostujícího gólmana protáhl střelou z pravého kruhu Lukáš Klíma, puk šel nedaleko od levé tyče.
     
    02:00
    Na hostující straně si pro puk dojel Pšenička a z pravé strany najížděl na Lundströma, pokoušel se o bekhend do bližšího vinglu, ale mířil vysoko nad.
     
    02:37
    Prostějov měl chvilkový tlak v útočném pásmu a hned je z toho první přesilovka pro něj. Pohl podrazil u mantinelu Venkrbce a domácí obránce je prvním vyloučeným.
     
    02:47
    Matějíček odstavil Divíška od kotouče a zpoza vlastní branky o mantinel vyhazuje na druhou stranu hřiště. SKP ale volilo rychlý návrat do útoku a Čáp na modré pálil, Lundström vykryl.
     
    03:12
    Žálčík se dostal v předbrankovém prostoru na kotouč a ze zajímavé pozice mířil na delší tyč, jenže v pádu neměla střela takovou razanci a Dukla vyhazuje.
     
    03:51
    Nouza musel dojet puk na modré čáře a vrátil ho zpět, dokonce našel před brankou Divíška, ten ale tečoval těsně vedle levé tyče!
     
    04:40
    Štindl po střele Račuka vyhodil a Dukla je již v plném počtu. Přesto Prostějov sehrál první přesilovku velice slušně.
     
    05:10
    Matýs táhl rychlý brejk, jenže byl dobruslen obráncem, proto zkusil střelu, která neměla šanci na úspěch. Štebih získává puk a otáčí dopředu.
     
    05:37
    Venkrbec byl posledním hráčem na hřišti, kdo se dotkl puku. Vzhledem k tomu, že se ho dotkl na vlastní polovině, tak je tu zakázané uvolnění.
     
    06:04
    Prokeš velice aktivně hrál s kotoučem v útočné třetině a až Harkabus ho dokázal odstavit od puku.
     
    06:25
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Prostějov měl aktivnější vstup do zápasu a přináší mu to gól! Husa přehrál kotouč k pravému mantinelu na MATOUŠE VENKRBCE, který tvrdou střelou otevírá skóre dnešního utkání! Asistence: Jakub Husa, Ladislav Havlík.
    06:25 Ondřej MIKLIŠ - 0:1
     
    07:13
    Jihlava následně vyvinula okamžitý tlak v útočném pásmu, Zeman se okolo levé tyče motal s pukem a chtěl přes Neužila puk do branky protlačit, ale nepovedlo se, stejně tak jako střela jednoho z obránců od modré. Komerční pauza.
     
    07:14
    Pekr střelou z velice ostrého úhlu prakticky vyhodil domácí tým z pásma. Ten se zatím trošku hledá, Prostějov opravdu vede po zásluze.
     
    07:51
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Pokud by na stadionu byla Jolanda, řekla by: „Velký špatný!“ Na jedné straně měl Klíma tutovku v podobě předložení kotouče před poloprázdnou branku, puk ale poslal vedle. Starý okamžitě rozehrál do středního pásma na Žálčíka, který ještě postrčil do brejku na MARKA RAČUKA, hostující útočník se štěstím prostřelil Lundströma a za velké radosti prostějovského sektoru posílá Jestřáby do vedení 2:0! Asistence: Lukáš Žálčík, Jan Starý.
    07:51 Marek RAČUK - 0:2
     
    08:47
    Štebih velice rychle rozehrál směrem na Osmíka na modré čáře, jenže nahrávku hodně přetáhl a vyhodil přímo na zakázané uvolnění.
     
    09:15
    Anděl vyvezl kotouč z obranného pásma Jihlavy, protáhl se až do pásma útočného, kde spolupracoval s Pekrem a Pekr následně z pravého kruhu střílel, jenže vedle. Jestřábi jsou hodně vysoko psychicky.
     
    10:17
    Harkabus po střele Matějíčka našel puk nejrychleji a zkusil Neužila objet, aby zasunul do prázdné, což se ale nepovedlo. Hanáci vyhazují na icing.
     
    10:56
    Čachotský to zkusil individuálně, když si z rohu vybruslil před Neužila a pokoušel se o zakončení do vrchní části branky, obránci ho ale dobře pokryli a znemožnili mu zakončit.
     
