Řisuty – Letňany 4:1 (kon.) | Sokolov – Dvůr Králové n. L. 6:1 (kon.) | Bílina – Kolín 3:11 (kon.)
Mostečtí Lvi – Nymburk 3:6 (kon.) | Klatovy – Vrchlabí 2:5 (kon.) | Děčín – Jablonec n/N 5:4 (2:1 po s.n.)
Kobra – Trutnov 5:6 (po pr.)
po prodl.
HC Kobra Praha
5:6 (2:1, 3:2, 0:2 - 0:1)
HC Trutnov
Sobota 19.01.2019, 18:00 • ZS HC Kobra Praha • 2. liga - Sever a Střed (ČR) • 33. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím vás u 33. kola 2. ligy. V rámci něho se proti sobě postaví dva týmy ze skupiny sever a střed s naprosto stejným postavením v tabulce a naprosto stejnými ambicemi. Domácí HC Kobra Praha vyzve HC BAK Trutnov. Přeji příjemné počtení.
     
    Pražská Kobra se po nepříliš úspěšném vstupu do sezóny postupně vyhoupla až na čtvrté místo, ovšem nevyvedly se jí prosincová utkání, během kterých se propadla zpět na páté místo. Na čtvrtý Děčín ale ztrácí jen tři body. Obdobná situace je i na trutnovské straně, který se ale vyhoupl díky sérii posledních výher na páté místo s dvoubodovou ztrátou na Nymburk.
     
    Oba týmy se zatím v probíhající sezóně utkaly v jednom případě na trutnovském ledě. Branický celek se v tomto střetnutí musel vypořádat s třígólovou ztrátou, což se mu nakonec podařilo a z Podkrkonoší odjel se získaným bodem, když Trutnovu podlehl v samostatných nájezdech 3:4.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kobra Praha: Mouček (Sochůrek) – Semrád, Kasík, Schejbal, Verbík J., Verbík R. (A), Ryzák – Šeba, Kysela, Patočka, Šteiner David, Nestrašil, Šergl, Šteiner Dominik (C), Slabý, Šmerha, Šťastný, Hlinka, Antončík, Netolický.

    HC BAK Trutnov: Ašenbrenner (Pivrnec) – Špetla, Vácha (A), Pražák, Leder, Suvorov, Suk, Kynčl – Chytráček, Martinec, Fedulov, Kalla, Svoboda, Semorád (C), Kubinčák (A), Janoušek, Vacek, Tatar.

    Rozhodčí: Velčovský – Svoboda, Ovsík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:21
    Úvodní vhazování dopadlo lépe pro tým Kobry. Gólman Ašenbrenner se tedy hned po prvním výjezdu rozhýbal. Proti šanci ale zůstal připraven.
     
    01:42
    Trutnovští se ale krátce po tom chopili režie hry a podnikli hned několik výpadů proti Moučkovi. I gólman Kobry si ale zatím s těmito šancemi bez větších obtíží poradil.
     
    02:26
    Marek Špetla nepřešel přes důrazného Šebu do středního pásma. Pro hráče Kobry se tak otevřela výhoda přesunu do útočného pásma, které po krátkém zaváhání využili.
     
    03:28
    Kobra zažehnala tlak Trutnova před vlastní brankou. Bylo to ale za cenu zakázaného uvolnění, po kterém stejně hosté setrvali v napadání Moučkovy svatyně.
     
    04:43
    Přes Jaroslava Kallu se nepodařilo Viktoru Nestrašilovi přejít do útočného pásma. Na tuto příležitost si musela Kobra moment počkat, přesto se vydařila.
     
    05:41
    Trutnov právě vstřelil branku!
    Do vedení jdou ale jako první hosté! Rychlým, kombinačním útokem překvapil Moučka ROMAN JANOUŠEK, který pohotovou střelou posílá celek z Podkrkonoší do jednobrankového náskoku. Asistence: Petr Chytráček, Jakub Tatar.
     
    07:04
    Po obdržení gólu je to ale Kobra, která se chopila kotouče a s ním se snaží úřadovat napříč celou ledovou plochou. Trutnovští muži v modrém ale organizovaně brání.
     
    07:42
    Kobra právě vstřelila branku!
    Přesto je nakonec srovnáno! Z pravé strany dokázal Kobru vrátit do hry střelou přes několik hráčů Trutnova VIKTOR NESTRAŠIL. Asistence: Jakub Schejbal, Jan Šergl.
     
