Třebíč – Vsetín 6:0 (kon.) | Litoměřice – Poruba 2011 6:3 (kon.) | Ústí n/L – Benátky n/J 3:1 (kon.)
Havířov – Jihlava 5:1 (kon.) | Kladno – Slavia 3:4 (po pr.) | Kadaň – Přerov 1:6 (kon.)
Prostějov – Motor ČB 2:3 (1:2 po s.n.)
konec
HC Stadion Litoměřice
6:3 (1:1, 2:1, 3:1)
HC RT TORAX Poruba 2011
Pondělí 28.01.2019, 18:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Chance liga • 51. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek vše. Přeji hezký zbytek pondělního dne. (20:35:14)
     
    Tak to bylo pro oba týmy velice náročné utkání! Jak Litoměřice, tak Poruba dlouhou dobu sahaly po třech bodech, ovšem díky velmi vydařenému závěru se raduje domácí tým.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Tomáš Pastor – 2 min., napadení).
    59:21 Dominik SKLENÁŘ - 6:3
     
    59:21
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Pravděpodobně je dobojováno! Po vhazování vystartoval bleskově proti Kůdelově brance DOMINIK SKLENÁŘ, který svou trefou definitivně pojišťuje vedení Stadionu. Asistence: Jan Strejček.
    58:35 Martin KADLEC - 5:3
     
    58:35
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Nakonec se to ale Porubě vymstilo! Po povedeném obranném zákroku a následném nájezdu vymetl volnou branku ostravského týmu MARTIN KADLEC. Asistence: Patrik Marcel, Jan Strejček.
     
    58:07
    Porubský tlak na litoměřickou branku neustává. Obrana Stadionu ale dělá co může, aby situaci zachránila.
     
    57:48
    Po porubském oddechovém času opustil brankoviště Hynek Kůdela!
     
    57:48
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:16
    Porubští hokejisté se přesunuli před branku Krále, kde se snaží vytěžit bezprostřední ohrožení Královy branky.
    56:19 Alexej ALEXEJEV - 4:3
     
    56:19
    Poruba právě vstřelila branku!
    Z čehož se také hosté dostali k dalšímu snížení! Samostatným přechodem střední částí ledové plochy snižuje ALEXEJ ALEXEJEV na rozdíl jediné branky. Asistence: Tomáš Jáchym, Tomáš Pastor
     
    56:04
    Tvrdou střelou prověřil Kůdelu Ondřej Smetana. Jeho šance od modré ale způsobila porubský obrat.
     
    55:28
    Hráči Poruby pozvolna rozehrávají od své branky. S kotoučem na holi se ale dostali pouze do středního pásma, kde je kališníci odrazili a sami se vydali do protipohybu.
     
    53:59
    Porubský nátlak na branku Krále ještě více graduje. Litoměřická obrana si ale s ním dokázala poradit, navíc přenesla těžiště hry před Kůdelu.
     
    53:01
    Porubští se ale nevzdávají a velkou šanci na snížení měl Tomáš Jáchym. Jeho střelu z pravé hranice brankoviště ale dokázal Král rychlým pohybem vyrazit betony.
     
    52:16
    Hosté v plném počtu.
    52:16 Markus KORKIAKOSKI - 4:2
     
    52:16
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Navíc kališníci dokázali přesilovku využít a upevnit si své vedení! MARKUS KORKIAKOSKI zachytil odražený kotouč, který z první poslal přímo za záda Kůdely. Asistence: Vadim Ščegolkov, Aleš Pavlas
     
    51:23
    Další přesilovka znamená opětovné obléhání Kůdelovy branky. Litoměřičtí se navíc snaží využít maximum.
     
    51:16
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Patrik Urbanec – 2 min., podrážení).
     
    50:11
    Kališníci se stále drží před brankou Poruby. Nedokáží se ale odhodlat k samotnému vystřelení na Hynka Kůdelu. Toho hosté využívají k přesunům před Krále. Vedou si ale zrovna tak, jako Litoměřice na opačné straně.
     
