Slavia – Motor ČB 3:2 (kon.) | Benátky n/J – Kadaň 4:2 (kon.) | Poruba 2011 – Havířov 2:1 (2:1 po s.n.)
Frýdek-M. – Ústí n/L 4:0 (kon.) | Litoměřice – Třebíč 4:2 (kon.) | Jihlava – Prostějov 2:3 (kon.)
Vsetín – Kladno 6:1 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
6:1 (2:1, 3:0, 1:0)
Rytíři Kladno
Sobota 19.01.2019, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 48. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezkou sobotu ze Vsetína. Na místním stadionu Na Lapači se schyluje k velkolepé bitvě mezi tradičními kluby české hokejové scény. Domácí Vsetín vyzve v přímé bitvě o druhé místo Rytíře z Kladna. Šlágr 48. kola Chance ligy navíc okoření speciální akce v podání klubu VHK ROBE Vsetín, již čtvrtého ročníku se totiž dočká projekt Hokej na dřeň. Touto formou se hokejový Vsetín snaží pomoci Národnímu registru dárců kostní dřeně náborem nových potenciálních dárců. Přímo v prostorách zimního stadionu se tak diváci budou moci zaregistrovat a třeba jednou bude právě jejich krev potřebná k záchraně lidského života. Pro toto utkání domácí Valaši zvolili také speciální červené dresy, které následně poputují do aukce a její výtěžek bude věnován na charitativní účely.
     
    Rytíři Kladno:
    Kladno si v posledních zápasech drží stabilní formu, Rytíře může z posledních pěti utkání mrzet akorát zaváhání ve Frýdku-Místku, kde se Středočeši museli sklonit domácímu výběru po prohře 3:5. Právě toto zakolísání Rytíře srazilo na aktuální 3. místo, ze kterého však ztrácejí na druhý Vsetín pouhé tři body. Rezerva na čtvrté České Budějovice činí čtyři body. Rytíři v posledních utkáních sváděli bitvy s celky bojujíc o elitní osmičku, nyní je po delší době čeká přímý kontakt s konkurentem z první čtveřice.

    Kladenský tým zatím marně čeká na nástup Jaromíra Jágra. Předpokládat se nedá ani start dalšího hvězdného odchovance. Tomáš Plekanec nejspíš bude během víkendu plnit povinnosti v extraligové Kometě, která hraje v pátek i v neděli. Nicméně s Plekancem mohou Rytíři počítat do vyřazovacích bojů. Momentálně však Kladno táhne vsetínským fanouškům dobře známý Petr Vampola, nejproduktivnější Rytíř si připsal vstřelil jedenáct branek a na dalších jednatřicet asistoval, z bilance Vampoly je tak jasně patrné, že brankové příležitosti spíše tvoří než zakončuje. Kanonýrem v kádru Středočechů je Ladislav Zikmund, jenž měl lví podíl při vítězství Kladna v posledním vzájemném utkání proti Vsetínu, nejlepší střelec Kladna čítá na kontě dvacet branek a dvanáct asistencí. Trio nejproduktivnějších borců v týmu Kladna uzavírá Jakub Strnad (15+16).


    Obrana Kladna se může opřít o schopnosti Jiřího Říhy, ten svému týmu krom obranné činnosti vypomáhá také v útoku, jeho bilance 11+11 hovoří za vše. Druhý produktivní bek se jmenuje Brandon Nash, stejně jako Říha posbíral dvaadvacet kanadských bodů, ale ve Vsetíně si jej pamatuji hlavně pro nepřiměřený zákrok na Davida Březinu, Nash si po faulu na vsetínského útočníka pět zápasu nezahrál.