    08:23
    Kobru vstřelený gól ještě více nabudil. Už prakticky nevyjíždí z útočného pásma. K samotnému prověření Ašenbrennera jim ale stále malý kousek chybí.
     
    09:03
    Trutnovští se snaží naladit na svou frekvenci. Kobří vysílačka je ale stále silnější a již ve středním pásmu vysílací frekvenci z Krkonoš účinně ruší.
     
    09:20
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Jaroslav Kasík – 2 min., podrážení).
     
    09:43
    Do úvodní přesilovky vstoupil Trutnov velice úspěšně, leč stále se nedokáže sehrát v útočném pásmu. Václav Mouček tak celkem v poklidu pozoruje z povzdálí samotné dění na ledové ploše.
     
    10:59
    Kobře se navíc podařilo zcela uvolnit napětí před svou brankou a kotouč nasměrovat na opačný konec hrací plochy. Tam ale neútočila, nýbrž sbírala velmi cenné vteřiny ke konci oslabení.
     
    11:20
    Domácí v plném počtu.
     
    12:14
    Vyrovnání početních sil znamená další přesun Kobry před Ašenbrennovu branku. Tentokrát je ale trutnovská obrana na pozoru a zvládá držet pronikající domácí celkem daleko od branky.
     
    13:12
    Hráčům Trutnova se podařilo zatlačit Kobru až před Moučka. Domácí se ihned pokoušeli o vymanění se z tohoto prostoru. V této činnosti museli ale být trpěliví, přesto nakonec úspěšní.
     
    14:25
    Kobra se neustále přesouvá před trutnovskou branku. Sérií rychlých pohybů hokejkou ale zvládá Trutnov hájit úspěšně svůj předbrankový prostor. Navíc zcela vypudil domácí z této třetiny hřiště.
     
    15:45
    Snaha Kobry o další skórování neustává. Paralelně s ní ale neustává důraznost trutnovské obrany. Díky tomu jsou domácí drženi pouze na vnější hranici útočného pásma.
     
    16:39
    Alexander Suvorov zachytil kotouč pronikající po levé straně ve středním pásmu. Byla to ale jen polovina nutné činnosti. Ta další spočívala v přesunutí kotouče před Moučka, což už trutnovský bek nedokázal.
     
    18:06
    Zprvu velmi nadějná série passů ze strany Kobry velmi brzy zahořela na nepřesnosti.
     
    18:15
    Kobra právě vstřelila branku!
    Přesto se ale domácí v pásmu dokázali udržet a navíc otočit vývoj utkání ve svůj prospěch. Po delším napadání v předbrankovém prostoru to vzal na sebe FILIP HLINKA, který nekompromisně vytrestal prostor za Ašenbrennovými zády. Asistence: Viktor Nestrašil.
     
    19:20
    Pokus o srovnání měl na své holi Daniel Svoboda. Vyšší střelu z pravého kruhu ale dokázal Mouček celkem snadno vyrazit ramenem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Velmi bojovná třetina! Zprvu aktivnější Trutnov lehce zlenivěl po vstřelení gólu, čehož Kobra briskně využila k obratu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:43
    Úvodní buly druhé periody patřilo opět hráčům Kobry. Znovu se podařilo Ašenbrennerovi zareagovat, ovšem nyní musel puk přikrýt.
     
    21:10
    Trutnov právě vstřelil branku!
    Ovšem hosté rychlým protiútokem srovnávají! Jako blesk se proti brance Moučka vyřítil DANIEL SVOBODA, který po sérii nahrávek vrací svůj tým do hry. Asistence: Pavel Fedulov, Jaroslav Kalla.
     
    21:49
    Zdá se, že vyrovnání Trutnovským nestačí. Hostující celek se stále drží v útočném pásmu a snaží se vytěžit maximum. Obrana Kobry se ale nyní drží na pozoru.
     
    22:18
    Týmu Kobry se povedl přesun do útočného pásma. Chybí jim ale efektivita zakončení, což umožňuje hostujícímu týmu nasměrovat své přihrávky co nejdále od Patrika Ašenbrennera.
     
    23:30
    Kobra právě vstřelila branku!
    Přesto Kobra ve svém tlaku neustala a vytěžila z něj znovuuzmutí vedení! Několik hráčů v bílomodrém překvapil a zároveň prostřelil svou druhou dnešní trefou FILIP HLINKA. Asistence: Jan Šergl, Roman Verbík.
     
