Třinec – Mladá Boleslav 2:5 (kon.) | Sparta – Liberec 1:2 (kon.) | Litvínov – Vítkovice 5:1 (kon.)
K. Vary – Plzeň 1:5 (kon.) | Kometa Brno – Zlín 4:2 (kon.) | Olomouc – Chomutov 3:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:5 (0:1, 1:2, 1:2)
BK Mladá Boleslav
Neděle 27.01.2019, 15:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Tipsport extraliga • 39. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezký den z Třince! Tipsport extraliga v neděli uzavře svou třetí čtvrtinu, od patnácti hodin se v třinecké WERK ARENĚ utkají vedoucí Oceláři Třinec s osmou Mladou Boleslaví. Ke sledování přenosu z tohoto utkání jste srdečně zváni!
     
    HC Oceláři Třinec

    Oceláři naposledy hráli ve čtvrtek, kdy s přehledem zdolali chomutovské Piráty. Kaňkou na tříbodové výhře s čistým kontem ale je zranění kapitána Lukáše Krajíčka, který bude Slezanům chybět tři až čtyři týdny. Hráči s drakem na prsou se nicméně opět osamostatnili na čele extraligové tabulky, na druhý Liberec aktuálně Oceláři mají dvoubodový náskok. „V první třetině jsme si vytvořili spoustu příležitostí, ale neodskočili jsme soupeři o více branek. Hráli jsme velmi dobře o po těžkém zápase v Liberci, kde nám první třetina utekla. Ve druhé části se hra vyrovnala, domácí vytvořili velmi dobré šance, které nedali. Zvonila i tyčka, což jsme ustáli a nedovolili jsme domácím kontaktní branku. Ve třetí třetině jsme si utkání zkušeně hlídali i přes některé možnosti Chomutovských. Definitivně utkání zlomila třetí branka,“ hodnotil trenér Václav Varaďa minulé utkání.

    Oceláři se v neděli vrátí do své WERK ARENY, kam dorazí Mladá Boleslav. Premiéru v třineckém dresu by měl absolvovat útočník Petr Vrána, který se do Slezska přesunul v rámci bleskové výměny se Spartou. Opačným směrem naopak putoval Roberts Bukarts. „Jsem rád, že mi Třinec dal šanci a mohu být tady. Kdykoliv někam jdu, tak se pokaždé snažím dělat to, co nejlépe umím. To samé platí tady. Kluci hrají skvěle, já doufám, že dobře zapadnu a to, co budu dělat na ledě, týmu pomůže k úspěchu,“ řekl útočník Petr Vrána ke svému transferu.

    Poslední zápas Ocelářů

    24. ledna 2019: Piráti Chomutov – HC Oceláři Třinec 0:4 (0:2, 0:0, 0:2).
    Branky a nahrávky:
    1. Dravecký (Martin Růžička, Marcinko), 6. Polanský (Cienciala), 47. Polanský (Dravecký), 59. Hrňa (M. Doudera, Marcinko).

    Sestava Ocelářů v posledním zápase: Hrubec – M. Doudera, Krajíček, Roth, D. Musil, Matyáš, Galvinš – Martin Růžička, Marcinko, Dravecký – Hrňa, Polanský, Svačina – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Adámek, Cienciala.
     
    BK Mladá Boleslav

    Mladoboleslavští po celý průběh letošního ročníku Tipsport extraligy podávají nevyrovnané výkony. Svěřenci Miloslava Hořavy střídají vítězné šňůry s těmi nepovedenými, v tabulce to bruslařům zatím stačí na osmé místo. Středočeši získali sedmapadesát bodů, na jedenáctý Litvínov mají čtyřbodový náskok, na šestou Kometu naopak pětibodové manko. Produktivitu Mladé Boleslavi táhne trojice Michal Vondrka – Jakub Klepiš – Lukáš Žejdl. Všichni se dostali nad dvacetibodovou hranici, nejlepší je Vondrka s šestadvaceti získanými body (13+13). V brankovišti nejvíce prostoru dostává Gašper Krošelj, který naskočil do devětadvaceti duelů. Slovinský gólman průměrně inkasuje 2,25 branky na zápas, jeho úspěšnost se pak drží na hranici 91%.

