Dubnica – Prostějov 0:1 (kon.) | Katowice – Třinec 2:0 (kon.) | Dynamo Drážďany – Dukla Praha 3:2 (kon.)
Opava – Jihlava 2:3 (kon.) | Guangzhou FC – Žilina 0:2 (kon.)
konec
Slezský FC Opava
2:3 (1:1)
FC Vysočina Jihlava
Pátek 25.01.2019, 15:00 • Uherský Brod (UT) • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové příznivci. Na programu je opět několik přátelských zápasů. Opava v jednom z nich narazí na Jihlavu, utkání se uskuteční v Uherském Brodě, hrát se bude na umělé trávě.
     
    Slezané na úvod přípravy porazili Žilinu (1:0) i Prostějov (3:1), následně nestačili na Trenčín (0:1), nyní je čeká český druholigový soupeř. Vysočina zvítězila proti Mladé Boleslavi (2:0), následně "přestřílela" Vyškov (6:3). Ve středu hrála v Olomouci, jenže na Hanáky nestačila a podlehla jim vysoko 0:5. Kdo bude šťastnější dnes? Sledujte náš online přenos a určitě se to dozvíte!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Slezané dlouho kombinovali, následně hru přenesli na levou stranu. Rozhodčí však pískal útočný faul, rozehrávat bude Jihlava.
     
    3
    Vysočina se dostala na útočnou polovinu, ovšem její útočné snažení zastavuje praporek čárového rozhodčího.
     
    4
    Dlouhou přihrávku za obranu dostal Zapalač. Ten ale nestíhal, k balónu se sice nakonec dostal, ovšem poté ho zahrál do autu.
     
    5
    Zatím se hraje převážně ve středu hřiště, u míče je opět opavský celek, který se nyní proti pozorné obraně soupeře snaží něco vymyslet.
     
    6
    Další faul jihlavských fotbalistů, tentokráte u postranní lajny. Zajímavá standardní situace pro Opavu, míč si staví Zavadil.
     
    7
    Po centru Zavadila se jeden z opavských hráčů dostal ke střele. Jeho pokus ale směřoval vysoko nad, rozehrávat bude Veselý.
     
    9
    Vysočina to zkoušela po pravé straně hřiště, jenže proti byl opět čárový rozhodčí, který znovu signalizoval ofsajdové postavení.
     
    10
    Z nějakých dvaadvaceti metrů teď zakončoval Řezníček. Jeho střela postrádala nejen razanci, ale hlavně i přesnost!
     
    11
    Zahrál si také Fendrich, který rozjel útočnou snahu Opavy. Smola byl poté faulován, následovat bude další standardka.
     
    12
    Rychlá rozehrávka! Zapalač posunul na Zavadila, který pálil z dlouhé vzdálenosti. Jeho střela skončila pouze na jihlavském hráči!
     
    14
    Obrázek hry se nemění, u balónu jsou stále Opavané. Ti nyní přenesli těžiště na pravou stranu, o míč nakonec stejně přišli.
     
    15
    Jihlava vhazovala na levé straně hřiště. Rozehrávku si zopakuje, v tomto případě ale ze země, sudí totiž pískal útočný faul.
     
    16
    Úvodní čtvrthodina je za námi. Do hry se zapojil Fendrich, který rozehrál na Zavadila. Zkušený fotbalista poté přihrával na pravou stranu.
     
    17
    Po levé straně utekl Zapalač, který hledal svého spoluhráče na zadní tyči. Přihrávka však byla příliš dlouhá, Opava se do zakončení nedostala.
     
    18
    Standardní situaci si nyní vyzkoušeli také fotbalisté Opavy. Centr Novotného ale nenašel žádného z fotbalistů v modrém dresu.
     
    20
    Hodně aktivní Zapalač vybojoval standardku na levé straně. Tu sice rozehrál, ovšem centr mu vůbec nevyšel, míč skončil v zámezí.
     
    21
    Pas za obranu dostal Smola, který byl ve slušné střelecké pozici. Vytáhlý útočník se ještě snažil přihrávat na pravou stranu, obrana soupeře se stihla vrátit.
     
    22
    Dlouhá rozehrávka Opavy, zapojil se do ní i kapitán Žídek. Slezané to v tuto chvíli zkouší po levé straně, sledujeme několik soubojů u postranní lajny.
     
    23
    Vzápětí přenesení hry na pravou stranu. Balónu se zmocnila Jihlava, přihrávku dostal Veselý, který volil dlouhý nákop na polovinu soupeře.
     
    24
    Ostrých soubojů je dnes hodně na obou stranách. Janetzký se nyní těžce zvedá ze země, přímý kop pro opavský celek.
     
    27
    Opava právě vstřelila branku!
    K odraženému míči se v pokutovém území dostal PETR ZAPALAČ, který nechytatelnou přízemní střelou k zadní tyči překonal brankáře Veselého a otevřel skóre!
     