    24:16
    Trutnovští se po vhazování usídlili před Moučkem. Narážejí ale na připravenou obranu domácích, která s nasazením vlastního těla obětavě blokuje všechny náznaky střel ze strany Trutnova.
     
    25:21
    Navíc Kobra vytěžila ze situace co nejvíce šlo a přesunula se před Ašenbrennera. Tlaku zde ale již využít nedokázala, a to ani za situace, při které se před ní otevřela prázdná branka.
     
    26:48
    Trutnov právě vstřelil branku!
    Zdá se, že Trutnov nechce nechat nic jen tak a znovu dorovnává! Kubinčákovu střelu z levého kruhu celkem pohotově dorazil do Moučkovy branky JAKUB MARTINEC. Asistence: Vojtěch Kubinčák.
     
    27:24
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Jiří Kysela – 2 min., podrážení).
     
    27:36
    Svou druhou přesilovku Trutnov nezahájil tak úspěšně jako tu předešlou. Velmi snadno odevzdal kotouč hráčům Kobry, kteří kombinují před vlastní brankou a získávají cenný čas.
     
    28:19
    Trutnov se konečně dostal ke kotouči. Drží se s ním ale pouze u vlastní branky, odkud není úniku. Tuto bezvýchodnou situaci se snaží proměnit v protržení kobří hráze sérií velmi rychlých přihrávek na malém prostoru. Zprvu úspěšně, přesto se nakonec musel vrátit.
     
    29:24
    Domácí v plném počtu.
     
    29:35
    A navrátilec z trestné Jiří Kysela měl velkou příležitost na opětovné poslání Kobry do vedení! Krásný křižný pass od obrany ale nedokázal využít příliš efektivně. V samostatném nájezdu na branku trefil pouze Ašenbrennerovo rameno.
     
    31:25
    Vojtěch Kubinčák rozehrál návratovou akci k přesunu svého týmu před Moučka.
     
    31:36
    Vyloučení v týmu HC BAK Trutnov (Vojtěch Kubinčák – 2 min., vysoká hůl).
     
    31:43
    Do své úvodní přesilovky vstoupila Kobra velmi rychlou souhrou v útočném pásmu. Ta došla ke střeleckému vyústění, po němž se Trutnov na malý čas dostal k puku. Kobra si ale celou situaci pohlídala a po malé chvíli znovu stála na hraně útočného pásma.
     
    32:37
    Z poloviny hřiště nahodil Jaroslav Kasík puk do pásma. Domácí ale dlouho otálejí ke kombinaci.
     
    32:59
    Kobra právě vstřelila branku!
    Máme tu první využití přesilovky! TOMÁŠ ŠŤASTNÝ na úrovni pravého kruhu napřáhl a využil zcela volného prostoru před Ašenbrennerem, čímž opět poslal Kobru do vedení. Bez asistence.
     
    32:59
    Hosté v plném počtu.
     
    34:15
    Richard Šeba dostihl křižnou přihrávku, čímž umožnil Kobře pokračování v útočném průniku. Celá akce byla zakončena střelou na trutnovského gólmana, jemuž nedělalo potíže kotouč lapit.
     
    35:19
    Tomáš Šťastný to zkoušel znovu, tentokrát z mezikruží. Přímou střelou ale nyní na Ašenbrennera vyzrát nedokázal. Kobra se ale stále drží v útočném pásmu.
     
    36:30
    Po neúspěšném Martincově zakončení se pokusil o rychlé vybruslení z pásma Viktor Nestrašil. Rychle se ale k němu sjeli hráči Trutnova, kteří dokázali Nestrašila zblokovat a vrátit kotouč před Moučka.
     
    37:25
    Kobra se drží za vlastní brankou a pokouší se o rozehrávku. Ve své snaze byla úspěšná a rychle se přesunula před trutnovskou branku. Tam se ale kotouče chopil Petr Chytráček, jehož rychlý protipohyb ukončili sudí zachycením Chytráčka v postavení mimo hru.
     
    38:47
    Martin Semrád předvedl pěkný obranný zákrok. Mouček nejprve vyrazil Martincovu střelu, ovšem nehlídal si druhou stranu své branky, která tudíž byla zcela odkrytá a ke střele do ní se napřahoval Fedulov. Semrád si ale rychle sjel do protipohybu kotouče a bruslí jej vyrazil.
     
