Slavia – Motor ČB 3:2 (kon.) | Benátky n/J – Kadaň 4:2 (kon.) | Poruba 2011 – Havířov 2:1 (2:1 po s.n.)
Frýdek-M. – Ústí n/L 4:0 (kon.) | Litoměřice – Třebíč 4:2 (kon.) | Jihlava – Prostějov 2:3 (kon.)
Vsetín – Kladno 6:1 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:3 (1:2, 1:0, 0:1)
LHK Jestřábi Prostějov
Sobota 19.01.2019, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 48. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:28
    Luňák o mantinel vyhazuje a pro SKP se začínají rýsovat tři body. Mohl je stvrdit Žálčík, ale trefil pravou tyčku!
     
    56:20
    Totální závar před hostující brankou, kdy tři hráči z obou stran bojovali o to, aby se jednalo o gól či ne, záleželo samozřejmě na barvě dresu. Nakonec se domácím nepovedlo dotlačit puk do branky, Prostějov jej udržel před čárou!
     
    53:52
    Anděl vzal celou akci na sebe, obkroužil celé pásmo a dostal se z rohu až na hranici levého kruhu, odkud vystřelil švihem, orazítkoval však pouze břevno Neužilovy branky!
    50:21 Marek RAČUK - 2:3
     
    50:21
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Ale to je nyní bezpředmětné. Vyhozený kotouč totiž dojížděl Hrníčko, dříve byl u puku Neužil, který nahrál zpět na MARKA RAČUKA. Ten se po průjezdu středem hřiště prosadil a vrací Zemana zpět do hry – 2:3! Prostějov tak využil přesilovou hru. Asistence: Jakub Neužil.
     
    49:54
    Prostějov má šanci poslat zápas na svoji stranu. Zeman v souboji poctivě sekl Luňáka a dostává dvě minuty za sekání.
     
    47:32
    Pekr se motal před kasou a dostal do volného prostoru i nahrávku, z první zamířil mezi Neužilovy betony, hostující maskovaný muž si ale tuto oblast pohlídal! Komerční brejk.
     
    45:48
    Dvořáček se z ničeho nic dostal před domácí brankou jako volný hráč ke kotouči, zblízka ale poslal puk nad branku!
     
    41:24
    Chvíle strachu přinesl domácím fanouškům Starý, který po levém křídle nasadil a vystřelil na Lundströma, kterému kotouč propadl vedle pravé ruky a byl stále ve hře. Naštěstí pro něj ho stihli obránci odklidit.
     
    36:58
    Pohl dostal zpoza branky nabito a trefil spojnici tyčí!
     
    35:52
    Dukla má další početní výhodu, tentokrát zajímavější. Husa se dopustil pozdního dohrání a domácí mají 1:19 5 na 3. Tohle už by byl celkem hřích nevyužít. Nicméně i to se stává, hosté se na oslabení připravují oddechovým časem.
     
    35:11
    Jihlava má 28 sekund 4 na 3! Za Prostějov je vyloučeným Dvořáček za vysokou hůl.
     
    33:39
    Nejprve to vypadalo jako čisté vyloučení Nouzy za hákování Čachotského po průjezdu středním pásmem. Sudí si ale vybírá oba hráče a odesílá je na trestnou. Čachotského za držení hole, Nouzu pak za čisté držení.
     
    30:44
    Dukla má v pořadí druhou přesilovku. Útočným faulem si pomohl Luňák, který je vyloučen za sekání.
     
    29:55
    Osmík sice při rozehrávce hostí obral Žovince o kotouč, jenže dále již nemohl pokračovat, neboť mu puk uskočil. Větší vzrušení obstarala tutová šance Dukly! Štebih se zbavil jednoho obránce, přebruslil si na pravý kruh a napříč našel před brankou volného Skořepu. Tomu ale selhalo zakončení a slabou střelu Neužil chytá!
     
    28:47
    Holý dostal nabito na modré čáře a trefil přímo střed prostějovské branky, puk se ale opět odrazil na hůl Čachotského, který ale z mezikruží netrefuje vůbec branku!
    25:47 Tomáš ČACHOTSKÝ - 2:2
     
    25:47
    Dukla právě vstřelila branku!
    V Jihlavě máme opět srovnáno! Po zakázaném uvolnění pálil dvakrát Jan Pohl. Poprvé poslal puk mimo branku, podruhé mířil již na delší tyč, tuto oblast Neužil vykryl betonem. Jenže vyražená střela šla přímo k TOMÁŠI ČACHOTSKÉMU, který se dostal ze spárů obránce a dorazil puk do branky – 2:2! Asistence: Jan Pohl.
     
    22:29
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Ondřej Matýs – 2 min., držení).
     
    19:52
    Harkabus před brankou hledal Hrníčka, po jehož střele snad cinkla i levá tyčka!
    12:39 Tomáš HARKABUS - 1:2
     
    12:39
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava snižuje a vrací se do zápasu! Krásná individuální akce TOMÁŠE HARKABUSE. Ten si z rohu v útoku vyjel s obráncem na zádech a holí směrem k Lundströmově brance. Držení kotouče ho nezbavili ani dva obránci, Harkabus se na levém kruhu otočil a střelou přesně k levé tyči snížil! Asistence: Lukáš Klíma.
    07:51 Marek RAČUK - 0:2
     
    07:51
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Pokud by na stadionu byla Jolanda, řekla by: „Velký špatný!“ Na jedné straně měl Klíma tutovku v podobě předložení kotouče před poloprázdnou branku, puk ale poslal vedle. Starý okamžitě rozehrál do středního pásma na Žálčíka, který ještě postrčil do brejku na MARKA RAČUKA, hostující útočník se štěstím prostřelil Lundströma a za velké radosti prostějovského sektoru posílá Jestřáby do vedení 2:0! Asistence: Lukáš Žálčík, Jan Starý.
    06:25 Ondřej MIKLIŠ - 0:1
     
    06:25
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Prostějov měl aktivnější vstup do zápasu a přináší mu to gól! Husa přehrál kotouč k pravému mantinelu na MATOUŠE VENKRBCE, který tvrdou střelou otevírá skóre dnešního utkání! Asistence: Jakub Husa, Ladislav Havlík.
     
    03:51
    Nouza musel dojet puk na modré čáře a vrátil ho zpět, dokonce našel před brankou Divíška, ten ale tečoval těsně vedle levé tyče!
     
    02:37
    Prostějov měl chvilkový tlak v útočném pásmu a hned je z toho první přesilovka pro něj. Pohl podrazil u mantinelu Venkrbce a domácí obránce je prvním vyloučeným.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 13. Harkabus (Klíma), 26. Čachotský (J. Pohl) – 7. Venkrbec (Husa, Havlík), 8. Račuk (Žálčík, Starý), 51. Račuk (Neužil)


    HC Dukla Jihlava: Lundström (Honzík) – J. Pohl, J. Holý, Kajínek (A), Matějíček, Štindl, Štebih (A), Půža – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Zeman, Werbik, Čachotský – Klíma, Harkabus, Osmík – Hrníčko.
    LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Huf) – Žovinec, Mikliš, Čáp, D. Kolář, Havlík, Husa, Bažant – L. Luňák, Divíšek (A), Nouza (A) – Žálčík, Račuk, Starý – Matýs, Pšenička, Dvořáček – Venkrbec (C), Krejčiřík.

    Rozhodčí: Obadal, Ondráček – Kučera, Komínek

    Diváci: 1 717
    thejrc.org