    49:10
    Hosté v plném počtu.
     
    48:40
    Z velmi těsné blízkosti se kališníci pokusili dotlačit kotouč za Kůdelova záda. V tomto prostoru ale neměli dostatečný důraz, navíc Kůdela malou skulinu zamkl.
     
    47:34
    Domácí v plném počtu.
     
    47:31
    Během přesilovky narůstá tlak Litoměřic na branku Poruby. Sérií rychlých přihrávek se kališníci snaží najít ideální místo ke střele.
     
    47:10
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Jakub Illéš – 2 min., hození hole nebo předmětu).
     
    47:07
    Porubským se povedlo přenést těžiště hry před Krále. Už ale ne na jeho branku zakončit.
     
    45:58
    Ve hře čtyři na čtyři jsou aktivnější litoměřičtí hráči, kterým se povedlo přesunout před branku Kůdely a také proti ní zahrozit. Tuto svízelnou situaci ale obrana ostravského celku zvládla s přehledem.
     
    45:34
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Otakar Šik – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Alexej Alexejev – 2 min., krosček).
     
    45:08
    Patrik Marcel dokázal vyhodit kotouč od vlastní branky. Přes Filipa Jiráska se dostal kotouč k Otakaru Šikovi, který ale nezvládl nahození kotouče před branku a Poruba se vrátila k litoměřické svatyni.
     
    44:19
    Tlak Poruby narůstá a změnil se v masivní ostřelování Královy branky, ovšem litoměřický gólman se stále drží a zvládá vyrážet velké množství porubských střel.
     
    43:18
    Porubští se stále drží před litoměřickou branku. Drží se ale příliš daleko od Královy branky, na kterou také nedokázali vystřelit.
     
    42:09
    Po krátkém působení Litoměřic před brankou Kůdely se vrátili hráči Poruby před Krále, kde zahájili další útočnou situaci.
     
    40:06
    Porubští hokejisté zahájili třetí třetinu velmi aktivně. Kombinací se rychle dostali před Krále, kde ale nenadělali příliš velkého vzruchu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Velmi vyhrocená druhá třetina! V ní jsme byli svědky hned dvou obratů, načež i vyhroceným soubojům v brankovišti. Což odnesl brankář Poruby Dolejš.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:35
    Daniel Voženílek si slibně objel branku. Tam ale o kotouč přišel a Poruba se vydala zřejmě k poslednímu útoku třetiny.
     
    39:02
    Litoměřický tlak ale stále neustává. Stadionu se daří kombinovat před Kůdelou, na což Poruba reaguje vyhozením kotouče na zakázané uvolnění.
     
    38:41
    Střídání v týmu HC RT TORAX Poruba 2011: ze hřiště odchází Daniel Dolejš, přichází Hynek Kůdela.
     
    38:41
    Protesty proti výrokům sudího se Danielu Dolejšovi nevyplatily. Po prvním desetiminutovém trestu dostává trest do konce utkání a v brance ho nahrazuje Hynek Kůdela.
     
    38:30
    Domácí tým další vstřelený gól v krátkém čase ještě více nabudil. Litoměřičtí se dostávají ke stále většímu množství střeleckých pokusů.
     
    38:14
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Daniel Dolejš – 10 min. osobní trest, nesportovní chování). Trest odpyká Radim Toman.
    38:14 Vadim ŠČEGOLKOV - 3:2
     
    38:14
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Domácí jdou opět do vedení! Po rychlé kombinaci se dostal ke kotouči VADIM ŠČEGOLKOV. Před ním se otevřela celá branka a on dokázal umístit precizně kotouč k levé tyči Dolejšovy branky. Asistence: Jan Strejček, Martin Kadlec
     
    37:34
    Hosté v plném počtu.
     
    37:09
    Domácí v plném počtu.
     
