Valladolid – Celta Vigo 2:1 (kon.) | Girona – Barcelona 0:2 (kon.) | Ath. Bilbao – Real Betis 1:0 (kon.)
Real Sociedad – Huesca 0:0 (kon.) | Espanyol – Real Madrid 2:4 (kon.)
konec
Espanyol Barcelona
2:4 (1:3)
Real Madrid
Neděle 27.01.2019, 20:45Španělská LaLiga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání španělské ligy mezi Espanyolem Barcelona a Realem Madrid. Výkop je stanoven na 20:45.
     
    Real Madrid CF

    Slavný celek ze španělské metropole prožívá špatnou sezónu. Real ve dvaceti zápasech vybojoval třicet šest bodů a patří mu čtvrtá pozice ligové tabulky. Na vedoucí Barcelonu už má navíc desetibodové manko. Realu se v týdnu v poháru podařilo porazit 4:2 Gironu. V posledním ligovém utkání navíc na svém stadionu přehrál 2:0 silnou Sevillu, kterou dnes v případě bodového zisku přeskočí.
     
    Espanyol Barcelona

    Méně slavný celek z Barcelony je na tom o něco hůře. Espanyol po dvaceti zápasech nastřádal dvacet čtyři bodů a patří mu třináctá pozice ligové tabulky. Espanyolu se nedaří hlavně v posledních zápasech. Minule dokonce schytal porážku 3:0 na půdě Eibaru. Ve čtvrtek ale v rámci Copa del Rey remizoval 1:1 s Realem Betis.
     
    Vzájemné zápasy

    Dnešní soupeři se spolu střetli v září. Real Madrid doma zvítězil 1:0 brankou Asensia.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Fotbalisté Realu Madrid obstarali výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Real se ihned vydal do útoku, jenže přihrávka na Kroose byla příliš prudká.
     
    2
    Karim Benzema dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, prošel s míčem do blízkosti pokutového území soupeře, ale Roca mu míč vypíchl.
     
    3
    Raphaël Varane se skvěle vrátil na malé vápno do vlastní šestnáctky a bez problémů odkopl míč do bezpečí před dotírajícím Iglesiasem.
     
    4
    Karim Benzema vybojoval míč na polovině domácího Espanyolu, okamžitě se s míčem otočil, nicméně jeho přihrávka do běhu pro Vázqueze byla nepřesná.
     
    5
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Real Madrid zažívá skvělý vstup do dnešního souboje a dostává se do vedení! Luka Modrič prošel do šestnáctky, ale domácí brankář jeho pokus vyrazil. Důrazný KARIM BENZEMA se dostal k odraženému míči a dopravil jej do sítě!
    5. Karim BENZEMA - 0:1
     
    7
    Sergi Darder si na polovině Realu Madrid zpracoval prudkou přihrávku, ale ihned k němu přistoupil Toni Kroos, který jej svým důrazem připravil o míč.
     
    7
    Marc Roca fauloval unikajícího Kroose a za zatažení za dres dostává žlutou kartu.
     
    8
    Karim Benzema nastavil záda dotírajícímu soupeři a dopustil se nedovolenému zákroku. Francouzský útočník vlétl do dnešního duelu hodně nažhaveně.
     
    9
    Sergio García se probil z levé strany do pokutového území. Hostující obránce Daniel Carvajal se skvěle vrátil a odkopl míč do zámezí.
     
    10
    Lucas Vázquez napadal rozehrávku domácích obránců v blízkosti pokutového území Espanyolu. Vázquez dostal pod tlak Vilu, ale ten na poslední chvíli rozehrál.
     
    11
    Tentokrát se Vázquez na pravé straně krásnou kličkou zbavil obránce, prošel s míčem na hranici pokutového území, ale jeho přízemní přihrávku zastavil Hermoso.
     
    12
    Carvajal dostal dlouhou přihrávku na pravou stranu a okamžitě odcentroval do pokutového území. Benzema se přes přesilu obránců do zakončení nedostal.
     
    13
    Borja Iglesias napadal rozehrávku Realu Madrid. Courtois musel vyrazit až na hranici velkého vápna, odkud bez problémů rozehrál na levou stranu.
     
    14
    Casemiro se na vlastní polovině dopustil nedovoleného zákroku, když poslal k zemi rozběhnutého Lluise Lópeze. Espanyol bude zahrávat přímý kop.
     
