Znojmo – Titograd Podgorica 1:0 (kon.) | Plzeň – Puskás Akadémia 0:0 (kon.) | Korona – Ostrava 3:3 (kon.)
Balzan – Mladá Boleslav 0:0 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
0:0 (0:0)
Puskás Akadémia FC
Čtvrtek 24.01.2019, 16:00 • Arroyo Enmedio, Estepona • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Plzeňské Viktorce začalo soustředění ve španělské Esteponě, v rámci druhého zápasu se představí proti maďarskému Puskas FC.
     
    FC Viktoria Plzeň

    Viktoriáni mají za sebou už čtyři přátelské zápasy, z toho hned třikrát dokázali zvítězit. V prvním utkání si celkem pohodlně poradili s Ústí nad Orlicí, které si odvezlo prohru 0:6. I další dva zápasy měly celkem jednoznačný průběh, neboť Plzeň dokázala vysoko porazit Sokolov poměrem 7:0, další debakl odneslo Ústí nad Labem, jenž prohrálo výsledkem 1:6. Celek ze západu Čech má už za sebou jedno vystoupení v rámci soustředění ve Španělsku, ve včerejším klání se utkal s čínským Wuhanem Zall. Plzeň byla i v tomto utkání favoritem, avšak na Pačindovu branku dokázal reagovat Kouassi.
     
    Puskas FC

    Na opačné straně stojí momentálně devátý celek maďarské nejvyšší soutěže, kterým je Puskas Akademie. Tento celek má na svém kontě jednadvacet bodů, přičemž na sestupové pásmo má náskok pouze čtyř bodů. Také Puskas má za sebou přípravné zápasy, konkrétněji hned tři. V tom prvním změřil síly se švýcarskou Basilejí, která se nakonec radovala z vítězství 2:1. Doposud jediná výhra v rámci přátelských zápasů přišla v souboji proti CSKA Sofii, ve kterém Puskas vyhrál výsledkem 3:1. Doposud poslední přátelské vystoupení nabídlo souboj proti dalšímu švýcarskému celku, tentokráte se vítězstvím 2:1 prezentovalo Lausanne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzal maďarský celek, který bude hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu to po pravém křídle zkoušel Ekpai, který se dostal kolem protihráče, následně se mu podařilo vybojovat rohový kop.
     
    4
    Tak nakonec se jednalo pouze o odkop od branky, který proběhl před malým momentem. V tuto chvíli má míč na noze Puskás Akadémia.
     
    5
    Po levém křídle to zkoušel Šulc, kterému se povedlo vybojovat autové vhazování. Následně se ale zrodil centr, který přinesl nepovedenou hlavičku od Kisse.
     
    6
    Viktoriáni zahrávali rohový kop, který ale nepřinesl nic nebezpečného. Soupeř dokázal odklidit míč ze šestnáctky, kde se ním kombinuje soupeř.
     
    7
    Nakonec jsme se dočkali střeleckého pokusu z kopačky Ekpaie, který ale mířil vysoko nad branku. Budeme sledovat odkop od branky.
     
    8
    Také brankář Hruška si vyzkoušel práci s míčem, který posílal na pravou stranu. Tam opět řádil Ekpai, který dokázal prostrčit na Šulce, jehož prudká nabídka nikoho nenašla.
     
    9
    Bokros rozehrál volný kop z vlastní obranné poloviny. Bakoš neúnavně napadal rozehrávku, nakonec přišla nepovedená přihrávka od soupeře.
     
    10
    Jako první se k padajícímu míči dostal Bakoš, který chtěl z jedničky přeposlat do strany na Ekpaie, jenž měl ale k míči hodně daleko.
     
    11
    Maďarský celek to zkoušel podél autové čáry, odkud nakonec přiletěl centrovaný balón. Ten ale v pokutovém území dokázal odklidit Piroch.
     
    12
    Kovařík obstaral autové vhazování od levé postranní čáry. Přenesení hry našlo na druhé straně Čermáka, po jehož nabídce fauloval Šulc.
     
    13
    Plzeň se po kratší době dostala zpět na útočnou polovinu, opět jsme sledovali roztažení hry na Ekapie, který neudržel míč na hrací ploše.
     
