Slavia – Kadaň 5:2 (kon.) | Benátky n/J – Havířov 2:3 (kon.) | Poruba 2011 – Třebíč 3:4 (0:1 po s.n.)
Přerov – Prostějov 4:2 (kon.) | Frýdek-M. – Litoměřice 5:2 (kon.) | Jihlava – Kladno 5:4 (2:0 po s.n.)
Vsetín – Ústí n/L 10:1 (kon.)
po s.n. (2:0)
HC Dukla Jihlava
5:4 (2:2, 1:1, 1:1 - 0:0)
Rytíři Kladno
Sobota 26.01.2019, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 50. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 3 013 diváků. (20:20:13)
     
    Po zápase se dostalo tradičně velkých ohlasů Jiřímu Říhovi. Tento sympaťák bude v Jihlavě vždy velmi oblíben. Zpět ale k samotnému utkání. To nabídlo parádní drama až do samotného konce. Rozhodně jsme si nemohl stěžovat na nedostatek gólů. Předzvěstí byla již výtečná první třetina, která nabídla dohromady čtyři zásahy, po dvou na obou stranách. Ve druhé třetině se dostala Dukla do náskoku díky Matěji Pekrovi, který byl navíc vyhlášen hráčem zápasu na jihlavské straně. Kladno ale srovnalo, na zásah ze 43. minuty ale dlouho hledalo odpověď. Našlo ho až v hektickém závěru během oslabení, kdy se v poslední minutě prosadil přesným zásahem Antonín Melka. Na rozuzlení celého zápasu se muselo čekat až do nájezdů, které hned v 1. sérii rozhodl Tomáš Čachotský a přisoudil dva body Dukle.

    Dámy a pánové, bylo mi ctí vás dnešním šlágrem kola provázet. Dnes budou mít ale zřejmě policejní složky ještě nějakou tu práci, tipoval bych to zejména v prostoru okolo zimního stadionu. Mějte se fajn, užívejte volného víkendu a z Jihlavy se budu ve středu zase těšit napočtenou!
     
    Konec zápasu.
    Tomáš ČACHOTSKÝ - 5:4
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Dukla Jihlava.

    Dnešní drama je u konce! Viděli jsme celkem osm gólů ze hry, ten devátý přidal z nájezdu Martin Osmík. Rozhodující nájezd měl ale na starosti někdo jiný. TOMÁŠ ČACHOTSKÝ přisoudil svojí klasickou kličkou Dukle dva body – 5:4 po nájezdech!
     
    5. série
    2:0
    Osmík položil Cikánka a zakončil přesně do odkryté části branky! Je hotovo.
     
    4. série
    1:0
    Na druhé straně Tomáš Kaut. Trefil ale pouze Honzíka.
     
    4. série
    1:0
    Harkabus zkusil mezi betony, ale neuspěl.
     
    3. série
    1:0
    Ladislav Zikmund nedal, Honzík si ho vybruslil!
     
    3. série
    1:0
    Hrníčko upadl a to byla předzvěst nepovedeného nájezdu.
     
    2. série
    1:0
    Jelínek dnes dva góly dal. Jenže nyní branku přestřeluje!
     
    2. série
    1:0
    Lukáš Anděl zkusil střelu na lapačku, která ale nevyšla.
     
    1. série
    1:0
    Za Kladno jede Antonín Melka. Sice prostřelil Honzíka, ale zastavily ho tyče!
     
    1. série
    1:0
    Jako první jede Dukla a samozřejmě klasicky Tomáš Čachotský. Jeho klička tentokrát opět funguje – 1:0!
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Rolba krouží po ledě nezvykle dlouho. Nicméně to nevypadá na nějaké střídání gólmanů na nájezdy, zůstane dvojice Honzík – Cikánek. Zbývá jenom jedna otázka, kdo bude začínat.
     
    V prvním vzájemném zápase vyhrála Dukla 3:2 po nájezdech. Dnes uvidíme výsledek 5:4 po nájezdech, otázkou ale je, kdo bude ten štastný a získá druhý bod v tomto dramatickém zápase. Na ledě jezdí rolba, zůstaňte s námi!
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:51
    Pekr ještě způsobil velké problémy Strnadovi, kterého v jeho obranném pásmu o puk obral a nahrál za sebe na Harkabuse, ten ale neukončil zápas!
     
    64:10
    Kladno má tlak v útočném pásmu, ten ale ukončil ziskem puku Čachotský a vypadá to v Jihlavě na nájezdy...
     
    63:25
    Anděl našel na druhé straně Čachotského, domácí #90 ale nahrávku minula. Kladno je v útoku.
     
    62:39
    Matějíček získal kotouč u své branky a raději stahuje své útočné choutky. Jsme zhruba v polovině nastaveného času.
     
    62:01
    Hra se mírně uklidnila, Kladno vlastní kotouč v obranném pásmu a čeká na útok, Dukla spoléhá na brejky.
     