    36:35
    Vadim Ščegolkov nedokázal zachytit Jáchyma Janoška, přesto se Litoměřičtí nadále udrželi v útočném pásmu.
     
    35:38
    Při vyrovnané hře se Poruba postavila k rozehrávce od své branky. Záhy ale předala kotouč domácím, po které to znamenalo další započetí útočné šance.
     
    35:34
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Michal Vymazal – 2 min., podrážení).
     
    35:09
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Daniel Voženílek – 2 min., sekání).
     
    34:16
    Hráči Poruby se dostali ke kotouči, načež v signalizované výhodě zahájili přesun před Královu branku. Tu také velmi dlouho a s vysokou intenzitou obléhají.
     
    33:43
    Porubským se v poslední době daří často vyhazovat kotouče na icingy. Ihned po vhazování po předchozím, vyhodili kotouč na další.
     
    33:10
    Aleš Pavlas rychlým pohybem a dlouhým nasměrováním kotouče poslal do hry Filipa Jiráska. Forvard Litoměřic ale nakonec kotouč nedostihl, což otevřelo Porubě stavědla pro návrat před Krále.
     
    32:11
    Litoměřičtí rozehrávají další akci poblíž Tomáše Krále. Na první pokus se ale nedostali ani ven z obranné třetiny, podruhé se již dostali o něco dál, ovšem do útočné třetiny to stále nebylo.
    31:19 Přemysl SVOBODA - 2:2
     
    31:19
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Je vyrovnáno! Svou první trefu za litoměřický A tým a vůbec první trefu v profesionálním hokeji si připisuje PŘEMYSL SVOBODA, který blafákem po objetí branky dokázal překonat Dolejše. Bez asistence.
     
    30:19
    Poruba po vhazování rozehrála průnikovku po pravé straně. Mužem, který vše dokázal zachránit se stal Aleš Pavlas, jemuž se na dvakrát povedlo přistrčit pronikajícího hráče v červeném k mantinelu.
     
    29:50
    Tento stav ale domácí hokejisté nechtějí nechat jen tak a stále to zkoušejí před brankou Dolejše. Porubská obrana je ale velmi ostražitá a precizně brání prostor těsně před brankovištěm.
    28:51 Ivan ĎURAČ - 1:2
     
    28:51
    Poruba právě vstřelila branku!
    Trochu překvapivě jde Poruba do vedení! Z čista jasna se před brankou Krále vyrojil IVAN ĎURAČ, jehož samostatný průnik a následná druhá dnešní trefa posílá Ostravany do vedení. Asistence: Tomáš Jáchym.
     
    28:43
    Hosté v plném počtu.
     
    28:24
    Litoměřičtí pokračují v kombinaci v útočném pásmu. Velkou šanci na zakončení měl Otakar Šik, který po samostatném nájezdu podél mantinelu branku netrefil.
     
    28:02
    Střelecký tlak Litoměřic na svatyni Daniela Dolejše ani v nejmenším neustává. Kališníci sérií přihrávek čekají na ten ideální moment ke střele, který vzápětí tvrdě vytrestají.
     
    27:09
    Z dlouhotrvajícího tlaku Litoměřic dokázal zcela sám vybruslit Petr Kanko. K přímému zakončení se ale nakonec nedostal a Litoměřice se vrátily zpět před Dolejše.
     
    26:43
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Michal Vymazal – 2 min., hákování).
     
    26:42
    Tlak Litoměřic graduje! Po povedené přihrávce v podání Přemysla Svobody mohl od modré zakončit Aleš Pavlas. Dolejš ale proti jeho střele včas vytáhl lapačku.
     
    25:47
    O nahození kotouče na branku se v rychlém tempu postaral Aleš Pavlas. Ovšem puk nenašel žádný z jeho spoluhráčů a Poruba se opět vydala na útočnou výpravu.
     
