Havlíčkův Brod – Val. Meziříčí 0:5 (kon.) | Mor. Budějovice – Kopřivnice 3:2 (kon.) | Písek – Nový Jičín 6:1 (kon.)
Žďár n/S – Šumperk 3:2 (kon.) | Tábor – SHK Hodonín 2:3 (0:1 po s.n.) | David Servis – Orlová 4:2 (kon.)
Pelhřimov – Opava 1:6 (kon.)
konec
IHC Králové Písek
6:1 (4:0, 2:1, 0:0)
HK Nový Jičín
Sobota 19.01.2019, 17:30 • Zimní stadion Písek • 2. liga - Jih a Východ (ČR) • 33. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    A je dobojováno. Bezgólová třetí třetina s kartami dnešního zápasu nijak nezamíchala. Písečtí tak porážejí hostující výběr Nového Jičína v poměru 6:1 a natahují svou vítěznou sérii na tři vyhraná utkání v řadě. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (19:37:30)
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Martin Parýzek vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    58:54
    Jednu z posledních střel měl na svědomí hostující Már, z jeho pokusu ale vzešel pouze další úspěšný zákrok Martina Hausera.
     
    58:26
    Na žádné velké drama to už zdaleka nevypadá, hosté tak alespoň usilují o nějaký korigující zásah.
     
    56:46
    Dobrou možnost teď zaznamenal Matěj Málek, který se pohyboval u brankoviště a zkoušel Hausera překvapit, domácí gólman ale utěsnal všechny mezery a nenechal se nachytat.
     
    55:38
    Domácí hrají v plném počtu a znovu se míní s chutí vrhnout do útoku.
     
    54:54
    Písečtí jsou jako vosy – naprosto všude a z pohledu Novojičínských poměrně otravní. Nedovolí jim takřka vůbec nic.
     
    54:20
    První cíl splněn – hosté se usadili v pásmu. Uvidíme, jak se situací naloží dál..
     
    53:38
    Mírná psychická vzpruha pro Ďábly – vyloučení píseckého Karla Strnada, jenž se provinil držením protihráče.
     
    52:43
    Na puku jsou hosté, puk do pásma nastřelil Tomeček.
     
    51:16
    Novojičínský Chvostek si šikovně potáhl kotouč, strhl na sebe tak veškerou pozornost a dopřál potřebný prostor svému spoluhráči, který se díky tomu nepozorovaně prosmýkl do útočné třetiny a vytvořil si dobrou střeleckou pozici. To vše ale vedl v evidenci domácí Hučko, jenž jejich úmyslu vystavil stopku, když do finální přihrávky vložil hůl.
     
    50:02
    Domácí nevymýšlejí žádné složitosti – co jde, putuje směrem na branku. Hosté mají potíže s udržením se na kotouči, příliš optimisticky to s nimi v tuhle chvíli nevypadá. Ještě však není všem minutám konec.
     
    49:19
    Když už Ďáblové nepřijdou o kotouč na úkor dobře napadajících Píseckých, připraví se o něj sami nějakou chybkou – v tomto případě postavením mimo hru.
     
    48:15
    Po vyhraném vhazování na sebe pomrkávali Hučko s Matějkou, jejich souhře ale hosté tentokrát zvládli včas zabránit a utnout ji hned v zárodku.
     
    48:02
    Dlouhý pas do směru jízdy nyní dostal Filip Palička, jenž svůj výstup zakončil prudkou střelou švihem, tu ale Hauser v pohodě zlikvidoval a vyrazil betonem do bezpečí.
     
    47:32
    Jestli hosté stále pomýšlejí na nějaký bodový zisk, budou muset pořádně zabrat. Čas jim neúprosně utíká.
     
    46:15
    Po levém křídle zavítal do pásma Petr Hučko, který se porozhlížel po spoluhráčích – na poslední chvíli zvětřil příhodnou pozici Davida Matějky, který se ochomýtal sám mezi kruhy, kam mu záhy adresoval přihrávku. Rána druhého jmenovaného ale postrádala patřičnou razanci a nebyla tudíž ničím revolučním.
     
    45:22
    Mládím oplývající útok domácích v čele s Šuhajem a Novotným za to ve třetině pořádně bere – hostující obránci si s jejich rychlýma nohama nevěděli moc rady a měli co dělat, aby je ohlídali.
     