    15
    Toni Kroos poslal nádhernou přihrávku na pravou stranu, kde číhal Vázquez. Aktivní křídelník Realu Madrid si tentokrát netroufl na průnik a raději si pomohl zpětnou přihrávkou.
     
    16
    Toni Kroos obdržel přihrávku do dobré pozice do blízkosti pokutového území. Německý středopolař vyslal technickou střelu, ale obrana Espanyolu dokázala zasáhnout.
     
    16
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Real Madrid přidává druhou branku! Se slavným klubem to dnes vypadá skvěle. Luka Modrić dostal moře času k odcentrování do pokutového území. Nádherným centrem našel hlavu SERGIA RAMOSE, který míč uklidil k zadní tyči!
    16. Sergio RAMOS - 0:2
     
    18
    Další akci Realu Madrid zastavuje nepřesná přihrávka na levou stranu. Hosté však dominují od úvodního výkopu a mají v zádech dvoubrankové vedení.
     
    19
    Sergio Ramos diriguje rozehrávku Realu Madrid na polovině hrací plochy. Zadák hostujícího celku našel Viniciuse, který si netroufl na průnik do šestnáctky.
     
    20
    Karim Benzema se skvěle prosmýkl mezi dva obránce domácího celku. Francouzský útočník se hnal do zakončení, ale ukopl si balón daleko od nohy.
     
    21
    Casemiro zpackal rozehrávku na vlastní polovině a nabídl domácím šanci k zaútočení. Léo Baptistão si však v následném souboji pomohl faulem.
     
    22
    Karim Benzema dostal přihrávku za obranu domácího celku. Míč se po pokropeném trávníku svezl do pokutového území a brankář Lopéz si pro něj s přehledem došel.
     
    23
    Hraje přerušena! Daniel Carvajal se na polovině hrací plochy srazil hlavou s jedním z domácích hráčů a nyní to s ním nevypadá moc dobře. Uvidíme, zda bude pokračovat.
     
    24
    Dani Carvajal už je zpátky ve hře. Krajní obránce Realu Madrid bude podle všeho schopen nadále pokračovat. Real se zatím tlačí do dalšího útoku.
     
    25
    Espanyol zahrával svůj první rohový kop v dnešním souboji. García poslal nadýchaný centr na malé vápno, kde zasáhl Benzema.
     
    26
    Espanyol právě vstřelil branku!
    Tak pozor! Akce Espanyolu po rohovém kopu ještě pokračovala! LÉO BAPTISTAO zůstal zapomenutý v pokutovém území, nebyl v ofsajdu, připravil si míč a střelou pod břevno překonal gólmana Realu Madrid!
    26. Léo BAPTISTÃO - 1:2
     
    28
    Sergio Ramos fauloval soupeře při návratu na vlastní polovinu a zaslouženě dostává žlutou kartu.
     
    29
    Espanyol zahrával přímý kop na polovině soupeře. Sergio García centroval do míst, kam spěchal Léo Baptistão, jenže Toni Kroos odhlavičkoval míč ven ze šestnáctky.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního střetnutí a v Barceloně zatím sledujeme hodně zajímavou podívanou. Espanyol dostal po vstřelení branky křídla a tlačí se do útoku.
     
    31
    Casemiro si řekl o přihrávku na polovinu domácího celku, jenže Kroos jeho směrem poslal příliš prudkou pobídku. Domácí zadáci si balón pohlídali.
     
    32
    Sergio Reguilón se vydal na průnik po levém křídle. Hostující zadák svedl souboj s Baptistaem, který jej poslal k zemi. Vše se obejde bez žluté karty.
     
    33
    Sergio Reguilón poslal krásnou přihrávku na levou stranu hrací plochy, jenže nikdo v červeném dresu jeho pobídku nepochopil. Espanyol tak může rozjet další útok.
     
    34
    Raphaël Varane se z pozice stopera vydal hodně vysoko. Nakonec poslal míč Vázquezovi, s jehož centrem si obrana Espanyolu hravě poradila.
     
    35
    Sergio García zboural u postranní čáry Ramose a za svůj ostrý zákrok dostává žlutou kartu.
     
    36
    Hra je přerušena! Sergio Ramos po předchozím zákroku zůstává ležet na trávníku a drží se za stehno. U lavičky Realu Madrid se už rozcvičuje Nacho.
     
