Havířov – Třinec 5:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Č. Budějovice 2:1 (kon.) | Pardubice – Kometa Brno 7:2 (kon.)
Zlín – Vítkovice 3:4 (po pr.) | Kobra – PZ Kladno 2:3 (kon.) | Přerov – Vsetín 2:5 (kon.)
HC Litvínov – Slavia 3:1 (kon.) | Plzeň – Kladno 3:5 (kon.) | Jihlava – Mladá Boleslav 2:1 (3:1 po s.n.)
Liberec – Mountfield HK 3:4 (po pr.) | Tábor – Žďár n/S 3:4 (kon.) | HK MD Šumperk – Warriors Brno 5:2 (kon.)
Sparta – K. Vary 4:1 (kon.) | Olomouc – Technika Brno 2:3 (po pr.)
po prodl.
HC Olomouc
2:3 (0:1, 0:0, 2:1 - 0:1)
Technika Hockey Brno
Sobota 19.01.2019, 16:30 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Extraliga dorostu • Nadstavba E
Partner:
     
    61:12
    Technika právě vstřelila branku!
    A je tady rozhodnutí! ŠIMON GROCH ukázal parádní fyzický fond a po rychlém průniku podél levého mantinelu nakonec zvládl nasměřovat svou trajektorii až k brance. Rychlá rána bekhendem nakonec trefila přesně prostor pod horní tyčkou. Asistence: Jakub Plevka.
     
    58:19
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je tu vyrovnání! Po obrovském tlaku na brněnskou branku se postaral o tvrdou střelu z kruhů STANISLAV RUDA. Pro velkou clonu před Nešpůrkem nakonec puk doskákal až do sítě. Domácí startují velkou euforii. Asistence: Matyáš Fasner.
     
    57:54
    Fasner se dostal do obrovské šance! Nešpůrek ovšem na poslední chvíli zasahuje! Puk končí mimo brněnskou klec.
     
    56:43
    Olomouc si vybírá time-out!
     
    56:43
    Hanáci dostanou v této chvíli přesilovku ve velmi zajímavý moment. Ondřej Navrátil (TEC) byl až příliš aktivní v předbrankovém prostoru, kde se prezentoval svou sílou. Sudí mu vyměřili menší trest za hrubost.
     
    50:52
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A máme tady zápletku! Olomoucká eskadra se nyní v nečekanou chvíli dostala ke kontaktní trefě, když se na hranici brankoviště dostal puk k STANISLAVU RUDOVI, který dokázal bekhendem dostat kotouč mezi betony Nešpůrka až do sítě. Asistence: Adam Havel.
     
    43:24
    Olomoucká přesilovka je brzy minulostí, neboť i Hanáci půjdou do čtyř mužů. Za hákování v útočném pásmu je vylučován Adam Spurný (OLO).
     
    43:06
    Šimon Groch (TEC) nejprve obdržel trest za vysokou hůl, nicméně následně se tak dlouho dohadoval se sudím, až vyfasoval desetiminutový osobní trest. Menší trest za něj odsedí Dominik Líska (TEC). Plus k tomu navíc desítku za protesty vyfasoval i Adolf Růžička (TEC).
     
    41:11
    Technika právě vstřelila branku!
    Hosté své šance využívají na maximum! Po rychlém brejku z levé strany se totiž dokázal chytře vlézt do mezery mezi obráncem JAKUB PLEVKA a ránou pod vyrážečku Hořejšího tak dosáhl na druhou trefu Techniky. Olomoucký brankář tentokrát nemá čisté svědomí. Asistence: Lukáš Přidal.
     
    34:48
    A znovu Technika měla smůlu! Puk po dvojteči v podání Hrnčíře a Přidala totiž velice kuriózně po orazítkování brankové konsrukce doskákal jen na brankovou čáru. Sudí velmi jistě rozpažují, o svém verdiktu nemají pochyby.
     
    32:05
    Technika měla dvě obrovské tutovky! Rychlé přečíslení dvou proti jednomu se rozhodl jako první zakončovat Přidal, jenže jeho pokus trefil tyč. Následná dorážka z větší vzdálenosti od Závadského pak trefila smolně tu druhou, Olomouc přežila klinickou smrt!
     
    28:37
    Těsně před návratem Ševčíka na hrací plochu se udály velké věci! Havel se dostal do kontru, nicméně za odraženým pukem si až na kruhy vyjel Nešpůrek. Riskantní manévr nakonec brněnskému golmanovi vyšel, olomoučtí hráči opuštěné klece trestuhodně nevyužili.
     