    44:03
    O tom, že jeho rána píše, právě přesvědčil veškeré přihlížející Jan Marcilis, jehož tvrdá dělovka od modré čáry zabrnkala gólmanovi hostů jaksepatří na nervy. Nakonec ji ale i silou vůle udržel ve výstroji.
     
    42:20
    Vojtěch Šuhaj se svým gólem zdá se vůbec nenamlsal – od pravého mantinelu hledal křižnou přihrávkou na druhé straně najíždějícího Turka, jenž pálil z první, svým pokusem ale bránu zcela minul. Hned na to se o nadějeplný závar znovu postarala pětka Jana Sýbka, na kterou Sonnek zřejmě nebude vzpomínat zrovna v dobrém.
     
    41:42
    Proběhlo vhazování po Hauserově levici, které vyhráli Ďáblové. Ti si vyměili dva tři krátké pasy, pak jednomu z nich kotouč přeskočil hokejku a zapříčinil zakázané uvolnění.
     
    40:30
    Jako první se v závěrečném dějství střelecky angažoval hostující Chvostek, který z prostoru mezi kruhy pravděpodobně mířil pod horní tyč. Nezacílil však dobře a svou střelu umístil na zadní mantinel. Obratem se na druhé straně Sonnekovi připomněl písecký Jan Sýbek, ani on ale nezaznamenal úspěch.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Minimálně ze začátku prostředního dějství se zdálo, že bouře, která se v kabině hostů po nevydařeném startu do utkání strhla, ponese v příštím úseku hry své ovoce – Ďáblové na domácí doslova vlétli a velice rychle se radovali ze svého prvního zásahu. Ten jako kdyby psychiku píseckého výběru mírně nahlodal, hoši od Otavy se totiž od oné chvíle herně relativně dlouho hledali a marně se pokoušeli na svou předešlou gólovou estrádu navázat. Tento stav trval zhruba až do dvaatřicáté minuty, kdy písecký brankostroj znovu nastartoval Vojtěch Šuhaj. Písečtí se jeho přičiněním vrátili takříkajíc opět do latě a znovu si zodpovědně plnili povinnosti papírového favorita.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:27
    Ďáblové zkoušeli zmást a překvapit domácí souhrou na zhuštěném prostoru, neúspěšně.
     
    38:44
    Hokejisté Nového Jičína hrají v pěti a mají kratičkou možnost se v útoku realizovat s výhodou jednoho muže v poli.
     
    38:28
    Dobře teď zapracoval domácí Suda, který vyvezl puk daleko od vlastní brány.
     
    37:57
    Stav hráčů se na pětačtyřicet vteřin srovná – posedět a zklidnit si hlavu odešel kvůli sekání Petr Hučko.
     
    37:15
    Nějaký čas nahnal svou pohlednou kličkovanou pro své spoluhráče Kafka, Písečtí ale příliš nezaháleli a před Sonneka dorazili poměrně záhy. V tuhle chvíli vážně uvažují o kombinaci.
     
    36:42
    Další menší trest inkasuje Miroslav Krupa.
     
    35:26
    Hosté si nyní špatně rozebrali situaci a na jejich brankovišti se znovu schylovalo k velké katastrofě – domácí si s nimi chtěli očividně škodolibě pohrát a dodat svému eventuálnímu zásahu patřičnou eleganci, se zapáleným mícháním kotoučem to ale ve finále přehnali. Matějkovi, jenž si s kusem černé gumy pohrával naposledy, sklouzl z hole do uctivé vzdálenosti a hosté si mohli oddechnout.
     
    34:48
    Písečtí po vstřelených brankách znovu ožili – další povedenou akci vytáhl z rukávu junior Vojtěch Šuhaj, tentokráte ale Sonnekovu klec přestřelil.
     
    33:32
    Písek právě vstřelil branku!
    Přesilovky jsou dnes disciplínou domácích. Kde se vzal, tu se vzal – na levém kruhu se objevil PETR HUČKO, který obdržel akurátní přihrávku od Matějky, načež mu už stačilo pouze pohotově vypálit – gólmana hostí překonal ranou k bližší tyči. ASISTENCE: David Matějka
     
    33:15
    Další příležitost teď Píseckým naservíroval na zlatém podnose kapitán hostí Jakub Hruška. Toho poslal hlavní sudí na lavici hříšníků za krosček.
     
