Vladivostok – Chabarovsk 0:7 (kon.) | Kunlun – Omsk 5:2 (kon.) | Čerepovec – Viťaz 2:1 (2:0 po s.n.)
CSKA Moskva – Minsk 3:2 (po pr.) | Dynamo Moskva – Riga 3:2 (kon.)
po prodl.
CSKA Moskva
3:2 (0:0, 0:2, 2:0 - 1:0)
HC Dinamo Minsk
Pondělí 28.01.2019, 17:30 • CSKA Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý den, se začátkem posledního lednového týdne roku 2019 je tady další zápas a ještě jednou u něj vítejte. V rámci dalšího kola nejlepší evropské klubové hokejové soutěže se proti sobě utkají dva celky z odlišných pater tabulky. CSKA Moskva, druhý nejlepší tým soutěže, druhý nejlepší tým konference a lídr své divize, vyzve Dinamo Minsk, které deset kol před koncem má na postup do play-off už pouze teoretické naděje. Úvodní buly bude vhozeno v 17:30 hodin.
     
    CSKA Moskva:
    Ještě nedávno platilo, že je CSKA nejlepším klubem celé KHL. A to, když Moskvané doma nedali šanci Jekatěrinburgu, porazili ho 3:0 a gólmani CSKA tak vychytali čtvrté čisté konto v řadě. Jenže poté svěřenci kouče Igora Nikitina museli spolknout dvě hořké pilulky v řadě a vše začalo na ledě Jaroslavle. Lokomotiv totiž skóroval sekundu před koncem první třetiny a nakonec vyhrál 2:1. V posledním utkání dostal jinak výborně čapající Ilja Sorokin od Barysu Astana na domácím ledě hned pět branek a kazašský tým si odvezl výhru 5:2. Právě pět branek je na poměry tohoto týmu opravdu hodně inkasovaných, jelikož za celých 52 zápasů dostal CSKA jen 63 branek, což je nejméně z celé soutěže. V Západní konferenci tak vinou dvou porážek klesl bývalý armádní tým na průběžné druhé místo o bod za SKA Petrohrad, jenž je tak nejlepším týmem KHL.

    Poslední zápasy CSKA Moskva:
    CSKA – Barys Astana 2:5
    Jaroslavl – CSKA 2:1
    CSKA – Jekatěrinburg 3:0
    CSKA – Magnitogorsk 3:0
    CSKA – Minsk 3:0.
     
    HC Dinamo Minsk:
    Tahle sezona je pro běloruský mančaft určitě nepovedená. Ačkoliv do konce základní části odehraje Minsk ještě deset zápasů, postup do play-off je téměř ztracen, jelikož na osmou příčku, kterou drží Soči, má Dinamo propastnou ztrátu sedmnácti bodů. Ačkoliv sice Minsk v posledním utkání zastavil tým, jehož trenérem gólmanů byl ještě poměrně nedávno Petr Jaroš, sérii pěti porážek v řadě, moc to Bělorusy těšit nemůže. Bilance letošních 15 výher a 37 porážek v 52 zápasech budiž důkazem.

    Poslední zápasy Dinama Minsk:
    Slovan Bratislava – Minsk 2:4
    Dinamo Riga – Minsk 3:2 sn.
    Petrohrad – Minsk 5:1
    Minsk – Viťaz 2:3 pr.
    CSKA – Minsk 3:0.
     
    Poslední vzájemné zápasy:
    CSKA – Minsk 3:0 (13.1.2019)
    Minsk – CSKA 1:2 (6.1.2019)
    CSKA – Minsk 4:1 (25.10.2017)
    Minsk – CSKA 1:2 pr. (27.8.2017)
    Minsk – CSKA 1:3 (7.1.2017)

    CSKA Moskva porazil Dinamo Minsk v devíti po sobě jdoucích zápasech, poslední výhru si Bělorusové nad tímto soupeřem připsali 14. záři 2019, když doma vyhráli 3:2.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Stadionem zní ruská hymna, za okamžik se bude začínat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    První buly šlo pro Dinamo, ale to rychle ztrácí puk a tak útočí domácí.
     
    01:05
    Dinamo hraje ze začátku hodně sympaticky, nyní se snaží napadat rozehrávku CSKA za jeho brankou, konkrétně za brankou Sorokina.
     