    28
    Vysočina se pokusila o rychlou odpověď na druhé straně. Zadáci soupeře se stihli vrátit, bude z toho pouze autové vhazování.
     
    29
    Další zajímavá akce Opavy po pravé straně. Výborně hru přečetl Veselý, jihlavský gólman šel ven z branky a dost možná zabránil druhé inkasované brance.
     
    31
    Pěkné gesto fair-play od Opavy. Na zemi teď zůstal ležet jeden z jihlavských hráčů a i přesto, že se prvoligový celek dostával do dobré příležitosti, zakopl míč a přerušil hru!
     
    32
    Jihlava bude muset střídat, už se zase hraje, brankář Veselý míč kopl do autu, rozehrávat budou Opavané z pravé strany hřiště.
     
    34
    Po centru z levé strany se k míči v pokutovém území dostal Smola. Jeho zakončení postrádalo razanci, snadná práce pro Veselého.
     
    35
    Několik soubojů ve středovém kruhu, poté centr z pravé strany. Opavská obrana je dnes zatím velmi pozorná a soupeř se zatím vůbec k ničemu nedostal.
     
    36
    Fotbalisté Jihlavy to nyní překombinovali. Místo střely totiž přišla přihrávka na pravou stranu, která nenašla žádného hráče v modrém.
     
    37
    Fotbalisté v modrých dresech jsou v posledních minutách aktivnějším týmem. V pokutovém území Fendricha teď vznikl závar, Opavané se zvládli ubránit.
     
    38
    Hra je přerušena, na zemi totiž zůstal ležet další jihlavský hráč. Je to se trojkou hrající Šefčík, kterému se omlouvá kapitán Žídek.
     
    40
    Už se zase hraje. Janetzký si balón naváděl na střed, následně zakončoval. Střela mu vůbec nesedla, míč směřoval vedle branky!
     
    41
    Brankář Veselý se dostal k míči, následně volil dlouhý výkop na polovinu svého soupeře. U balónu jsou už zase opavští hráči.
     
    42
    Žídek se dostal do složité situace, ze které poslal dlouhý pas na pravou stranu hřiště. Ten skončil pouze v moci jihlavských zadáků.
     
    44
    Hlavní rozhodčí po souboji ve vápně přerušuje hru a nařizuje pokutový kop pro jihlavský celek!
     
    45
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Následný pokutový kop ONDŘEJE MACHUČI znamená vyrovnávací gól, Fendrich sice vystihl směr, ovšem míč nakonec skončil v síti!
     
    45+1
    Ke střele zpoza velkého vápna se dostal Helebrand. Jihlavský fotbalista míč netrefil podle svých představ, balón skončil v zámezí.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka hry je za námi. Opavané měli po většinu první půle míč na svých kopačkách, následně se díky přesné trefě Zapalače dostali do vedení. Jihlava v závěru srovnala skóre z pokutového kopu, trefil se Machuča. Druhý poločas začne za malou chvíli.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Jihlava rozehrávala standardní situaci z pravé strany hřiště, ovšem s následným centrem si bez problémů poradila obrana soupeře.
     
    48
    Veselý šel opět ven z branky. Nakonec se k míči dostal jako první a balón odkopl před blížícím se protihráčem, navíc byl na něj odpískán faul.
     
    50
    Výbornou přihrávku za obranu dostal Smola, který mohl postupovat sám na branku soupeře. V klíčové chvíli mu ale balón odskočil!
     
    51
    Několik soubojů u postranní lajny, Machuča si podle rozhodčího nepomáhal faulem, Jihlava zůstane u balónu, bude vhazovat.
     
    52
    Prostor si snažil udělat Smola. Opavský útočník byl dobře ustrážen obranou soupeře, z celé situace vybojoval rohový kop pro svůj celek.
     
    54
    Opavané jsou v úvodu druhého poločasu aktivnějším celkem, do žádné vážnější příležitosti se zatím nedostali, kombinují ve středovém kruhu.
     
    55
    Vzrušení bylo zbytečné, Helebrand si totiž pomohl šlapákem. Následná střela navíc stejně mířila do míst, kde stál připravený Veselý.
     
    56
    Poprvé ve druhém poločase zahrozili také jihlavští fotbalisté. Ti nyní na pravé straně hřiště vybojovali svůj první rohový kop.
     
    57
    Přetažený centr směřoval na zadní tyčku, nikdo z hráčů v modrém dresu na něj dosáhnout nedokázal, odkopávat bude Fendrich.
     
    59
    Po centru z levé strany a následné hlavičce musel zasahovat Fendrich. Vzrušení bylo zbytečné, jihlavský hráč se nacházel v ofsajdu!
     
    60
    Manzia, který je na hřišti teprve chvíli, se snažil do brejku vysunout Smolu. Přihrávka měla oči, ovšem jihlavská defenziva byla pozorná!
     
    61
    Jihlava kopala rohový kop, na zadní tyči zůstal Hykel. Ten šel do situace jeden na jednoho, ovšem opavská defenziva to zvládla.
     