    Brankoviště Kladna je rovnoměrně rozděleno mezi zkušenost a nadějné mládí. Jak Lukáš Cikánek tak i David Brízgala odchytali dvaadvacet utkání, přičemž mírně lepší statistiky vykazuje zkušenější Cikánek, jenž momentálně chytá s úspěšnosti lehce nad 92%, průměrně pak inkasoval 2,22 branky na zápas, jeho mladší kolega Brízgala pak vychytal úspěšnost zákroku na úrovni 91,15%, průměrně inkasoval 2,70 branky na utkání.
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY:
    3.KOLO ST 12.9.18:00


    KLADNO – VSETÍN 5:2 (2:0, 0:1, 3:1)

    18.KOLO ST 24.10.18:00

    VSETÍN – KLADNO 2:1SN (0:1, 0:0, 1:0 – 0:0)

    33.KOLO PO 10.12. 17:10

    KLADNO – VSETÍN 6:3 (2:1, 1:1, 3:1)
     
    VHK ROBE Vsetín:

    Vsetínský tým má sice za sebou splněnou povinnost, když ve středečním utkání uspěl na ledě poslední Kadaně a přivezl všechny body po jednoznačném vítězství 5:1. Vsetínští však v novém roce prožívají šlágrové soboty. Nejprve dokázali zastavit Jihlavu na jejím ledě (3:2). O týden později přivítali dalšího konkurenta z elitní čtverky, českobudějovický Motor odjel po úspěšném obratu zelenožlutých bez bodu po porážce 2:3. Nyní se Vsetín připravuje na další velkolepý souboj. Proti Rytířům Vsetín letos vydoloval dva body, když v domácím utkání musel rozhodovat o vítězství až v samostatných nájezdech. Již nyní je tedy jasné, že v případě konečné rovnosti bodů obou mužstev se bude na lepší umístění těšit družina Rytířů, a právě proto touží Vsacané svému soupeři odskočit již v sobotu na šestibodový rozdíl, k tomu všemu by ještě měli utkání k dobru, ale nepředbíhejme.

    Vsetín se v posledních utkáních může spolehnout na vyrovnaný výkon všech formací. Ovšem i nadále je hnacím Motorem Valachů druhá útočná formace. Vsetínský snajpr Luboš Rob si v Kadani připsal již třiatřicátou trefu v sezoně a se svými góly již může pomýšlet na mety v historických statistikách druhé nejvyšší soutěže. Dvorním nahrávačem vsetínského týmu je Antonín Pechanec (17+34), opomenout nesmíme ani Víta Jonáka (18+27).


    Zdařilou sezonu prožívá v defenzívě také Ondřej Slováček, jenž v případě potřeby nezapomíná ani na své útočné kořeny (9+21). Mimořádnou bojovnost a rovněž i snahu ohrozit soupeře předvádí Jakub Teper (4+15). V brankovišti Vsetína se nadále střídají David Gába s Janem Šelepněvem, oba maskovaní muži předvádějí vyrovnané výkony a trenéři Jenáček s Dopitou mají před bitvou s Rytíři příjemné starosti o volbě koho do brány.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Šelepněv (Gába) – Mikuš, Hryciow, Slováček (A), Teper, Frolo, Jeřábek, Rudl – Vávra, Kucharczyk (A), Rác – Jonák (C), Pechanec, Rob – Kopta, Pitule, Theoret – Karafiát, Šilhavý, Vítek.

    Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Nash, Lakos, P. Hořava (C), Veber (A), Kehar, J. Říha – J. Strnad, Vampola, Svedlund (A) – Zikmund, Machač, Melka – Redlich, T. Kaut, Kružík – Š. Bláha, Vildumetz, Jelínek.

    Rozhodčí: Přikryl, Kopeček – Lukš, Novák.
     
    Ještě jednou hezký podvečer ze vsetínského Lapače, který je znovu solidně zaplněn již dlouho před začátkem utkání, zdá se, že je zde ještě více lidí než minulou sobotu při utkání s Českými Budějovicemi. Do Vsetína dorazila i početná skupinka fanoušků z Kladna, Dnešní šlágr by mohl nabídnout atmosféru, jaká se na souboj předních a zároveň tradičních klubů sluší a patří.
     
    Na ledovou plochu potemnělého Lapače nastupuje celek Kladna.
     
    Obrovské ovace a sborový zpěv klubové hymny v podání tisícovek fanoušků doprovází nástup domácího Vsetína.
     