    31:11
    Písek právě vstřelil branku!
    Souboj Davida s Goliášem vynesl Píseckým další a v pořadí již pátou branku. Ke kotouči se dostal mladičký VOJTĚCH ŠUHAJ, který hostům předvedl kus ze svého hokejového umění – svižně se prohnal podél pravého mantinelu a aniž by se nechal rozhodit za ním se ženoucím novojičínským bekem, v závěru své akce zkušeně zasunul puk mezerou vzniklou na Sonnekově pracovišti. ASISTENCE: David Matějka, Vladimír Hanus
     
    30:33
    O puk se právě bojovalo u střídačky Nového Jičína, ze souboje o hrací předmět pak vyšli lépe hosté. Ti se rozhodli začít zpoza vlastní branky.
     
    29:28
    V těsné Haserově blízkosti operoval hostující Lehečka, který domácím přidělal několik starostí svým rychlým pohybem a přehledem o hře. S ničím zásadním ale jeden z nejproduktivnějších Ďáblů tentokrát nepřišel.
     
    27:56
    Píseckým se zatím nedaří navázat na výkon z předcházející periody, v porovnání s uplynulými dvaceti minutami působí podstatně více zataženěji. Toho rafinovaně využívají hosté, kteří i nadále trpělivě pokoušejí štěstěnu a snaží se o další branku.
     
    27:08
    Se samostatným únikem se nyní musel popasovat písecký Marcilis – byl o dva dobré kroky před nestíhajícími zádaky Ďáblů, měl tedy dostatek času si svůj střelecký pokus dobře promyslet. Rozhodl se pro přizvednou střelu zleva, do níž se ale Sonnek stačil včas položit. Písecký útočník usiloval i o dorážku, kotouč přes brankářův beton ale nedostal.
     
    26:30
    Jičínský Jaroslav Tomeček má na Hausera opravdu pifku, potrápil ho dalším razantním střeleckým pokusem, který ale strážce domácí svatyně ukryl ve své výstroji.
     
    25:52
    Útočnou akci zpoza vlastní svatyně chtěl založit Sýbek, hráči v tmavých dresech se na něj ovšem bleskurychle slítli a k ničemu ho nepustili. Puk se záhy přesunul k Hauserovi, který nedopatřením při přesunu k bližší tyči vychýlil branku z její původní pozice – hra přerušena.
     
    25:31
    Teď si hráči Nového Jičína sami zkomplikovali situaci – svůj rýsující se tlak (nebo alespoň jeho náznak) narušili zakázaným uvolněním.
     
    24:43
    Zavařit zkusil Hauserovi prudkým příklepem ze středu modré čáry hostující Tomeček, o dorážku jeho rány, kterou vyrazil před sebe, dále usiloval jeden ze spoluhráčů. Jeho pokus ale klec domácích zcela minul.
     
    24:16
    Nebezpečí zažehnáno, Písek je kompletní.
     
    23:29
    Domácím se znovu podařilo vyhodit. Ďáblové vodili kotouč spíše po mantinelu, kde není až tak náročné ho ukořistit.
     
    22:30
    Křižná rozehrávka se neukázala býti tím nejlepším způsobem, jak načít kombinaci. Puk do trajektorie novojičínského pasu vložil Hučko a osvobodil svůj celek.
     
    22:16
    Novému Jičínu hraje osud do karet – menší trest inkasuje po podražení soupeře písecký Karel Strnad.
     
    21:33
    Domácí byli blízko bleskové odpovědi, puk ovšem za brankovou čáru nakonec neprošel. Písečtí příznivci tak museli svou radost obratem zkrotit.
     