    01:43
    Dobrý hit za brankou v podání Ivana Drozdova. Ale k puku se dostali domácí a Okulov vedl útočnou akci středem kluziště, kde jeho střelu z kruhů chytá Jhonas Enroth.
     
    02:47
    Ani nyní se hosté dlouho neudrželi v útočném pásmu, puk tak má opět domácí komanda.
     
    03:06
    Vey na pravém kruhu nechával puk za sebou, kde jej přebral Kaprizov, ale z dobré pozice nedokázal otestovat Enrotha. Jeho pokus byl totiž zblokovaný.
     
    03:48
    Kaprizov je stále na ledě, nyní vybojoval puk na obranné modré pro své spoluhráče a jde již střídat.
     
    04:11
    Na útočné modré naopak odvedli dobrou práci Michail Pašnin a Jannik Hansen, kteří nedovolili rozvinout Minsku útočnou akci. A nechybělo moc, aby tito dva hráči CSKA zakombinovali a dostali se až před švédského gólmana.
     
    04:45
    Další akce Veye! Ten nyní na nic nečekal a vypálil z pravého kruhu na vzdálenější tyč, kde se dobrým zákrokem lapačkou prezentoval Enroth.
     
    05:50
    Po buly před gólmanem Minsku se hosté provinili a je zde první přesilová hra pro domácí celek.
     
    05:57
    Jevgenij Lisovec podrazil soupeře, který se kolem něj na pravém kruhu v obranném pásmu Minsku obtočil. Jiná varianta obránci Minsku ani nezbývala.
     
    06:31
    Běloruský celek dvakrát během chvilky vyhodil kotouč až k Sorokinovi.
     
    06:47
    Domácí se k puku nedostali a Kitarov si připisuje další úspěšné vyhození puku, tentokrát kousek za obrannou modrou CSKA.
     
    07:17
    Až nyní se domácí dostávají ke kombinaci. Jenže několik přesných přihrávek devalvoval pas Veye napříč útočným pásmem, který Těreščenko zblokoval a opět osvobozuje svůj tým.
     
    07:57
    Dinamo Minsk se bez potíží ubránilo, Jevgenij Lisovec je na placu a hraje se v pěti na obou stranách.
     
    08:20
    Howden za brankou vybojoval kotouč, který poslal na modrou. Chenkel dával pas podél čáry na Lisovce, ale přihrávku jednoho obránce na druhého domácí ztečovali ven z pásma.
     
    08:57
    Zatím to tedy nevypadá na souboj jednoho z nejlepších týmů KHL proti Dinamu Minsk, kterému se v letošní sezoně vůbec nedaří.
     
    09:24
    Jannik Hansen z domácích a obránce hostí Kristian Chenkel byli v pořádně tvrdém souboji o puk. Nejprve se činil první jmenovaný před brankou, kde vyšťoural puk u Enrothovy tyčky, to se ale Chenkelovi nelíbilo a soupeře stáhl na led. Vše se obejde bez trestů.
     
    10:37
    První velká šance domácích. Vey prošel po pravé straně do útočného pásma a mezi kruhy hledal úspěšně Kirilla Kaprizova. Domácí forvard do jeho přihrávky nastavil čepel, ale usměrnil puk nad branku.
     
    11:08
    Oba týmy si na okamžik odpočinou komerční přestávkou.
     
    11:08
    Po komerční přestávce půjdou hosté do čtyř, protože hráli v příliš mnoho hráčích na ledě. Trest si jde odsedět Teemu Pulkkinen.
     
    11:17
    Už to mohlo být pro CSKA veselejší. Od modré vypálil Blažijevskij, ale jeho rána pouze zacinkala na tyčku Enrotha, který téměř nic neviděl.
     
    12:01
    Což o to, CSKA sice svírá soupeře před brankou, ale ne a ne si vytvořit nějakou další výraznější šanci, pomineme-li tyčku Blažijevského.
     
    12:53
    Hosté vyhazují kotouč až k Sorokinovi a přesilová hra se jim povážlivě krátí. Ještě před tím byl u levé tyče Enrotha pořádný závar, ve kterém se kotouč snažil dorazit z nulového úhlu do branky Šalunov, ale bez úspěchu.
     
    13:08
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    13:18
    Teemu Pulkkinen po návratu z trestné lavice ihned zaútočil a plný sil otestoval z levého kruhu pozornost Sorokina, který se zaskočit nenechal.
     
    14:04
    Další dobré napadání, nyní v podání Kosticyna, který za brankou vybojoval puk pro své spoluhráče, ale následná rána Chenkela od modré postrádala přesnost.
     
