Slavia – Kadaň 5:2 (kon.) | Benátky n/J – Havířov 2:3 (kon.) | Poruba 2011 – Třebíč 3:4 (0:1 po s.n.)
Přerov – Prostějov 4:2 (kon.) | Frýdek-M. – Litoměřice 5:2 (kon.) | Jihlava – Kladno 5:4 (2:0 po s.n.)
Vsetín – Ústí n/L 10:1 (kon.)
konec
HC Slavia Praha
5:2 (1:0, 2:0, 2:2)
SK Trhači Kadaň
Sobota 26.01.2019, 15:00 • Zimní stadión Eden • Chance liga • 50. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:20
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (David Šteiner – 2 min., podrážení).
    57:43 Lukáš KREJČÍK - 5:2
     
    57:43
    Slavia právě vstřelila branku!
    A už zřejmě definitivní tečka za výhrou Slavie. Hrdinka se vysunul na levém křídle, objel obránce a nahodil puk do předbrankového prostoru, kde čekal připravený LUKÁŠ KREJČÍK. Zakončit do odkryté branky už mu problém nedělalo. Asistence: František Hrdinka a Jan Štibingr.
    56:04 David ŠTEINER - 4:2
     
    56:04
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tak že by pojišťovací gól ze strany Slavie? Šagát měl před sebou na levém křídle hodně prostoru, ale ještě našel na pravém křídle Valíka, jehož střelu dorazil do odkryté klece před brankou agilní DAVID ŠTEINER. Asistence: Dominik Valík a Martin Šagát.
     
    49:59
    Kubica zachytil nepřesnou rozehrávku, ale jeho úmysl překonat Lukeše na bližší tyči mu kvůli padajícímu obránci nevyšel.
     
    46:53
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Lukáš Krejčík – 2 min., nesportovní chování).
    45:52 Daniel NOVÁK - 3:2
     
    45:52
    Kadaň právě vstřelila branku!
    Tak se to Slavii velice nepříjemně komplikuje. DANIEL NOVÁK si odbruslil na modré, napřáhl ke střele a na bližší tyč překonal Dominika Šorfa. Kadaň tak stahuje náskok na rozdíl jediné branky.
     
    45:40
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Michal Steinocher – 2 min., vysoká hůl).
     
    44:00
    Procházkovu střelu vyrazil Lukeš na levou stranu, odkud dorážel Vrdlovec. Puk jen těsně prosvištěl mezi Lukešovými betony mimo brankoviště!
     
    43:05
    Šagát se na pravém křídle prosmýkl přes obránce a bekhendem prověřil Lukeše.
    41:18 David HOMER - 3:1
     
    41:18
    Kadaň právě vstřelila branku!
    Nenápadná akce a Kadaň snižuje na rozdíl dvou branek. Svoboda vyhrál vhazování dozadu na Tupého, jehož střelu ještě Šorf vyrazil, ale na následnou dorážku DAVIDA HOMERA už nestačil. Asistence: Jiří Tupý a Jan Svoboda.
     
    38:53
    Ondráček zachytil nepřesnou Lukešovu nahrávku, objel obránce a chtěl poslat puk na vzdálenější tyč. Hostující brankář se však dokázal vrátit do pozice a kotouč vyrazil mimo.
     
    37:55
    Dvěma nebezpečnými pokusy mířil na bránu Procházka, Lukeš mu ale dnes očividně všechno chytá.
     
    37:27
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (František Uřídil – 2 min., sekání).
     
    35:20
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Michael Foltýn – 2 min., pozdní dohrání).
    34:57 Daniel VRDLOVEC - 3:0
     
    34:57
    Slavia právě vstřelila branku!
    Sešívaní využívají přesilovou hru a jdou do tříbrankového vedení! Novák posunul puk napravo na Procházku, který ještě celou situaci vylepšil a našel na druhé straně úplně volného DANIELA VRDLOVCE, který puk klidil do odkryté branky. Asistence: Martin Procházka a Jan Novák.
     
    34:31
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Petr Maršoun – 2 min., podrážení).
     