    39:51
    Kobra právě vstřelila branku!
    V samém závěru druhé třetiny Kobra navyšuje své vedení! Z velmi těsné blízkosti poslal kotouč přes skupinu hráčů obou barev MAREK RYZÁK. Asistence: Martin Semrád, Viktor Nestrašil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I tato perioda přinesla velmi vyhrocenou přestřelku. Ovšem díky povedenému závěru dokázala Kobra navýšit své vedení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Do závěrečné periody vstoupil aktivněji tým z Trutnova, který ihned zaútočil na Moučkovu branku. Bez větší akce ale byl vytlačen zpět.
     
    41:33
    Trutnovští hokejisté se neustále snaží pronikat do pásma. Na jeho hranici ale s velkou pravděpodobností narážejí na kobří obranu, od které pak domácí zkoušejí podobnou situaci.
     
    42:25
    Vyloučení v týmu HC BAK Trutnov (Roman Janoušek – 2 min., podrážení).
     
    43:02
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Dominik Šteiner – 2 min., hrubost).
     
    43:16
    V počtu čtyřech hráčů na ledové ploše je aktivnější trutnovský celek. Ten se snaží z mnoha úhlů prověřovat Moučka, ovšem gólman Kobry prokazuje svou úspěšnost.
     
    43:35
    Trutnov právě vstřelil branku!
    Přesto nakonec na jednu ze střel nevyzrál! V signalizované výhodě se po souhře dostal ke kotouči DANIEL SVOBODA, proti jehož střele z bezprostřední blízkosti neměl Mouček mnoho šancí. Asistence: Pavel Fedulov, Tomáš Kynčl.
     
    44:25
    Hosté v plném počtu.
     
    44:26
    Trutnov pokračuje v útočném tlaku, navíc v početní výhodě. Obrana Kobry se tak musí držet velmi na pozoru, ovšem daří se jí držet soupeře daleko od Moučkovy branky.
     
    45:02
    Domácí v plném počtu.
     
    45:25
    Daniel Svoboda nahodil kotouč podél mantinelu do útočného pásma. Bez větší akce se ale Kobra dokázala přesunout na opačný konec, k čemuž jí pomohla vydatná podpora fanoušků.
     
    45:39
    Vyloučení v týmu HC BAK Trutnov (Tomáš Kynčl – 2 min., držení).
     
    45:57
    V přesilovce Kobry se karta obrátila. Pražané jsou nyní aktivnějším celkem, který se snaží procedit kotouč přes velmi zahuštěnou obranu týmu Kobry.
     
    46:35
    Vyloučení v týmu HC BAK Trutnov (Vojtěch Pražák – 2 min., podrážení).
     
    46:44
    První dvojnásobnou početní výhodu zahájila Kobra postupnou rozehrávkou od vlastní branky. Velmi rychle se přesunula do útočného pásma, kde kombinací dostává soupeře do úzkých.
     
    47:14
    Vyloučení v týmu HC BAK Trutnov (Vojtěch Kubinčák – 2 min., sekání).
     
    47:32
    I ve třech lidech se zvládají hráči Trutnova aktivně bránit. Od posledního nájezdu Kobry je ochránil ofsajd, přesto nakonec nájezdu domácího celku do pásma zabránit nedokázali.
     
    48:35
    Trutnov pokračuje ve čtyřech.
     
    49:14
    Kobra rozehrává další útok od vlastní branky. Bez většího pokusu o zakončení se musela vrátit zpět, ovšem svůj přechod do útočného pásma velmi rychle zahájila znovu.
     
    49:14
    Hosté v plném počtu.
     
    50:10
    Pražský tým nadále okupuje útočné pásmo soupeře. Trutnovská obrana ale do své činnosti dává maximum, čímž znemožňuje soupeři pokračování jakékoliv akce.
     
    50:58
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Jiří Kysela – 2 min., držení).
     
    51:30
    Další přesilovka dává Trutnovu výhodu usazení se v útočném pásmu. Té také dokázali využít, ovšem jak už to v početních výhodách v tomto utkání bývá, efektivita zakončení není příliš vysoká a obrana má pak velmi malé množství práce.
     
    52:58
    Domácí v plném počtu.
     
    53:28
    Trutnov právě vstřelil branku!
    Je srovnáno! Po velmi povedené souhře mezi Kallou a Svobodou se dostal veterán JAROSLAV KALLA ke kotouči na pravé straně, odkud zavěsil kotouč do Moučkovy branky. Asistence: Daniel Svoboda, Pavel Fedulov.
     
