Havířov – Třinec 5:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Č. Budějovice 2:1 (kon.) | Pardubice – Kometa Brno 7:2 (kon.)
Zlín – Vítkovice 3:4 (po pr.) | Kobra – PZ Kladno 2:3 (kon.) | Přerov – Vsetín 2:5 (kon.)
HC Litvínov – Slavia 3:1 (kon.) | Plzeň – Kladno 3:5 (kon.) | Jihlava – Mladá Boleslav 2:1 (3:1 po s.n.)
Liberec – Mountfield HK 3:4 (po pr.) | Tábor – Žďár n/S 3:4 (kon.) | HK MD Šumperk – Warriors Brno 5:2 (kon.)
Sparta – K. Vary 4:1 (kon.) | Olomouc – Technika Brno 2:3 (po pr.)
po prodl.
HC Olomouc
2:3 (0:1, 0:0, 2:1 - 0:1)
Technika Hockey Brno
Sobota 19.01.2019, 16:30 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Extraliga dorostu • Nadstavba E
Partner:
     
    Duel nakonec dosáhl velmi brzkého rozhodnutí. Olomouc nakonec ani přes rychlý návrat do zápasu a euforické vyrovnání bere z duelu, který mohl velmi hodně zasáhnout do matematiky v boji o udržení v elitní soutěži, jediný bod. Technika naopak v souboji s tabulkovým soupeřem zapisuje další letošní vítězství a upevňuje si svou pozici ve středu bodového hodnocení skupiny E. Ode mě je to z chladného olomouckého Zimního stadionu vše, přeji hezký zbytek soboty. (18:44:00)
     
    Konec zápasu.
     
    61:12
    Technika právě vstřelila branku!
    A je tady rozhodnutí! ŠIMON GROCH ukázal parádní fyzický fond a po rychlém průniku podél levého mantinelu nakonec zvládl nasměřovat svou trajektorii až k brance. Rychlá rána bekhendem nakonec trefila přesně prostor pod horní tyčkou. Asistence: Jakub Plevka.
     
    60:28
    Ruda zkoušel vyslat do rychlého brejku Fasnera, jenomže jeho nahrávka byla dost nepřesná. Puk tak doklouzal až na opačnou stranu hřiště sudí pískají olomoucký icing.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina nakonec přinesla hned dva velmi zásadní momenty. Olomouckým hokejistům se povedlo velmi šťastně trefit kontaktní branku a následně se postarat i o euforické vyrovnání. O majiteli bonusového bodu se tak rozhodne až po základní hrací době, prodloužení startuje za okamžik.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:41
    Na ledě zůstal ležet Groch po tvrdém hitu ze strany jednoho z domácích. Za opory dvou spoluhráčů se nakonec s vypětím sil dostává na střídačku. O jeho dalším působení v duelu není nic jistého.
     
    59:19
    Na obou celcích už je vidět, že se nechtějí vystavit fatální chybě. I proto tak na ledě nevidíme už moc odvážných akcí, spíše se oba celky smiřují s nastávajícím prodloužením. Prakticky už hrají svázání taktickými pokyny.
     
    58:19
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je tu vyrovnání! Po obrovském tlaku na brněnskou branku se postaral o tvrdou střelu z kruhů STANISLAV RUDA. Pro velkou clonu před Nešpůrkem nakonec puk doskákal až do sítě. Domácí startují velkou euforii. Asistence: Matyáš Fasner.
     
    57:54
    Fasner se dostal do obrovské šance! Nešpůrek ovšem na poslední chvíli zasahuje! Puk končí mimo brněnskou klec.
     
    56:43
    Olomouc si vybírá time-out!
     
    56:43
    Hanáci dostanou v této chvíli přesilovku ve velmi zajímavý moment. Ondřej Navrátil (TEC) byl až příliš aktivní v předbrankovém prostoru, kde se prezentoval svou sílou. Sudí mu vyměřili menší trest za hrubost.
     