    34:01
    Valíkova střela kvůli tečem nepříjemně ohrozila Lukeše, na druhou stranu pak ale vyrazil Maršoun a osamocen na pravém křídle těsně minul zařízení.
    33:05 Ondřej NAJMAN - 2:0
     
    33:05
    Slavia právě vstřelila branku!
    První akcí se ještě ONDŘEJ NAJMAN neprosadil, ale poté, co Vrdlovec zachytil rozehrávku Trhačů, mu puk předložil do mezikruží znovu a tentokrát se slávistický útočník nemýlil. Asistence: Daniel Vrdlovec.
     
    31:47
    Hrdinku presoval zezadu z trestné lavice navrátivší hráč a tak rychle vyslal střelu na bránu. Puk úplně minul Lukeše a div že se od stojícího obránce neodrazil do odkryté brány. Dostat se ho tam ještě snažil dorážející Krejčík, ale zařízení netrefil.
     
    30:04
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Aleš Furch.
     
    29:35
    Kubica nejdříve Hrdinkovu střelu od modré tečoval a pak se snažil puk sám dorážet, ale proti hokejkám obránců se mu to nepodařilo.
     
    27:41
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Jan Svoboda – 2 min., vysoká hůl + 2 min., podrážení).
     
    26:51
    Ondráček výborně vysunul Krejčíka, který sice měl na zádech obránce, ale uháněl sám na Lukeše. Slávistický útočník se ovšem rozhodl místo střely ještě nahrávat, což se mu ale nepodařilo.
     
    25:39
    Kůs dobře uvolnil z druhé vlny najíždějícího Eliáše a Šorf teď slávisty při zákroku i dorážce podržel.
     
    19:05
    No a teď mohli sešívaní dostat pořádně hořkou odpověď na neproměněnou šanci, Kůsuv projektil z pravého křídla totiž neměl ke gólu vůbec daleko.
     
    18:50
    Kadaň nechala před brankou úplně volného Vlčka, který ale bezprostředně před Lukešem nedokázal zvednout puk dostatečně vysoko!
     
    17:41
    Další šance sešívaných. Ondráček byl po Krejčíkově střele s dorážkou před brankou blízko druhé brance, výbornou pozici měl i posléze Krejčík, kterého hostující obrana nechala mezi kruhy úplně osamoceného. Lukeš však zatím podává velmi dobrý výkon.
     
    11:17
    Nakonec se ale ze sevření hostujících obránců dostali a jak Vrdlovec, tak Najman měli na hokejkách druhý gól domácích. Lukeš ale v obou případech vytasil betony a jejich šance zpacifikoval.
     
    03:22
    A pozor, další příležitost sešívaných tentokrát z hole Kubicy, Lukeš má hned v úvodu co dělat!
    01:03 Lukáš KREJČÍK - 1:0
     
    01:03
    Slavia právě vstřelila branku!
    Útok hostů však sešívaní rychle zastavili, Krejčík s Kubicou se vydali na druhou stranu, druhý jmenovaný propustil puk dozadu na Ondráčka, který obkroužil bránu a našel před ní volného LUKÁŠE KREJČÍKA, který se do prázdné klece nemýlil. Asistence: Martin Ondráček a Zdeněk Kubica.
    Marken.cz

    Šimon Rogner

    Branky a nahrávky: 2. L. Krejčík (M. Ondráček, Kubica), 34. Najman (Vrdlovec), 35. Vrdlovec (Procházka, J. Novák), 57. Šteiner (Valík, Šagát), 58. L. Krejčík (Hrdinka, Štibingr) – 42. Homer (Tupý, J. Svoboda), 46. Novák


    HC Slavia Praha: Šorf (Málek) – Duda, J. Novák, Hrdinka, Štibingr, Steinocher, Valík, Barák – Vrdlovec, Najman, Procházka – L. Krejčík, Kubica, M. Ondráček – Furch, Šagát, Vlček – Šteiner.
    SK Trhači Kadaň: Š. Lukeš (Štěpánek) – Eliáš, Novák, Hajič, Uřídil, Šefl, Foltýn, Popela – Wágner, Kůs, Zabloudil – Maršoun, Konášek, Šulek – Homer, Tupý, J. Svoboda – Rindoš.

    Rozhodčí: Kostourek, Luczków – Ševic, Votrubec

    Diváci: 843
    thejrc.org