    63
    Rychlý výpad Jihlavy po levé straně nakonec nebezpečím pro Fendricha neskončil. Fotbalisté v modrých dresech totiž celou akci hodně zpomalili.
     
    65
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Vysočina otáčí průběh tohoto utkání a jde se do vedení Po centru z levé strany se k míči před Fendrichem dostal FILIP NOVOTNÝ, který ho poslal do sítě!
     
    67
    Vysočina mohla jít do dvoubrankového vedení! Fendrich míč napálil pouze do napadajícího fotbalisty, od kterého se balón odrazil těsně vedle tyče!
     
    68
    Opava právě vstřelila branku!
    Po pravé straně teď jihlavské obraně utekl Manzia, který přihrával na střed hřiště. K míči se dostal BRONISLAV STÁŇA, jehož pokus z nějakých dvaceti metrů skončil v síti!
     
    69
    Opět zahrozil Manzia, který teď defenzivě Jihlavy dělá obrovské problémy. Bývalý fotbalista Olomouce nyní nepřihrál přesně.
     
    70
    Do kombinace se na pravé straně zapojil také Juřena. Ten udělal kličku, ovšem následným centrem trefil pouze prvního hráče před sebou.
     
    71
    Rozběhla se závěrečná dvacetiminutovka tohoto utkání. Opavané jsou aktivnější, nyní je zastavil praporek čárového rozhodčího!
     
    72
    Stoprocentní příležitost pro Opavu! Helebrand dělal kličku na hranici velkého vápna, následně se ocitl tváří v tvář jihlavskému brankáři. Jeho technické zakončení skončilo těsně vedle tyče!
     
    74
    Hra je nyní hodně otevřená a přelévá se ze strany na stranu. Je evidentní, že oba celky by chtěly strhnout vedení na svou stranu.
     
    75
    Veselý dlouho přemýšlel, komu by rozehrál. Následně míč odkopl na polovinu soupeře, kde se k němu dostali Opavané.
     
    76
    Hodně riskantní přihrávku dostal Veselý. Brankář Jihlavy se k míči dostal o něco dříve, než soupeř, následně ve skluzu odkopl do bezpečí.
     
    78
    Juřena převzal balón, podle rozhodčího byl poté faulován. Následovat bude zajímavá standardní situace pro opavský celek!
     
    79
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Na zrodu celé akce byl výborný výkop Veselého. Následovalo nedorozumění mezi opavskou obranou a Vyklickým, kterého využil DAVID KOMÁREK. Ten následně vrátil vedení zpět na stranu Vysočiny!
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka tohoto utkání. Manzia teď na pravé straně vybojoval rohový kop pro svůj celek.
     
    82
    Mohlo být srovnáno! V pokutovém území se balón snesl přesně na hlavu Adama Rychlého, jehož následný pokus však směřoval pouze doprostřed branky!
     
    83
    Rohový kop také na druhé straně. Centr na bližší tyčku, poté nepřesné zakončení. Fendrich běží rychle pro balón, aby rozehrál.
     
    84
    Další nedovolený zákrok u postranní lajny, Manzia se rychle zvedá ze hřiště. Standardka pro Opavu, rozehraje ji Řezníček.
     
    85
    Právě Řezníček se o malou chvíli později dostal do souboje ve středu hřiště. Podle hlavního rozhodčího si pomáhal nedovoleně.
     
    86
    Manzia přenesl těžiště hry na levou stranu. Jihlavská defenziva se ubránila pouze za cenu rohového kopu. Do konce utkání zbývá pět minut.
     
    88
    Jihlava s rozehrávkou nepospíchá. Zahrál si také brankář Veselý, který míč opět poslal pouze na polovinu svého protivníka.
     
    90
    Rozběhla se poslední minuta základní hrací doby. Jihlava bude vhazovat z vlastní poloviny hřiště, Slezanům už mnoho času nezbývá.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Jihlavští fotbalisté ve druhém poločase trestali chyby svého soupeře, kterých bylo opravdu několik. Na branku Novotného sice krásnou střelou odpověděl Stáňa, ovšem vítězství pak na stranu Vysočiny zvrátil Komárek.
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (16:53:35)

    Štěpán Slovák

    Branky: 27. Zapalač, 68. Stáňa – 45. Machuča (pen.), 65. Novotný, 79. Komárek


    Slezský FC Opava: Fendrich (65. Vyklický) – M. Helebrand, Simerský, Žídek, Hrabina – Jurečka (57. Bernadina), Zavadil (46. Rychlý), Janetzký (57. Manzia), Řezníček, Zapalač (65. Stáňa) – Smola (65. Juřena).
    FC Vysočina Jihlava: Veselý – Hykel, Křišťál (35. Pojezný), Tlustý (60. Dujmović), Preisler – Machuča, Šumský (46. Komárek) – Šefčík, Smejkal, Novotný – Křivánek
    Náhradníci: Vejmola – Pojezný, Dujmović

    Diváci: 150
    thejrc.org