    61:11
    Anděl neuspěl se svoji individuální akcí, což platí na druhé straně i o Strnadovi, Honzík vykryl.
     
    60:23
    Zikmund drží puk ve vlastním obranném pásmu a čeká na dostřídání všech hráčů. Machač se dostal dopředu, Říha pak po jeho přihrávce zkusil střelu z úhlu, ale mimo.
     
    60:08
    Po vyhraném buly se dopředu vrhl Pohl, z pravého kruhu pálil na Cikánka, ale neúspěšně.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Tak tohle nebyl moc povedený závěr zápasu na všech frontách. Časomíra chybějící na posledních pět minut třetí třetiny, osobní trest pro Hořavu do konce zápasu a z hlediska Dukly je to i srovnávací gól na 4:4. I ve třetí třetině padlo po jednom gólu, Dukla držela díky Martinu Osmíkovi vedení od 47. minuty, v poslední minutě ale za Kladno vyrovnal Martin Kehar. Jdeme do prodloužení!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:31
    Čachotský absolvoval tvrdý hit s čárovým sudím, zatímco inteligence některých kladenských fans se projevuje odpálením světlic na stadionu. Slušně zakouřeno tu máme...
    59:15 Antonín MELKA - 4:4
     
    59:15
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladno zkusilo hru bez gólmana a vyrovnává v poslední minutě! Na modré se po přihrávce od Svedlunda z osy hřiště napřáhl Nash. Jeho střela zalétla do klubka těl, kde puk tečoval ANTONÍN MELKA a utišuje celý stadion, vyjma hostujícího sektoru – 4:4! Asistence: Brandon Nash, Linus Svedlund.
     
    58:32
    Dukla je nastěhována v útočném pásmu a závěr utkání skvěle takticky zvládá. Skořepa mohl pečetit tři body, po velkorysé přihrávce od Pekra ale míjí branku.
     
    57:41
    Hořava má dneska po zápase. Nejprve dostal menší trest za podrážení, následně za své výlevy na trestné dostal osobní trest do konce zápasu a bude to asi ještě hodně zajímavé. Menší trest odsedí Jelínek.
     
    57:39
    Tohle Jihlava zvládá dobře. Má signalizovanou výhodu a šetří čas do konce zápasu. Werbik navíc mohl rozhodnout úplně, z mezikruží ale trefuje mimo!
     
    57:00
    Tři minuty přesně zbývají do konce třetiny, tak hlasí box trestoměřičů. Na ledě se zase o něco přiostřilo a navíc bude hrát Dukla do konce zápasu přesilovku, má výhodu.
     
    56:19
    Buly po ofsajdu vyhrálo Kladno a může tak útočit. Kauta ale zastavil Pohl a navíc z toho těžil Klíma, jeho střelu ale Cikánek vykryl.
     
    56:19
    A jsme zase bez časomíry! Na HZS je toto poměrně častý jev, tentokrát bude pro nejdůležitější část zápasu tento přístroj chybět.
     
    56:19
    Osmík výborně uvisel tři protihráče na zádech, jenže přechod středního pásma jeho kličkou se rozhodčím moc nezdál, proto pískají ofsajd. Jdeme do finále zápasu!
     
    55:41
    Dukla je v plném počtu a má o dvě minuty ke třem bodů zase blíže.
     
    55:10
    Domácí tým osvobodil Čachotský výjezdem od vlastní branky až k té protější. Šance z toho nebyla vůbec žádná, ale čas našetřen je.
     
    54:26
    Opět Říha, tentokrát Honzík vytěsnil vyrážečkou. Kladno je v tlaku a načíná druhou půlku přesilovky.
     
    53:57
    Říha opět napřahoval na tradiční pokus, tentokrát ale skoro zlomil hůl. Rytíři drží stále pásmo.
     
    53:41
    Setkání těchto dvou hráčů naposledy přineslo na Kladně gól Jihlavy na 2:5. Tentokrát se utkal Matěj Pekr s Jiřím Říhou znovu a Pekr je vyloučen za hákování. Možná klíčový moment zápasu pro Poldi.
     
    52:17
    Hrníčko to zkusil sám z pravé strany, zamířil však pouze do boční sítě. Domácí ale stále útočili, jenže Harkabus ztratil puk a Jelínek mohl postupovat opět vpřed, Pohl mu ale čistým hitem zahradil cestu.
     
    52:05
    Hajný na levém kruhu měl prostor a využil ho k takovému nahození na Honzíkovu kasu. Honzík poslal puk do ochranné sítě a započala tak další komerční přestávka, dnes již poslední.
     
    50:49
    Kružík si podél mantinelu kličkou odstavil Holého a postupoval dále, roh ledové plochy byl ale maximem, co mohl udělat a bylo navíc v jeho silách. Jihlava opět vykazuje Kladno z pásma.
     
    49:41
    Harkabus tělem vytlačil Kehara až daleko od vlastní branky a Kladno musí zahajovat znovu. V koncovce se ale moc nedaří, nyní se Rytíři unáhlili v rozehře a puk poslali do ochranné sítě, za přispění teče jihlavského obránce.
     