    14
    Nyní jsme sledovali střelecký pokus na branku Plzně. Jednalo se o velice prudkou střelu, která ale vyletěla vysoko nad horní konstrukci.
     
    15
    Hruška si hned několikrát vyzkoušel práci s míčem, nakonec si počkal na náběh Hořavy, jehož přihrávka byla až příliš prudká.
     
    16
    Jeden z hráčů Puskás Akadémie se prezentoval nedovoleným zákrokem, na zemi se ocitl Šulc. Plzeň okamžitě rozehrála po zemi.
     
    17
    Náběh za obranu si příliš nepohlídal Bakoš, který se zjevil v ofsajdovém postavení. Následný odkop od branky soupeře skončil v autu.
     
    18
    Krátká akce po levém křídle směřovala Čermákovi do běhu, kterému se nepodařilo vybojovat ani roh. Naopak uvidíme další odkop od branky.
     
    19
    Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí Mioc, který ale pálil pouze doprostřed branky, kde se nacházel brankář Hruška, jenž v poklidu zasáhl.
     
    20
    Maďarský celek zkoušel přenést hru na pravou stranu, což se také podařilo. Posléze se Trajkovskimu nepovedla příhra spoluhráči.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím nepřinesla nic nebezpečného. Oba celky se střídají v držení míče, nyní ho má noze Hruška.
     
    22
    Hlavní sudí ponechal výhodu, což maďarskému celku nehrálo moc do karet. Naopak obrannou povinnost si splnil velezkušený Hubník.
     
    23
    U postranní čáry si nedovoleným zákrokem pomohl vracející se Čermák, hlavní sudí neváhal ani chvíli. Puskás Akadémia rozehrála nakrátko.
     
    24
    Nakonec jsme sledovali rohový kop z levé strany, který se kroutil do malého vápna. Tam si nejvýše vyskočil pozorný obránce Hubník.
     
    29
    Šulc se velmi dobrým způsobem dostal kolem dvou protihráčů, následně cpal míč pod sebe, jenomže Bakoš měl střelu na dlouhou nohu.
    29. Bakošovi se střela nepovedla.
     
    30
    Vzápětí se ve středu hrací plochy dokázal zorientovat jeden z hráčů soupeře, kterému se ale nepovedlo přenést hru k postranní čáře.
     
    31
    Hubníkova kolmice měla na druhé straně najít Bakoše, který ale nedokázal předskočit protihráče. Následně musel do akce brankář Hruška.
     
    32
    Ekpai si prostřednictvím autového vhazování vybral vedle stojícího Pirocha, který poslal míč daleko do zámezí. Vhazovat tak bude soupeř.
     
    33
    Na pořadu dne byla slibná standardka pro Puskás Akadémii. K rozehrávce se postavil Mioc, jehož ránu dokázal Hruška zneškodnit.
    33. Hruška si poradil s přímým kopem.
     
    34
    Důrazným způsobem zasáhl u vlastního pokutového území Hořava, výsledkem byl rohový kop pro soupeře. Ten přinesl hlavičku nad branku.
     
    35
    Posléze jsme sledovali rohový kop z druhé strany, po kterém skončil na zemi kapitán Hubník. Hlavní sudí přerušil hru, na nic vážného to ale nevypadá.
     
    36
    Už se opět pokračuje ve hře, i tentokráte je v držení míče maďarský celek, který si došel pro další nedovolený zákrok, který tentokráte způsobil Kovařík.
     
    37
    Sledovali jsme hodně nepovedenou rozehrávu, míč totiž z kopačky Balogha směřoval vysoko nad, Hruška tentokráte nemusel zasahovat.
     
    38
    Do vzduchu se pokoušel vyškrábat Bakoš, který nakonec na centr z levé strany nedosáhl. Posléze u postranní čáry zabojoval talentovaný Šulc.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Dalekonosné přenesení hry směřovalo na Ekpaie, který měl k míč hodně daleko. Bude z toho další autové vhazování pro soupeře z Maďarska.
     
    42
    Do zakončení se dokázal dostat Bakoš, který placírkou trefil pouze protihráče před sebou. Následně byl Plzni odpískán další faul.
     
    44
    Čermák se z levé strany pokoušel o centr, který ale přistál na noze protihráče. Plzeň konečně trochu zabrala, avšak stále sledujeme řadu nepřesností.
     