    Bruslaři v posledním kole na svém ledě přivítali hradecký Mountfield, po divoké přestřelce se ze tří bodů radoval domácí celek. „Přišlo mi, že jsme začali s příliš velkým respektem a dali soupeři moc prostoru, čehož samozřejmě okamžitě využil. Nakoply nás využité přesilovky. Byly tam střely, byli tam hráči na masce, útočná fáze byla výborná. Defenzivní práce byla trochu horší. Zápas mohl dopadnout i obráceně. Rozhodl šestý gól, pak jsme navíc dali další dva, protože se Hradec tlačil do útoku,“ řekl asistent trenéra Pavel Patera po posledním klání.

    Poslední zápas Mladé Boleslavi

    25. ledna 2019: BK Mladá Boleslav – Mountfield HK 8:5 (3:3, 2:0, 3:2).
    Branky a nahrávky:
    7. Bernad (Flynn, P. Kousal), 7. Skalický (Kurka, Klepiš), 10. Kotvan (Vondrka, Skalický), 24. Pabiška (Žejdl), 37. R. Zohorna (Pláněk, Klepiš), 57. Šťastný (Žejdl), 57. R. Zohorna (Látal), 58. Pláněk (Vondrka, Klepiš) – 5. Cibulskis (Rákos, Bezúch), 6. Zámorský (Lessio, Vopelka), 14. Linhart (Cingel, Vopelka), 46. Vincour (F. Pavlík, Smoleňák), 48. Paulovič (Bezúch, Bičevskis).

    Sestava Mladé Boleslavi v posledním zápase: J. Růžička – Bernad, Němeček, Kotvan, Kurka, Dlapa, Pláněk, Eminger – Skalický, Klepiš (A), Vondrka (C) – Pabiška, Žejdl, Šťastný – R. Zohorna, P. Musil, Látal – Flynn, T. Knotek, P. Kousal.
     
    Poslední vzájemný zápas

    Oceláři ukončili první polovinu základní části duelem v Mladé Boleslavi. Navzdory faktu, že vedoucímu týmu Tipsport extraligy scházelo několik klíčových opor, zdolali středočeského rivala tříbrankovým rozdílem. Trefy třineckého kolektivu postupně zaznamenali Christov, Dravecký, Svačina a Polanský, za Mladou Boleslav skóroval Michal Vondrka.

    9. prosince 2018: BK Mladá Boleslav – HC Oceláři Třinec 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
    Branky a nahrávky:
    24. Vondrka (Kotvan) – 13. Christov (Novotný, Dravecký), 29. Dravecký (Christov, Kundrátek), 58. Svačina, 60. Polanský (Roth, Martin Růžička).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (L. Daneček) – Gernát, M. Doudera, D. Musil, M. Adámek, Zahradníček, Matyáš – Werek, Marcinko (C), Chmielewski – Dravecký (A), P. Vrána, Martin Růžička (A) – Svačina, Polanský, Hrňa – Hladonik, M. Kovařčík, O. Kovařčík.

    BK Mladá Boleslav: J. Růžička (Krošelj) – Bernad, Němeček, Kotvan, Kurka, Dlapa, Pláněk, Hrdinka – Skalický, Klepiš (A), Vondrka (C) – Pabiška, Žejdl, Šťastný – R. Zohorna, P. Musil, Látal – Flynn, T. Knotek, P. Kousal.

    Rozhodčí: Hribik, Veselý – Gebauer, Lučan.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvod duelu mezi Oceláři s Mladou Boleslaví obstará slavnostní ceremoniál, během kterého třinecký útočník Jiří Polanský obdrží pamětní plaketu a dres za překonání klubového střeleckého rekordu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Úvodní buly pro Oceláře. Domácí se okamžitě dostali do útočného pásma, Werekova pobídka ale nenašla nikoho z třineckých hráčů. Na druhou stranu se pak do dobré příležitosti dral Klepiš, jeho pokus z mezikruží ale do ochranné sítě přizvedl Doudera.
     
    01:04
    Růžička v útočném pásmu kombinoval s Vránou, Třinečtí se ale k zakončení nedostali.
     