    48:51
    Pekr měl na holi druhý gól! Pohl mu výborně navázal obránce a pustil puk na volnou #69, jenže Pekr zkusil kličku z úhlu na bližší tyč, kterou mu Cikánek ale včas zavřel a nepustil puk za záda!
     
    48:36
    Nepříjemnou střelu pustil kladenský obránce Lakos, Honzík toho moc přes blok neviděl. Ale puk si našel, ucpal prostor mezi tělem a rukou, navíc zahájil i komerční přestávku.
     
    47:28
    Ba co více, mohlo i vstřelit! Zikmund obral jednoho z obránců Dukly o puk na modré a s Lakosem šel 2 na 1, Lakosovi se po přihrávce otevřela brána, Honzík se ale včas proti nevýrazné střele přesunul!
     
    46:52
    Lakosův trest se pomalu chýlí ke konci a je zřejmé, že ani z této početní výhody nedostane Kladno gól.
     
    46:20
    Holému uskočil při zpracování puk do středního pásma a místo do délky kluziště musí domácí bek hrát do šířky.
     
    45:39
    Cikánkovo vyhození po prknech nezachytil Matěj Pekr na modré a Kladno opět vyhazuje. Ani pátá přesilovka nevypadá od Dukly ideálně.
     
    45:19
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Andre Lakos – 2 min., nedovolené bránění).
     
    45:06
    Werbik v rychlém přechodu najel do dvou obránců a vynutil si vyloučení. V signalizované výhodě to ještě myslel dobře s přihrávkou Holý na Klímu, ale neurodilo se.
     
    44:06
    Rytíři se ale evidentně hodili zpátky do hry a obsadili útočné pásmo. Kubík chtěl nyní nahrávat napravo, jenže hůl Hrníčka byla proti, když odeslala puk do ochranné sítě.
     
    42:55
    Celá pětice Kladna nyní dostala presinkem pod tlak rozehrávající hráče Dukly. Ale dostala se z něj, Klíma přistrčil na Matějíčka, kterému se otevřel prostor na pravém kruhu, který i využil ke střele, ta ale mířila těsně mimo.
    42:07 Martin OSMÍK - 4:3
     
    42:07
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla je zase o gól napřed a po vstupu do třetiny zaslouženě. Klíma u mantinelu ustál souboj, udržel puk na holi a mohl tak nahrát na levý kruh Hrníčkovi. Ten našel ještě lépe postaveného MARTINA OSMÍKA, který na druhé straně brankoviště prostřelil Cikánka – 4:3! Asistence: Dominik Hrníčko, Lukáš Klíma.
     
    40:37
    Skořepa byl v protipohybu vůči kotouči, který šel do otevřeného prostoru mezi kruhy v útočném pásmu. Kladno ale toto vyřešilo a vyřešilo i střelu Pohla, do které lehl Hořava. Dozvuk tohoto střídání pak obstaral tvrdou střelou Kajínek.
     
    40:11
    Začíná nám třetí třetina tohoto zápasu, Dukla drží puk na holi a nastěhovala se do útočného pásma.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    I po druhé třetině mají oba týmy shodný počet gólů. Dukla byla sice střelecky a herně aktivnější, na gól čekala až do 36. minuty, kdy se prosadil ten, který si vysloužil v Kladně přezdívku Jidáš. Ano, byl to Matěj Pekr. Jenže do konce třetiny se stav měnil ještě jednou. Po rychlé kombinaci totiž zakončil neomylně již podruhé v zápase Šimon Jelínek.

    Na třetí třetinu se vrátíme za 15 minut. Zhruba přesně tolik času má Jaromír Jágr na to, dostat se do kabiny! Předpověď se totiž naplnila, Jágr se během druhé třetiny zjevil na hostující střídačce a cestu do kladenské kabiny lemují houfy dětí a lidí všech věku. Jágr se mimochodem ochotně fanouškům věnuje.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    Ještě nekončíme. Spíše nouzová střela od Kajínka zafungovala a ještě se bude vhazovat jednou.
     
    39:19
    Celá kladenská útočná trojka nyní měla trochu smůly, neboť se po rychlém ťukesu otevřel prostor a branka pro Kubíka, ten si ale puk ze vzduchu nesklepl ideálně. A šlo se na druhou stranu, Matějíček vypálil z modré a Cikánek opět zasahuje.
     
    38:52
    Jihlava končí třetinu hrou v útoku. Osmík nyní vybojoval pro domácí vhazování, když se otočil od mantinelu a vystřelil, Cikánek ale viděl včas a zasáhl ještě dříve.
    38:03 Šimon JELÍNEK - 3:3
     
    38:03
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladno tentokrát muselo dotahovat, ale dotáhlo se. Zafungovala souhra druhé útočné formace. Zikmund od své střídačky postrčil puk na Machače, který se neunáhlil, naopak mezi kruhy našel volného ŠIMONA JELÍNKA. Hostující junior si skvěle poradil, z mezikruží umístil puk přesně k levé tyči – 3:3! Asistence: Patrik Machač, Ladislav Zikmund.
     