    11:58
    Kajínkovu střelu z modré zajímavě dorážel Skořepa mimo Neužilův dosah, jenže i mimo dosah Pekra na hranici brankoviště a Jihlavě zatím není souzeno.
     
    12:39
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava snižuje a vrací se do zápasu! Krásná individuální akce TOMÁŠE HARKABUSE. Ten si z rohu v útoku vyjel s obráncem na zádech a holí směrem k Lundströmově brance. Držení kotouče ho nezbavili ani dva obránci, Harkabus se na levém kruhu otočil a střelou přesně k levé tyči snížil! Asistence: Lukáš Klíma.
    12:39 Tomáš HARKABUS - 1:2
     
    13:00
    Během komerční pauzy si trenér Vykoukal na prostějovské střídačce vyřizoval něco s hlavním sudím, my ale můžeme pokračovat ve hře v útočném pásmu Dukly.
     
    13:50
    Pohl měl na pravé straně prostor na střelu z první, holí ale trefil ledovou plochu místo puku. Z toho tedy nevzešla střela, ale přesto ještě Werbik dokázal vrátit kotouč do ohně. Z něj ale dostává hosty Kolář.
     
    14:41
    Půža měl v souboji se Starým problém se stabilitou, především to bylo dáno hraničním zákrokem Starého. Nicméně se domácí i přesto dostali do útočného pásma, kde napřáhl Matěj Pekr, z pravého kruhu trefil Neužilovu hruď.
     
    15:25
    Harkabus si vyměnil puk s Klímou a Klíma pak dostával nahrávku mezi dva obránce, jenže na ni těsně nedosáhl. Domácí se pak vystavili do ofsajdové pozice a hra je přerušena.
     
    16:13
    Pohl svým pokusem spustil před brankou hostí zmatky, kdy Neužil neměl 100% přikrytý puk a důsledkem toho byl dorážející Werbik. Následně vše vyeskalovalo v menší strkanici, která je ale rozehnána brzy.
     
    17:00
    Domácím dělalo problém dostat se z útočného pásma, když se to snažili vykombinovat možná až moc na krásu. Důsledkem byly tři střely Koláře z modré, dvakrát musel Lundström zasahovat.
     
    17:46
    Žovinec zatarasil cestu svým tělem Klímovi a částečně vyhodil Duklu z útočného pásma.
     
    18:24
    Oboustranný souboj u levého mantinelu Pohla s Dvořáčkem, kdy Dvořáček postupoval vpřed, zaručil Dukle zisk puku a závěrečný nápor v útočném pásmu.
     
    19:23
    Štebih přihrál Pekrovi, který obloukem vyhodil puk tak nešikovně, až z toho vzešel icing.
     
    19:30
    Kde je puk? Na stadionu není Robert Záruba, ale chvíli přinesla hra zmatky, neboť po střele obránce hostí od modré se kotouč ztratil z dohledu. Našel si ho až Lundström, který přerušil hru.
     
    19:52
    Harkabus před brankou hledal Hrníčka, po jehož střele snad cinkla i levá tyčka!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po první třetině bude v kabině Dukly zřejmě menší fén. Jihlava totiž zaspala vstup do utkání, když dostala v časovém rozmezí 6:25 – 7:51 hned dva góly. Nejprve se prosadil nenápadnou střelou hostující kapitán Matouš Venkrbec, na jehož trefu navázal šťastně Marek Račuk. Domácí se snažili výsledek alespoň snížit, což se jim povedlo ve 13. minutě, po krásné individuální akci Tomáše Harkabuse. První třetina nabídla tři góly, to, co nám nabídne druhá, se dozvíme nejdříve za 15 minut.
     
    Sympatické gesto uctění památky Jana Palacha mají na zábradlí svého sektoru fanoušci Prostějova. Ti se vytáhli s velkým transparentem na jeho počest. Transparent tam zřejmě bude až do konce utkání.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Jihlava na nic nečekala a otevřela třetinu pobytem v útočném pásmu. Holý nebezpečně pálil od modré čáry, Neužil ale vyrazil mimo nebezpečí.
     