    01:15
    Nepřesná rozehrávka domácích ze středního pásma končí na zakázaném uvolnění.
     
    01:50
    Boleslavští se marně pokoušeli o získání útočného pásma. Na druhé straně pak za hostující brankou v souboji o kotouč neuspěli bratři Kovařčíkové.
     
    02:25
    Marcinko s Chmielewskim ve středním pásmu zachytili hostující rozehrávku a do úniku poslali Ethana Wereka! Kanadský útočník střílel mezi Růžičkovy betony, mladoboleslavský brankář byl připraven!
     
    03:10
    Bruslaři otočili hru na druhou stranu kluziště, Hrubce pořádně vystrašila rána Kurky od modré. Kotouč ale minul branku.
     
    03:19
    Vrána se hnal za vystřeleným kotoučem do útočné třetiny, sudí ale třineckému útočníkovi odpískali ofsajd. Buly před Hrubcem.
     
    03:53
    Mladoboleslavským se rychlou kombinací povedlo připravit střeleckou pozici pro Žejdla, hostující útočník ale pouze napálil připraveného Hrubce. Oceláři následně chtěli rychle proniknout do soupeřova pásma, Martina Růžičku ale zastavil Hrdinka.
     
    04:40
    Hosté se opět dostali do útočné třetiny, Hrubce ale nijak neohrozili.
     
    04:53
    Polanský se snažil protlačit do útočného pásma, hostující Pláněk mu ale vystavil stopku. Mladá Boleslav ale poté odehrála kotouč na icing.
     
    05:26
    Hladonik ve středním pásmu protečoval Gernátovu rozehrávku pro Ondřeje Kovařčíka, ten ale neuspěl v souboji s Kotvanem.
     
    05:53
    Nedaří se ale ani Mladé Boleslavi. Flynn dostal hodně těžký pas na červenou čáru, hostující útočník proto pouze přenechal puk Třineckým.
     
    06:23
    Růžička svou tečí ve středním pásmu poslal oblouček do útočné třetiny, kam si sjížděl Vrána. Kotouč ale byl příliš rychlý a skončil v lapačce hostujícího brankáře. Komerční přestávka.
     
    06:53
    Dravecký se v útočném pásmu prosmýkl kolem bránícího Pabišky, jeho následná přihrávka na Musila ale byla sražena do středního pásma. Bruslařům se pak nepovedlo do akce vyslat Skalického.
     
    07:29
    Hráli tak opět Oceláři. Polanský si objel hostující branku, brankář Růžička ale čekal jeho zpětný pas na Hrňu.
     
    07:56
    Gernát se rozjel ve středním pásmu, slovenský obránce si dojel až na vrchol kruhu pro vhazování, odkud střílel ze zápěstí. Růžička má kotouč v lapačce.
     
    08:46
    Hosté drželi puk v útočném pásmu. Bernad si z modré čáry sjel až do předbrankového prostoru, jeho následná přihrávka na Pavla Musila ale byla sražena a skončila u Hrubce.
     
    09:06
    Hosté si zahrají první přesilovku zápasu. David Musil chtěl ve středním pásmu získat kotouč, při svém počínání ale podrazil jednoho z protihráčů.
     
    09:35
    Oceláři se ihned po buly osvobodili, Mladá Boleslav se ale velmi rychle vrátila do útočné třetiny. Od modré pálil Klepiš, jeho pokus ale minul branku.
     
    10:03
    Hosté pokračují v kombinační hře. Klepiš připravil dobrou pozici pro Vondrku, ten ale trefil jen bránícího Douderu. Oceláři se následně osvobodili.
     
    10:39
    Bruslaři opět zaměstnávali třineckou defenzívu, ani další Klepišův střelecký pokus ale nebyl úspěšný. Oceláři se následně sami dostali do šance, Werek ale trefil jen beton hostujícího brankáře.
     
    11:08
    Musil je na ledě, domácí hrají v plném počtu. Středočechům se v závěru přesilovky nepovedla útočná akce.
     