    37
    Toni Kroos vyslal přihrávku na Vázqueze, který si nedokázal obhodit dobře postaveného Vilu. Real Madrid přesto zůstává u míče.
     
    38
    Javi López dostal přihrávku na pravou stranu, potáhl míč na polovinu Realu, jenže jeho přihrávka skončila na hlavě pozorného Sergia Ramose.
     
    39
    Karim Benzema se při průniku do pokutového území dopustil nedovoleného zákroku, když fauloval Dardera. Domácí celek může rozjet útočnou akci.
     
    40
    Toni Kroos zahrával další přímý kop Realu Madrid. Záložník hostujícího celku odcentroval na přední tyč, kde zasáhl pozorný Mario Hermoso. Bude z toho jen roh.
     
    41
    Také rohový kop zahrával Toni Kroos. Německý technik poslal prudký centr na přední tyč, kde se nepohyboval nikdo v dresu slavného Realu Madrid.
     
    42
    Borja Iglesias spěchal za nákopem na polovinu Realu Madrid. U postranní čáry si míč krásně pokryl tělem a nepustil k němu důrazného soupeře.
     
    43
    Léo Baptistão uspěl v hlavičkovém souboji na polovině hrací plochy. K odraženému míči se však dostali fotbalisté Realu, kteří do rozehrávky zapojili Courtoise.
     
    44
    Real Madrid se usadil v blízkosti pokutového území svého soupeře. Casemiro dlouho otálel s rozehrávkou a Borja Iglesias jej naštěstí pro Real fauloval.
     
    45
    Vázquez si navedl míč až do pokutového území, poslal oblouček na malé vápno, kde ve vzdušném souboji uspěl Benzema, ale francouzský bijec hlavičkoval mimo tři tyče.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+1
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Real Madrid přidává v nastaveném čase ještě třetí branku! KARIM BENZEMA má dnes neskutečnou efektivitu! Francouzský hráč celou akci rozjel, našel Viniciuse, který svedl souboj se stoperem. Míč se odrazil zpět k Benzemovi a hostující střelec jej pohotově uklidil k tyči!
    45+1. Karim BENZEMA - 1:3
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas končí! Real Madrid zatím může děkovat Benzemovi! Francouzský hráč totiž už v páté minutě otevřel skóre dnešního utkání! O dalších deset minut později si na krásný centr naskočil Ramos a bylo to 0:2! Espanyol následně přeci jen ožil a Léo Baptistão po chybě obrany Realu snížil. V nastavení se ale opět ozval Benzema, který byl pohotový a krásnou střelou stanovil poločasový stav 1:3.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Sergio Ramos, přichází Nacho Fernández.
     
    47
    Real Madrid už je u míče a hosté vyčkávají postupnou kombinací. Sergio Ramos poslal přihrávku na levé křídlo, jenže jeho nákop skončil na hlavě obránce.
     
    48
    Luka Modrić dostal přihrávku na polovinu hrací plochy, krásně se s míčem otočil a rozjel útok Realu Madrid. Vinícius Júnior si však nepotykal se zpracováním.
     
    49
    Domácím fanouškům se nyní nelíbil zákrok Modriće na jednoho z fotbalistů Espanyolu. Svou nevoli dávají najevo pískotem.
     
    50
    Lucas Vázquez dojel na polovině hrací plochy Dardera. Domácí hráč od něj odletěl jako letadlo z pražské Ruzyně. Vše se obešlo bez karetního trestu.
     
    51
    Sergio Ramos dostal přihrávku na polovinu hrací plochy, otočil hru na Modriće, nicméně chorvatský záložník svým nákopem neoslovil spoluhráče v červeném.
     
    52
    Obrana Realu Madrid zatím pracuje skvěle. Borja Iglesias dostal přihrávku na pravou stranu a odcentroval do pokutového území. Varane jeho pobídku odehrál do bezpečí.
     
    53
    Real Madrid zahrával rohový kop. Hermoso však stál na správném místě a odhlavičkoval Modrićův centr ven z pokutového území.
     
    54
    Hra je přerušena! Jeden z fotbalistů domácího celku nyní zůstává ležet na trávníku a drží se za nohu. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat.
     