    20:33
    Nový Jičín právě vstřelil branku!
    Hosté vstoupili do prostředního dějství tou pravou bruslí. Poté co vyhráli úvodní vhazování okamžitě vyrazili směr Hauser, objeli jeho klec a začali ho zaměstnávat střeleckými pokusy. Kotouč v mezikruží pak přijal MICHAEL CHVOSTEK, jenž zdárně zacílil do horní části Hauserovy brány a snížil stav utkání na 4:1. ASISTENCE: Filip Palička, Pavel Zedník
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    K průběhu úvodní dvacetiminutovky dnešního klání toho není příliš co dodat – domácí hráči se poměrně rychle osmělili a v pásmu Nového Jičína začali nekompromisně úřadovat. Svou střeleckou aktivitu postupně dokázali proměnit ve čtyři přesné zásahy, díky nimž se tak mohli na přestávkovou poradu odebrat s relativní pohodou na hokejkách. Hosté ovšem nemusejí věšet hlavy, v letošním druholigovém ročníku byl už napsán nejeden příběh o tom, jak se nevyplácí se příznivým výsledkem ukonejšit a usnout na vavřínech. Ke zdramatizování zápasu budou ovšem potřebovat kompletní restart a spoustu dobrých nápadů.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:13
    Písek právě vstřelil branku!
    Hostující hráči nedávají svému trenérovi příliš mnoho důvodů ke spokojenosti, není divu, že na střídačce pochoduje jako kdyby trénoval na Švejkovu padesátku. O čtvrtý gól domácích se postaral střelec MARTIN KOUPAL, který po Sýbkově protřelé přihrávce překonal za pomoci svého důrazu a nesmlouvavosti Sonneka nekompromisní střelou zleva. ASISTENCE: Jan Sýbek, David Matějka
     
    17:48
    Písek právě vstřelil branku!
    Písečtí se dostávají do varu – přesilovou hru zvládli na jedničku. K vrcholu pravého kruhu se přibližoval Jan Sýbek, který se následně opřel do střely, kterou Sonnek sice příliš neviděl, ale zdárně vyrazil. Domácí ale nejsou z těch, kteří pokládají své zbraně hned při prvním nezdaru, což záhy stvrdil DOMINIK BÍLEK, jenž pokračoval v dolování a nakonec i trochu se štěstím poslal puk za brankovou čáru. ASISTENCE: Jan Sýbek, David Matějka
     
    17:12
    Písečtí stupňují svůj tlak pohlednou kombinací, nakonec se ale hostům podařilo je alespoň na pár vteřin vyhnat.
     
    16:29
    Premiérový dvouminutový trest dnešního utkání putuje na triko novojičínskému Danielu Pechovi, jenž usedá na trestnou lavici poté, co ho sudí přistihl při sekání.
     
    15:50
    Z pro sebe nezvyklé pozice pravého obránce právě zkusil vypálit Petr Hučko, jeho střela ale Sonnekovi příliš mnoho vrásek nepřidělala a šla na zadní mantinel.
     
    15:19
    Po delším úseku relativního nic nedělání si na kotouč opět sáhl i Martin Hauser. Jeho pozornost prověřil svým pokusem Zedník, který je vývojem klání viditelně zdravě frustrován, což se snaží promítnou do svého výkonu a vytěžit z minima maximum.
     
    13:43
    Ďáblové zatím marně hledají svůj zápal, domácí hráči k nim rychle přistupují a příliš jim toho nedovolují. Hosté si na úkor toho jen nadějeplně přihrávají a doufají, že se časem nějaká slibná šance přece jenom urodí.
     
    11:20
    Písek právě vstřelil branku!
    Svým způsobem to viselo ve vzduchu – iniciativnější domácí se po zásluze ujímají dvoubrankového vedení. Poskakující kotouč se dostal k nikým nehlídanému VLADIMÍRU HANUSOVI, který postával před Sonnekem a clonil mu ve výhledu. Poté co obratně zpracoval kotouč – a to i v nepříliš snadné pozici, kdy stál ke gólmanovi spíše zády, na nic nečekal , vypálil a zacílil do pravé části novojičínské klece. ASISTENCE: Aleš Suda, Jan Sýbek
     
    10:52
    Písečtí jsou střelecky aktivnější.
     
    10:02
    Dlouhý pas napříč hřištěm poslal a hledal jím svého spoluhráče Gřesík, jeho pobídka ovšem nebyla adekvátně zpracována a přešla přes všechny čáry. To samozřejmě neuniklo čárovému sudímu, který tak byl nucen odpískat icing.
     
    08:43
    Ze středu pravého kruhu právě z pokleku vypálil písecký Jan Sýbek, na kterého zívala odkrytá klec, svou možností ale v rozhodující okamžik pohrdl – smolně minul a poslal puk pouze na zadní mantinel.
     