    12:03
    Oceláři ustáli chvilkový tlak Mladé Boleslavi a následně sami zahrozili! Martin Růžička zavezl kotouč do útočné třetiny, kde v přečíslení dvou proti jednomu připravil dobrou šanci Ondřeji Kovařčíkovi. Ten ale trestuhodně netrefil odkrytou branku!
     
    12:03
    Oceláři si nicméně zahrají přesilovku, Martin Růžička byl při svém postupu faulován Františkem Hrdinkou.
     
    12:20
    Douderův pokus od modré skončil v lapačce Jana Růžičky, po vhazování se ke střele dostal Martin Růžička, jehož pokus byl sražen do rohu. Hosté se osvobodili.
     
    12:50
    Domácím se v početní výhodě zatím nedaří, hosté se opět osvobodili.
     
    13:22
    Vrána s Gernátem připravili střeleckou pozici pro Hrňu, ten ale trefil jen Růžičkův beton. Marcinko se k dorážce nedostal. Hosté se osvobodili.
     
    14:00
    Werek v útočném pásmu nečekal přihrávku přes celé pásmo, což Oceláře stálo třetinu.
     
    14:17
    Hosté první oslabení ustáli, hned ale budou hrát další. Mladoboleslavští si nepohlídali počet hráčů na ledě a hráli v šesti. Trest odpyká Radim Zohorna.
     
    14:40
    Vrána v útočném pásmu přišel o puk, hosté se tak mohli osvobodit.
     
    15:07
    Oceláři se velmi rychle vrátili do soupeřova pásma. Hrňova sražená střela a následné Marcinkovo dorážení nadělaly Janu Růžičkovi nemalé starosti, hostující brankář nakonec našel puk pod svým betonem.
     
    15:35
    Polanský v útočném pásmu poslal kotouč na Svačinu, ten jej ale na modré neudržel. Oceláři se musí vrátit do vlastního pásma.
     
    16:10
    Aron Chmielewski se dostal do dvou střeleckých pokusů v prostoru mezi kruhy pro vhazování, ani jedním ale brankáře Růžičku nepřekonal. Hosté se následně osvobodili a již hrají v plném počtu.
     
    17:02
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté přečkali dvojici oslabení a poté sami udeřili! Mladoboleslavští drželi kotouč v útočném pásmu, načež od modré na Hrubce nahazoval Martin Pláněk. Před třineckým brankářem stál zaparkován MARTIN LÁTAL, který usměrnil puk přesně mezi betony domácího gólmana! Asistence: Martin Pláněk, Pavel Musil.
    17:02 Martin LÁTAL - 0:1
     
    17:59
    Marcinkovo nahození ze středního pásma doputovalo až k brankáři Růžičkovi, ten raději ukryl kotouč do lapačky před dojíždějícím Chmielewskim.
     
    18:31
    Gernát si z pozice obránce sjel až za hostující branku, odkud namazal Werekovi. Kanadský útočník mířil jen do připraveného Růžičky.
     
    19:19
    Zohorna ve vlastním pásmu srazil Polanského přihrávku, po rychlém přechodu do útočné třetiny ale hostující útočník nepřesně nahrával Musilovi.
     
    19:57
    Mladoboleslavští se dostali do ještě jednoho útoku, Bernadovu ránu od modré ale Hrubec zastavil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka je u konce, s jednobrankovým vedením do kabiny jdou hosté z Mladé Boleslavi. Oceláři byli v první dvacetiminutovce o něco aktivnějším týmem, hráči s drakem na prsou ale nedokázali využít dvě přesilovky a následně sami inkasovali. Přesnou tečí Pláňkovy střely se prosadil Martin Látal. Nejaktivnějším střelcem byl třinecký Ethan Werek, který na Jana Růžičku vyslal hned tři střely.

    Druhá třetina začne přibližně v 15:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Oceláři začali druhou třetinu velmi aktivně. První formace Ocelářů se držela v útočném pásmu, Jan Růžička měl co dělat se skrytým nahozením Doudery. Hosté se brání jen za cenu icingu.
     
    21:15
    Oceláři drželi kotouč v útočném pásmu, ke střeleckému pokusu se ale nepropracovali.
     
    21:41
    Mladé Boleslavi se dvakrát nepovedlo dostat do útočného pásma, Oceláři hrají v signalizované výhodě.
     