    45
    Slušná šance pro Plzeň! Na Ekpaiovu zpětnou přihrávku si seběhl Šulc, který ale z dobré pozice úplně přestřelil branku. To byla největší příležitost celku ze západu Čech.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nepřinesl žádnou přesnou trefu. Sledovali jsme celkem nezáživnou podívanou, jenž dlouhou dobu nepřinášela nic nebezpečného. Plzeň se směrem dopředu zatím hledá, o něco nebezpečnější je soupeř, který několikrát zaměstnal brankáře Hrušku. Maďarský celek si velmi dobře počíná ve středu hrací plochy, Viktoria by do druhého poločasu potřebovala něco změnit.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hráči Plzně, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu jsme sledovali nedovolený zákrok na Kneževiće, krátce poté přišel další faul, který na hranici pokutového území vytasil Hubník.
     
    49
    Hruška měl práci. Samotný centr nepřinesl nic nebezpečného, poté to za hranicí šestnáctky zkoušel Latifi, jenž mířil pouze doprostřed branky.
     
    50
    Na hrací plochu přispěchal lékařský personál českého celku, na zemi totiž zůstal ležet Ekpai, který se ale zdá být v pořádku.
     
    51
    Krátce poté to dobře udělal Bucha, jenž nasadil jesličky protihráči, avšak poté byl faulovaný. Standardní situace také pro Plzeň.
     
    52
    K oné rozehrávce se postavil právě Bucha, avšak jeho vzdušná nabídka nepřinesla nic nebezpečného. Posléze se ještě Kovaříkovi podařilo zachytit míč na hřišti.
     
    53
    Maďarský celek podnikl slibný protiútok, po kterém to levačkou zkoušel Prosser. Hruška si s tímto pokusem poradil, střelu vyrazil před sebe ke spoluhráči.
     
    54
    U autové čáry si taktickým faulem pomohl Trajkovski, který poslal na zem Ekpaie. Viktoriáni se rozhodli rozehrát standardku nakrátko.
     
    55
    Posléze na jistotu zahrál obránce Piroch, který raději poslal míč do náruče Hrušky, jenž posléze vyhodil na jistotu na nohu Hubníka.
     
    56
    Puskás Akadémia se ujala dalšího autového vhazování, po kterém jsme sledovali uklidnění hry. V tuto chvíli má míč na kopačce brankář Danilović.
     
    57
    Kepl si raději počkal na podporu svých kolegů, avšak poté ve středu hrací plochy fauloval Knežević, naopak na zemi skončil Hořava.
     
    58
    Rozehrávku volného kopu si vzal na starost Čermák, který rozehrál nakrátko. Posléze jsme sledovali nebezpečný centr z levé strany od Kovaříka.
     
    58
    Žlutou kartu dostává Ubong Ekpai (FC Viktoria Plzeň).
     
    59
    Ekapi si před malým momentem pomohl nedovoleně, naopak dobře to udělal Trajkovski, který si píchl míč kolem soupeře, čímž vybojoval volný kop.
     
    60
    Sledovali jsme střílenou nabídku, která ale neproletěla přes blok protihráčů. Poté byl Mioc donucen ke zpětné přihrávce na Daniloviće.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, stále čekáme na první branku. Ve druhém poločase je aktivnější celek z Maďarska, gól ale stále nevstřelil.
     
    62
    Nyní došlo k nedorozumění, postaral se o to Trajkovski, jehož kolmici za obranu nedokázal pochopit nenápadný forvard Knežević.
     
    63
    Kovařík se postaral o autové vhazování z levé strany, které zřejmě neproběhlo dle předpisů. Nyní se k autu staví obránce Szolnoki.
     
    64
    Situaci u postranní čáry jistil kapitán Hubník, který odehrál míč na jistotu do zámezí. Další hraniční zákrok předvedl Ekpai, tentokráte to faul nebyl.
     
    68
    Za pokutovým územím měl slušně nabito Bucha, který ale úplně přestřelil branku. Zřejmě to bylo ještě s tečí, bude se zahrávat rohový kop.
     
    69
    Ten se moc nepovedl, avšak Plzni se ještě podařilo vybojovat autové vhazování, o kterou se zanedlouho postarý Kovařík.
     