    Ještě než utkání vypukne, promluví k divákům jednatel vsetínského klubu Daniel Tobola společně s hlavním organizátorem prestižního hokejbalového turnaje Stoupa Cup. Oba spolupracující subjekty pomohou dražbou vsetínských červených dresů k podpoře léčby roztroušené sklerózy.
     
    Nyní již nic nestojí v cestě k vypuknutí šlágru 48. kola Chance ligy mezi druhým Vsetínem a třetím Kladnem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Utkání bylo zahájeno, na úvodním buly úspěšnější domácí Kucharczyk proti hostujícímu Vampolovi.
     
    00:17
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Rytíři se bleskově dostávají do vedení! Vhazování v útočném pásmu tentokrát Vampola vyhrál a kotouč se okamžitě dostal na modrou čáru, kde se do něj opřel BRENDON NASH a pohotovou střelou prostřelil Šelepněva, jenž měl zakrytý výhled. Asistence: Petr Vampola.
    00:17 Brendon NASH - 0:1
     
    00:33
    Vsetínští se okamžitě nastěhovali do útočného pásma, kde se snaží vytvořit kombinaci.
     
    01:15
    Kladnu se momentálně daří dobře bránit střední pásmo a domácí tak nemohou pronikat do rychlých protiútoků.
     
    01:35
    V útočném pásmu se nyní ke dvěma střeleckým pokusům dostal kladenský Kružík, Šelepněv však obě příležitosti hostujícího útočníka zlikvidoval a připsal si první úspěšné zákroky.
     
    02:24
    Vsetínským se momentálně vůbec nezdařila rozehrávka a kotouč končí na zakázaném uvolnění, na ledě jsou první formace.
     
    02:33
    Vampola se ihned po vhazování pokoušel o střelu, tu však zablokoval bránící Theoret.
     
    02:50
    Vampola poslal kotouč do předbrankového prostoru Svedlundovi, ten už mohl zakončovat, ale snažil se ještě vylepšit pozici pro Strnada, akce Rytířů však tímhle byla překombinována a Vsetín odvrací hru do středního pásma.
     
    03:48
    Kladnu se zatím daří držet domácí tým na uzdě, Valaši se zatím nedostali k přímému ohrožení Cikánkovy brány.
     
    04:29
    Nyní v obranném pásmu Kladna operuje třetí formace Vsetína, ale opět bez střeleckého efektu.
     
    05:09
    Vítek nyní přihrávkou z obranného pásma poslal do slibného úniku Karafiáta, ten si s kotoučem najel mezi kruhy a svižnou střelou zápěstím protáhl Cikánka.
     
    05:39
    Kladno nyní nepovolilo Rácovi založit kombinaci v obranném pásmu, dobře organizovaná pětice Rytířů okamžitě odehrává puk mimo ohrožení vlastní branky.
     
    06:47
    Valachům se souhra zatím vůbec nedaří, Rytíři nehodlají trpět přítomnost soupeře v obranném pásmu, k tomu navíc hluboko napadají rozehrávku domácích.
     
    07:28
    Nyní se k odraženému kotouči dostal vsetínský obránce Slováček, jenž okamžitě vypálil z voleje, Cikánek vytáhl jeho střelu pohotovým zákrokem betonem.
     
    08:11
    Jsme svědky dlouhé pasáže bez přerušení, momentálně se útočné akce střídají na obou stranách, ale brankáři jsou nezaměstnaní.
     
    09:21
    První formace Vsetína nyní zařadila vyšší rychlostní stupeň a dostala hosty pod tlak, zpoza branky přihrál Kucharczyk před branku Vávrovi, jenž se snažil zavěsit bekhendem pod víko kladenské branky, trefil však horní tyč!
     
    09:56
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Nyní už se Vsetín raduje a na Lapači je srovnáno! Rác předal kotouč Slováčkovi, ten objel bránícího hráče Kladna a nahodil puk na kladenskou branku, kotouč se dostal na hůl RADIMA KUCHARCZYKA, jenž jej dopravil do prázdné branky Rytířů. Asistence: Ondřej Slováček, Roman Rác.
    09:56 Radim KUCHARCZYK - 1:1
     
    10:34
    Jonák poslal přihrávku Robovi, jenž se pokoušel Cikánka nachytat prudkou střelou od mantinelu, kotouč však pouze prosvištěl předbrankovým prostorem.
     