    56:09
    Havel pálil z velké dálky, jenomže jeho pokus byl pro Nešpůrka celkem snadnou kořistí. Olomouc se sice momentálně dost snaží o zvýšení aktivity, ale tento moment jen dokazuje, že v ofenzívě jí to vázne.
     
    54:47
    Závadský pálil jen vysoko nad branku, což přerušuje brejk Techniky. Olomoucká obrana dostává možnost k odpočinku, nyní byla pod velkým náporem. Brno nechce rozhodně dovolit vyrovnání.
     
    53:17
    Maštalíř jen tak zbůhdarma nahodil kotouč ze středního pásma na olomouckou klec, nicméně dojíždějící Plevko ještě pořádně zvířil atmosféru v předbrankovém prostoru. Hořejší puk raději přikryl lapačkou.
     
    52:08
    Ruda se valil plnou rychlostí do brejku, jenomže svou rychlost nevyužil k vytouženému vyrovnání. Bomba z levé strany letěla příliš vysoko, kotouč se po mantinelu dostává mimo útočné pásmo.
     
    51:37
    Olomouc okamžitě hraje po vsítěné brance jinak. Hanákům se daří v ofenzívě pronikat do prostorů před brankou a připisují si i menší tlak. Technika zuby nehty vše odvrací.
     
    50:52
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A máme tady zápletku! Olomoucká eskadra se nyní v nečekanou chvíli dostala ke kontaktní trefě, když se na hranici brankoviště dostal puk k STANISLAVU RUDOVI, který dokázal bekhendem dostat kotouč mezi betony Nešpůrka až do sítě. Asistence: Adam Havel.
     
    49:36
    Hanáci měli menší převahu, ani tentokrát jí však nepřetavili v něco většího. Pouze brněnské soupeře donutili k icingu po špatné komunikaci, nahrávka od Plevka byla příliš dlouhá.
     
    48:42
    Holcman byl sice dost odvážný na rychlý kontr, ale jeho postup nakonec příliš úspěchu nepřinesl. Střela z větší vzdálenosti se mu totiž moc nepovedla, mířil o notný kus vedle tyče.
     
    47:12
    Maštalíř se dostal po přechodu modré čáry k velmi rychlé střele, avšak bomba z mezikruží nakonec Hořejšímu moc problému nenadělala. Dokázal ji totiž udržet bezpečně v lapačce.
     
    46:36
    Olomouckým hokejistům se sice nabízelo hned několik zajímavých šancí, nicméně jejich nevyužívají je zatím stojí větší úspěch v tomto duelu. Technika je po stránce sebevědomí na výši.
     
    45:06
    Hráči Techniky jsou kompletní, na řadu tak přichází krátká přesilová hra brněnského celku. Spurný půjde do hry až za dvacet sekund.
     
    44:24
    Brno si celkem bez potíží drží v obranné fázi od soupeře odstup a nehodlá se spokojit s pouhým cloněním. Hanáci tak mají při kombinaci velmi ztíženou roli, zatím jim moc akcí nevychází.
     
    43:24
    Olomoucká přesilovka je brzy minulostí, neboť i Hanáci půjdou do čtyř mužů. Za hákování v útočném pásmu je vylučován Adam Spurný (OLO).
     
    43:06
    Šimon Groch (TEC) nejprve obdržel trest za vysokou hůl, nicméně následně se tak dlouho dohadoval se sudím, až vyfasoval desetiminutový osobní trest. Menší trest za něj odsedí Dominik Líska (TEC). Plus k tomu navíc desítku za protesty vyfasoval i Adolf Růžička (TEC).
     
    43:06
    Rozhodčí nyní učinili kontroverzní rozhodnutí, když budou nakonec vylučovat hned několik brněnských hráčů. Kouč David Havíř si vybírá oddechový čas!
     
    41:35
    Harásek se hned nadvakrát pokoušel o rychlou akci, když si prokleštil cestu až do útočného pásma. Hořejší byl však v obou případech připraven, kotouč skončil v jeho moci.
     