    37:30
    Strnad s Kubíkem se tlačili na kotouč proti osamocenému Matějíčkovi, který celou situaci vyřešil nejlépe, jak mohl. Vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    36:50
    Štebih další kličkou odeslal Strnada na klobásu do bufetu a rozjel rychlou útočnou akci, kterou Kladno ubránilo pouze jednoduchým vyhozením na zakázané uvolnění.
    35:55 Matěj PEKR - 3:2
     
    35:55
    Dukla právě vstřelila branku!
    Okolo fotografky pod hostujícím kotlem létají kelímky k ledu, protože hostující fanoušci rozhodně dvakrát šťastni nejsou. Dva ze tří gólů totiž zařídili bývalí Kladeňáci. Anděl na oblasti pravého kruhu našel na druhé straně MATĚJE PEKRA, který doslova Cikánka vymíchal v kličce a následně zakončil nekompromisně pod víko – 3:2! Asistence: Lukáš Anděl, Nicolas Werbik.
     
    34:43
    Odražený puk od zadního mantinelu našel nejrychleji Harkabus, který ho i vyvezl ke Cikánkovi. Jihlava se navíc dostala do plného počtu.
     
    33:54
    Vyhodit se povedlo až Štebihovi, který zastoupil Štindla a odpravil Středočechy z pásma.
     
    33:13
    Říha opět pálil ze své pozice, tentokrát ale mimo. Kladno zůstává v útočném pásmu a Kubík měl příležitost z levého kruhu, Honzík ho ale vychytal.
     
    32:59
    Stadionem se opět nese tradiční opakovačka: Černý svině! Kladno totiž dostává první přesilovou hru. Vyloučeným je po domluvě obránce Matějíček za podrážení. Přesilovka se rozehraje až po komerční pauze.
     
    32:29
    Anděl se dostal do kolizní sitauce s Cikánkem, u kterého projel brankovištěm a skoro spadli oba hráči. Nakonec ale pouze jenom Anděl, Cikánek zůstal na jedné noze.
     
    31:35
    Čachotský je opět v zápasech s Kladnem vidět. Tentokrát dostal nabito opět na svoji pozici okolo pravého kruhu, tvrdá bomba ale našla pouze Cikánkovu lapačku. A pokud se můžeme bavit o sudích, tak ti se nyní dostali pod tlak. Hru na vkus obou týmů totiž pouštějí až moc.
     
    30:59
    Menší zmatky na domácím stadionu, kdy z toho ale vznikla šance Kladna! Oba týmy totiž přestaly hrát a Zikmund se v útočném pásmu dostal k puku. Přerušeno nebylo, a proto šel sám proti Honzíkovi, který ale tým maskou podržel!
     
    30:41
    Kladno již v plném počtu, jenže Strnad neměl žádný přehled o spoluhráčích v útočném území, jednoduše přejel hranice, pasová kontrola v podobě čárového ho ale staví do někoho, kdo přejel hranice nelegálně.
     
    30:23
    Dvanáct sekund do návratu Vildumetze na led a domácí se dopouštějí zakázaného uvolnění.
     
    29:51
    Čachotský opět přidržel kotouč a následně z vrcholku pravého kruhu pálil, Cikánek měl spodek vykrytý a navíc mu obrana pomohla vyhozením kotouče na druhou stranu.
     
    29:10
    Kladenští se ale brání bez obtíží a nepouští Duklu do velkých harakiri v pásmu.
     
    28:35
    A má také čtvrtou přesilovku! Ihned po buly poslal na zem Skořepu Tomáš Vildumetz a je dalším vyloučeným na straně Kladna.
     
    28:30
    Lakos vyhodil čistě na zakázané uvolnění, ještě předtím se ale stadion hněval na sudí, kteří pustili souboj Strnada s Čachotským jako dovolený. To je ale zapomenuto, Jihlava má vhazování v útočném pásmu.
     
    27:44
    Klíma přenesl z levého křídla hru na pravé, kde byl Hrníčko. Člen dukelské čtvrté formace vystřelil z pravého kruhu, což Cikánek viděl a zasáhl. Osmík se pak ještě pokusil trochu důrazněji dojet k brankovišti, Lakos byl ale proti.
     
    26:41
    Říha pouze odehrál touš ze středního pásma do útočného, nicméně asi nečekal, že jeho nahození bude klíčem k překonání jihlavské obrany a pobytu před Honzíkem.
     
    25:59
    Jelínek od mantinelu pustil puk na Machače, který ho táhl v rychlém kontru, ale dotáhl ho pouze za domácí branku. Na druhou stranu okamžitě táhla celá první útočná formace a Pekr střelou z pravého kruhu překvapil Cikánka, který raději zalehl. Důraz Pekra pak spustil nervy Zikmundovi, který Pekra natvrdo vzal do kravaty. Po komerční přestávce, během které víme, že se nebude vylučovat, bude zápas pokračovat.
     