    11:03
    Kružík opět otestoval pozornost vsetínského brankáře Šelepněva, ten jeho střelu bez větších problému utlumil ve své výstroji.
     
    11:19
    Nyní se Kladenští snaží usadit v obranné třetině Vsetína, prudkou střelou se nyní prezentoval Svedlund a Šelepněv musel použít vyrážečku, aby puk odvrátil od své branky.
     
    11:38
    Slováček nyní po vhazování v útočném pásmu sebevědomě nabruslil do hloubky kladenské třetiny, posunul kotouč na Karafiáta a ten se snažil zavěsit z ostřejšího úhlu, zkušený Cikánek ovšem prostor u bližší tyče ucpal a nenechal se nachytat.
     
    11:47
    Zakázané uvolnění Kladna.
     
    12:46
    Vsetínská defenziva nyní zmrazila útočnou snahu elitní formace Kladna.
     
    13:04
    První vyloučení v dnešním utkání, dvouminutový trest čeká na kladenského Petra Hořavu, jenž se provinil proti pravidlům krosčekem.
     
    13:44
    Pechanec si vyměňoval kotouč s Robem, nakonec se prvně jmenovaný rozhodl najet si mezi kruhy, odkud se snažil procpat kotouč na kladenskou branku, puk se ovšem zastavil ve skrumáží hráčů a Rytíři se dokázali osvobodit.
     
    14:12
    Od modré čáry nyní pálil Mikuš, jeho střelu se snažil tečovat Theoret, ale přizvedl ji až příliš, kotouč skončil v ochranné síti, což znamená vhazování ve středním pásmu.
     
    14:21
    Říha nyní za vlastní brankou napálil kotouč, který se po mantinelu svezl na kladenskou střídačku, vhazuje se před Cikánkem.
     
    14:38
    Zikmundovi se nyní podařilo ušetřit cenné vteřinky, Kladnu se momentálně daří držet kotouč mimo obranné pásmo.
     
    15:04
    Rytíři hrají v plném počtu.
     
    15:38
    První formace Kladna nyní dělá problémy vsetínské obraně, ke slibné střele se dostal Strnad, Šelepněv však dokázal čas zasáhnout.
     
    16:16
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši otáčejí skóre zápasu! Kombinaci hostů vystihl LUBOŠ ROB a po svižné jízdě po pravém křídle se vsetínský kanonýr dostal do samostatného úniku a v tváří v tvář Cikánkovi trefil přesně. Asistence: Tomáš Frolo.
    16:16 Luboš ROB - 2:1
     
    16:42
    Přesilová hra pro Kladno, dvě minuty za podražení obdržel David Vítek.
     
    17:14
    Po přihrávce od Svedlunda pálil od modré Říha, branku Vsetína však minul, nicméně Rytíři nadále kombinují v útočném pásmu.
     
    17:42
    Vsetínští budou mít problémy, další dvě minuty za vystřelení puku mimo ledovou plochu fasuje Mitchell Theoret, Kladno má po dobu jedné minuty k dispozici dvojnásobnou početní výhodu.
     
    18:11
    Říha chyboval a ke kotouči se dostal Pechanec, jenž mohl vyrazit do samostatného úniku, ale zachoval klid a kotouč podržel ve středním pásmu, aby jej následně vrátil zpět Slováčkovi a ten jej odpálil do bezpečí.
     
    18:42
    Vsetín ve čtyrech.
     
    19:10
    Obětavý skok Luboše Roba znamená další vyhození Vsetína.
     
    19:30
    Ihned po buly se ke kotouči dostal Mikuš a Valaši se znovu osvobozují.
     
    19:42
    Vsetín ustál krušné chvíle a hraje v plném počtu.
     