    70
    V roli posledního obránce zasahoval Ekpai, který celou situaci zvládl na jedničku. Následně zabojoval Kepl, jenž vybojoval další aut.
     
    72
    Hubník fauloval v blízkosti pokutového území, čehož si všiml také hlavní sudí, jenž okamžitě nařídil standardku. Hruška si musí dávat pozor.
     
    73
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Tomáš Kepl, přichází Tomáš Chorý.
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Pavel Šulc, přichází Erik Pačinda.
     
    73
    Tentokráte se rozehrávky ujal Rado, který to zkoušel přímo na bránu. Hruška si s tímto projektilem poradil, vyrazil ho až do autu.
     
    74
    Maďarský celek se zdržel na útočné polovině, přičemž se k hlavičce dostal Latifi. Jeho zakončení ale skončilo zhruba dva metr nad brankou.
     
    76
    Dvojšance Akadémie! Nejprve to zkoušel Knežević, jehož ránu Hruška vyrazil do strany, kde s nepřesnou dorážkou přispěchal Latifi.
    76. Dvojšance Akadémie.
     
    77
    Střídání v týmu Puskas FC: ze hřiště odchází Dejan Trajkovski, přichází Szilard Bokros.
    Střídání v týmu Puskas FC: ze hřiště odchází Benedikt Mioc, přichází Jozef Urblík.
     
    77
    Na opačné straně se při prvním kontaktu s míčem ocitl na zemi Pačinda. Také Viktoria si vyzkouší slibnou standardní situaci.
     
    78
    Ve vzdušném prostoru se nedokázal prosadit Chorý, poté to nákopem na levou stranu zkoušel Kovařík, prvně jmenovaný vybojoval aut.
     
    79
    Čermák rozehrál volný kop nakrátko, k padajícímu míči se dostával Pečinda, jenž ale neuspěl. Posléze musel zasahovat Bokros.
     
    80
    Hruška se postaral o dalekonosný nákop, který i tentokráte přistál na hlavě soupeře. Plzeň ale zvýšila stupeň aktivity...
     
    81
    Žlutou kartu dostává Roland Szolnoki (Puskas FC).
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, na světelné tabuli stále svítí nerozhodný výsledek. Dočkáme se alespoň jedné branky?
     
    83
    Hořava poslal na Hrušku velice pomalou přihrávku, kterou ale napadající Knežević nedokázal doběhnout. Výsledkem je odkop do zámezí.
     
    87
    Střídání v týmu Puskas FC: ze hřiště odchází Patrik Poor, přichází Jonathan Heris.
     
    87
    Nedovolený zákrok vytasil obránce Szolnoki, který tak trochu nechtěně fauloval Chorého. I tentokráte se ke standardní situaci staví Čermák.
     
    88
    Nadýchaný centr směřoval do malého vápna, kde ho dokázal vyhlavičkovat Urblík. Následný Hořavův pokus skončil daleko vedle branky soupeře.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, stále čekám na první branku. Uvidíme, zda se bude něco nastavovat.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí bezbrankovou remízou 0:0, za což je Plzeň možná trochu vděčná. Ve druhém poločase byl nebezpečnější maďarský celek, který ani tentokráte nenašel cestičku za záda Aleše Hrušky. Plzeň se dlouhou dobu herně hledala, nakonec si ve druhém dějství připsala jednu šanci, kterou ale pohrdl talentovaný Bucha. Viktoria tak navazuje na remízu ze včerejšího zápasu proti Wu-chanu, lodivod týmu Pavel Vrba má určitě nad čím přemýšlet. (17:49:11)

    David Suchý

    Branky:

    Karty:   58. Ekpai (PLZ) – 81. Szolnoki (PUK)


    FC Viktoria Plzeň: Hruška – Ekpai, Piroch, Hubník (C), Kovařík – Šulc (73. Pačinda), Bucha, Hořava, Čermák – Bakoš, Kepl (73. Chorý)
    Puskás Akadémia FC: Hegedüs (C) (46. Danilović) – Szolnoki, Poór (87. Heris), Hadžijev, Trajkovski (77. Bokros) – Balogh (46. Szakály), Mioc (77. Urblík), Kiss – Tamás (46. Knežević), Radó (46. Latifi), Vega (46. Prosser)

    Rozhodčí: Juan Gabriel Gallegos
    thejrc.org