    25:08
    Riskantní rozehrávku předvedlo Kladno na obranné modré a Klíma vypíchl puk, jenže už nestihl vystřelit, a proto zajel za branku, odkud ale toho moc nedokázal vymyslet. Jihlavu v úvodním náporu během druhé třetiny ale brzdí momentálně ofsajd.
     
    24:20
    Štebiha připravil o puk i stabilitu na středovém kruhu Strnad, což se nelíbí domácím fanouškům, sudí je ale klidný a nevylučuje.
     
    23:43
    Matějíček v poslední chvíli odebral Kubíkovi puk i s holí, která ale zůstala hostujícímu útočníkovi nepoškozená. Následně domácí dotlačili hru až před kladenskou branku, kde se bude i vhazovat.
     
    22:49
    Šimon Bláha trochu přitvrdil v souboji u mantinelu, kde přišpendlil na hrazení Hrníčka. Ten samý hostující hráč pak za jihlavskou brankou vybojoval puk, ale nic z toho pro Rytíře nekáplo.
     
    22:31
    Kladno je již v plném počtu a musí se stále bránit. Hrníčkova střela od modré byla sražena do ochranné sítě.
     
    22:10
    Skořepa ukázal rychlé ruce v práci s holí před Cikánkem, kotouč do branky ale nezasunul. Mezi nohy si puk následně zasunul Anděl, který elegantně zadovkou pustil puk na modrou Pohlovi, jeho střelu ale Cikánek chytá.
     
    21:11
    Dukla vyvinula v pásmu tlak, jenže zatím bez střel a šancí. Střelu splnil od modré Holý, následně zleva Klíma, Klíma trefil ale boční síť. Vše vyřešil až Machač vyhozením.
     
    20:13
    Kladno zahájilo druhou třetinu v útoku. Jenže ho zastavuje útočný faul Hořavy u hostující střídačky, který je posouzen jako držení hole. Dukla může jít poprvé v zápase do vedení.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Tohle se musí divákům líbit. První dvacetiminutovka nabídla velice výživný a ofenzivní hokej, jehož důsledkem jsou čtyři góly a velice slušná atmosféra na jihlavském zimním stadionu. Dukla musela vždy dotahovat, nejprve poslal Kladno do vedení Jiří Říha, za Duklu odpověděl Petr Štindl o čtyři minuty později. Ani druhé vedení Rytíři neudrželi. Střela Šimona Jelínka sice překvapila Honzíka, překvapen byl na druhé straně ale také Svedlund, z jehož zmatení srovnal Tomáš Čachotský. Do Jihlavy se vrátíme za 16 minut!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:40
    Hra se přesunula do útočného pásma Dukly, zde se napřáhl Kajínek na modré a Cikánek musel jít do akce s betonem. Zajímavá šance se také narýsovala pro Werbika, který se ale v předbrankovém prostoru nezorientoval.
     
    18:56
    Pomalu uzavíráme velice výživnou první třetinu, ve které Dukla nevedla ani jednou, vždy musela dotahovat. Momentálně drží Kladno puk na svých holích a vymýšlí, co dále.
    17:53 Tomáš ČACHOTSKÝ - 2:2
     
    17:53
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jedeme znovu od nuly, dámy a pánové! Tahle srovnávací trefa jde jednoznačně za kladenskou obranou. Nash nahrával za vlastní branku na Svedlunda, kterého to ale překvapilo stejně jako silničáře sníh v zimě. Od bruslí hostujícího beka se puk odrazil před branku na TOMÁŠE ČACHOTSKÉHO, který zkoprnělého Cikánka prostřelil mezi betony – 2:2! Bez asistence.
     
    16:26
    Opět tedy musí Jihlava skóre dotahovat. Nemůže se ale dostat přes střední pásmo, protože ho Kladno velice dobře brání.
    15:27 Šimon JELÍNEK - 1:2
     
    15:27
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A ono z toho nevytěžilo jenom pásmo, ale také gól! Vzešel z nenápadné situace v rohu kluziště. Zikmund zde vybojoval kotouč a postrčil ho před sebe na ŠIMONA JELÍNKA. Věkem ještě junior zkusil Honzíka z ostrého úhlu překvapit na bližší tyči a skutečně tam mezírku našel – 1:2! Asistence: Ladislav Zikmund.
     
    14:57
    Osmík vlétl do pásma jako Napoleon do Ruska a ihned za modrou čárou spíše nahazoval z úhlu na Cikánka, který nejprve přikryl lapačkou, nakonec ale rozehrál a Kladno z toho vytěžilo vhazování v útočném pásmu.
    14:08 Petr ŠTINDL - 1:1
     
    14:08
    Dukla právě vstřelila branku!
    Bomby do vinglu? Jak je libo! Na jedné straně dává gól bývalý Jihlavák, na druhé pak bývalý Kladeňák, oba hrají v obraně. PETR ŠTINDL dostal od Skořepy z mezikruží nahrávku do prostoru pravého kruhu, kterou využil k nápřahu až z Havlíčkova Brodu a Cikánek se mohl podívat jenom za sebe – 1:1. Asistence: Josef Skořepa.
     