    08:05
    Před Sonnekem znovu úřaduje první písecká letka, o níž už gólman Jičína ví, že si na ni bude muset dávat velký pozor.
     
    07:37
    Ani jednomu z výběrů se příliš nedaří usadit se v pásmu, kotouč se přelévá ze strany na stranu, do pokusů o rozehrávku hráči obou celků včas strkají své hokejky a maří záměry soupeře. Nyní odpískáno zakázané uvolnění hostí.
     
    06:28
    Hra se opět přesunula do útočné třetiny píseckého výběru, tam si však borci ve žlutomodrém zrovna dvakrát neporozuměli. Hosté si mohli oddechnout – domácí delegace pak záhy odjela střídat.
     
    05:29
    Nový Jičín se pochopitelně snaží o spěšnou odpověď – leč původně poměrně nenápadně, tak relativně nebezpečně teď zahrozil rozjetý Daniel Pecha, který se prohnal středem hřiště a zacílil pod horní tyč – jeho rána ovem pouze orazítkovala brankovou konstrukci a skončila vysoko nad.
     
    03:59
    Písek právě vstřelil branku!
    Skóre utkání dnes na svého debutanta nečekalo příliš dlouho – o první branku zápasu se postaral svým protřelým obtočením se kolem brány JAN MARCILIS, jemuž se následně podařilo zasunout puk mezi betony hostujícího gólmana. Ten se sice všemožně snažil srazit nohy k sobě, nebyl však dostatečně rychlý. ASISTENCE: Dominik Bílek, Petr Hučko
     
    03:05
    Další střelecký pokus vyslal ze své hole Krupa, i ten ale zvládl domácí maskovaný mladík pohotově vyrazit. Hned poté se k prvnímu útočnému dostaveníčku nabídli i domácí, kteří před Sonnekem začali okamžitě vystrkovat drápy a záškodničit mu.
     
    01:57
    Do mezikruží si šikovně najížděl hostující Pecha, který se sebevědomě natahoval po kotouči a uvažoval o zakončení, naneštěstí pro své spoluhráče nebyl dostatečně rychlý a zručný a z celé akce sešlo. Hauser ovšem musel být v pozoru.
     
    00:56
    Díra ne díra, furt se natírá. Čára nečára, hosté pokračovali směle v útočení – zastavil je ofsajd. Po dalším vhazování pokračují ve hře hráči Nového Jičína, kteří nahodili puk do pásma a pokoušejí se něco vymyslet.
     
    00:05
    Lídři elitních formací proti sobě stanuli tváří v tvář při zahajovací praktické zkoušce v podobě úvodního vhazování. Na tu se svedl na potítku ve středovém kruhu očividně lépe připravit hostující útočník s číslem třináct, Palička, který rozehrál první útočnou akci svého týmu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou celků již vstupují v bojovné náladě na ledovou plochu, utkání co nevidět začne.
     
    Úvodní sestavy:

    IHC Písek: Hauser (Kříž) – Turek, Suda, Hora, Parýzek "C", Červinský, Bílek, Houdek, Hanus – Hučko, Šuhaj, Sýbek "A", Rod, Novotný, Koupal, Volf, Marcilis, Strnad, Matějka, Novák

    HK Nový Jičín: Sonnek V. (Palička D.) – Már, Hruška "C", Kališ, Matelka, Gřesík, Tomeček, Kuba, Palička F, Krupa, Pecha, Málek, Kafka, Lehečka, Chvostek "A", Poruba, Zedník "A", Sonnek J., Irgl.
     
    Dobrý večer z píseckého zimního stadionu všem příznivcům druholigového hokeje, kteří se v rámci třiatřicátého kola rozhodli blíže sledovat utkání mezi celky IHC Písek a HK Nový Jičín.