    20:00
    Vsetín vstoupí do druhé třetiny v početní výhodě, dvě minuty za hákování vyfasoval Jakub Strnad.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvod první třetiny patřil Kladnu, když už v 17. vteřině hry otevřel skóre pohotovou střelou Brandon Nash. Následovala vyrovnaná hra, která se přelévala ze strany na stranu a hrálo se bez zbytečných přerušení. Ovšem v čase 9:56 se Valachům podařilo přidat plyn a kýžené vyrovnání obstaral Radim Kucharczyk. Obrat ve skóre první třetiny zajistil individuální akcí Luboš Rob. Valaši v závěru úvodní periody ustáli minutové oslabení ve třech proti pěti a po prvních dvaceti minutách drží jednobrankové vedení, navíc do prostředního dějství vstoupí v početní výhodě jednoho muže navíc. Druhá třetina odstartuje v 18:25.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Druhá třetina odstartovala, na úvodním vhazování byl úspěšnější Vampola a hosté mohou šetřit vteřinky z oslabení.
     
    20:36
    Po vhazování před Cikánkem se nejrychleji ke kotouč dostal Svedlund a kotouč vyvezl do útočného pásma, kde dokonce vystřelil, jeho pokus vyrazil Šelepněv do ochranné sítě a Rytíři získali možnost vhazování před vsetínskou brankou.
     
    21:17
    Po přihrávce od Pechance pálil od modré čáry Slováček, Cikánek kotouč vyrazil a ještě se po něm natahoval Teper, ale Rytíři už zakončení vsetínskému obránci nepovolili.
     
    21:59
    Slováčkovi se podařilo procpat kotouč na Roba, ten však promáchl a Redlich mohl hosty osvobodit.
     
    22:00
    Kladno hraje v plném počtu.
     
    22:32
    Kompletní počet hráčů na ledě nám však dlouho nevydržel, na trestnou lavici se znovu odebere kladenský hráč a znovu to je Jakub Strnad, jenž ostrým zákrokem atakoval Mitchelle Theoreta, verdikt zní dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    22:55
    Vsetínu se však zatím početní výhoda nedaří a Lakos prudkým odpalem osvobozuje svůj tým.
     
    23:41
    Slováček povedenou přihrávkou přes šíři pásma opět vyzýval svého spoluhráče k zakončení, Jonák však mířil až příliš dlouho a Cikánek se stačil včas přemístit.
     
    23:47
    Vampolovi se podařilo vyvézt kotouč do útočného pásma, Vsetín musí začít znovu.
     
    24:07
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši využívají přesilovou hru! Rob dokázal přihrávkou z rohu útočného pásma najít mezi kruhy osamoceného JAKUBA TEPERA, vsetínský obránce Cikánkovi naznačil pohyb ramenem a nekompromisně zavěsil pod horní tyč. Asistence: Luboš Rob.
    24:07 Jakub TEPER - 3:1
     
    24:07
    Vsetín navíc bude hrát další přesilovou hru, dvě minuty za hákování fasuje Petr Vampola.
     
    24:26
    Karafiát se vydal na individuální průnik skrz kladenskou obranu, byl však neodvoleně zastaven Brendonem Nashem, jenž oslabí svůj tým na dvě minuty za podrážení. Vsetínu se naskýtá možnost hrát po dobu jedné minuty a jednačtyřiceti vteřin v pěti proti třem.
     
    24:30
    Ihned po buly Slováček nabil na střelu Teperovi, na jeho pokus měl však Cikánek luxusní výhled a bez větších potíží střelu zlikvidoval.
     
    24:35
    Kladno se zásluhou Lakose osvobozuje.
     
    25:07
    Slováčkovu ránu tečoval Rob a kotouč se odrazil k Jonákovi, jenž už mohl zakončovat do prázdné branky, vsetínskému útočníkovi však puk přeskočil čepel hole.
     
    25:47
    Pechanec vyzval ke střele Jonáka, ten se do puku opřel ze všech sil, stopku jeho prudké ráně vystavila pohotová lapačka brankáře Cikánka.
     
    25:58
    Machač vystihl přihrávku Karafiáta a osvobodil Rytíře.
     
    26:07
    Kladno už hraje ve čtyrech.
     
    26:26
    Kladno hraje v plném počtu.
     
    26:41
    Jenže nedisciplinovanost hostů nebere konce, dvě minuty za podrážení tentokrát odjíždí odsedět André Lakos.
     