    41:11
    Technika právě vstřelila branku!
    Hosté své šance využívají na maximum! Po rychlém brejku z levé strany se totiž dokázal chytře vlézt do mezery mezi obráncem JAKUB PLEVKA a ránou pod vyrážečku Hořejšího tak dosáhl na druhou trefu Techniky. Olomoucký brankář tentokrát nemá čisté svědomí. Asistence: Lukáš Přidal.
     
    40:35
    Brněnští hokejisté na svého soupeře doslova vletěli, nenechávají mu ani kousek volné plochy k manévrování a naopak zkouší jeden útok za druhým. Olomouc zatím odolává jen s vypětím sil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé periodě se relativně překvapivě dokonale zmobilizovala olomoucká eskadra a vytáhla proti Technice velmi účinnou taktiku. Hned několik zajímavých šancí tak mohlo poslat domácí klidně do vedení, nicméně Brňané zatím zvládají držet čisté konto a v závěru periody se navíc znovu propracovali k herní hegemonii. Třetí třetina tak nabízí zajímavou zápletku, pokračujeme v cca 18:00.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:27
    Havel se dostal spolu s Rudou k rychlému přečíslení, nicméně jeho pokus golfákem nebyl pro Nešpůrka překážkou. Brněnský brankář chytá puk do náručí a přerušuje v tento moment hru.
     
    38:22
    Fornál dělal před olomouckou brankou velké problémy, Hořejší ale jeho pokus stačil zachytit. Technika i nadále pokračuje v kombinaci v útočném pásmu, na branku létá jedna rána za druhou.
     
    37:22
    Brněnský tlak už nyní markantně roste, když se velká většina hráčů Techniky nyní rapidně zlepšila v pohybu. Olomoucká převaha je rázem opravdu ta tam.
     
    36:36
    Přidal se dostal nečekaně k odraženému puku, avšak ani jednou nedokázal dorazit poskakující puk. Hořejší předvedl znovu velice jistý zákrok.
     
    35:13
    Závadský mířil velmi po pravém křídle do přečíslení, nicméně rána od mantinelu nakonec Hořejšímu nenadělala tolik problémů. Olomoucký brankář se natlačil na přední tyč a ránu vyrazil mimo bránu.
     
    34:48
    A znovu Technika měla smůlu! Puk po dvojteči v podání Hrnčíře a Přidala totiž velice kuriózně po orazítkování brankové konsrukce doskákal jen na brankovou čáru. Sudí velmi jistě rozpažují, o svém verdiktu nemají pochyby.
     
    34:10
    Hořejší se nyní musel pořádně vytáhnout, když Technika po delší době znovu pořádně zatlačila. Brňané se znovu vracejí na svou herní úroveň z první třetiny. To už je nezpochybnitelná teze.
     
    33:13
    Tentokrát kontruje Olomouc! Ševčík si prokličkoval dva hráče, jenomže svůj brejk zakončil jen ranou do padajícího Nešpůrka. Následnou dorážku z druhé vlny od Radové si pohlídala brněnská obrana.
     
    32:05
    Technika měla dvě obrovské tutovky! Rychlé přečíslení dvou proti jednomu se rozhodl jako první zakončovat Přidal, jenže jeho pokus trefil tyč. Následná dorážka z větší vzdálenosti od Závadského pak trefila smolně tu druhou, Olomouc přežila klinickou smrt!
     
    31:22
    A Nešpůrek musel být znovu v pozoru. Bomba Rudy od pravého mantinelu nicméně končí pouze v lapačce brněnského brankáře, hra ak je v tuto chvíli na malý okamžik přerušena.
     
    30:18
    Prísažný se velmi rychle dostal ke střelbě z osy, nicméně Nešpůrek dokázal proti jeho pokusu zasáhnout. Olomouc má sice viditelně větší počet šancí, zatím jimi však spíše pohrdá.
     
    29:49
    Plevka se sice rychle probojoval do útoku, avšak svůj postup vpřed nedokázal korunovat větší akcí. Jeho spíše propagační střela byla pro Hořejšího pohodovou záležitostí.
     