    26:38
    Plecharéna tentokrát viděla dost nevybíravý zákrok. Patryk Kusak (OLO) totiž v rohu kluziště sestřelil Irajna, který se jen s velkým vypětím sil přes bolest zvedal. Za faul vyfasoval dvě minuty za vražení na hrazení, což za něj odpyká Petr Ševčík (OLO), k tomu navíc dostává desetiminutový trest.
     
    26:27
    Ruda dobře zapracoval před brankou a znenadání se dokonce dostal úplně sám ke střelbě. Svou šanci však olomoucký útočník nezužitkoval, když blafák nedotáhl do konce. Nešpůrek stačil rychle zasáhnout.
     
    25:25
    Masare nyní upadl v rohu kluziště, nicméně ne vlastním přičiněním. Šimon Groch (TEC) jej celkem okatě přidržel, sudí mu tak vyměřili menší trest za držení.
     
    24:06
    Přecechtělova rána od modré nadělala brněnské obraně pořádné problémy! Havel a Fasner totiž dokázali málem povalující se puk dorazit do sítě, Nešpůrek byl úplně mimo golmanský postoj!
     
    21:36
    Spurný se dostal na mezikruží úplně sám ke střelbě! Olomoucký útočník však svou šanci spálil, až příliš dlouho vyčkával se střelbou, což dopomohlo Nešpůrkovi k rychlejší reakci. Ten puk stačil vyrazit betonem mimo bránu.
     
    13:22
    Technika právě vstřelila branku!
    Brňané se dostávají poprvé do vedení! Velká chyba v obraně Olomouce nakonec dost zásadně napomohla Technice k otevření skóre, MICHAEL FORNÁL totiž zůstal úplně osamocen za celou obrannou řadou. Maštalířova přihrávka tak byla formalitou, stejně jako klička a zakončení pod víko v podání střelce gólu. Hořejší byl takřka bez šance. Asistence: Jiří Maštalíř, Jakub Plevka.
     
    11:05
    Olomoucká přesilovka v této chvíli končí, ujíždějícího Plavku totiž dost signifikantně podrazil David Stratil (OLO). Podle sudích všeho docílil faulem kolenem.
     
    09:32
    Před brněnskou brankou to tentokrát pořádně vřelo. K puku se totiž dostal Spurný a svým pokusem měl velkou šanci zacílit mezi tři tyče. V rozhodující moment jej však podrazil Ondřej Navrátil (TEC), Technika bude hrát první oslabení.
     
    08:15
    A další tutovky Techniky! Harásek a z velké dálky poté Přidal jen těsně minuly olomouckou klec, v níž však vše podstatné ustál Filip Hořejší. Právě olomoucký brankář zaslouží absolutorium, zastavil minimálně tři tutové šance. A to ještě málem skóroval i dorážející Závadský!
     
    07:13
    Technika znovu nebyla daleko od úvodní branky utkání! Maštalíř se nachomýtl v předbrankovém prostoru k odraženému puku a ještě jej zkoušel zasunout pod Hořejšího. Ten vše ale zvládl.
     
    06:23
    Domácí se musí popasovat s dalším oslabením. Tlak Techniky totiž v těchto chvílích vrcholil, za záchrannou brzdu v mezikruží tak zatáhl Andrej Prísažný (OLO). Sudí jej vylučují za podrážení.
     
    04:06
    Maštalíř se dostal na levém křídle k dobré šanci, Hořejší nicméně ukazuje kvalitní zákrok. Puk dokázal udržet mezi betony a v tuto chvíli tak přerušuje hru.
     
    02:22
    Na ledě zůstal ležet výrazně otřesený Líska, kterého sestřelil na modré čáře Adam Masare (OLO) Za ostrý zákrok si logicky vysloužil od sudích menší trest, vyhodnocen byl jako faul kolenem.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 51. Ruda (Havel), 59. Ruda (Fasner) – 14. Fornál (Maštalíř, Plevka), 42. Plevka (Přidal), 62. Groch (Plevka)


    HC Olomouc: Hořejší (Špunar) – Nesvadba, Spurný, Lambert, Přecechtěl, Stratil, Radová, Holcman, Sedláček – Havel, Václavský, Kusak, Macháč, Masare, Fasner, Ševčík, Prísažný, Ruda
    Technika Hockey Brno: Nešpůrek (Bílek) – Růžička, Groch, Irajn, Šupa, Navrátil – Vrzal, Mareček, Líska, Přidal, Kubový, Plevka, Frýza, Maštalíř, Hrnčíř, Fornál, Závadský, Harásek

    Rozhodčí: Kubíček – Zouhar, Skokánek
    thejrc.org