    20:44
    Zatímco domácí postupovali vpřed, Holý s Nouzou se ve středním pásmu do sebe pěkně zamotali a chvíli trvalo, než byli schopni pokračovat ve hře dále.
     
    21:35
    Zeman přebruslil Čápa na levém křídle, hůl měl ale v druhé ruce, a proto nebyl schopen pořádně vystřelit.
     
    22:17
    Opět Harkabus. Sjel si na střed mezi kruhy a rozhodl se pro střelu, kterou musel Neužil vyrazit ramenem. Každopádně se bude na hostující straně vylučovat.
     
    22:29
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Ondřej Matýs – 2 min., držení).
     
    22:42
    Přesilová hra není zatím od Dukly povedená. Prostějov se bez potíží brání a Dukla se ani nedostala pořádně do pásma.
     
    23:16
    Střelu obstaral Pekr, který zkusil obstřelit Prokeše okolo stojné nohy, to se mu ale nepovedlo. Domácí jsou stále na puku.
     
    23:42
    Prokeš ale hrací předmět získal a přesunul hru před Lundströma. Jeho střela byla spíše propagační, jednalo se čistě o šetření času.
     
    24:28
    Werbik měl volný prostor na střelu, kterou ale odložil a Luňák mu ji zblokoval. Následně hosté vyhodili a díky tomu, že byl Matýs již na ledě, je jim pískán icing.
     
    25:13
    Hrníčko nahrál Kajínkovi nešťastně na dlouhou hůl, obránce Dukly, který se do zápasu vrací po dlouhé pauze, musel vyjet z pásma a rozehrát celou akci znova.
     
    25:37
    Další zakázané uvolnění od Prostějova, tentokrát se musel vrátit na led Tomáš Pšenička.
     
    25:47
    Dukla právě vstřelila branku!
    V Jihlavě máme opět srovnáno! Po zakázaném uvolnění pálil dvakrát Jan Pohl. Poprvé poslal puk mimo branku, podruhé mířil již na delší tyč, tuto oblast Neužil vykryl betonem. Jenže vyražená střela šla přímo k TOMÁŠI ČACHOTSKÉMU, který se dostal ze spárů obránce a dorazil puk do branky – 2:2! Asistence: Jan Pohl.
    25:47 Tomáš ČACHOTSKÝ - 2:2
     
    26:18
    SKP přesunulo hru do oblasti, kde se mu rozhodně líbí – před Lundströmem. Štebih ale přihrávku mezi beky vytušil a částečně dal domácí pětce klid.
     
    27:26
    Hosté se prakticky sami odstranili z útoku a Pekr napadal rozehrávku, přes domácího šutéra se hráči ještě dostali, přes dvojici obránců ale ne a následná střela letěla hodně mimo.
     
    28:14
    Pohl udělal to nejjednodušší, co mohl. Před brankou Dukly totiž vznikl relativní zmatek, Pohl našel puk a ihned ho vyhodil na icing.
     
    28:47
    Holý dostal nabito na modré čáře a trefil přímo střed prostějovské branky, puk se ale opět odrazil na hůl Čachotského, který ale z mezikruží netrefuje vůbec branku!
     
    29:25
    Ofsajd zastavuje postup Prostějova vpřed. Nařízena je komerční přestávka.
     
    29:55
    Osmík sice při rozehrávce hostí obral Žovince o kotouč, jenže dále již nemohl pokračovat, neboť mu puk uskočil. Větší vzrušení obstarala tutová šance Dukly! Štebih se zbavil jednoho obránce, přebruslil si na pravý kruh a napříč našel před brankou volného Skořepu. Tomu ale selhalo zakončení a slabou střelu Neužil chytá!
     
    30:44
    Dukla má v pořadí druhou přesilovku. Útočným faulem si pomohl Luňák, který je vyloučen za sekání.
     
    30:53
    Rychlá výměna puku mezi dvojicí prostějovských obránců znamená vyhození Dukly z pásma. Něco podobného se stalo i podruhé a početní výhoda zatím nevypadá jako povedená.
     
    31:44
    Minuta přesilovky pryč a Prostějov ji hraje spíše v útočném pásmu Jihlavy.
     
