Montpellier – Caen 2:0 (kon.) | Amiens – Lyon 0:1 (kon.) | Toulouse – Angers 0:0 (kon.)
PSG – Rennes 4:1 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
4:1 (1:1)
Stade Rennes
Neděle 27.01.2019, 21:00 • Parc des Princes, Paříž • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 7:5. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:7. (23:00:57)
     
    Tři nastavené minuty uplynuly a zápas dvaadvacátého kola mezi PSG a Rennes končí. Lídr francouzské soutěže nenašel přemožitele ani dnes a po výsledku 4:1 si připisuje další tři body do tabulky.

    PSG nastoupilo na svého soupeře ve velkém stylu a bylo odměněno hned v osmé minutě, kdy zužitkoval parádního centru Di Maríi. Pařížané i nadále kontrolovali zápas, ale poté přišlo překvapivé srovnání. Niang dopravil míč za Buffonova záda a srovnal krok. Niangova sláva mohla rychle skončit, protože o několik minut později sestřelil tvrdým skluzem Kehrera a nebyl daleko od červené karty. Hlavní rozhodčí ale udělil pouze žlutý trest. Až před pauzou se rozjeli znovu domácí, ale Mbappé krkolomným zakončením neuspěl.

    I chvíli po změně stran pokračovalo Rennes v sympatickém výkonu. Po hodině hry ale vyslal Thiago Silva mimořádně přesnou přihrávku na Ángela Di Maríu, který snadno překonal českého brankáře. Již o šest minut později přidal třetí zásah PSG Kylian Mbappé, který potrestal mizernou rozehrávku hostujícího celku po přihrávce Draxlera. Smrticí desetiminutovku zakončil třetí brankou v krátkém čase Edinson Cavani, který už jen doklepával míč do prázdné sítě.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ben Arfa se hnal do pokutového území PSG z pravé strany. Marquinhos ale čistým skluzem obral soupeře o balon. Následně se domácí přesouvali do útoku, ale míč se až do vápna nedostal.
     
    90+2
    Od Koubka putoval balon na pravou stranu, kde se ale prezentoval další nepřesností Hamari Traoré. Rennes se ještě dokázalo dostat k míči, ale před Silikim zapracoval tělem Thiago Silva.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Mbappé ještě zpracoval Silvův centr. Do pokutového území se mladému útočníkovu nechtělo, raději přihrával Choupo-Motingovi, který ale přidal jen mizerný centr za brankovou čáru.
     
    89
    Do role tvůrce hry se opět vžil Julian Draxler. Tentokrát hledal německý reprezentant v pokutovém území Choupo-Motinga, ale střídající útočník byl pokryt Gelinem.
     
    88
    Další pohledná narážečka domácího týmu. Meunier posílal míč do volného prostoru Kimpembemu, ale krajní obránce PSG už neměl sílu na sprint proti Zeffanemu.
     
    87
    PSG pokračovalo rozehrávkou rohového kopu. Silva ani Marquinhos se k hlavičce nedostali, na zadní tyči neměl šanci míč zachytit ani Kehrer a tak se hosté se přehledem ubránili.
     
    86
    Thiago Silva přihrával na pravou stranu, kde byl ale jen obsazený Meunier. Následně zvolil kapitán PSG postup středem, Di María se řítil do vápna, ale trefil jen Da Silvu.
     
    85
    Di María měl na noze pátou branku! Draxler proskočil přes dva obránce, následně přetáhl centr až za zadní tyč Meunier, ale přesně do prostoru, kam přijel ve skluzu Di María. Argentincův volej však přeletěl Koubkovu branku.
     
    84
    Meunier se ihned zapojil do kombinace domácího celku. Belgický reprezentant si poradil s Bourigeaudem, následně ale neměl komu míč předat a tak raději zvolil přihrávku zpět.
     
    83
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Edinson Cavani, přichází Eric Choupo-Moting.
     
    83
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Dani Alves, přichází Thomas Meunier.
     
    82
    Kurzawovi sice vyšlo zpracování hrudníkem, ale následně už dosáhl na balon jen špičkou kopačky a toho využil k zisku Hamari Traoré. Rennes mohlo jít do útoku a Hunou získal faul na Silvovi, který navíc inkasuje žlutou kartu.
     
    81
    Ještě před Kehrerem se dostal k balonu Zeffane. Mehdi Zeffane si ale balonu příliš dlouho neužil, od kopačky mu totiž odjel za postranní lajnu. Po rychlém vhazování zůstávají i míče domácí.
     
    80
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Ismaïla Sarr, přichází James Lea Siliki.
     
    79
    Po třech vstřelených brankách v krátkém čase se přece jen aktivita PSG směrem do útoku o něco snižuje. Mbappého fauloval na levé straně Benjamin André.

    Vít Schück

    Branky: 8. Cavani (Di María), 61. Di María (Silva), 67. Mbappé (Draxler), 72. Cavani (Mbappé) – 29. Niang

    Karty:   82. Silva (PSG) – 34. Niang (REN), 63. H. Traoré (REN)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 7:5. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:7.
    Paris Saint-Germain: Buffon – Marquinhos, Silva (C), Kimpembe – Kehrer, Draxler, Dani Alves (83. Meunier), Bernat (77. Kurzawa) – Di María, Cavani (83. Choupo-Moting), Mbappé.
    Náhradníci: Aréola – Meunier, Kurzawa, Nsoki, Nkunku, Choupo-Moting, Diaby.

    Stade Rennes: Koubek – H. Traoré, Da Silva, Gelin, Zeffane – André (C), Grenier – Sarr (80. Siliki), Ben Arfa, Bourigeaud – Niang (73. Hunou).
    Náhradníci: Gertmonas – Nyamsi, Del Castillo, Hunou, Camavinga, Siebatcheu, Siliki.

    Rozhodčí: Abed – Gringore, Rahmouni
    thejrc.org