    28:37
    Těsně před návratem Ševčíka na hrací plochu se udály velké věci! Havel se dostal do kontru, nicméně za odraženým pukem si až na kruhy vyjel Nešpůrek. Riskantní manévr nakonec brněnskému golmanovi vyšel, olomoučtí hráči opuštěné klece trestuhodně nevyužili.
     
    27:28
    Ruda ujížděl nadějně po levém křídle, avšak svůj brejk nedokázal dotáhnout do konce. Přes třetího hráče už neprošel, na hranicí kruhů tak velmi brzy přichází o kotouč.
     
    26:38
    Plecharéna tentokrát viděla dost nevybíravý zákrok. Patryk Kusak (OLO) totiž v rohu kluziště sestřelil Irajna, který se jen s velkým vypětím sil přes bolest zvedal. Za faul vyfasoval dvě minuty za vražení na hrazení, což za něj odpyká Petr Ševčík (OLO), k tomu navíc dostává desetiminutový trest.
     
    26:27
    Ruda dobře zapracoval před brankou a znenadání se dokonce dostal úplně sám ke střelbě. Svou šanci však olomoucký útočník nezužitkoval, když blafák nedotáhl do konce. Nešpůrek stačil rychle zasáhnout.
     
    25:25
    Masare nyní upadl v rohu kluziště, nicméně ne vlastním přičiněním. Šimon Groch (TEC) jej celkem okatě přidržel, sudí mu tak vyměřili menší trest za držení.
     
    24:06
    Přecechtělova rána od modré nadělala brněnské obraně pořádné problémy! Havel a Fasner totiž dokázali málem povalující se puk dorazit do sítě, Nešpůrek byl úplně mimo golmanský postoj!
     
    23:11
    Havel pálil z levého křídla celkem pozičně správně, nicméně s malou razancí. Nešpůrek tak bez velkých potíží zasahuje, kotouč skončil v rohu kluziště. Oba celky střídají.
     
    22:24
    Olomouc má v těchto chvílích rozhodně více ze hry, hosté totiž celkem překvapivě přestali výrazně bruslit. Jejich pohyb dopomáhá Hanákům k menší dominanci, ti svůj nápor ovšem zatím nedokáží výrazněji zužitkovat.
     
    21:36
    Spurný se dostal na mezikruží úplně sám ke střelbě! Olomoucký útočník však svou šanci spálil, až příliš dlouho vyčkával se střelbou, což dopomohlo Nešpůrkovi k rychlejší reakci. Ten puk stačil vyrazit betonem mimo bránu.
     
    20:19
    Přecechtěl se hned na startu třetiny pokusil rozjet rychlý brejk, jenomže vracející se obrana Brna nedovolila olomouckému bekovi pálit z osy. Musel se tak spokojit pouze z pozici u mantinelu, bekhendová rána byla pro Nešpůrka formalitou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetině přinesla ze začátku dost bojovný hokej, tak jak se sluší na souboj tabulkových sousedů. Technika však postupně přejímala otěže zápasu a svůj vzrůstající tlak posléze potvrdila i úvodní brankou. Olomouc nijak za soupeřem nezaostává, její ofenzivní síla je však prozatím slabší. O výsledku duelu nicméně ještě vůbec není rozhodnuto, druhá třetina startuje v cca 17:14.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:28
    Domácí mladíci se rapidně zlepšili, Prísažný kupříkladu před chvíli velmi zajímavě pálil z mezikruží. Od modré pak i Spurný, ale Nešpůrek byl v obou případech připraven.
     
    18:38
    Ruda nešel krásnou přihrávkou Fasnera, jenomže ten nebyl zřejmě připraven. Ránu z první tak nevyzkoušel, puk mu poskočil, kotouč nakonec posílá zpět do rohu. Olomouc je v tlaku.
     
    17:16
    Domácí se viditelně snaží o rychlou odpověď, ale jejich snaha prozatím vychází dost naprázdno. Přechod středního pásma a zejména střelbě jim moc neslouží k užitku, Technika je příkladně zatlačená v bloku.
     