    27:04
    Kaut vystihl rodící se kombinaci Vsetína, při pokusu o proniknutí do útočného pásma se však dostal do ofsajdové situace, získal tak alespoň vhazování ve středním pásmu.
     
    27:20
    Kladnu se nyní podařilo dostat kotouč do branky, konkrétně Zikmundovi, jenže spíš než hokejové zakončení to připomínalo házenou, branka nemohla být uznána, protože kotouč ze vzduchu zmiňovaný hráč do branky hodil rukou.
     
    28:08
    Vsetínu se přesilová hra nedaří, tentokrát úmysly Valachů vystihl Strnad.
     
    28:41
    Kladno se ubránilo s přehledem a nyní již hraje v plném počtu hráčů.
     
    29:23
    Trend vylučování pokračuje, tentokrát se ovšem bude bránit domácí Vsetín, dvě minuty za hákování fasuje Tomáš Frolo.
     
    29:32
    Šilhavý odzbrojil Melku a posílá kotouč až k Cikánkovi.
     
    30:02
    Ani Kladnu se zatím početní výhoda příliš nedaří, další osvobození pro Vsetín obstaral Kopta.
     
    30:42
    Kopta si vyměnil kotouč s Pechancem, střelu prvně jmenovaného zblokoval Říha do ochranné sítě a vhazovat se bude před Cikánkem.
     
    31:27
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín odskakuje do tříbrankového náskoku! Do samostatného úniku se znovu dostal domácí kanonýr LUBOŠ ROB a nekompromisní střelou nedal brankáři Cikánkovi sebemenší šanci. Asistence: Dominik Rudl.
    31:27 Luboš ROB - 4:1
     
    32:06
    Nahození Vebera tečoval těsně před vsetínskou brankou Kružík, kotouče jen těsně přeletěl vsetínskou branku.
     
    32:20
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Z následného protiútoku se však Vsetínu podařilo sehrát ukázkovou kombinaci! Třetí formace vyrazila na zteč, Theoret nejprve poslal kotouč Koptovi, jenž už mohl zakončovat, ale nezazmatkoval a na zlatém podnosu naservíroval branku pro TOMÁŠE PITULEHO, jenž k radosti zaplněného Lapače navýšil vedení Vsetína už na rozdíl čtyř branek. Asistence: Ondřej Kopta, Mitchell Theoret.
    32:20 Tomáš PITULE - 5:1
     
    32:57
    Valaši pokračují v útočných choutkách, Šilhavý nyní zadovkou připravil střeleckou pozici Karafiátovi, toho musela zastavit až lapačka brankáře Cikánka.
     
    33:29
    Vsetínští nyní s lehkostí pronikají do útočného pásma, pohyb hráčů v červených dresech je rychlejší a dravější, Rytíři momentálně nestíhají.
     
    34:27
    Vildemutz dostal kotouč těsně za útočnou modrou čáru, okamžitě vypálil, ale Šelepněv bez problému vyrazil.
     
    35:29
    Slováček se snažil připravit příležitost Vítkovi, ten se snažil dostat ke kotouči, ale společně s bránícím Hořavou skončili oba borci v brankovišti, rozhodčí posouvá hru do středního pásma.
     
    35:48
    Šelepněv nyní vychytal tutovou příležitost Vampoly a vysloužil si potlesk vsetínských tribun.
     
    36:36
    Kladno se nyní snaží korigovat, Nashovo nahození se od zadního mantinelu odrazilo zpět do vsetínského brankoviště, domácí obránci ovšem svému brankáři pomohli a kotouč dostali mimo nebezpečí, následně se Nash dostal do další slibné příležitosti, ale tentokrát byl v akci beton vsetínského brankáře a následné přerušení hry.
     
    37:17
    Nyní už v útočné akci opět Vsetín, od modré čáry nahazoval Frolo a před Cikánkem clonil Rác, kladenská obrana ovšem tuto situaci ustála.
     
    37:32
    Bylo nařízeno trestné střílení pro Kladno!
     