    33:04
    Prostějov zbytek oslabení ubránil s přehledem a Luňák ihned po návratu z trestné zkusil překvapit Lundströma, který se ale nedal.
     
    33:39
    Nejprve to vypadalo jako čisté vyloučení Nouzy za hákování Čachotského po průjezdu středním pásmem. Sudí si ale vybírá oba hráče a odesílá je na trestnou. Čachotského za držení hole, Nouzu pak za čisté držení.
     
    33:55
    Hraje se tedy 4 na 4 a Štindl z úhlu zkoušel nahrát před branku, pas ale zblokoval Mikliš a posunul Prostějov vpřed. Tam se Jestřábům nezadařilo a Dukla měla situaci 2 na 2, která je ale zastavena ofsajdem.
     
    34:49
    Osmík nechtěně nahrál přímo na osu hřiště Čápovi, který tvrdou střelou mířil sice vedle, ale vystrašil domácí fanoušky.
     
    35:11
    Jihlava má 28 sekund 4 na 3! Za Prostějov je vyloučeným Dvořáček za vysokou hůl.
     
    35:23
    Werbikův pokus z pravého kruhu byl zblokován a vypadá to, že početní nevýhodu hosté ubrání.
     
    35:52
    Dukla má další početní výhodu, tentokrát zajímavější. Husa se dopustil pozdního dohrání a domácí mají 1:19 5 na 3. Tohle už by byl celkem hřích nevyužít. Nicméně i to se stává, hosté se na oslabení připravují oddechovým časem.
     
    36:14
    Hosté vyhazují a Jihlava musí do pásma znovu.
     
    36:34
    Výborně nyní zabojoval Venkrbec, který po tvrdé střele na kotník odjezdil zbytek střídání a skokem do přihrávky vyhodil domácí z pásma.
     
    36:58
    Pohl dostal zpoza branky nabito a trefil spojnici tyčí!
     
    37:23
    Prostějov už je z nejhoršího venku a dokonce Dvořáček nabídl situaci, kdy šel na Lundströma, byl ale včas dobruslen a nemohl ani pořádně zakončit.
     
    38:02
    Štebih nahrával Zemanovi do jízdy na levém křídle, ale puk poslal prudce na icing. Hanáci se ubránili tomuto těžkému oslabení a sami nyní operují před domácí klecí.
     
    38:34
    Jdeme pomalu do poslední minuty druhé třetiny. Sám středem to zkusil Divíšek, ale byl zastaven. Navíc se při střídání dopustil ofsajdu.
     
    39:22
    Čáp nahodil čistě do útočného pásma a Duklu dostává na druhou stranu Anděl, vypadá to ale, že se nic ve zbytku třetiny neurodí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je taktéž minulostí. Jihlava nejprve srovnala krok v 26. minutě po dorážce, kterou obstaral Tomáš Čachotský. Otočit zápas mohla v 79 sekund dlouhé přesilovce 5 na 3, jenže Pohl trefil ze střely pouze spojnici tyčí. Prostějov si prakticky nevytvořil dopředu nic v 20 minutách, ale drží cenný stav 2:2. Zpět se vrátíme do Jihlavy za 15 minut.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Pohl ve snaze rozehrát zpoza vlastní branky poslal puk podél prken až na zakázané uvolnění, a proto se hra přesunuje před Lundströma.
     
    40:45
    Harkabus zkusil na levé straně obehrát Čápa, což se moc nepovedlo a Čáp následně ulevil hostující obraně. Jenže Dukla se zase do útoku rychle vrátila.
     
    41:24
    Chvíle strachu přinesl domácím fanouškům Starý, který po levém křídle nasadil a vystřelil na Lundströma, kterému kotouč propadl vedle pravé ruky a byl stále ve hře. Naštěstí pro něj ho stihli obránci odklidit.
     
    42:25
    Osmík to podél mantinelu zkusil sám, ale byl zastaven. Reálnou střelu obstaral až Anděl, který netradičně na pravé straně nahodil z úhlu na Neužilovu klec, ten raději kryje.
     
    42:53
    „Hej, vy ptákové! Husa, Čáp, Bažant a Luňák. Orel je tady!“ O své přítomnosti nám dává vědět jeden fanoušek pod komentátorskou budlinou a naráží tak na ptačí letku Prostějova.
     