    13:13
    Půža nahrál nepřesně, navíc přímo na hůl Zikmunda, který tak přebral kotouč a pokračoval s ním dále, více ale z toho Rytíři nevybojovali. Proto nyní stojí za brankou Štindl s pukem a čeká na prostřídání formace.
     
    12:33
    Kubík se dostal do solidní pozice mezi kruhy, kam mu nahrál Nash, hostující #59 mířila na pravou tyč, avšak vedle a Jihlava otáčí hru, ale jenom do ofsajdové pozice. Komerční přestávka.
     
    11:55
    Pohl si píchl puk od Anděla přes obránce a vydal se ho stíhat, což se mu nepovedlo. Tento útočný výpad tak končí na kladenských hokejkách, které jsou živější.
     
    11:00
    Osmík využil laxního střídání Kladna a otevřený prostor na pravém křídle vybízel k nájezdu. Osmík si vyjel až na pravý kruh a tvrdou střelou pouze vyprášil Cikánkovy betony.
    10:18 Jiří ŘÍHA - 0:1
     
    10:18
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Podívejme se, kdo to dal gól! Jsou jisté góly, které se neslaví. A to je přesně případ gólu JIŘÍHO ŘÍHY. Nejprve Kehar vjel agilně do útočného pásma, nicméně z jeho nájezdu nic nevzešlo. Puk se ale zpoza branky dostal od Kehara na hůl právě Říhy, který z první vymetl šibenici! Asistence: Martin Kehar.
     
    09:27
    Pas od Anděla na Pekra napříč pásmem vycítil Zikmund a jednoduchým vložením hole poslal kotouč až před Honzíkovo území.
     
    08:50
    Pohl střílel dvakrát za sebou, dvakrát k levé tyči a dvakrát Cikánek vytěsnil betonem. Obecně Dukla spoléhá na střely od modré, ty ale zatím svůj cíl nenachází.
     
    08:10
    Dukla má tedy druhou přesilovku a snad se jí povede lépe, mohu-li tlumočit přání fanoušků. Nebyl k tomu daleko Pekr, z mezikruží ale mířil mimo.
     
    07:50
    Čachotský odvedl práci pro Štindla, který přehrál puk k Štebihovi. Ten byl natvrdo poslán na mantinel za Honzíkovou brankou od Hajného a zlý kladenský muž je odeslán na trestnou, klasifikace krosček.
     
    07:25
    Hokejové krásy mnoho nevidíme. Hra je často kouskovaná, především technickými přestupky, jako jsou ofsajd a icing a na větší šance čekáme taktéž.
     
    07:03
    Harkabus vyjel proti kotouči, který se k němu plazil a napálil ho natvrdo od modré, z nadějné pozice skoro ustřelil Čachotskému hlavu a poslal kotouč do ochranné sítě.
     
    06:50
    Jelínek obral o puk dobrou prací Anděla a způsobil mu menší potíže. Jenže Jelínek lehce pozbyl držení kotouče a domácí tak před Cikánkem zůstali, ale sudí odhalil postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    06:33
    Čárový sudí odhalil při přechodu Jihlavy ofsajd a slabším hvizdem jej odpískal. Následuje první komerční přestávka dnešního kola. Pokud diváci šli na stadion především kvůli JJ68, tak musí být zklamáni. Jágr nenastoupil ani na ledě a není ani na střídačce.
     
    06:03
    I další nepříjemnou pasáž ve svém pásmu Kladno zvládlo a vypadá to, že zvládne i zbytek oslabení.
     
    05:14
    Čachotský dostal nahrávku od Holého a zkusil střelu z modré, kterou Cikánek vyrazil. Následně se ještě domácí pokusili o rychlou kombinaci se zakončením mezi kruhy, jenže Anděl na kotouč těsně nedosáhl.
     
    04:40
    Další nepřesná nahrávka na modrou, tentokrát si puk nezpracoval Pekr. Jihlavě se zatím opravdu přesilovka moc nedaří.
     
    04:17
    Po vyhraném buly v obranném pásmu ale Kladenští ihned vyhazují za Honzíka.
     
    04:10
    První vyloučení dnešního zápasu. Trestaným je kladenský Kubík za podrážení.
     
    03:42
    Za hostující brankou vyšli ze souboje jako vítězové hosté a dokonce mohli jít do vedení! Všem totiž ujel Melka, který šel sám na Honzíka, jenže kotouč už do branky v rychlosti nezasunul!
     
    03:03
    Werbik ve středním pásmu posunul na Čachotského, miláček kladenských fanoušků zkusil opět přihrávku zpoza branky, jenže Werbik na ni nebyl připraven a celá akce tak je jednou z mnoha.
     