    24:50
    Po průniku Ščegolkova podél mantinelu mohl kotouč z mezikruží poslat za záda Dolejše Jiří Jebavý. Litoměřický bek dokázal velmi tvrdě vypálit, ovšem porubský gólman si opět pohlídal svůj brankový prostor.
     
    23:50
    Kališníci se neustále pokoušejí o průniky do útočného pásma. Častokrát ale jejich šance zahoří v pásmu středním, odkud není pro Porubu příliš těžké vrátit se zpět.
     
    22:42
    David Merta uhájil kotouč v souboji s Václavkem, načež se zcela sám prokličkoval mezi porubskými hráči až před Dolejše. Jeho se pokusil překonat z hranice brankoviště přízemní střelou mezi betony. Daniel Dolejš ale svůj vymezený prostor dokázal zaclonit.
     
    22:28
    Domácí v plném počtu.
     
    21:59
    Poruba rozehrála další kombinaci proti litoměřické brance. Drží se ale pouze na vnějším obvodu útočného pásma, z čehož je daleká cesta k vystřelení.
     
    20:51
    Hra se opět přesunula před Královu branku. Ostřelování ale kališníci přečkali s přehledem, načež se jim povedlo vyhodit kotouč a ten také těsně před Dolejšem zastihli.
     
    20:28
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (David Merta – 2 min., podrážení).
     
    20:08
    V úvodu druhé třetiny zahrozili velmi rychle kališníci. Podél mantinelu se vydal bleskově proti brance Dolejše Voženílek, který ale nedokázal nasměrovat kotouč k brankovišti.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    Poruba se ale stále drží před litoměřickou brankou. Poslední akci ale nekompromisně zastavil Král, načež se dva hráči v červeném srazili v rohu ledové plochy.
     
    19:06
    Po vyrovnání početních sil se Porubští vydali k rychlému výpadu proti Králově brance. Jejich přečíslení se jim ale nevydařilo a kališníci se opět chopili kotouče.
     
    18:56
    Hosté v plném počtu.
     
    17:46
    Poruba se ihned po vhazování dostala do útoku. Před Králem ale příliš velký závan nevytvořila, načež se kališníci přesunuli před Dolejše.
     
    První třetina přinesla oboustranně aktivní hru! Litoměřičtí se velmi rychle chopili vedení, načež Poruba režie hry. Hostům ale trvalo velmi dlouho, než se jim povedlo vyrovnat. V závěru třetiny ale v tomto byli úspěšní.
     
    17:43
    Z technických důvodu je přerušena první třetina. Ta bude posléze pokračovat po přestávce jakožto prodloužená druhá třetina.
     
    17:11
    Litoměřický tým rozehrává od vlastní branky. Rychlým přesunem se častokrát přesouvali před Dolejše. Zrovna tak ale díky výhozům kotoučů od Porubských se museli vracet ke Královi.
     
    16:56
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Petr Kanko – 2 min., nedovolené bránění).
    16:21 Ivan ĎURAČ - 1:1
     
    16:21
    Poruba právě vstřelila branku!
    Tlak porubským hokejistům vyšel a je srovnáno! IVANU ĎURAČOVI se vydařila prudká střela od modré čáry, která velmi přesně zaplula mezi betony Krále. Asistence: Alexej Alexejev, Jáchym Janošek
     
    15:55
    Hosté v plném počtu.
     
    14:57
    Porubští vyhodili kotouč přes celé hřiště. Kališníci se tak pro něj museli vrátit, čímž ztratili trochu času. Ovšem podařilo se jim rychle přesunout zpět.
     
    14:19
    Svou první přesilovku zatím zahájil Stadion pomalým přesunem před porubskou branku. Tam se ale dokázal velmi brzy sehrát, přesto díky nepříliš velkému důrazu při přihrávkách je stále bez efektivního zakončení.
     
    13:55
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Josef Fojtík – 2 min., sekání).
     