    Nad výsledkem druhého letošního střetnutí těchto dvou soupeřů, k němuž se u Otavy s blížící se osmnáctou hodinou pomalu ale jistě schyluje, se vznáší jistý otazník. Roli mírného papírového favorita pro sebe sice tentokrát uzmuli hokejisté Písku, avšak jistojistě vsadit na jejich triumf by nemuselo být takříkajíc úplně košer. Svěřenci trenéra Karla Herra jsou sice momentálně povzbuzeni dvěma skvělými úspěchy, těší se lepší tabulkové pozici a je o nich známo, že poměrně rádi špásují (nejen) s celky východní skupiny, které sem tam spektakulárně připraví o nějaký ten bod (nebo tři), na druhou stranu – v pro ně zásadních duelech s vyrovnanými soupeři poměrně často tápou a co víc, z prvního měření sil s novojičínskými Ďábly vyšli nakonec jako poražení, což je skutečnost, která z pohledu váhajících tipérů jejich vítězné dispozice zrovna tak částečně ochromuje. Jestli na své předcházející bojovné výkony Písečtí navážou a svou sérii úspěchů díky nim ještě o píď prodlouží, nebo zdali jim Východočeši osvěží paměť, se dozvíme v 17:30 hod, na kdy je naplánován začátek duelu.

    HK Nový Jičín:
    Nový rok se z pohledu Ďáblů bohužel nerovnal i
    (n)Nový Jičín. Své první lednové zápolení sehráli Východočeši na ledě českobudějovických Servismanů, v utkání s nimiž původně sahali alespoň po bodu – v závěru třetí dvacetiminutovky totiž nechali podruhé v témže duelu zapomenout na jeho nepříznivý vývoj, když srovnali na 4:4, nicméně záhy veškeré své úsilí degradovali osudnou chybou v podobě nešťastného vyloučení, během něhož ještě jednou inkasovali a domů se na úkor toho museli poroučet s prázdnýma rukama. O nápravu své reputace usilovali Novojičínští následující sobotu v domácím prostředí, kde se měli utkat s Ledními Medvědy z Pelhřimova. Ti na ně sice ještě minutu před koncem základní hrací doby ztráceli dvě zdánlivě nedostižné branky, opak se však nakonec ukázal býti pravdou. Hokejisté Pelhřimova se nadechli k poslednímu vzdoru a pouhou vteřinu před zazněním závěrečné sirény se na svého vyzyvatele dotáhli – 3:3. Domácí borci se ovšem po přestávkové bouřce znovu zmátořili a v prodloužení si vystřelili onen kýžený bonusový bod navíc. Spokojenost v kabině Nového Jičína nezavládla ani v souvislosti s posledním měřením sil, k němuž došlo na bobří hrázi ve Valašském Meziříčí, kde Ďáblové museli zejména kvůli nevydařenému úvodnímu dějství, v němž nabrali vleklé dvougólové manko, ve finále skousnout porážku 4:2. Aktuálně se Nový Jičín nachází na šesté čili předposlední příčce tabulky skupiny Východ s dosavadním ziskem devětatřiceti bodů. Mezi opory Ďáblů patří především trojice hráčů, jimž se do této chvíle podařilo atakovat dvacetibodovou hranici – Jan Poruba (13+16), Jakub Lehečka (9+16) a Jiří Slovák (14+7), který je zároveň nejpilnějším střelcem svého výběru.