    15:48
    Howden se dokázal protlačit mezi dvěma soupeři a dostat se až k brance Sorokina. Nechybělo moc a puk usměrnil přesně k pravé tyči gólmana, ale nakonec mu trošku chybělo.
     
    16:11
    A dobrá akce i na druhé straně! Maxim Šalunov ukázal také dobrou individuální akci, po které se natlačil kolem pravého kruhu až před Enrotha, ale ten jej vychytal i za pomocí spoluhráče, který se provinil faulem. Následná odražená rána, která mohla Enrotha ohrozit, neboť určitě nebyl v ideálním postavení, šla vedle tří tyčí.
     
    16:21
    Dmitrij Znacharenko si jde odsedět dvě minuty za faul kolenem.
     
    16:59
    Ale domácím se ani třetí přesilovka zatím nedaří, Minsk se dvakrát osvobozuje.
     
    17:15
    Nyní přišla nebezpečná střela Grigorenka, který pálil přímo do míst před brankou, kde byl pořádný vzruch, ale Enroth dokázal kotouč vyrazit.
     
    17:46
    A další šance domácích. U pravé tyče z pohledu Enrotha číhal Anton Slepyšev, který dostal krásnou přihrávku od Kaprizova, jenže do volné části branky nedokázal puk nasměrovat.
     
    18:21
    Hosté se i potřetí ubránil a hrají v plném počtu.
     
    19:00
    Z první třetiny zbývá odehrát šedesát sekund.
     
    19:04
    Alexandr Popov také pálil od modré na Enrotha, který toho zase moc neviděl, před jeho brankou se to opět mlelo. Ale i nyní si švédský gólman poradil.
     
    19:40
    První třetinu dohrávají domácí v útočném pásmu, snaží se ještě jednou zmáčknout soupeře. Kaprizov střílel z kruhů a poté se k dorážce dostal i Karnauchov, ale Jhonas Enroth je v první třetině nepřekonatelný.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    V první třetině byli určitě aktivnější domácí, kteří se dostali k několika nebezpečným šancím. Jenže v brance Dinama Minsk zatím čaruje Jhonas Enroth, který má na svém kontě po první třetině čtrnáct úspěšných zákroků. Hosté zazlobili dvakrát, z toho Sorokin jednou úspěšně zasáhl a podruhé měl trošku štěstí, že střela šla těsně vedle. Po první třetině je tak stav bezbrankový.
     
    Statistiky první třetiny:
    Góly: 0-0
    Střely na branku: 14-3
    Zásahy gólmanů: 3-14
    Vyhraná buly: 8-3
    Hity: 4-3
    Vyloučení: 3-0
    Bez využití
     
    Další třetina začne přibližně v 18:19.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:46
    Výborná pozice pro Jannika Hansena. Útočník CSKA dostal před Enrotha přihrávku zpoza branky a vystřelil na teploměr, ovšem i nyní je švédský gólman pozorný a začal vlastně tak, jak skončil první třetinu.
     
    21:15
    Hosté se museli dvakrát osvobodit jen za cenu vyhození, ale ani jednou to není zakázané uvolnění.
     
    22:43
    Domácí se opět stěhují před minskou branku.
     
    23:14
    Což o to, dobrou půl minutu drželi domácí svého soupeře před Enrothem, ale ani jednou nedokázali branku Minsku pořádně ohrozit.
     
    23:38
    Kaprizov je dnes hodně aktivní. Nyní se dostal k další střele, tentokrát z kruhů přes obránce, ale právě on zblokoval puk mimo tři tyče.
     
    24:27
    Alexandr Popov si ve středním pásmu kotouč nenašel, dlouhá přihrávka na tohoto domácího forvarda byla zblokována.
     
    25:24
    Také druhá třetina zatím utíká velice rychle. Hosté se nyní již dostali z dílčího sevření a poprvé ve druhé třetině kombinovali před Sorokinem.
     
    25:57
    Andrej Světlakov dává puk přes všechny čáry, takže CSKA Moskva zahrálo zakázané uvolnění a kotouč se tak znovu stěhuje před Sorokina.
     
    26:22
    Světlakov za brankou prohrál souboj o puk s Těreščenkem a hosté jsou dopředu.
     