    37:32
    K samostatnému nájezdu se postavil Ladislav Zikmund, zkoušel Šelepněva překonat střelou nad beton, ale nedokázal kotouč zvednout, domácí brankář si tak užívá ovací domácího publika.
     
    38:26
    Vsetínská první formace nyní operovala v útočném pásmu, její akce skončila pokusem Hryciowa od modré čáry, jenž Cikánek zachytil svým betonem a následně hru přerušil.
     
    39:01
    Vsetínští se v závěru druhé třetiny drží na kotouči v útočném pásmu.
     
    39:36
    Přesilová hra pro Kladno, která pokud se ji nepodaří využít, bude pokračovat i na začátku třetí třetiny, dvě minuty za podrážení pro Antonína Pechance.
     
    39:42
    Slováček se v rohu obranného pásma pomazlil s pukem a posílá jej až ke kladenské brance.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je minulostí a domácí Valaši ji dokázali vyhrát 3:0, čímž se výrazně nasměrovali k zisku cenných tří bodů. Kladno se v úvodu druhé dvacetiminutovky prezentovalo výraznou nedisciplinovaností, Vsetínu se sice podařilo využít jen jednu přesilovou hru, nicméně síly Rytířům určitě oslabení síly vzala. Krátce po uplynutí první poloviny základní hrací doby obstaral Vsetín Kladenským studenou sprchu, když se nejprve trefil Luboše Rob a třiapadesát vteřin po něm zvýšil vedení Vsetína už na 5:1 Tomáš Pitule. Kladno působilo chvíli opařeně, ale dokázalo si vytvořit slibné šance, které mohly korigovat stav, ovšem brankář Šelepněv dokázal svůj tým v kritických chvílích podržet a co víc, zlikvidoval i trestné střílení v podání Ladislava Zikmunda. Vsetín tak před závěrečnou třetinou drží velmi nadějné vedení 5:1. Třetí perioda odstartuje na vsetínském Lapači v 19:28.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:03
    Třetí třetina zahájena, na úvodním buly úspěšnější tentokrát Vampola, Kladno pokračuje v početní výhodě.
     
    40:40
    Vítek se Šilhavým ovšem nyní znepříjemnili rozehrávku Rytířů.
     
    40:46
    Dnešní utkání sleduje 5065 diváků, jedná se o nejvyšší návštěvu sezony na vsetínském Lapači.
     
    41:15
    Vsetín zatím výborně zvládá oslabení, kotouč nyní dostal do bezpečí Slováček.
     
    41:35
    Valaši v plném počtu.
     
    42:27
    Vsetín nepouští Rytíře do útočných kombinací.
     
    42:54
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši pokračují v demolici kladenských nadějí na bodový zisk! Frolo nahodil kotouč na kladenskou branku, poskakující kotouč se pak od Pechance dostal na ONDŘEJE KOPTU a ten jej pod betonem brankáře Cikánka propasíroval za brankovou čáru. Asistence: Antonín Pechanec, Tomáš Frolo.
    42:54 Ondřej KOPTA - 6:1
     
    43:38
    Vsetínští jsou pány kotouče, Kladnu se nedaří momentálně ani přechod přes střední pásmo.
     
    44:35
    Vávra nyní předvedl hluboký forčeking, z čehož mohl těžit Kucharczyk, jenž připravil tutovou pozici pro Ráce, ten jen o centimetry z bezprostřední blízkosti minul kladenskou branku!
     
    45:40
    Hostující Vildumetz chtěl nyní podpořit útočnou aktivitu svého mužstva a dostal se s kotoučem za obranné linie Vsetína, zpoza branky pak připravil možnost pro Jelínka, ten však nedokázal ideálně kotouč trefit.
     
    46:20
    Vsetín hraje to co potřebuje, Kladno nepouští do hry a Karafiát nyní nahozením od pravého mantinelu získal vhazování před Brízgalou.
     
    46:28
    Pechanec nyní připravil slibnou střeleckou pozici Jonákovi, ten pálil z mezikruží Brízgala pohotově zasáhl lapačkou.
     
    47:39
    Kladno se nyní dostalo do útočného pásma a k zakončení se dostal Redlich, Šelepněv ovšem bezpečně jeho pokus vyrazil.
     
