Pardubice – Olomouc 6:2 (kon.) | Třinec – Plzeň 5:6 (0:1 po s.n.) | Litvínov – Sparta 1:4 (kon.)
Zlín – Mladá Boleslav 4:1 (kon.) | K. Vary – Chomutov 2:3 (kon.) | Kometa Brno – Liberec 1:2 (kon.)
Mountfield HK – Vítkovice 3:1 (kon.)
konec
HC Dynamo Pardubice
6:2 (1:0, 2:1, 3:1)
HC Olomouc
Neděle 20.01.2019, 15:00 • ČSOB Pojišťovna ARENA • Tipsport extraliga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:09
    Machala se řítil do samostatného úniku, v tom ho zastavil Jan Jaroměřský, když ho podrazil. Machala se zlobí, že místo trestného střílení přišel pouze dvouminutový trest.
     
    57:57
    Pardubičtí jeli v oslabení sami dva na brankáře Lukáše, Machala předložil puk Poulíčkovi, ten ho nedokázal zvednout nad beton brankáře!
     
    57:18
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Juraj Mikuš – 2 min., nedovolené bránění).
    50:45 Luboš HORKÝ - 6:2
     
    50:45
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubičtí ale rychle odpovídají a betou si své čtyřbrankové vedení zpět. Jaroměřský chyboval v rozehrávce ve vlastním pásmu, toho využil napadají Perret a nahrál mezi kruhy LUBOŠI HORKÉMU, ten se svou první střelou neuspěl, ale puk se k němu odrazil zpět a podruhé už Lukáše překonal. Asistence: Jordann Perret.
    49:27 Aleš JERGL - 5:2
     
    49:27
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté se alespoň mírně dostávají na dostřel po rychlém útoku, kdy Knotek našel z levé strany před brankou najetého volného ALEŠE JERGLA, tomu už jen stačilo nastavit hokejku a puk byl v síti. Asistence: Jan Knotek.
     
    44:26
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Oscar Eklund – 2 min., nedovolené bránění).
    42:34 Jordann PERRET - 5:1
     
    42:34
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubičtí se prosazují dnes již popáté! Puk před bránu zavezl Horký, Lukáš ho nedokázal přikrýt a k dorážce se dostal JORDANN PERRET, pro kterého už nebyl větší problém uklidit kotouč do odkryté části branky. Asistence: Luboš Horký.
    42:11 Marek HOVORKA - 4:1
     
    42:11
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Olomouci se dnes vůbec nevyplatí faulovat, Pardubice využívají už třetí přesilovku. První ránu z první Hovorky Lukáš vyrazil před sebe, olomouckému celku se nepovedlo odpálit kotouč do bezpečí a znovu se k němu dostal MAREK HOVORKA, jenž ho trefil ze vzduchu a poslal ho přesně do pravého horního rohu brány. Asistence: Brian Ihnačák a Rostislav Marosz.
     
    40:52
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jan Knotek – 2 min., podrážení).
     
    39:01
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Zbyněk Irgl – 2 min., nedovolené bránění).
    37:48 Marek HOVORKA - 3:1
     
    37:48
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Východočeši využívají druhou přesilovku v zápase a dostávají se do dvoubrankového náskoku. Pardubice předvedly parádní rychlou souhru, Rolinek nahrál z rohu hřiště do pravého kruhu Maroszovi, ten posunul puk na střed hřiště na MARKA HOVORKU, který z první zakončoval za bezmocného Lukáše. Asistence: Rostislav Marosz a Tomáš Rolinek.
     
    37:36
    Po ráně Hovorky od modré se puk odrazil od brusle bránícího hráče, k dorážce se dostal Rolinek, zády k brance ale minul.
     
    37:10
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jan Jaroměřský – 2 min., nedovolené bránění).
     
    37:01
    Irgl hledal svou křižnou přihrávkou z pravé strany najíždějícího si Strapáče, ten se po puku natahoval, stejně na něj ale nedosáhl.
     
    30:18
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Ondřej Machala – 2 min., hrubost).
    29:23 Jan KNOTEK - 2:1
     
    29:23
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Také olomoucký celek v dnešním utkání využívá početní výhodu, střelecký pokus Ostřížka propadl Kloučkovi mezi betony a jako první se k puku dostal JAN KNOTEK, jenž ho dorazil za brankovou čáru. Asistence: David Ostřížek a Jan Jaroměřský.
     
    29:12
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Filip Koffer – 2 min., hákování).
    24:25 Jacob CARDWELL - 2:0
     
    24:25
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Oddechový čas domácí zjevně pomohl, hned po vhazování se vrhli do útoku a ten skončil druhou brankou. Ze bránou se kotouče ujal Poulíček, jenž našel na pravé straně najetého JACOBA CARDWELLA a ten prostřelil Lukáše mezi betony. Asistence: Patrik Poulíček a Ilja Děrvuk.
     
    14:11
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Filip Koffer – 2 min., hákování).
     
    10:57
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jakub Galvas – 2 min., hákování).
     
    09:02
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Brian Ihnačák – 2 min., posunutí hole).
    06:40 Brian IHNAČÁK - 1:0
     
    06:40
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí celek využívá hned první početní výhodu v utkání a ujímá se vedení! Mandát přenechal puk zpětnou přihrávkou u pravého mantinelu BRIANU IHNAČÁKOVI, ten chvíli váhal, zda bude nahrávat, nebo střílet, nakonec zvolil střelu příklepem a puk poslal přesně pod horní tyč. Asistence: Jan Mandát a Oscar Eklund.
     
    05:03
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Marek Laš – 2 min., sekání).
     
    02:05
    Koffer se rychle hnal za volným kotoučem, přes obránce Vyrůbalíka se k němu dostal, ale ten mu zamezil v zakončení, když ho na hranici faulu obejmul.
    Marken.cz

    Adam Joska

    Branky a nahrávky: 7. Ihnačák (Mandát, Eklund), 25. Cardwell (Poulíček, Děrvuk), 38. Hovorka (Marosz, Rolinek), 43. Hovorka (Ihnačák, Marosz), 43. Perret (L. Horký), 51. L. Horký (Perret) – 30. J. Knotek (Ostřížek, Jaroměřský), 50. Jergl (J. Knotek)


    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Kacetl) – Budík, Eklund, Schaus, Mikuš, Cardwell, Děrvuk, Porseland – Hovorka, Marosz, Rolinek – Machala, Ihnačák, Poulíček – L. Horký, Mandát, Perret – Koffer, Dušek, Machač.
    HC Olomouc: Lukáš (Brož) – Vyrůbalík, Jaroměřský, J. Galvas, Ondrušek, Rutar, Švrček – Jergl, J. Knotek, Ostřížek – Irgl, Strapáč, Burian – V. Tomeček, Kolouch, Handl – Mráz, Skladaný, Laš.

    Rozhodčí: Kubičík, Sýkora – Malý, Pešek

    Diváci: 5614
    thejrc.org