    26:36
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Jen co se hosté vzpamatovali z tlaku, vystrčili hned růžky a jdou do vedení. Těreščenko zavezl puk přes modrou a s notnou dávkou štěstí jej udržel na svojí holi. Z pravé strany našel přesně na modré ILJU LISOVCE, který popotáhl puk blíže mezi kruhy a krásně zamířil přesně k levé tyči Sorokina, který se natahoval marně. Asistence: Alexej Těreščenko.
    26:36 Jevgenij LISOVEC - 0:1
     
    27:48
    Což o to, CSKA zapnulo trošku větší otáčky, ale k žádné další šanci to nevede, naopak nyní nechybělo moc k tomu, aby se Howden prodral přes dva obránce k dalšímu zakončení. Nakonec ale Sorokina neprověřil, domácí beci si situaci pohlídali.
     
    28:47
    Opět Jhonas Enroth. Před jeho branku si na tečovaný puk sjížděl Ivan Tělegin a možná i kotouč trošku lízl svojí čepelí, ale tohle nebylo nic obtížného pro gólmana Minsku.
     
    29:28
    Kaprizov si výborně vyměnil puk s Robinsonem, ale na pravém kruhu otálel se střelou déle, než by bylo záhodno, a poté byl jeho pokus zblokován.
     
    30:00
    Třicet minut základní hrací doby je minulostí a domácí komanda se stále neúspěšně snaží překonat výborného Jhonase Enrotha v brance Dinama Minsk.
     
    30:55
    Další akce domácích. Slepyšev se za brankou doslova prorval k puku, který poté nahrál spoluhráči mezi kruhy. Jenže Tělegin svým pokusem trefil pouze hráče před sebou.
     
    31:58
    Po další ne úplně přesné kombinaci se už domácí v útočném pásmu neudrželi, ale neuběhlo ani dvacet sekund hry a Enroth se opět musí mít na pozoru.
     
    33:04
    V situaci dva na dva v podání domácích číhal Andrej Světlakov před brankou na přihrávku, leč přes bránící a po ledu se klouzající hráče se k ní nedostal. Jevgenij Lisovec na poslední chvíli puk zablokoval. Pokud by přihrávka našla cíl, byla by to velká šance pro domácí ekipu.
     
    34:04
    Dinamo nyní evidentně šlape vodu. CSKA jednak pořádně zatlačil na pilu, druhak mají hosté střídačku na vzdálenější straně a častokrát nestihnout kompletně vystřídat. To všechno je voda na mlýn pro domácí, ale Enroht se zatím překonává.
     
    34:28
    Po krátkém přerušení hry vyhráli hosté buly po Enrothově pravici a hned také jdou dopředu.
     
    34:47
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    No tak tohle je další šok pro domácí plejery. Maxim Parfejevec dobrým napadáním u levého hrazení získal puk zpět, navíc jej bryskně přihrál na modrou pro Stěpanova. Ten vystřelil a před brankou si kotouč našel JEVGENIJ KOVYRŠIN, který si puk potáhl na pravou stranu a úspěšně vykoupal Sorokina. Asistence: Andrej Stěpanov, Maxim Parfejevec.
    34:47 Jevgenij KOVYRŠIN - 0:2
     
    35:52
    Hodně nepříjemná situace pro CSKA. Domácí jsou de facto skoro pořád v útočném pásmu soupeře, ale branky dává zatím jen Dinamo Minsk.
     
    36:57
    Kaprizov se rve skoro o každý puk, ale zatím mu není přáno. Nyní opět stáhl černou pryž na svojí hůl jako magnet, leč střelecký pokus zblokvali hosté do ochranné sítě.
     
    37:37
    Nyní rozhodně nebyl útok Dinama tak nebezpečný, ale to hostům určitě nemusí vadit. Tým z běloruského hlavního města potřebuje hlavně dotáhnout dvoubrankový náskok do konce druhé třetiny.
     
    38:04
    Což ale nebude nyní úplně jednoduché, neboť Teemu Pulkkinen na brankovišti byl až tak důrazný, že sekl soupeře, a jde na dvě minuty ven.
     
    38:19
    Hosté se hned po buly osvobozují a posílají kotouč pryč.
     
    38:35
    Domácím dneska opravdu není přáno. Aspoň zatím. Anton Slepyšev mohl zamést puk do volné části branky, ale ani jednou ze dvou pokusů ho nenabral na hůl. Ke Slepyševovi tak přijel Kirill Kaprizov, který už skákavý kotouč trefil, ale mířil vysoko nad.
     