    48:22
    Štěpán Bláha obloučkem nahodil kotouč ze středního pásma na Šelepněva, ten se rozmýšlel, zda rozehrát, nakonec si však kotouč ponechal a vhazuje se po jeho pravici.
     
    49:04
    Vsetín už se nikam nežene a čas plyne, Kladno se momentálně ke kotouči nedostává.
     
    50:14
    Valaši nepovolují Rytířům ani rozehrát, dobrou práci v útočném pásmu opět předvedl Vávra, když hluboko napadal kladenské obránce.
     
    51:26
    Přesilová hra pro Vsetín, dvě minuty za držení fasuje André Lakos.
     
    51:43
    Jonák směřoval kotouč do předbrankového prostoru, kde číhal Teper, od vsetínského obránce se puk svezl jen těsně kolem brankové konstrukce.
     
    52:52
    Vsetín svíral Rytíře v obranném pásmu, kombinace skončila tvrdou střelou v podání Karafiáta, která se však svezla po zadním plexiskle až do středního pásma.
     
    53:26
    Kladno v plném počtu.
     
    53:45
    Machač se nyní dostal za vsetínské obranné linie, ale Šelepněv mu brankovou radost znemožnil svým betonem.
     
    54:33
    Nyní Redlich s Kautem v přečíslení dva na jednoho, prvně jmenovaný vzal nakonec zakončení na sebe, ovšem pozorný Šelepněv si připisuje další úspěšný zákrok.
     
    55:49
    Vsetínské publikum si užívá vysoké vedení nad kladenským sokem, Valaši na ledě kontrolují hru a Rytíři už nejspíš moc dobře vědí, že dnes ze Vsetína odcestují s nepořízenou.
     
    56:20
    Kladno si ještě v závěru třetí třetiny zahraje přesilovou hru, dvě minuty za nedovolené bránění obdržel Michal Hryciow.
     
    56:55
    Rob osvobozuje Vsetín.
     
    57:31
    Prudkou ránou od modré čáry se nyní prezentoval Nash, Šelepněv na jeho střelu nemohl vidět, přesto dokázal zasáhnout svým betonem.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:20
    Vsetín hraje v plném počtu.
     
    58:50
    Vsetínští už se mazlí s pukem a užívají si poslední vteřiny dnešního utkání.
     
    59:17
    Diváci na vsetínském Lapači povstávají a potleskem a tradiční písní vysoký jalovec doprovází domácí hokejisty k vítěznému konci.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni:

    Ladislav Zikmund (KLA)

    Luboš Rob (VSE)
     
    Vsetín dnes s velkou bravůrou dokázal ovládnout přímý souboj o druhé místo v tabulce Chance ligy, ba co víc, díky zaváhání Jihlavy v Prostějove můžou Vsetínští již v příštím kole útočit na první místo. Zaplněný Lapač si nyní užívá děkovačku se svými hokejisty. Já vám děkuji za pozornost při sledování dnešního přenosu a ze Vsetína vám přeji příjemný zbytek sobotního večera i celého víkendu. (20:07:08)
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 10. Kucharczyk (Slováček, Rác), 17. Rob (Frolo), 25. Teper (Rob, Pechanec), 32. Rob (Rudl), 33. Pitule (Kopta, Theoret), 43. Kopta (Pechanec, Frolo) – 1. Nash (Vampola)


    VHK ROBE Vsetín: Šelepněv (Gába) – Mikuš, Hryciow, Slováček (A), Teper, Frolo, Jeřábek, Rudl – Vávra, Kucharczyk (A), Rác – Jonák (C), Pechanec, Rob – Kopta, Pitule, Theoret – Karafiát, Šilhavý, Vítek.
    Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Nash, Lakos, P. Hořava (C), Veber (A), Kehar, J. Říha – J. Strnad, Vampola, Svedlund (A) – Zikmund, Machač, Melka – Redlich, T. Kaut, Kružík – Š. Bláha, Vildumetz, Jelínek.

    Rozhodčí: Přikryl, Kopeček – Lukš, Novák

    Diváci: 5065
    thejrc.org