    43:56
    Prostějov držel Duklu pod slušným zámkem, Werbik zblokoval střelu Bažanta a vyjel puku naproti, jenže neměl rychlost, aby ho dokázal dojet.
     
    44:46
    Půžova střela z modré čáry se od Neužilovy vyrážečky odrazila do ochranné sítě nad ledem. Bude se vhazovat v útočném pásmu Dukly.
     
    45:00
    Pekr z nápřahu trefil před sebou Žovince a Jihlava se musela následně bránit, byly to ale studené chvilky pro její obranu.
     
    45:48
    Dvořáček se z ničeho nic dostal před domácí brankou jako volný hráč ke kotouči, zblízka ale poslal puk nad branku!
     
    46:54
    Domácí mají tlak v pásmu, obehrávají pětici Prostějova a snaží se zakončit, jenže nepřesná nahrávka dostává domácí ven a Prostějov může přistoupit ke střídání.
     
    47:32
    Pekr se motal před kasou a dostal do volného prostoru i nahrávku, z první zamířil mezi Neužilovy betony, hostující maskovaný muž si ale tuto oblast pohlídal! Komerční brejk.
     
    47:51
    Račuk dobruslil vyhozený kotouč dříve a z pravého kruhu pálil na Lundströma, který nadvakrát zachytil hrací předmět.
     
    48:07
    Domácí hráli fakticky ve čtyřech, objednat si novou hůl musí Adam Zeman. Jenže z drobné výhody nevytěžili Jestřábi nic, naopak Lundström zasáhl a přerušil hru.
     
    48:46
    Honzík na střídačce doposud moc nejevil zájem o zápas, teď ale musel uhýbat kotouči, který se tam odrazil po souboji. Hlavou uhnul, puk skryl v dece, hodil ho zpět na led a pokračujeme dále.
     
    49:54
    Prostějov má šanci poslat zápas na svoji stranu. Zeman v souboji poctivě sekl Luňáka a dostává dvě minuty za sekání.
     
    50:14
    Pohl vykryl přihrávku od Mikliše a vyhodil hosty z pásma.
     
    50:21
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Ale to je nyní bezpředmětné. Vyhozený kotouč totiž dojížděl Hrníčko, dříve byl u puku Neužil, který nahrál zpět na MARKA RAČUKA. Ten se po průjezdu středem hřiště prosadil a vrací Zemana zpět do hry – 2:3! Prostějov tak využil přesilovou hru. Asistence: Jakub Neužil.
    50:21 Marek RAČUK - 2:3
     
    50:50
    Čachotský nyní inkasoval tvrdý hit od Krejčiříka při pokusu dostat se blíže k brance. Puk shrábl Neužil a rozhodčí nebude vylučovat.
     
    51:08
    Další zakázané uvolnění Prostějova a hra jde opět před Neužila.
     
    51:43
    Domácí se dostali do náporu, dvakrát střílel z levého kruhu Matějíček, jenže v obou případech byl Neužil včas připraven a odmítl srovnání.
     
    52:49
    Hosté se moc nepohodli ve střídání a přihrávka šla tak prakticky do území nikoho. Avšak nic vážného z toho pro Prostějov nevzešlo a stále je tedy stav 2:3.
     
    53:52
    Anděl vzal celou akci na sebe, obkroužil celé pásmo a dostal se z rohu až na hranici levého kruhu, odkud vystřelil švihem, orazítkoval však pouze břevno Neužilovy branky!
     
    54:20
    Štindl se z počáteční nejisté situace dostal až do střelecké pozice, ze které vytěžil pouze Neužilův zákrok a vhazování v útočném pásmu.
     
    54:30
    Pekr se pokusil překvapit hostujícího gólmana zpoza branky, jenže neuspěl, naopak se stal ještě terčem dvou hostujících obránců po odpískání. Jenže opět, ze strkanice nic nebylo.
     
    54:45
    Werbik se snažil udržet útok pro Jihlavu, jenže se mu to nepovedlo, čárový sudí odpískal velice těsný ofsajd.
     
    55:43
    Prostějov se dopustil dalšího zakázaného uvolnění a diváci ženou Duklu za srovnáním. Při prohře by se Dukle náskok na prvním místě snížil na dva body, neboť Vsetín doma prorazil brnění kladenským Rytířům a vede průběžně 6:1.
     