    16:19
    Fasner i přes svůj menší vzrůst ukázal odvahu a vdal se bojovat přímo do jámy lvové. Před brněnským pásmem tak ztropil pořádné pozdvižení, Nešpůrek ale jeho přízemní pokus pokryl.
     
    15:45
    Hrnčíř se dostal na levém křídle k zajímavé šanci, když nic velkého nezkoušel a pořádně vypálil z první. Hořejší však byl tentokrát připraven, kotouč skončil mezi jeho betony.
     
    14:39
    Technika cítí ve vzduchu další gól, čímž se pokouší o rychlou hru v ofenzivním pásmu. Olomouc je pod výrazným tlakem, hraje tak na hraně rizika.
     
    13:22
    Technika právě vstřelila branku!
    Brňané se dostávají poprvé do vedení! Velká chyba v obraně Olomouce nakonec dost zásadně napomohla Technice k otevření skóre, MICHAEL FORNÁL totiž zůstal úplně osamocen za celou obrannou řadou. Maštalířova přihrávka tak byla formalitou, stejně jako klička a zakončení pod víko v podání střelce gólu. Hořejší byl takřka bez šance. Asistence: Jiří Maštalíř, Jakub Plevka.
     
    12:39
    Brněnským hokejistům se prozatím příliš nedaří, jejich puky směřují pouze mimo střelecké pozice. Moře stažení se na box před brankou zatím bezezbytku vychází.
     
    11:32
    Navrátil se v této chvíli vrací zpět na led, Technika bude pokračovat ve své přesilovce. Její obránci tak okamžitě spurtují vstříc soupeřově kleci.
     
    11:05
    Olomoucká přesilovka v této chvíli končí, ujíždějícího Plavku totiž dost signifikantně podrazil David Stratil (OLO). Podle sudích všeho docílil faulem kolenem.
     
    10:24
    Olomouc se sice dlouhou dobu držela v útočném pásmu, momentálně jí však scházejí hlavně střely. Tu tvrdou v podání Stratila si Nešpůrek ve změti těl našel.
     
    09:32
    Před brněnskou brankou to tentokrát pořádně vřelo. K puku se totiž dostal Spurný a svým pokusem měl velkou šanci zacílit mezi tři tyče. V rozhodující moment jej však podrazil Ondřej Navrátil (TEC), Technika bude hrát první oslabení.
     
    08:23
    Prísažný je zpátky na ledě. Olomouc své oslabení s velkým vypětím sil, leč nakonec úspěšně zvládla.
     
    08:15
    A další tutovky Techniky! Harásek a z velké dálky poté Přidal jen těsně minuly olomouckou klec, v níž však vše podstatné ustál Filip Hořejší. Právě olomoucký brankář zaslouží absolutorium, zastavil minimálně tři tutové šance. A to ještě málem skóroval i dorážející Závadský!
     
    07:13
    Technika znovu nebyla daleko od úvodní branky utkání! Maštalíř se nachomýtl v předbrankovém prostoru k odraženému puku a ještě jej zkoušel zasunout pod Hořejšího. Ten vše ale zvládl.
     
    06:23
    Domácí se musí popasovat s dalším oslabením. Tlak Techniky totiž v těchto chvílích vrcholil, za záchrannou brzdu v mezikruží tak zatáhl Andrej Prísažný (OLO). Sudí jej vylučují za podrážení.
     
    05:49
    Grochovi sice ujel kotouč na modré čáře, což mu zněmožnilo palbu, nicméně rychlá nahrávka na Frýzu udělala své. Rána přes obránce však druhému jmenovanému nevyšla. Pálil pouze vedle tyče.
     
    04:22
    Masare je zpátky na ledě, Olomouc první oslabení zvládla bez problému. Brno se k žádnému většímu tlaku nedostalo.
     