    54:10
    Vyloučení v týmu HC BAK Trutnov (Jakub Martinec – 2 min., vysoká hůl).
     
    54:14
    Své další oslabení zpočátku Trutnov brání celkem s přehledem. Kobra tak byla vytlačena až k vlastní brance, odkud zahájila rozehrávku.
     
    55:08
    Mnoho pokusů, navíc při odkryté brance, Kobře na uzmutí vedení nestačí. Pražský tým ale nic nevzdává a z různé vzdálenosti, o různé intenzitě stále zkouší vysílat kotouče na Ašenbrennera.
     
    56:10
    Hosté v plném počtu.
     
    56:17
    Po vyrovnání početních sil se Kobra vrátila ke své brance. Tam se sice sehrála a započala svůj průnik zpět před trutnovskou svatyni, její snahu ale zarazili sudí odpískáním ofsajdu.
     
    57:02
    Velmi drze se pokusil Tomáš Šmerha projít přes trojici protihráčů. Na tuto přesilu ovšem celkem zákonitě vyzrát nedokázal.
     
    57:07
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Marek Ryzák – 2 min., nedovolené bránění).
     
    57:27
    Další přesilovou hru rozehrává Trutnov od vlastní branky. V přechodové fázi byl navíc úspěšný, už ne ale v zakončení. Stále se tudíž drží dosti daleko od Moučkovy branky bez velké reálné šance ji nastřelit.
     
    58:38
    S přibývajícími minutami hra nabývá na důrazu. Vidět je to zejména před brankou Kobry, kterou se snaží hosté dobýt v početní výhodě.
     
    59:07
    Domácí v plném počtu.
     
    59:11
    Viktor Nestrašil nadějně vyvezl kotouč po křídle. Proti Fedulovovi ale volil pouze nahození obloučkem, kterým v pásmu nenašel žádného ze spoluhráčů.
     
    59:36
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Martin Semrád – 2 min., podrážení).
     
    59:36
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:40
    Svou další přesilovku Trutnov zahájil důrazným ostřelováním Moučkovy branky. Obraně Kobry se ale podařilo velmi rychle vyhodit kotouč ven.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ani tři třetiny nerozhodly toto velmi dramatické utkání. Trutnov se dvěma góly dokázal dotáhnout, díky tomu uvidíme na branickém ledě prodloužení, případně i samostatné nájezdy.
     
    Dnešní utkání sleduje 104 diváků.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:05
    Tomáš Šťastný vybojovaný kotouč po vhazování rychle poslal k brance Trutnova. Umožnil tak soupeři zahájit průnik k Moučkově svatyni, čehož Trutnovští využili.
     
    61:14
    Trutnov nadále ostřeluje Moučkovu branku, i díky početní výhodě.
     
    61:36
    Domácí v plném počtu.
     
    61:38
    Trutnov právě vstřelil branku!
    Ostřelování Moučkovy branky nakonec přineslo ovoce! PAVEL LEDER si to z hranice brankoviště namířil přímo za Moučkova záda, čímž rozhoduje dnešní utkání. Asistence: Daniel Svoboda, Pavel Fedulov.
     
    Konec zápasu. (20:16:01)

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 8. Nestrašil (Schejbal, Šergl), 19. Hlinka (Nestrašil), 24. Hlinka (Šergl, R.Verbík), 33. Šťastný, 40. Ryzák (Semrád, Nestrašil) – 6. Janoušek (Chytráček, Tatar), 22. Svoboda (Fedulov, Kalla), 27. Martinec (Kubinčák), 44. Svoboda (Fedulov, Kynčl), 54. Kalla (Svoboda, Fedulov), 62. Leder (Svoboda, Fedulov)


    HC Kobra Praha: Mouček (Sochůrek) – Semrád, Kasík, Schejbal, Verbík J., Verbík R. (A), Ryzák – Šeba, Kysela, Patočka, Šteiner David, Nestrašil, Šergl, Šteiner Dominik (C), Slabý, Šmerha, Šťastný, Hlinka, Antončík, Netolický.
    HC Trutnov: Ašenbrenner (Pivrnec) – Špetla, Vácha (A), Pražák, Leder, Suvorov, Suk, Kynčl – Chytráček, Martinec, Fedulov, Kalla, Svoboda, Semorád (C), Kubinčák (A), Janoušek, Vacek, Tatar.

    Rozhodčí: Velčovský – Svoboda, Ovsík

    Diváci: 154
    thejrc.org