    55
    Léo Baptistão si nabíhal na vysokou přihrávku na polovinu Realu, nicméně důrazný Raphaël Varane jej v hlavičkovém souboji předčil a poslal míč do zámezí.
     
    56
    Borja Iglesias zkusil své štěstí dělovkou zpoza hranice pokutového území. Jeho rána však postrádala přenost a balón prolétl vysoko nad břevnem.
     
    57
    Také Toni Kroos vyzkoušel své střelecké schopnosti. Německý středopolař pálil zpoza hranice velkého vápna, ale i on pouze pozdravil diváky za brankou.
     
    58
    Obrovská šance Realu Madrid! Luka Modrić se v pokutovém území dostal k volnému míči, jenže levačkou trefil jen prostor, kde stál pozorný brankář!
     
    59
    Real následně zahrával rohový kop. Centrovaný míč se snesl mezi značku pokutového kopu a malé vápno, kde se do zakončení nedostal nikdo v červeném.
     
    60
    Je za námi hodina hry a Real Madrid zcela ovládá dění na hrací ploše. Benzema nyní mohl útočit na hattrick, ale rána pravačkou mu vůbec nesedla.
     
    61
    Thibaut Courtois zapojil do rozehrávky také Carvajala. Krajní zadák Realu se po delší době vydal vpřed podpořit útok, ale jeho přihrávka byla moc dlouhá.
     
    62
    Vinicius spěchal za skákavou přihrávkou na levou stranu, nicméně míč byl příliš prudký a prosvištěl do zámezí. Domácí Espanyol tak bude rozehrávat.
     
    63
    Vinícius Júnior utekl svému strážci do pokutového území, šel z ostrého úhlu na brankáře, ale špičkou kopačky nedokázal Adriána Lópeze překvapit.
     
    64
    Vinícius Júnior se znovu probil do pokutového území, ale tentokrát zpětnou přihrávkou nenašel nikoho ze spoluhráčů. Obrana Espanyolu byla připravená.
     
    65
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Vinícius Júnior, přichází Gareth Bale.
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Dídac Vilà, přichází Roberto Rosales.
     
    66
    Toni Kroos zahrával další rohový kop Realu Madrid. Německý záložník odcentroval na přední tyč, kam se tlačil Ramos, ale zadáci Espanyolu uspěli.
     
    67
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Real Madrid dnes prožívá parádní večer! Léo Baptistão chyboval na vlastní polovině, Lucas Vázquez jej obral o míč. Balón se poté dostal do vápna, kde si jej vzal GARETH BALE a z dobré pozice propálil brankáře!
    67. Gareth BALE - 1:4
     
    69
    Domácím se vůbec nelíbil souboj Baptistaa a Vázquezem. Hráči Espanyolu se dožadovali videa, ale sudí branku uznal.
     
    70
    Bale dostal krásnou přihrávku na levé křídlo, našel prostor, odkud odcentroval do pokutového území, ale před Benzemou zasáhl Rosales.
     
    71
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Léo Baptistão, přichází Pablo Piatti.
     
    72
    Real Madrid zahrával další rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, odkud zakončoval Karim Benzema, ale zády k brance mířil nad břevno.
     
    73
    Piatti utekl stoperům Realu a Raphaël Varane jej zastavil nedovoleným zákrokem! Hostující stoper ihned viděl červenou kartu!
    73. Červená karta
     
    74
    Espanyol následně zahrával rohový kop. Jeho rozehrávky se ujal Piatti, který zkoušel technické zakončení, ale trefil jen dobře postavenou zeď.
     
    75
    Sergi Darder se v pokutovém území po velkém zmatku dostal do zakončení, jenže jeho pokus postrádal razanci a Thibaut Courtois jej s přehledem chytil.
     
    76
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Sergi Darder, přichází Oscar Melendo.
     
    77
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Luka Modrić, přichází Marcelo.
     
    78
    Rosales se zpoza hranice pokutového území opřel do padajícího míče, jenže zakončení levou nohou se mu vůbec nepovedlo. Domácí hráč trefil Ramosova záda.
     
    79
    Další akci domácího Espanyolu zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího! Své postavení si tentokrát nepohlídal Borja Iglesias.
     
    80
    Hostující Real se už v deseti nikam nežene. Hráči Realu Madrid se snaží hrát s míčem a nepouští své soupeře na dostřel.
     
