Lech Poznaň – Dunajská Streda 1:0 (kon.) | Zagłębie – Horsens 1:0 (kon.) | Jagiellonia – Liberec 3:1 (kon.)
Zagłębie S. – Znojmo 4:2 (kon.) | Wisła Pł. – Henan Jianye 1:1 (kon.) | Zagłębie – Olomouc 1:2 (kon.)
Randers – Slovácko 0:1 (kon.) | Zlín – Nižnij Novgorod 1:2 (kon.) | Lvov – Ostrava 0:0 (kon.)
Salzburg – Slavia 1:0 (kon.)
konec
FC Red Bull Salzburg
1:0 (0:0)
SK Slavia Praha
Neděle 27.01.2019, 17:00 • Albufeira (Portugalsko) • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nám nakonec přineslo jedinou branku, o kterou se postaral Patson Daka. Ve druhém poločase jsme ale sledovali celkem vyrovnanou podívanou, Slavia si vypracovala jednu vyloženou šanci, kterou ale neproměnil Souček. Salzburg se ve druhém poločase herně zvedl, po několika náznacích šancí přeci jenom přišla branka, Dakovu tvrdou ránu málem Kolář dokázal vyrazit před branku. V závěru utkání se Slavia dostala k tlaku, vyrovnávací branka ale nakonec nepřišla. (18:54:51)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Tak ještě jedna standardka. Na zemi se totiž ocitl Bořil, dočkáme se vyrovnávací branky?
     
    90+3
    Jedna z posledních akcí pro Slavii.
     
    90+2
    Baluta dokázal obejít jednoho z protihráčů, avšak následná přihrávka na van Burena byla příliš čitelná, čehož využil pozorný obránce Samassekou.
     
    90+1
    Slávisté se dopustili další nepřesnosti, Coufal tak nedokázal udržet míč na hrací ploše. Soupeř se zmocní dalšího autového vhazování.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Kolář vystartoval z branky, díky čemuž uhasil nebezpečí v pokutovém území svého mužstva.
     
    88
    Po jednom ze soubojů skončil na zemi Jugas, o faul se ale nejednalo. Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Uvidíme, zda se bude něco nastavovat.
     
    87
    Ševčík se chopil volného kopu z pravé strany, který ale zakroutil pouze do náruče brankáře Stankoviće, jenž okamžitým výhozem oslovil Barryho.
     
    85
    Na jistotu se rozhodl odehrát míč Jugas, který zpětnou přihrávkou oslovil brankáře Koláře, jehož riskantní rozehrávka přeci jenom proletěla kolem Daky.
     
    84
    Následně si na přihrávku od van Burena nabíhal Mešanović, který měl k míči hodně daleko. Budeme sledovat další odkop od branky rakouského celku.
     
    83
    Van Buren se přetahoval o míč u postranní čáry, nakonec vše skončilo útočným faulem. K rozehrávce volného kopu se postavil brankář Stanković.
     
    82
    Baluta se ihned postaral o rozjetí útočného výpadu. Poté se do akce zapojil také Masopust, který měl velké starosti s napadajícím Junuzovićem.
     
    81
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Jaromír Zmrhal, přichází Lukáš Masopust.
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Peter Olayinka, přichází Alexandru Baluta.
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Ibrahima Traoré, přichází Mick van Buren.
     
    81
    Sled nepřesností zřejmě skončil. Pražané se rozhodli uklidnit hru, načež Jugasovo přenesení hry našlo na levém křídle Bořila, který daleko nedoběhl.
     
    80
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Albert Vallci, přichází Abdourahmane Barry.
     
    79
    Kolářovi se ani tentokráte nepovedl odkop od branky, ten totiž zamířil na nohu protihráče. Následná nabídka od Daky skončila u slávistického brankáře.
     
    78
    Ulmer se ujal autového vhazování od levé postranní čáry. Svým hodem hledal Haalanda, od kterého se míč odrazil ven z hrací plochy.

    David Suchý

    Branky: 65. Daka

    Karty:   31. Dabbur (SLZ)


    FC Red Bull Salzburg: Stanković – Todorović, Schlager (60. Haaland), Schmidt (33. Gulbrandsen), Pongračić (33. Vallci) (80. Barry), Leitgeb (C), Lainer, Ramalho, Szoboszlai, Wolf, Dabbur
    Náhradníci: Walke, Köhn – Vallci, Onguene, Samassekou, Junuzović, Ulmer, Daka, Gulbrandsen, Ludewig, Haaland, Barry, Mwepu

    SK Slavia Praha: Kolář – Coufal, Kúdela, Jugas, Bořil – Souček, Traoré (81. van Buren) – Zmrhal (81. Masopust), Ševčík, Olayinka (81. Baluta) – Škoda (C) (77. Mešanović)
    Náhradníci: Kuciak – Hušbauer, Zelený, Ngadeu, van Buren, Stoch, Deli, Baluta, Mešanović, Frydrych, Masopust
    thejrc.org