    21:51
    Třetí přesilovka pro domácí, Lukáš Žejdl za třineckou brankou podrazil rozehrávajícího Draveckého.
     
    22:03
    Ihned po buly od modré pálil Werek, Růžička vyrazil kotouč nad svou branku. O puk se pak chvíli bojovalo v rohu hostujícího pásma, puk ale nakonec skončil ve Svačinově výstroji a sudí museli přerušit hru. Buly před Růžičkou.
     
    22:30
    Ocelářům se nedaří dostat do útočné třetiny, Mladá Boleslav drží kotouč daleko od vlastní branky.
     
    23:04
    Domácí již jsou v útočném pásmu. Werek střílel z pravé strany, kotouč ale minul branku. Oceláři pokračují v tlaku.
     
    23:24
    Dalším střeleckým pokusem se z vrcholu kruhu pro vhazování prezentoval Werek, jeho rána ale byla příliš vysoká a skončila v ochranné síti. Buly ve středním pásmu.
     
    24:00
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté ubránili oslabení a hned po jeho konci přidávají druhou branku! Martin Látal vyvezl kotouč z vlastního pásma až do útočné třetiny, na modré se k němu připojil LUKÁŠ ŽEJDL, který se zrovna vrátil z trestné lavice. ŽEJDL procedil kotouč mezi Hrubcovými betony! Asistence: Martin Látal, Pavel Musil.
    24:00 Lukáš ŽEJDL - 0:2
     
    25:10
    Oceláři se znovu vrhli do útočného pásma. Chmielewski za hostující brankou přenechal kotouč Werekovi, který si vybruslil před brankovou čáru, z ostrého úhlu ale branku minul.
     
    25:50
    Hosté otočili hru, Klepiš z rohu kluziště hledal na modré stojícího Kurku. Přihrávka ale byla příliš prudká a kotouč vyletěl až do mladoboleslavské třetiny.
     
    26:34
    Hosté přidali na obrátkách a drží domácí tým pod tlakem. Střela Pláňka od modré ale nebyla přesná.
     
    26:49
    Hrubec zachytil pokus Žejdla ze střední vzdálenosti a raději přerušil hru. Ta bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    27:43
    Hosté nejprve přestáli nájezd Polanského formace, pak sami zaútočili, na branku ale nevystřelili. Adámkovi se následně nepovedlo dostat do útočného pásma, hosté ale odpálili puk na icing.
     
    28:16
    Látal se pustil do bruslařského souboje s Hladonikem, hostující útočník ale neuspěl. Na druhé straně se pak nevedlo Michalovi Kovařčíkovi.
     
    28:35
    Hosté se nedohodli při rozehrávce a poslali kotouč na zakázané uvolnění.
     
    29:17
    Kotvan ve vlastním pásmu nejprve ubránil atak Růžičky, následně se hostující bek prodral kolem bránícího Vrány a namířil si to do útočné třetiny. Kotvan vystřelil z vrcholku kruhu pro vhazování, Hrubec kryje.
     
    29:33
    Marian Adámek elegantně projel přes střední pásmo, na útočné modré pak přenechal kotouč Chmielewskému, který pálil ze zápěstí. Růžička má puk v lapačce.
     
    29:48
    Hosté mohli přidat třetí branku! Domácí obrana trochu zaspala při bránění Jakuba Klepiše, který se dostal do úniku. Klepiš zkusil bekhendový blafák, Hrubec byl připraven!
     
    30:50
    Žejdl se velmi jednoduše ve středním pásmu dostal ke kotouči, hostující útočník si následně nabruslil do třinecké třetiny, jeho střelecký pokus ale po bloku Davida Musila k Hrubcovi nedoletěl.
     
    31:25
    Oceláři neuspěli v rohu mladoboleslavské třetiny, hosté pak nezvládli rychlou protiakci a také v rohu kluziště ztratili kotouč.
     
    32:01
    Martin Růžička ve vlastním pásmu ztratil kotouč, třinecký snajpr tak musel útočícího Martina Látala zastavit nedovoleným způsobem. Mladá Boleslav tak po komerční přestávce rozehraje přesilovou hru.
     
