Valladolid – Celta Vigo 2:1 (kon.) | Girona – Barcelona 0:2 (kon.) | Ath. Bilbao – Real Betis 1:0 (kon.)
Real Sociedad – Huesca 0:0 (kon.) | Espanyol – Real Madrid 2:4 (kon.)
konec
Real Valladolid
2:1 (0:1)
Celta de Vigo
Neděle 27.01.2019, 12:00 • Estadio Municipal José Zorrilla (Valladolid) • Španělská LaLiga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 11:5. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 15:19. (13:55:42)
     
    Čtyři nastavené minuty uplynuly a zápas jednadvacátého kola končí. Valladolid dokázal na domácí půdě otočit zápas proti Celtě Vigo na konečných 2:1.

    Valladolid sice v úvodu prvního poločasu držel více balon, ale do nadějnější příležitosti se ne a ne dostat. Nakonec se domácím stala osudnou konstruktivní rozehrávka ve vlastním pokutovém území. Olivasovi totiž uskočil balon přesně k nohám Boufala, který skvěle přiťukl Sistovi a ten se střelou ke vzdálenější tyči nemýlil. Valladolid se postupem času více a více tlačil do zakončení, ale do poločasu se vyrovnání nedočkal.

    Po změně stran se ale Valladolid nadechl k velkému náporu. Nejprve ještě Blanco zachránil Celtu od vyrovnání po střele Plana, ale na druhý pokus už to nevyšlo. Óscar Plano srovnal krok ještě před hodinou hry. Nápor domácího týmu pokračoval a zanedlouho se Valladolid radoval z druhého zásahu. Nyní se Plano vžil do role nahrávače, našel na pravé straně Keka, který křížnou ránou překonal Rubéna Blanca. V závěru už hostům docházela trpělivost. Wesley Hoedt při své premiéře v dresu Celty vyfasoval červenou kartu po dvou žlutých.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Taktickým faulem zastavil rodící se protiútok hostujícího celku Apeh. Celta Vigo se dlouhým nákopem přesunula na útočnou polovinu, ale až před Masipa se nedostala.
     
    90+3
    Další pořádně nebezpečný zákrok předvedl Hugo Mallo. Guardiolo odlétl za postranní lajnu, ale tentokrát se žlutá karta neuděluje. Valladolid však zůstává u balonu daleko od vlastní branky.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Míchel, přichází Anuar Tuhami.
     
    90
    Míchel těsně před odchodem z trávníku ještě vidí žlutou kartu za zdržování.
     
    90
    Žlutou kartu vidí po zákroku u postranní lajny také Junca. Hosté závěr zápasu vůbec nezvládají.
    89. Červená karta po 2. žluté
     
    89
    Celta se přece jen ještě nadechuje. Antoňito nebezpečně poslal k zemi Boufala, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat. Naopak ve středu pole se píská. Hoedt fauloval Méndese loktem a při své premiéře v dresu Celty je po druhé žluté kartě vyloučen.
     
    88
    Hugo Mallo si pomohl přistrčením Martíneze a přichází tak o možnost projít do vápna. Vše se přesune opět na polovinu hostujícího celku po nákopu Masipa.
     
    87
    Méndes si proti dvěma obráncům neporadil. Obrana Valladolidu funguje i v závěru druhého poločasu skvěle. Přetažený centr sebral do své moci Antoňito.
     
    86
    Také Celta si zajistila rohový kop. Po vysokém centru si ale pro balon došel pouze domácí brankář Jordi Masip. Valladolid i nadále s klidem drží jednobrankové vedení.
     
    85
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Jozabed, přichází Emmanuel Apeh.
     
    85
    Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Keko, přichází Borja Fernández.
     
    84
    Před Beltrána se hostům dařilo přejít do útoku, ale právě souhra střídajících hráčů nevyšla podle představ. Hjulsager neočekával až tak prudkou přihrávku Beltrána.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. Valladolid zatím kontroluje závěr zápasu na polovině soupeře. Plano dokonce získal pro domácí rohový kop.
     
    81
    Boufal byl sice faulován, ale hlavní rozhodčí nechal ponechanou výhodu. Nakonec se sám Maročan odhodlal ke střele ze střední vzdálenosti, ale míč mu nesedl na kopačku dokonale.

    Vít Schück

    Branky: 58. Plano (Antoñito), 71. Keko (Plano) – 18. Sisto (Boufal)

    Karty:   62. T. Villa (RVL), 90. Míchel (RVL) – 40. Mallo (CVG), 42. Hoedt (CVG), 54. Boufal (CVG), 90. Juncà (CVG)   89. Hoedt (CVG)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 11:5. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 15:19.
    Real Valladolid: Masip – Antoñito, Olivas, F. Calero, Nacho Martínez – Keko (85. B. Fernández), Míchel (90+1. Tuhami), Alcaraz, T. Villa (70. D. Verde) – Plano, Guardiola.
    Náhradníci: Y. Rodríguez – J. Moreno, B. Fernández, D. Verde, Moyano, Tuhami, Leo Suárez.

    Celta de Vigo: Blanco – Mallo, N. Araujo, Hoedt, Juncà – Lobotka (77. Hjulsager), Jozabed (85. Apeh) – Méndez, Boufal, Sisto (60. Beltrán) – Gómez.
    Náhradníci: S. Álvarez – Beltrán, Hjulsager, M. Jensen, Roncaglia, K. Vázquez, Apeh.

    Rozhodčí: Sánchez – Cabaňero, Gallego
    thejrc.org