Spišská N. Ves – Skalica 4:5 (kon.) | Trnava – Nové Zámky B 6:1 (kon.) | Michalovce – Prešov 12:2 (kon.)
Martin – Osmos Bratislava 5:0 (kon.) | Pov. Bystrica – Dubnica 1:6 (kon.) | Humenné – Topoľčany 2:10 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
HC Osmos Bratislava
sk Neděle 27.01.2019, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Róbert Pukalovič (tréner HC Osmos Bratislava): "Určite sme sem prišli s iným úmyslom a predstavou o konečnom výsledku ako to dopadlo. Nemôžeme byť ale úspešní ak máme v úvodnej tretine piatich vylúčených hráčov na klzisku súpera. Aj keď sme sa dokázali ubrániť početnému oslabeniu pri hre piatich proti trom, myslím si, že v tomto našom oslabení domáci položili základný kameň svojho víťazstva. Vylúčenia stáli našich hráčov veľa síl, na druhej strane domácich dostali využité presilové hry následne do pohody. Majú typologicky vhodných, dobre stavaných hráčov, ktorí vedia čo majú hrať. Toto rozhodlo o našej prehre i keď sme po úvodnej tretine prehrávali 2:0 a s výsledkom sa ešte niečo dalo urobiť. Aj keď sme mali v zápase nejaký ten samostatný nájazd, je potrebné urobiť pre úspech oveľa viac, najmä začať opäť pracovať na tom, aby sa nám darilo."

    Radovan Somík (asistent trénera HK Martin): "Hráčov musím pochváliť. V úvodnej tretine nám pomohol úvodný gól nakoľko som mal spočiatku pocit "déjà vu" spočívajúci v spomienke na posledne odohraný vzájomný zápas v Martine. Úvodný, rovnako ako aj druhý gól nám pomohli dostať sa do hernej pohody. V druhej a tretej tretine sme výraznejšie prestrieľali súpera. Bolo dobré, že nám i v záverečnej tretine padli góly nakoľko sme v druhom dejstve zahodili minimálne tri vyložené príležitosti keď sme boli sami pred brankárom. Stretnutie malo veľmi dobré tempo, nehral sa defenzívny hokej. Prišlo mi, že to bolo celoplošne veľmi aktívne a divácky atraktívne stretnutie. Určite sme preto spokojní s predvedeným výkonom i výsledkom."

    Juraj Prokop (útočník HC Osmos Bratislava): "Určite nemôžeme toto stretnutie hodnotiť pozitívne. Do Martina sme cestovali s určitým plánom, ktorý sa ale skončil už v prvej tretine. Už dlhšie nás trápi herná disciplína, ktorá nás stojí veľa síl. V zápasoch sa vďaka tomu trápime, tempo z našej strany upadá. V stretnutí sme mali veľmi nízky počet striel, tréneri nám počas prestávok prízvukovali, že je potrebné častejšie strieľať na bránku. Do vyložených príležitostí sme sa dostávali zriedkavo, ktoré sme mali, zostali nevyužité. Na tabuľku sme sa pred týmto stretnutím nedívali. Vedeli sme, že jedným z našich možných súperov vo štvrťfinále môže byť práve Martin. Toto sme ale primárne neriešili, chceli sa hlavne dať dohromady herne pred play-off. Dnešné stretnutie sme ale neodohrali vôbec dobre. Zápas mohol byť dobrou generálkou, zostáva nám ešte stretnutie v utorok proti Michalovciam. Určite sa chceme naň čo najlepšie pripraviť. S kým budeme hrať play-off je teraz otázne, pred nami je ešte zápas, ktorý chceme zvládnuť."

