Vancouver – Detroit 3:2 (kon.) | Toronto – Arizona 2:4 (kon.) | Edmonton – Carolina 4:7 (kon.)
Colorado – Nashville 1:4 (kon.) | Los Angeles – St. Louis 4:3 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
4:7 (1:3, 1:3, 2:1)
Carolina Hurricanes
Pondělí 21.01.2019, 03:30 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:38 Lucas WALLMARK - 4:7
     
    57:38
    Carolina právě vstřelila branku!
    LUCAS WALLMARK si najel v mezikruží na přihrávku Sebastiana Aha od boxu časoměřičů a poté puk dovezl do prázdné brány! Carolina vede v závěru 7:4. Asistence: Sebastian Aho.
    47:07 Leon DRAISAITL - 4:6
     
    47:07
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Petr Mrázek sice vyrazil hrudí táhlou střelu Alexe Chiassona od modré čáry, jenže Connor McDavid poté rychle přenesl hru z pravého kruhu doleva a LEON DRASAITL z úhlu zamířil pod horní tyč – 4:6! Asistence: Connor McDavid a Alex Chiasson.
    40:14 Zack KASSIAN - 3:6
     
    40:14
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Matt Benning na pravém křídle od modré čáry nahodil puk zápěstím před bránu, kde ho poté tečí sklepl k přední pravé tyči ZACK KASSIAN – 3:6! Asistence: Matt Benning a Leon Draisaitl.
    39:41 Leon DRAISAITL - 2:6
     
    39:41
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Jujhar Khaira na levém křídle vyrazil do přečíslení dva na jednoho a do poslední chvíle čekal na přihrávku pro LEONA DRAISAITLA, který z mezikruží a blízkosti poslal puk nad ležícího Petra Mrázka – 2:6! Asistence: Jujhar Khaira.
    38:29 Jordan MARTINOOK - 1:6
     
    38:29
    Carolina právě vstřelila branku!
    JORDAN MARTINOOK si najel před bránu na diagonální přihrávku Warrena Foegelea z pravého kruhu a skvělou tečí poslal puk vedle pravého betonu Mikka Koskinena k levé tyči! Asistence: Warren Foegele a Teuvo Teräväinen.
    24:07 Lucas WALLMARK - 1:5
     
    24:07
    Carolina právě vstřelila branku!
    LUCAS WALLMARK si najel před bránu na krásnou přihrávku od Andreje Svečnikova a samostatný únik zakončil střelou mezi betony Mikka Koskinena! Carolina využila přesilovou hru a vede na ledě Edmontonu Oilers vysoko 5:1. Asistence: Andrej Svečnikov a Jaccob Slavin.
    21:50 Brock MCGINN - 1:4
     
    21:50
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hurricanes pokračují v solidní jízdě za ukončím série dvou porážek v řadě a BROCK MCGINN vrací Carolině tříbrankové vedení poté, co prosadil střelou z mezikruží! Ani Mikko Koskinen čisté konto neudrží. Asistence: Andrej Svečnikov.
    19:09 Brandon MANNING - 1:3
     
    19:09
    Edmonton právě vstřelil branku!
    BRANDON MANNING si na vnitřním oblouku pravého kruhu najel na přihrávku Connora McDavida zpoza brány a rychlou střelou zápěstím vymetl nad lapačkou Petra Mrázka vzdálenější levý horní roh brány! Asistence: Connor McDavid a Ryan Nugent-Hopkins.
    11:02 Nino NIEDERREITER - 0:3
     
    11:02
    Carolina právě vstřelila branku!
    NINO NIEDERREITER za bránou Oilers vyhrál osobní souboj, prohodil si puk mezi nohama jednoho z protihráčů do pohybu a rychlou střelou z otočky a pravého kruhu zamířil po ledě mezi betony Cama Talbota ke vzdálenější levé tyči! Asistence: Brett Pesce a Sebastian Aho.
    06:35 Jaccob SLAVIN - 0:2
     
    06:35
    Carolina právě vstřelila branku!
    Cam Talbot dobře vyrazil střelu Brocka McGinna z mezikruží, na levém křídle ale poté vypálil od modré čáry JACCOB SLAVIN, jehož táhlá střela zamířila nad ledem ke vzdálenější pravé tyči! Cam Talbot vůbec nic neviděl a je to 2:0 pro Cans. Asistence: Lucas Wallmark a Brock McGinn.
    00:28 Nino NIEDERREITER - 0:1
     
    00:28
    Carolina právě vstřelila branku!
    Sebastian Aho na levém křídle podél hrazení rychle zavezl puk do útočného pásma a poté v mezikruží našel NINA NIEDERREITERA, který střelou zápěstím vymetl levý horní roh brány! Carolina vede po 28 sekundách v Edmontonu 1:0! Asistence: Sebastian Aho a Jaccob Slavin.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 20. Manning (McDavid, Nugent-Hopkins), 40. Draisaitl (Khaira), 41. Kassian (Benning, Draisaitl), 48. Draisaitl (McDavid, Chiasson) – 1. Niederreiter (Aho, Slavin), 7. Slavin (Wallmark, B. McGinn), 12. Niederreiter (Pesce, Aho), 22. B. McGinn (Svečnikov), 25. Wallmark (Svečnikov, Slavin), 39. Martinook (Foegele, T. Teräväinen), 58. Wallmark (Aho)


    Edmonton Oilers: Talbot (12. Koskinen) – Jones, A. Larsson (A), Nurse, K. Russell, Manning, Benning – Draisaitl, McDavid (C), Chiasson – Khaira, Nugent-Hopkins, Yamamoto – Lucic (A), Cave, Kassian – Rieder, Brodziak, Puljujärvi. Hlavní trenér: Ken Hitchcock.
    Carolina Hurricanes: Mrázek (Nedeljkovic) – Slavin (A), Pesce, de Haan, Faulk (A), T. van Riemsdyk, D. Hamilton, H. Fleury – Wallmark, T. Teräväinen, Niederreiter – Aho, Williams (C), Svečnikov – Martinook, Mäenalanen, Foegele – McKegg, B. McGinn. Hlavní trenér: Rod Brind'Amour.

    Rozhodčí: Kendrick Nicholson, Graham Skilliter. Čároví: Scott Cherrey, David Briseboi

    Diváci: 18347
    thejrc.org