    32:30
    Oceláři začali oslabení velmi dobře. Třinečtí dlouho kontrolovali kotouč, Matyáš jej pak poslal za Růžičkovu branku.
     
    33:01
    Minuta hostující přesilovky je pryč, Bruslaři ještě ani jednou nevystřelili na Hrubce. Nejblíže byl Klepiš, ten ale přestřelil.
     
    33:27
    Rána Kotvana od modré skončila vedle třinecké branky, Hladonik následně poslal puk do mladoboleslavské třetiny.
     
    34:01
    Oceláři jsou kompletní, Hrubec v oslabení nemusel ani jednou zasahovat.
     
    34:21
    Martin Růžička opět trochu zaváhal v defenzivní činnosti a umožnil hostům rychlou akci. Pavel Musil se natlačil do předbrankového prostoru, Hrubce ale nepřekonal.
     
    35:02
    Vrána kombinoval v útočném pásmu s Růžičkou, Třinečtí se ale nakonec ke střele nedostali.
     
    35:26
    Obrovské šance na obou stranách" Aron Chmielewski v útočném pásmu zachytil rozehrávku Jana Růžičky, z ostrého úhlu pak ale netrefil prázdnou branku! Na druhé straně se pak Jakub Klepiš dostal do samostatného úniku, Klepiš ale netrefil branku!
     
    35:36
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další rychlá akce domácích již končí v síti, Oceláři korigují své manko! Michal Kovařčík dostal kotouč do rohu útočného pásma, odkud poslal na milimetry přesný pas do brankoviště, kde číhal nehlídaný ARON CHMIELEWSKI! Polský útočník v poklidu zametl kotouč do mladoboleslavské branky! Asistence: Michal Kovařčík, Ondřej Kovařčík.
    35:36 Aron CHMIELEWSKI - 1:2
     
    36:20
    Hosté mohli opět odskočit do dvoubrankového vedení, Lukáš Žejdl ale napálil tyč Hrubcovy branky!
     
    36:40
    Další slibná šance hostí v podání Pavola Skalického. Bruslaři jeli ve dvou proti jedinému obránci, Skalický ale netrefil branku.
     
    37:30
    Ondřej Kovařčík ztratil kotouč na útočné modré, do šance se tak na druhé straně dostal Klepiš. Hostující útočník z první napálil Hrubcovu lapačku.
     
    37:42
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté přeci jen využívají zlepšený pohyb a znovu odskakují do dvoubrankového vedení! Oscar Flynn z rohu kluziště poslal přesný pas na vrchol kruhu pro vhazování, odkud pálil PAVEL KOUSAL! Hostující útočník poslal puk k pravé tyčce Hrubcovy branky! Asistence: Oscar Flynn.
    37:42 Pavel KOUSAL - 1:3
     
    38:38
    Klepiš zavezl kotouč do útočné třetiny, po jeho přihrávce mohl pálit Vondrka. Hrubec vyrazil puk do rohu kluziště.
     
    39:20
    Oceláři drží kotouč v útočné třetině. Z ostrého úhlu to nepřesně zkoušel Werek, o chvíli později pak Růžička vyrazil Zahradníčkův pokus od modré.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá perioda je za námi, stav zápasu mezi Oceláři a Mladou Boleslaví je 1:3. Hosté v prostřední dvacetiminutovce nejprve trefou Lukáše Žejdla navýšili své vedení, domácí ale v třicáté šesté minutě odpověděli zásluhou Arona Chmielewského. Bruslaři si ale dvoubrankové vedení vzali zpět, když se necelé dvě minuty před sirénou prosadil Pavel Kousal.

    Třetí třetina začne přibližně v 16:41.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Studená sprcha pro domácí! Oceláři se po úvodním buly sice dostali do útočného pásma, po vyražené střele Ethana Wereka se ale hosté dostali do přečíslení tří proti dvěma, které po přihrávce Jakuba Klepiše nekompromisně využil DAVID NĚMEČEK! Asistence: Jakub Klepiš, Michal Vondrka.
    40:15 David NĚMEČEK - 1:4
     
    40:46
    Draveckého útočná snaha byla zastavena vystřelením kotouče do ochranné sítě. Buly před Růžičkou.
     