    02:12
    Pekr se v obranném pásmu pozapomněl s pukem a Pohl ho zpod jeho brusle šťoural marně. Proto mění kotouč opět svého majitele, tentokrát ho nepůjčují hráči v modrých dresech.
     
    01:25
    Osmíkův průnik do útoku byl zastaven Říhou, který rozehrává zpoza kladenské branky. Po chvilce je ale hra přerušena, údajně kvůli zakázanému uvolnění Dukly. Příště by mohl čárový sudí zapískat trochu silněji.
     
    00:49
    Harkabus na levém křídle nabral rychlost a dostal se až na útočný kruh, jenže jeho otočka s nahrávkou nebyla nejpřesnější a na druhou stranu šli hosté v situaci 2 na 1, kterou řešil Zikmund jednoduchou střelou, Honzík chytá.
     
    00:03
    První buly jde pro Kladno a nyní už nebrání nic samotnému utkání! Kladno se ihned usadilo v útočném pásmu a způsobilo menší zmatek před Honzíkem, domácí gólman si ale poradil a hosté jsou z pásma vyhnáni.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě jednou Vás vítám při dnešním utkání, které zhruba za tři minutky začne. Omlouvám se tímto všem, kteří čekali na zveřejnění sestav právě na Onlajnech, bohužel dnešní dopravní situace není příliš dojíždění do Jihlavy nakloněna.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Honzík (Lundström) – J. Pohl, J. Holý, Kajínek (A), Matějíček, Štindl, Štebih (A), Půža – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Harkabus, Werbik, Čachotský – Klíma, Osmík, Hrníčko.

    Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Svedlund, Nash, P. Hořava, Lakos, Kehar, J. Říha, Zelingr – J. Strnad (C), Kubík, Melka – Zikmund, Machač (A), Jelínek – Redlich, T. Kaut, Kružík – Š. Bláha, Vildumetz, Hajný.

    Rozhodčí: Čech, Kašík – Štofa, Doležal.
     
    HC DUKLA JIHLAVA
    1. místo, 94 bodů, skóre 157:95, bilance 27-5-3-10
    Ani u Jihlavy to není v přímé konfrontaci se špičkou žádná sláva. Jedinou pozitivní bilanci má Dukla pouze s Kladnem, neboť z 9 bodů získala hned osm. S Motorem sice byl vítězný hned první zápas po sestupu a hned poměrem 7:0, další tři zápasy ale nezvládla. Zejména ten poslední může Duklu hodně mrzet, na ledě Motoru vedla po dvou třetinách 2:0, jenže vedení ztratila a Budějovicím stačilo devět minut na drtivý finiš a výhru 4:2. Ani se Vsetínem se Jihlavě nedaří. Tam domácí stále čekají na bodový zisk, všechna doposavadní vzájemná utkání šla pro Valachy.

    Pokud se ale zaměříme na posledních pět zápasů, jenom dva týmy dokázaly Duklu přehrát. Již zmiňované utkání na Motoru nebylo poslední prohrané, ihned na to navázal zápas s Prostějovem, který se zrovna paradoxně hledal. Nezachycený úvod zápasu vyšel ve ztrátu 0:2, kterou sice Jihlava dotáhla, na třetí gól ale nenašla odpověď. Poslední utkání sehrála v Kadani a dařilo se jí nadmíru, fakticky vyhrála 5:2, papírově ale 5:0, neboť za neoprávněný start hráče byly Trhačům dva góly odebrány.

    Na prvních třech místech produktivity bude kompletní první útočná formace Anděl-Skořepa-Pekr. Nejlépe jsou na tom obě křídla. Lukáš Anděl se rozhodl pomoci Dukle zpět do extraligy a ukazuje, že může být klíčovým hráčem pro boje o extraligu. Za 45 utkání má 39 bodů s bilancí 16+23. Průběžný „titul“ nejlepšího týmového střelce si drží Matěj Pekr. Ten se stal i přes počáteční (ne)přijetí publika kvůli působení na Kladně a Třebíči, především pak kvůli kontroverzním oslavám gólů miláčkem davu a o tom, že mu je v Jihlavě fajn, svědčí i 20 gólů a 17 asistencí. Bodově je doplňuje pak Josef Skořepa (12+16), tedy centr první formace.

    Další předsezónní „haupttrefou“ se zdá býti angažování obránce Jana Pohla, který má celkem 24 bodů za šest zásahů a 18 nahrávek. Dalším dílčím přestupovým tahem se pak ukazuje hostování Jana Holého do konce sezony z Kadaně. Za 16 zápasů stihl prakticky rozhodnout tři zápasy, zapsat tři góly a na dalších osm nahrát. Gólmani to mají rozdělené v poměru 23:23:1. Do gólmanské hry totiž vstoupil David Honzík a odchytal jediné utkání na Motoru, kde dostal tři góly. Jinak se dělí Niklas Lundström a Jan Brož, který je na dočasných střídavých startech v Olomouci. Lepší čísla má ale Lundström.
     