    56:20
    Totální závar před hostující brankou, kdy tři hráči z obou stran bojovali o to, aby se jednalo o gól či ne, záleželo samozřejmě na barvě dresu. Nakonec se domácím nepovedlo dotlačit puk do branky, Prostějov jej udržel před čárou!
     
    56:37
    Pekr mohl z pravého kruhu střílet, myslel to ale dobře s nahrávkou na volného Anděla, jenže špatně nahrál. Hosté vyhazují.
     
    57:12
    Pekr na modré po pasu od Holého promáchl a tohle Prostějov potřebuje. Aby se co nejméně hrálo v jeho pásmu.
     
    57:50
    A hosté ještě chvíli před Lundströmem hrát budou. Po střele jednoho z hostí šel puk do ochranné sítě.
     
    58:02
    Poslední dvouminutovku načal nahozením přímo do náruče Neužila jeden z domácích beků. Dukla si vybírá oddechový čas!
     
    58:10
    Jihlava hraje bez brankáře a posílá to nejlepší do hry.
     
    58:20
    Harkabus byl povalen na zem a majitel puku se mění, bohužel pro domácí. Prostějov zkusil vyslat Nouzu dopředu, spíše to bylo ale čisté vyhození. A také je pískán icing.
     
    58:45
    Pohl si nyní hodně zahrával, když projel v plné rychlosti před prázdnou brankou s obráncem na zádech. Nicméně jsou domácí v útoku.
     
    59:17
    Holého střelu od modré našel přes klubko těl Neužil a zasahuje. Zbývá 43 sekund do konce...
     
    59:28
    Luňák o mantinel vyhazuje a pro SKP se začínají rýsovat tři body. Mohl je stvrdit Žálčík, ale trefil pravou tyčku!
     
    Konec zápasu.
     
    „To je ostuda!“ Jeden z fanoušků dává naprosto najevo, co si o dnešním výsledku myslí. Jihlavu položil špatný vstup do utkání. Za minutu a půl mezi 7. a 8. minutou utkání dostala hned dva góly. Ještě v první třetině dokázal snížit Tomáš Harkabus, kýžené srovnání stavu přišlo až v čase 25:47 po dorážce Tomáše Čachotského. Jenže Dukla nevyužila v téže třetině 79 sekund dlouhou přesilovku 5 na 3. Zápas tak rozhodla přesilovka Prostějova, když se po vyloučení Zemana prosadil svým druhým gólem v zápase Marek Račuk, na jehož gól již Dukla nestihla reagovat. Račuk pak sám děkuje ještě hostujícím fanouškům, kteří dnes předvedli velice slušný výkon. Zápas tak skončil prohrou Dukly 2:3 a její náskok na prvním místě se smrskl na pouhé dva body, neboť Vsetín míří za výhrou proti Kladnu. O nejlepší umístění po základní části tedy bude ještě pořádný boj.

    Z mé strany je to dnes kompletně všechno. Přeji vám příjemný zbytek sobotního večera, potažmo celého víkendu a za týden se ze šlágru proti Kladnu budu těšit napočtenou!
     
    Dnešní utkání sledovalo 1 717 diváků. (19:53:43)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 13. Harkabus (Klíma), 26. Čachotský (J. Pohl) – 7. Venkrbec (Husa, Havlík), 8. Račuk (Žálčík, Starý), 51. Račuk (Neužil)


    HC Dukla Jihlava: Lundström (Honzík) – J. Pohl, J. Holý, Kajínek (A), Matějíček, Štindl, Štebih (A), Půža – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Zeman, Werbik, Čachotský – Klíma, Harkabus, Osmík – Hrníčko.
    LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Huf) – Žovinec, Mikliš, Čáp, D. Kolář, Havlík, Husa, Bažant – L. Luňák, Divíšek (A), Nouza (A) – Žálčík, Račuk, Starý – Matýs, Pšenička, Dvořáček – Venkrbec (C), Krejčiřík.

    Rozhodčí: Obadal, Ondráček – Kučera, Komínek

    Diváci: 1 717
    ocianews.com