    04:06
    Maštalíř se dostal na levém křídle k dobré šanci, Hořejší nicméně ukazuje kvalitní zákrok. Puk dokázal udržet mezi betony a v tuto chvíli tak přerušuje hru.
     
    03:19
    Technika se sice na několikrát tlačila v ofenzívě do tlaku, jenomže prozatím se nedokáže poprat s kombinací v přesilovkové souhře. Chyb ve spolupráci využívají domácí hokejisté, v této chvíli už podruhé v krátké době vyhazují puk přes všechny čáry.
     
    02:22
    Na ledě zůstal ležet výrazně otřesený Líska, kterého sestřelil na modré čáře Adam Masare (OLO) Za ostrý zákrok si logicky vysloužil od sudích menší trest, vyhodnocen byl jako faul kolenem.
     
    01:27
    Kusak se Spurným se nadvakrát postarali o střelbu z velkého úhlu, avšak Nešpůrek byl v obou případech bez potíží připraven. Puk skončil následně, v rohu, kde si jej sice sebral Navrátil, ale nepovedla se mu přihrávka. Technika zapisuje icing.
     
    00:34
    Olomouc se hned na startu utkání snažila chopit iniciativy, nicméně proti agilnímu soupeři se to zatím moc nedaří. Havel tak kupříkladu při útoku vpřed musel překonat tvrdý bodyček, Brňané potvrzují svou kvalitní defenzivní řadu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky už stojí seřazeny na modrých čarách, za malou chvilku začínáme.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Hořejší (Špunar) – Nesvadba, Spurný, Lambert, Přecechtěl, Stratil, Radová, Holcman, Sedláček – Havel, Václavský, Kusak, Macháč, Masare, Fasner, Ševčík, Prísažný, Ruda

    VSK Technika Hokej Brno: Nešpůrek (Bílek) – Růžička, Groch, Irajn, Šupa, Navrátil – Vrzal, Mareček, Líska, Přidal, Kubový, Plevka, Frýza, Maštalíř, Hrnčíř, Fornál, Závadský, Harásek

    Rozhodčí: Kubíček – Zouhar, Skokánek.
     
    Hlavním rozhodčím tohoto utkání je Denis Kubíček, jako čároví sudí jsou pak delegováni Martin Zouhar a Michal Skokánek.
     
    Poslední 3 vzájemná utkání
    22.12.2018 Technika Brno x Olomouc 5:3 (ELD 2018/19)
    01.11.2018 Technika Brno x Olomouc 4:0 (ELD 2018/19)
    22.09.2018 Olomouc x Technika Brno 3:5 (ELD 2018/19)
     
    Poslední 3 extraligové zápasy obou týmů

    HC Olomouc
    17.01.2019 Olomouc x Warrior Brno 2:3
    12.01.2019 Olomouc x Přerov 1:2 pr.
    10.01.2019 Šumperk x Olomouc 2:1 náj.

    VSK Technika Hokej Brno
    17.01.2019 Přerov x Technika Brno 6:1
    12.01.2019 Technika Brno x Šumperk 5:2
    10.01.2019 Vsetín x Technika Brno 6:0
     
    VSK Technika Hokej Brno
    Brněnský hokej zažívá v posledních letech velký boom. Nejinak je tomu i v mládežnické oblasti, kde se právě do ELIOD extraligy dorostu probojovala hned tři družstva z moravské metropole. Kromě legendární Komety jsou i Warrioři a právě Technika Brno. Klub se po loňské premiérové účasti dostal díky transformaci mládežnických soutěží právě do druhé nejdůležitější ligy ve výchově nových prospektů. A v základní části sezóny si nevedl nijak zle, ve skupině Východ zapsal pět vítězství za tři body a jedno dvoubodové, k tomu navíc šest dalších z nadstavby. Stačilo to na sedmé místo, tedy jen o příčku níže než Hanáci. Tým pod vedením Davida Havíře, bývalé útočné opory Pardubic nebo Znojma, v nadstavbové části navíc své výkony zlepšil, když vybojoval hned deset bodů, i to však znamenalo pád na aktuálně čtvrté místo.