    IHC Písek:
    Hokejisté Písku jsou dokonalým ztělesněním oblíbeného rčení: ,,Jednou jsi nahoře, jednou dole." Na vánoční přestávku odcházeli hned se třemi bohatými gólovými nadílkami (Pelhřimov 5:0, Hodonín 2:7, Šumperk 9:2) a ve dnech volna tak měli vskutku o čem přemýšlet. Do nového roku pak vstoupili napínavým duelem s ambiciózními havlíčkobrodskými Bruslaři, které letos již potřetí náležitě potrápili, když se svým srdnatým výkonem postarali o to, že o výsledku celého klání muselo rozhodnout prodloužení. I zde posléze došlo k zajímavé hříčce osudu – hokejisté Brodu totiž rozhodli o svém konečném triumfu gólem v poslední nastavené vteřině(3:4p). Jejich optimistickou náladu ovšem velice rychle odvál následující debakl, který schytali od hráčů Kopřivnice, kteří u Otavy jasně demonstrovali, jak to vypadá, když se řekne, že Tatra nezná bratra. Na úkor totálního kolapsu ve druhé dvacetiminutovce, během níž obdrželi hrozivých pět branek, v konečném součtu podlehli svému rivalovi v poměru 2:8. Poslední dva zápasy už ovšem svěřencům mladého trenéra Herra vyšly na jedničku. Nejprve zaskočili výše zmíněné hráče Valašského Meziříčí, na ledě jejichž svatostánku předvedli parádní obrat – nejprve v rozmezí neuvěřitelných šestatřiceti vteřin smazali třígólový náskok domácích, načež strhli na svou stranu hubené vedení (3:4), o které se už do konce zápasu nenechali připravit. Obdobný husarský kousek si Písečtí připravili i pro nadcházející domácí klání s Moravskými Budějovicemi, které tou dobou kralovaly skupině Jih. Očekávání byla prostá: žihadla měla tuto svou dominanci v zápase proti hráčům IHC potvrdit, namísto toho však krutě narazila. Písečtí zejména zásluhou své obrovské zarputilosti nepustili hostující celek ani jednou do vedení, čímž nejenže po zásluze vyválčili celý bodový zisk, jako bonus ještě navíc získali vědomí a psychickou vzpruhu v podobě toho, že se jim podařilo skolit dosavadního lídra. Klíčovými muži žlutomodrého výběru jsou Jan Sýbek (21+24) a Petr Hučko (12+27), kteří se oba řadí k deseti nejproduktivnějším hráčům soutěže a kteří bok po boku řádí jako Černá ruka, v patách jim pak jsou Jan Polata (13+13) a kapitán Martin Parýzek (6+16). Zajímavostí je, že prozatímní bodový zisk Jihočechů činí osmatřicet bodů a zatímco hokejisté Nového Jičína s takřka identickým číslem visí na chvostu tabulky, Píseckým bohatě stačí k okupaci čtvrté a zároveň poslední postupové pozice.

    Poslední vzájemný zápas:
    Poprvé na sebe oba týmy narazily koncem listopadu v rámci dvacátého kola soutěže. Tou dobou druzí Ďáblové dovolili jít Píseckým po bezbrankové úvodní dvacetiminutovce dvakrát do vedení. Prve domácí inkasovali z kraje prostřední periody v oslabení, na což dokázali zanedlouho zareagovat vlastní přesilovkovou trefou, podruhé lovili puk ze sítě na přelomu třetiny, kdy trpělivě hrající Písečtí zužitkovali jednu z mála příležitostí, kterou jim hráči Nového Jičína nabídli. Závěrečné dějství pak bylo znovu zcela pod taktovkou domácího mužstva, které si chvílemi zvládlo vytvořit až enormní tlak, jenž vygradoval při dalším vyloučení soupeře, které se nakonec stalo fatálním a umožnilo Východočechům vyrovnat. Hráči Jičína ve svém intenzivním naléhání pokračovali i nadále a udržovali strážce písecké svatyně v neustálé permanenci, na což písecký kouč ve správnou chvíli zareagoval oddechovým časem, po kterém už domácí na svůj nápor nenavázali. Utkání tak dospělo do vyrovnaného prodloužení, které však vítěze neurčilo. Na pořadu dne tak byly samostatné nájezdy, které v pětikolové sérii ovládli Ďáblové, již se rázem mohli radovat z výsledku 3:2 a bodu navíc.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Kateřina Němcová

    Branky a nahrávky: 4. Marcilis (Bílek, Hučko), 12. Hanus (Suda, Sýbek), 18. Bílek (Sýbek, Matějka), 20. Koupal (Sýbek, Matějka), 32. Šuhaj (Matějka, Hanus), 34. Hučko (Matějka) – 21. Chvostek (Pallička, Zedník)


    IHC Králové Písek: Hauser (Kříž) – Turek, Suda, Hora, Parýzek "C", Červinský, Bílek, Houdek, Hanus – Hučko, Šuhaj, Sýbek "A", Rod, Novotný, Koupal, Volf, Marcilis, Strnad, Matějka, Novák
    HK Nový Jičín: Sonnek V. (Palička D). – Már, Hruška "C", Kališ, Matelka, Gřesík, Tomeček, Kuba, Palička F, Krupa, Pecha, Málek, Kafka, Lehečka, Chvostek "A", Poruba, Zedník "A", Sonnek J., Irgl

    Rozhodčí: J. Hucl – J. Zimmermann, P. Sedláček
    ocianews.com