    41:22
    Matyáš na modré čistě zastavil pronikajícího Látala, Oceláři drží puk ve vlastním pásmu.
     
    41:48
    Bratři Kovařčíkové se dostali do soupeřovy třetiny, postup třineckých útočníků ale hosté zastavili odražením puku do ochranné sítě.
     
    42:17
    Werek získal kotouč v rohu hostující třetiny, kanadský útočník pak poslal puk Marcinkovi, který ale nedokázal vystřelit. Hosté přenášejí hru na druhou stranu kluziště.
     
    43:01
    Bruslařům se před Hrubcem nevedlo. Na druhé straně pak zaútočil Adámek, jehož akci ale Růžička zlikvidoval.
     
    43:12
    Hosté se po rychlém přechodu středního pásma dostali před Hrubce, Šťastný ale třineckého brankáře nepřekonal.
     
    43:58
    Hladonik ve středním pásmu protečovával nahození Doudery, stalo se tak ale ještě před červenou čárou, sudí proto domácím odpískali icing.
     
    44:45
    Hosté drželi kotouč v útočném pásmu, nejnebezpečnějším pokusem byla Vondrkova teč Pláňkova nahození. Kotouč ale skončil v rohu kluziště.
     
    45:22
    Vrána se ze středního pásma prokličkoval až do útočné třetiny, svou zpětnou přihrávku ale poslal přesně mezi oba třinecké beky. Domácí musí zpět ke své brance.
     
    45:46
    Další akce domácích již byl o něco lepší, Douderovu střelu od modré ale Růžička v pohodě vyrazil.
     
    46:05
    Pavel Kousal dostal kotouč za třineckou obrannou linii, hostující útočník se sám řítil na Hrubce, kličkou do forhendu ale třineckého brankáře nepřekonal! Komerční přestávka.
     
    46:35
    Oceláři se dostali do útočného pásma, Musil od modré ale trefil jen prvního bránícího hráče. Hosté pak po rychlé protiakci Knotkem ohrozili třineckého brankáře, Hrubec má puk v lapačce.
     
    47:10
    Werek v rohu kluziště vybojoval puk pro Matyáše, ten ale od modré nedokázal vystřelit. Třinecký obránce si následně musel dávat velký pozor před útočícím Skalickým.
     
    48:13
    Oceláři se nemohou dostat do útočné třetiny. Musil sice nahodil puk pro Vránu, ten ale letěl příliš vysoko.
     
    48:37
    O kotouč se dlouho bojovalo u hostující střídačky, sudí nakonec přerušili hru a nařídili buly ve středním pásmu.
     
    49:26
    Zahradníčkova rozehrávka na Ondřeje Kovařčíka nebyla přesná a puk skončil na hostujících hokejkách. Ani Bruslařům se ale nepovedlo dostat do soupeřova pásma.
     
    50:12
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Pátá branka v třinecké síti! Jakub Klepiš dlouho držel puk v útočném pásmu, zkušený hostující útočník nakonec objel celou třineckou třetinu a namazal na modré stojícímu Ondřeji Dlapovi. Jeho nahození před Hrubcem ještě šikovně tečoval PAVOL SKALICKÝ! Asistence: Ondřej Dlapa, Jakub Klepiš.
    50:12 Pavol SKALICKÝ - 1:5
     
    50:12
    Pro Šimona Hrubce to byla poslední akce dnešního utkání, zbytek duelu odchytá Lukáš Daneček.
     
    51:13
    Daneček si po minutě na ledě připisuje první zákrok, třinecký brankář zlikvidoval ránu Kotvana od modré.
     
    51:43
    Zahradníček se snažil dostat do útočné třetiny, třinecký bek byl ve středním pásmu seknut Martinem Látalem. Domácí budou hrát přesilovku.
     
    52:00
    Douderova sražená střela od modré se odrazila od Růžičkova betonu, Martin Růžička pak na modré špatně rozehrával a umožnil hostům osvobodit se.
     
    52:31
    Martinovi Růžičkovi se nepovedla další přihrávka, Lukáš Žejdl pak odpálil kotouč do středního pásma.
     