    81
    Karim Benzema přišel o míč v blízkosti pokutového území soupeře. Francouzský hráč se ale skvěle vrátil na polovinu hřiště a získal míč zpátky.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Daniel Carvajal (Real Madrid CF).
     
    83
    Espanyol právě vstřelil branku!
    Je sníženo! Na přihrávku za obranu Realu Madrid si na hranici ofsajdu naběhl ROBERTO ROSALES, který si míč převzal hrudí a poslal jej do sítě!
    83. Roberto ROSALES - 2:4
     
    85
    Borja Iglesias se ujal rozehrávky dalšího přímého kopu domácího Espanyolu. Jeho pobídka se snesla na malé vápno, kde nebyl nikdo v modrobílém.
     
    86
    Álex López fauloval na vlastní polovině ostrým skluzem a dostává žlutou kartu.
     
    87
    Karim Benzema sprintoval za přihrávkou na polovinu hrací plochy, jenže vinou špatného zpracování si míč ukopl k postranní čáře. Vhazovat bude Espanyol.
     
    88
    Espanyol se v závěru utkání nastěhoval na polovinu soupeře. Hráči domácího celku si hledají cestičku do zakončení, ale obrana Realu působí pevným dojmem.
     
    89
    Marcelo vyvezl míč po levé straně na polovinu Espanyolu, jenže jeho nákop na levé křídlo byl hodně nepřesný. Toni Kroos poté procedil míč jen na stopery Espanyolu.
     
    90
    Nacho Fernández dojel soupeře u postranní čáry a za šlapák dostává žlutou kartu.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+2
    Piatti se v pokutovém území natahoval po centru z pravé strany, jenže Carvajal se stačil vrátit a odehrál míč do rukavic hostujícího brankáře.
     
    90+3
    Real Madrid drží míč na svých kopačkách a nepouští soupeře do ohrožení své svatyně. Hosté zvládají závěr dnešního utkání s přehledem i v deseti.
     
    90+4
    Sergio García poslal oblouček do pokutového území Realu Madrid, jenže jeho pobídka letěla příliš dlouho a Thibaut Courtois si s přehledem došel pro míč.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Real Madrid zvládl utkání na půdě Espanyolu a vítězí 4:2! Lví podíl má na výhře Realu Karim Benzema! Francouzský hráč totiž už v páté minutě otevřel skóre dnešního utkání! O dalších deset minut později si na krásný centr naskočil Ramos a bylo to 0:2! Espanyol následně přeci jen ožil a Léo Baptistão po chybě obrany Realu snížil. V nastavení se ale opět ozval Benzema, který byl pohotový a krásnou střelou stanovil poločasový stav 1:3. Po změně stran pokračoval Real v aktivní hře. Další branky se dočkal v 67. minutě, kdy se prosadil Gareth Bale! Poté si to však hosté zkomplikovali. Raphaël Varane totiž fauloval unikajícího soupeře a po červené kartě musel do sprch! Deset minut před koncem navíc dokázal snížit Rosales! Úplný závěr si však Real pohlídal a posunul se na třetí místo před Sevillu!
     
    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 6:9. Střely mimo: 4:6. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 15:17.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (22:40:08)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 26. Baptistão, 83. Rosales (Roca) – 5. Benzema, 16. Ramos (Modrić), 45+1. Benzema, 67. Bale

    Karty:   7. Roca (ESB), 35. Sergio García (ESB), 86. Álex López (ESB) – 28. Ramos (REA), 82. Carvajal (REA), 90. Nacho Fernández (REA)   73. Varane (REA)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 6:9. Střely mimo: 4:6. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 15:17.
    Espanyol Barcelona: A. López – Javi López, López, Hermoso, Vilà (65. Rosales) – Baptistão (71. Piatti), Roca, Darder (76. Melendo), Álex López – Sergio García, Iglesias.
    Náhradníci: Roberto – Granero, Melendo, Piatti, Rosales, Sergio Sánchez, Puado.

    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos (46. Nacho Fernández), Reguilón – Modrić (77. Marcelo), Casemiro, Kroos – L. Vázquez, Benzema, Vinícius Júnior (65. Bale).
    Náhradníci: L. Zidane – Bale, D. Ceballos, Isco, M. Llorente, Marcelo, Nacho Fernández.
    thejrc.org