    Nejčastěji bodujícím hráčem týmu je momentálně Lukáš Přidal, jenž už zapsal 16 gólových tref a 10 asistencí. Těsně za ním v týmovém minipořadí pak je Jakub Plevka s 20 kanadskými body (11+9). V brance zatím dostává nejvíce důvěry Jakub Nešpůrek, jenž drží svou úspěšnost zákroků na hodnotě 91,60 %, dvojka Matyáš Bílek už klesl pod 90% hranici (přesněji zatím dosáhl na 87,64 %).
     
    HC Olomouc
    Olomoučtí dorostenci zatím letos proplouvají extraligovou soutěží s velkou námahou. Že to bude nejvyšší soutěž pro mladé Hanáky těžká výzva se vědělo již před sezónou. Letošní ročníky nejsou z těch silných, navíc většina hráčů v minulé sezóně bojovala pouze v nižší Regionální lize mladšího dorostu, kterou kohouti s přehledem ovládli a stali se jedněmi ze tří nováčků ELIOD extraligy. Tým má nicméně velmi renomované trenérské vedení. Petr Fiala dlouhá léta trénoval v Jihlavě, s kterou si zahrál i v mužské extralize, to stejné se mu povedlo i s Olomoucí, kterou mezi českou smetánku dokázal v roce 2014 dovézt a ještě jeden ročník po postupu trénoval. Další tři sezóny pa strávil na lavičce hanácké juniorky, kde jej doplňoval Richard Brančík, jedna z hráčských legend klubu. Ani tato devíza však příliš družstvu nepomáhala, přeci jen absence druhé ledové plochy v krajském městě je na možnostech tréninků a výchovy mládeže markantně znát.

    V základní části si Olomouc připsala slušných šest vítězství a dalších šest bonusových bodů k tomu, šestá příčka v desetičlenné tabulce ji přisoudila boj v nadstavbové skupině E, kde už jde opravdu o hodně. V ní zatím dokázala z osmi zápasů vybojovat pouze jednu výhru po nájezdech a dva bonusové body v nadstavbách, což znamenalo klesnutí na pátou příčku. Právě v této chvíli tak nastává pravý boj o záchranu, poslední příčka, na kterou mají mladí kohouti náskok jen čtyř bodů, je totiž přímo sestupová.

    Nejproduktivnějším hráčem týmu je momentálně útočník Stanislav Ruda, který si už v sezóně stačil připsat 18 branek a osm asistencí. Jeho kolega Adam Masare na druhém místě kanadského bodování týmu pak má bilanci 8+4. V brance má zatím nejlepší čísla Filip Hořejší s úspěšností zákroků 91,42 %, Adam Běhal má výrazně menší minutáž, zatím však zapsal taktéž slušných 89,12 % ve stejném statistickém hledisku.
     
    Hezké sobotní odpoledne, i dnes je na řadě další porce duelů hokejové ELIOD extraligy dorostu, kterou čeká další týden z velké části zápasová přestávka. V rámci nadstavbové skupiny E je konkrétně na řadě její kompletní 9. kolo, v rámci něhož se poměří i Olomouc s Technikou Brno. Utkání startuje v 16:!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 51. Ruda (Havel), 59. Ruda (Fasner) – 14. Fornál (Maštalíř, Plevka), 42. Plevka (Přidal), 62. Groch (Plevka)


    HC Olomouc: Hořejší (Špunar) – Nesvadba, Spurný, Lambert, Přecechtěl, Stratil, Radová, Holcman, Sedláček – Havel, Václavský, Kusak, Macháč, Masare, Fasner, Ševčík, Prísažný, Ruda
    Technika Hockey Brno: Nešpůrek (Bílek) – Růžička, Groch, Irajn, Šupa, Navrátil – Vrzal, Mareček, Líska, Přidal, Kubový, Plevka, Frýza, Maštalíř, Hrnčíř, Fornál, Závadský, Harásek

    Rozhodčí: Kubíček – Zouhar, Skokánek
    thejrc.org