    53:05
    Od modré to zkusil Gernát, Jan Růžička ale střelu viděl a neměl problém se zákrokem.
     
    53:08
    Výhoda domácích bude dvojnásobná, Oldrich Kotvan svou holí zasáhl hlavu Arona Chmielewského. Domácí mají k dispozici pětatřicet vteřin hry pěti proti třem.
     
    53:27
    Svačina pálil z levé strany, Jan Růžička se stačil přesunout a vykopnout puk z brankoviště. Hosté se osvobodili.
     
    53:40
    Oceláři jsou zpátky v útočném pásmu, hosté hrají ve čtyřech. Pokus Martina Růžičky letěl vedle.
     
    54:24
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využívají přesilovku a snižují své manko na tři branky. Jiří Polanský vybojoval kotouč proti Michalu Vondrkovi, Polanský jej pak posunul na Ethana Wereka, který přesným pasem našel zcela nehlídaného MARTINA RŮŽIČKU! Ten z blízka překonal přesunujícího se Jana Růžičku. Asistence: Ethan Werek, Jiří Polanský.
    54:24 Martin RŮŽIČKA - 2:5
     
    55:19
    Zahradníčkovo nahození ze středního pásma skončilo v Růžičkově lapačce. Hostující brankář okamžitě rozehrál puk na své spoluhráče, ti se ale dopustili zakázaného uvolnění.
     
    55:19
    Dnešní utkání sleduje 4 627 diváků.
     
    56:00
    Doudera ve vlastním pásmu ztratil kotouč, o ten se dlouho bojovalo v rohu třinecké třetiny, puk nakonec získali hosté.
     
    56:32
    Růžička nepřesně hledal najíždějícího Draveckého, Oceláři se musí vrátit do své třetiny.
     
    56:58
    Třinečtí se dostali do soupeřova pásma, Jan Růžička musel likvidovat pokusy Petra Vrána, Martina Růžičky i Vladimíra Draveckého. Komerční přestávka.
     
    57:30
    Kousal se dostal do útočné třetiny, Danečka ale nakonec neohrozil. Na druhé straně se nepovedla akce Hrňovi.
     
    58:08
    Běží poslední dvě minuty třetí třetiny. Matyáš zkusil své štěstí od modré čáry, pokus třineckého beka byl sražen do ochranné sítě.
     
    58:45
    Oceláři se nemohou dostat do útočného pásma, Mladá Boleslav si v poklidu brání své vedení.
     
    59:45
    Oceláři se ještě jednou podívali do blízkosti Růžičkovy branky, vystřelit ale nedokázali.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí, z vítězství a tří bodů se radují hostující Bruslaři z Mladé Boleslavi. Středočeši si v závěrečné třetině ještě trefami Davida Němečka a Pavola Skalického pojistili své vítězství, na konečných 2:5 pak v padesáté páté minutě upravil Martin Růžička.
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Martin Růžička (1+0) – David Němeček (1+0).
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek neděle. Na shledanou! (17:17:10)
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 36. Chmielewski (M. Kovařčík, O. Kovařčík), 55. Martin Růžička (Werek, Polanský) – 18. Látal (Pláněk, P. Musil), 24. Žejdl (Látal, P. Musil), 38. P. Kousal (Flynn), 41. Němeček (Klepiš, Vondrka), 51. Skalický (Dlapa, Klepiš)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (51. L. Daneček) – Gernát, M. Doudera, D. Musil, M. Adámek, Zahradníček, Matyáš – Werek, Marcinko (C), Chmielewski – Dravecký (A), P. Vrána, Martin Růžička (A) – Svačina, Polanský, Hrňa – Hladonik, M. Kovařčík, O. Kovařčík.
    BK Mladá Boleslav: J. Růžička (Krošelj) – Bernad, Němeček, Kotvan, Kurka, Dlapa, Pláněk, Hrdinka – Skalický, Klepiš (A), Vondrka (C) – Pabiška, Žejdl, Šťastný – R. Zohorna, P. Musil, Látal – Flynn, T. Knotek, P. Kousal.

    Rozhodčí: Hribik, Veselý – Gebauer, Lučan
    ocianews.com