    Martin Šimon (obranca HK Martin): "V úvodnej tretine som mal počas presilovej hry piatich proti trom dokonalú možnosť streliť gól, netrafil som ale puk tak, ako by som chcel. Čo už, až tak to ale nebolí, hlavné je víťazstvo. Na osobné štatistiky sa v tomto prípade hráč nemôže pozerať. Táto generálka nám skutočne vyšla, čaká nás ešte druhá a posledná zároveň. Potom už musíme pozerať na najbližšie stretnutie v rámci vyraďovacej časti, to bude dôležité. Neviem, s akými ambíciami nastúpil súper, my sme sa snažili hrať na 100%. Nechceli sme dopustiť žiadne prekvapenie na náš úkor. Partia je tu výborná, hráči ma medzi seba prijali veľmi dobre. Dnešný výkon bol i napriek istým chybám dobrý, ak by však v zápasoch neexistovali, bolo by to bez gólov. Pred posledným stretnutím základnej časti v Dubnici sme všetci veľmi dobre pripravení, a to i po fyzickej stránke. Nemôžeme sa pozerať na to, či nás čaká zápas už o dva dni, v play-off to bude ešte viac nahustenejšie. Pred príchodom do Martina som počul o diváckej kulise, aj napriek tomu, že boli fanúšikovia skvelí, čakal som viac priaznivcov. Pravdepodobne sa skôr pripravujú na piatok." (22:44:48)
     
    Najlepšími hráčmi zápasu vyhlásení Vlastimil Lakosil (HBS) a Andrej Jurášek (MAR). Obaja okrem diplomov získavajú aj finančnú prémiu 30 eur :-)
     
    Martin zvíťazil nad Bratislavou 5:0. Góly: 6. Jurášek (Langhammer, Dírer), 17. Jurášek (Tabaček, Markovič), 28. Poliaček (Oravec, Urbánek), 46. Rudzan (Paulíny), 48. Barto (Tabaček, Šimon).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:58
    Domáci držia pásmo. Už sa do konca tretiny nič nestane.
     
    59:26
    Jurášek s Markovičom podnikli protiútok. Ten končí na Mlynčárovi.
     
    58:58
    Tabaček sa musel rýchlo vrátiť späť. Domáci svoju chybu napravili.
     
    58:22
    Dírer spomedzi kruhov. K dorážke sa už nikto nedostal.
     
    57:38
    Rusina ešte dorážal Pokrivčákovu strelu. Domáci v útočnom pásme.
     
    57:01
    Lukáš Pék (HBS) inkasuje dve minúty za podrazenie.
     
    56:31
    Brveník netriafa presnejšie po Rusinovej prihrávke. Puk sa mu skĺzol po čepeli hokejky.
     
    55:54
    Pacalaj bol nútený vrátiť sa späť. Domáci však nemajú dôvod sa hnať dopredu.
     
    55:06
    Obranný zákrok Vyskoča. Urbánek sa cez neho nedostal.
     
    54:27
    Oddychový čas hostí.
     
    54:27
    Paulíny v úniku. Dal vyniknúť Lakosilovi.
     
    53:46
    Pék končí na ľadovej ploche po potýčke so Šimonom. Ten si tak chránil vlastného brankára.
     
    53:35
    Pavešic spoza ľavého kruhu. Riečický vyráža tento pokus ramenom.
     
    53:22
    Tabačekov dotyk s pukom končí po jeho vyrazení na hornej konštrukcii štadióna. Hostia získavajú pásmo.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 6. Jurášek (Langhammer, Dírer), 17. Jurášek (Tabaček, Markovič), 28. Poliaček (Oravec, Urbánek), 46. Rudzan (Paulíny), 48. Barto (Tabaček, Šimon)


    HK VITAR Martin: Riečický (Bernát) – Tabaček, Dvořák – Pacalaj, Šimon – Rusina, Oravec – Burzík, Themár – Markovič, Langhammer, Jurášek – Poliaček, Urbánek, Pokrivčák – Zeliska, Dírer, Brveník – Paulíny, Barto, Rudzan
    HC Osmos Bratislava: Lakosil (Srnec) – Vidovič, Hedera – Juriga, Valjent – Ficel, Pavešic – Vyskoč, Boldižár – Müsliu, Prokop, Šálka – Rzavský, Pék, Trudman – Klučiar, Smolka, Ondris – Mucha, Bednarič, Mlynčár

    Rozhodčí: Druga – Ševčík, Kováčik, Kramár (video)

    Diváci: 906
    thejrc.org