    13:08
    S přibývajícími minutami narůstá tlak porubského celku. Stále se ale nemohou dobrat k bezprostřednímu zakončení.
     
    12:23
    Po krátké přesunu Litoměřic to Poruba opět zkouší před Králem. Obrana Stadionu je ale nyní o něco důslednější a šance soupeře blokuje ještě v zárodku.
     
    11:42
    Domácí v plném počtu.
     
    11:31
    Poruba zvládá tuto přesilovku velmi aktivně. Od jejího počátku se rychle zformovala před Králem, jehož zasypala enormním množstvím střel.
     
    09:42
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jan Strejček – 2 min., nebezpečná výstroj).
     
    09:24
    Velmi tvrdě nasměroval kotouč od modré Rostislav Šnajnar! Kotouč od porubského beka ale zastavila skupinka hráčů obou barev, stojící před Králem, jakožto i Král osobně. Jenomže právě litoměřický gólman podklouzl, upadl a nechal otevřený prostor brankoviště, čímž se pro Porubu otevřela velká, leč nevyužitá šance na vyrovnání.
     
    08:24
    Na druhé straně to velmi rychle zkusili Ostravané. Byť se pro tentokrát dostali ke střele, pro Tomáše Krále nečinilo její zastavení příliš velkou obtížnost, čímž si s ní také dokázal poradit.
     
    07:32
    Parádní průnik Ščegolkova a následné zakončení z levé strany! Litoměřický útočník během cesty prokličkoval mezi několika porubskými hráči a v rychlosti křižmo vypálil. Střelu do střední výšky ale dokázal Dolejš zpacifikovat.
     
    06:44
    Aleš Pavlas na první pokus zastavil rozjetého Alexejeva. Nepohlídal si ale zcela kotouč, čímž se k němu stejně Alexejev dostal a křižmo ho nahodil do rohu po pravici Krále.
     
    05:39
    Porubští se stále drží před litoměřickou brankou. Svůj tlak ale nedokáží přetransformovat ve vyloženou střeleckou situaci. K tomu se přidává kališnická obrana, jejíž blok je velmi pevný.
     
    05:14
    Přetahovaná nahoru – dolu pokračuje i nadále. Kotouč od vlastní branky se pokusil vytěsnit Dominik Sklenář, své vyhození ale nedokázal nasměrovat dále než těsně za modrou.
     
    03:55
    Patrik Marcel obětavě srazil střelu Jakuba Illéše, kterou chtěl další z porubských hráčů tečovat do branky. Litoměřickým hokejistům se následně podařilo přenést těžiště hry na opačný konec ledové plochy.
     
    03:12
    Z pravé hranice brankoviště se pokusil protlačit kotouč k tyči Petr Kanko. Tomáši Královi se ale podařilo zamknout tento prostor a ani proti velké snaze o prostrčení kotouče neuvolnil ani milimetr.
     
    01:59
    Krátce na to Stadion zahájil obléhání porubské branky. Tlak v předbrankovém prostoru rostl rapidním tempem, načež jej Poruba na malou chvíli zastavila vyhozením kotouče na icing.
     
    01:13
    Studená gólová sprcha ale Porubu velmi rychle probudila. Ostravané se dokázali sehrát v útočném pásmu, na větší šanci proti Královi ale čekali příliš dlouho.
    00:16 Markus KORKIAKOSKI - 1:0
     
    00:16
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    A bleskovou akcí se bezprostředně po vhazování dostávají do vedení! MARKUS KORKIAKOSKI si najel středem hrací plochy a těsně před brankovištěm si obhodil Dolejše, který neměl žádnou šanci proti kotouči jakkoliv zasáhnout! Asistence: Patrik Marcel
     
    00:05
    Úvodní buly získali litoměřičtí hráči.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (Michajlov) – Smetana, Pavlas, Marcel, Strejček, Jebavý, A. Rulík, Dluhoš – Ščegolkov, Korkiakoski, M. Kadlec – Voženílek, Svoboda, D. Merta – J. Dvořák, Šik, Eret – Kropáček, Sklenář, Jirásek.

    HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš (Kůdela) – Ovčačík, Urbanec, Padrnos, Šnajnar, Pastor, Janošek – J. Káňa, Kanko, Dufek – Guman, Vymazal, Illéš – Ollender, T. Jáchym, Ďurač – Alexejev, Václavek, Fojtík – Toman.

    Rozhodčí: Kostourek, Veselý – Maštalíř, Pechánek.
     
    Porubští se ale mohou spoléhat na mízu, kterou okysličil uvadající tým nový trenér Miloš Holaň. Do čela produktivity ostravského týmu se s 36 body postavil Jan Káňa, jemuž aktuální sezóna velice svědčí. Jinak se Poruba může opírat o zkušené hráče, kupříkladu Petra Kanka. Mnoho hráčů také v Porubě hostuje z Vítkovic, tito také pomáhají sestavit základní kostru porubské sestavy.
     
    Dosavadní statistiky ale zcela jasně hovoří pro výhru litoměřického týmu. Ostravané mohou v Kalich Areně jedině překvapit. Kališníci totiž vyhráli všechny tři předchozí vzájemné zápasy, navíc i tabulka produktivity hovoří ve prospěch domácího Stadionu. Litoměřičtí mají Kloze a Korkiakoskiho, oba dva v první pětce nejproduktivnějších hráčů Chance ligy. Celou dobu jim bodově velmi dopomáhá Martin Kadlec, navíc v závěru ročníku mohou kališníci spoléhat na zkušenost v podání Davida Merty a Vadima Ščegolkova.
     
    Ani Litoměřice, ani Poruba nejsou v současné době příliš ve formě. Ostravanům se ale daří bodovat, byť hned tři jejich poslední utkání skončily až po základní hrací době, bez rozdílu, zda finální výsledek dopadl ve prospěch či neprospěch Poruby. Kališníci pak mají za sebou dvouzápasový venkovní trip, během něhož sehráli utkání s Českými Budějovicemi a Frýdkem-Místkem a vrátili se domů bez bodu.
     
    Zdravím vás u 51. kola hokejové Chance ligy. V Kalich Areně proti sobě nastoupí dva týmy s ambicemi na účast v play-off. A zatímco domácí HC Stadion Litoměřice se nyní drží na sedmém místě, hosté HC RT TORAX Poruba 2011 mají trochu svízelnější situaci z dvanáctého místa. Přesto oba týmy musejí zabojovat, ať už kvůli udržení na současných pozicích, či postupování tabulkou výše. Čeká nás tedy jistě velmi atraktivní utkání.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 1. Korkiakoski (Marcel), 32. Svoboda, 39. Ščegolkov (Strejček, M. Kadlec), 53. Korkiakoski (Ščegolkov, Pavlas), 59. M. Kadlec (Marcel, Strejček), 60. Sklenář (Strejček) – 17. Ďurač (Alexejev, Janošek), 29. Ďurač (T. Jáchym), 57. Alexejev (T. Jáchym, Pastor)


    HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (Michajlov) – Smetana, Pavlas, Marcel, Strejček, Jebavý, A. Rulík, Dluhoš – Ščegolkov, Korkiakoski, M. Kadlec – Voženílek, Svoboda, D. Merta – J. Dvořák, Šik, Eret – Kropáček, Sklenář, Jirásek.
    HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš (39. Kůdela) – Ovčačík, Urbanec, Padrnos, Šnajnar, Pastor, Janošek – J. Káňa, Kanko, Dufek – Guman, Vymazal, Illéš – Ollender, T. Jáchym, Ďurač – Alexejev, Václavek, Fojtík – Toman.

    Rozhodčí: Kostourek, Veselý – Maštalíř, Pechánek
    thejrc.org