    RYTÍŘI KLADNO
    3. místo, 86 bodů, skóre 158:119, bilance 25-4-3-14
    Kladnu se nedaří v přímé konfrontaci především se špičkou tabulky. Předvánoční zápas na ledě Motoru sice hodně ovlivnila početná marodka Kladna, navíc se za bitku s Dunnem nechal vyloučit do konce utkání Hajný. Motor si připsal výhru 7:3. Další konfrontace přišla ve 48. kole na ledě Vsetína. Natřískaný Lapač nerozhodilo ani brzké dotahování výsledku po 17 sekundách od úvodního buly a Vsetín si dojel pro výhru 6:1. Bilanci s Duklou nemá Kladno také skvělou. Z možných 9 bodů ve vzájemných zápasech získala Jihlava osm. Jinak ale Rytíři většinu zápasů zvládají a drží si průběžné třetí místo. Dvě vysoká vítězství mezi svátky proti Prostějovu a Kadani s celkovým skóre 14:4 dala fanouškům optimismus, ze kterého je ale vyvedla hned domácí prohra s Havířovem. A ani následující zápas s Ústím nevypadal nijak zázračně, vedení 2:0 se ale ve třetí třetině Slovanu rozplynulo a Kladno vyhrálo 3:2. Z posledních pěti utkání mají Rytíři pouze jedinou prohru. Uštědřil ji Frýdek-Místek, který zvítězil poměrně vysokým skóre 5:1.

    Kladno má ve svém středu velice zkušené hráče, kterým se i bodově daří. Jasně nejproduktivnější je Petr Vampola, mistr světa z roku 2010 má ze 40 zápasů 43 bodů s bilancí 11 gólů a 32 asistencí. Zároveň je tak i nejlepší nahrávač týmu. Pozici nejlepšího střelce si ale drží Ladislav Zikmund s 21 góly. V týmové tabulce ho najdeme hned za Vampolou, k 21 gólům přidal i 13 nahrávek. Celou vedoucí trojici uzavírá Jakub Strnad, za 35 utkání má bilanci 15+17. Obranná činnost je naprostou výsadou dua Brandon Nash a Jiří Říha. Brandon Nash, který byl v zápase proti Benátkám nad Jizerou pod dozorem svého slavnějšího bratra Rileyho, má celkem 24 kanadských bodů. O jediný bod za ním je miláček jihlavského publika Jiří Říha, ten chytl formu v posledních pár zápasech a má bilanci naprosto vyrovnanou, 11+11. V brance se pravidelně točí duo Lukáš Cikánek a Adam Brízgala. O jeden zápas má odchytáno více mladý talent Brízgala, který za 24 zápasů má procento úspěšnosti 91,33.

    Za zmínku stojí i try-out obránce Andrého Lakose, bývalý hráč vicemistra EBEL ze Znojma v sezoně 2015/2016. Tento obr na ledě přišel z rakouského Grazu, kde za 23 utkání nasbíral pouze dva body. Na Kladně má za pět utkání jeden bod a zda zůstane, o tom se rozhodne v nejbližších týdnech.
     
    Dobré odpoledne z promrzlé Vysočiny! Chance Liga jde pomalu do finále základní části a opět dojde v Jihlavě na souboj těžkých vah. Od sobotních 17:30 půjde proti Dukle Kladno. Dukla na Kladno umí, třikrát ji ve vzájemných zápasech porazila. Přijde i čtvrtá výhra proti tomuto soupeři, nebo Kladno vyloupí Horácký zimní stadion?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 15. Štindl (Skořepa), 18. Čachotský, 36. Pekr (Anděl, Werbik), 43. Osmík (Hrníčko, Klíma), rozh. náj. Čachotský – 11. J. Říha (Kehar), 16. Jelínek (Zikmund), 39. Jelínek (Machač, Zikmund), 60. Melka (Nash, Svedlund)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Tomáš Čachotský (JIH)
    1:0   Antonín Melka (KLA)
    2. série:
    1:0   Lukáš Anděl (JIH)
    1:0   Šimon Jelínek (KLA)
    3. série:
    1:0   Dominik Hrníčko (JIH)
    1:0   Ladislav Zikmund (KLA)
    4. série:
    1:0   Tomáš Harkabus (JIH)
    1:0   Tomáš Kaut (KLA)
    5. série:
    2:0   Martin Osmík (JIH)


    HC Dukla Jihlava: Honzík (Lundström) – J. Pohl, J. Holý, Kajínek (A), Matějíček, Štindl, Štebih (A), Půža – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Harkabus, Werbik, Čachotský – Klíma, Osmík, Hrníčko.
    Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Svedlund, Nash, P. Hořava, Lakos, Kehar, J. Říha, Zelingr – J. Strnad (C), Kubík, Melka – Zikmund, Machač (A), Jelínek – Redlich, T. Kaut, Kružík – Š. Bláha, Vildumetz, Hajný.

    Rozhodčí: Čech, Kašík – Štofa, Doležal

    Diváci: 3 013
    thejrc.org