    38:49
    Hned poté se hosté osvobozují.
     
    39:00
    V probíhající poslední minutě druhé třetiny rozjíždí domácí další útok.
     
    39:50
    Další obrovský tlak před Enrothovou brankou, ale i nyní dvakrát prolétl puk těsně vedle tří tyčí a následně si zapisuje 27 úspěšný zákrok.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 19:07.
     
    Druhá třetina byla poměrně dost v režii domácích, kteří měli tlak, vytvořili si šance, jenže zatím ani jednou střelou ze sedmadvaceti nedokázali propálit Jhonase Enrotha. Zkraje druhé části, jen co se hosté dostali z tlaku, šli do vedení. Těreščenko se štěstím udržel v útočném pásmu puk, nahrál jej na osu hriště pro Jevgenije Lisovce a ten se trefil krásně k tyči. To se psala 27. minuta a o osm minut později to bylo pro hosty ještě veselejší. Z ojedinělého útoku vybojovali puk, Parfejevec nahrál na modrou pro Stěpanova, kotouč si před brankou našel Jevgenij Kovyršin a stanovil stav po čtyřiceti minutách na 0:2.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:56
    Podobný obrázek jako ve druhé třetině. Domácí do závěrečné dvacetiminutovky vlétli, ale zatím bez požadovaného efektu alespoň v podobě kontaktní branky.
     
    41:50
    Protiútok soupeře zastavil CSKA na své modré, kde Dahlbeck doslova zavalil soupeře. Ale bylo to ku prospěchu.
     
    42:17
    Jenže tlak Moskvanů je zatím hodně hodně platonický. Dinamo je samozřejmě v defenzívě, ale Enroth nemusel vytahovat žádný těžký zákrok.
     
    43:18
    Když nevíš, co s pukem, tak vystřel. Přesně tohle platilo i u Mata Robinsona, který vystřelil od modré a jeho pokus už snesl přísnější parametry. Jenže i nyní si švédský brankář věděl rady.
     
    43:53
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Nyní ale domácí obrana neuvěřitelně zaspala. Kogaljov hodně ledabyle zpracovával kotouč, který mu uzmul Kaprizov a posunul jej naslepo na Veye. Ten jej s troškou štěstí dal na modrou pro Grigorenka, jehož střelu si našel před branou právě zcela zapomenutý Vey. Mohl si vybrat z několika možností a zvolil tu nejlepší, když přihrál před branku na najíždějícího KIRILLA KAPRIZOVA, jenž si za svůj výkon dnes již branku zasloužil. Zápletka je na světě. Asistence: Linden Vey, Michail Grigorenko.
     
    44:55
    Drozdov napadal za brankou Sorokina, ale dostal tam pořádně naloženo. Útok domácích ale skončil ve středním pásmu a CSKA musí začít opět od svojí branky.
     
    45:37
    Tělegin bojoval v rohu za brankou o odražený puk, ale obránce Chenkel si ho pohlídal a vyváži puk ven z obranného pásma.
     
    46:07
    Bude to pro Dinamo velice náročné, udržet stávající vedení. CSKA díky kontaktnímu gólu cítí šanci na vyrovnání a zvrat zápasu.
     
    46:51
    Odehráno šest mnut a 51 sekund a Dinamo nyní bude mít nejen možnost oddechu v komerční přestávce, ale také výhodu přesilovky. Příliš mnoho hráčů domácích.
     
    46:51
    V končící 47. minutě přichází první početní výhoda hostí, kteří budou hrát dvě minuty přesilovku za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest domácí lavice odsedí Michail Pašnin.
     
    47:28
    Tohle nebylo vůbec špatné. Wiercioch dával z pravého kruhu střílenou přihrávku na pravou tyč, kde na ní těsně nedosáhl Kogaljov. Vzápětí týž hráč vypálil už na přímo a jeho rána prošla těsně nad břevnem.
     
    48:01
    Až nyní se domácí osvobozují a mohou vydechnout.
     
    48:29
    V další části přesilovky jako by se hosté spíše zaměřovali na bránění, tohle není z jejich strany dobrá část početní výhody.
     
    48:51
    CSKA Moskva hraje opět v pěti hráčích na ledě, hosté si až na Wierciocha nevytvořili žádné šance.
     
    50:00
    Polovina třetí třetiny je za námi a Dinamo stále drží hubený jednobrankový náskok.
     
    50:41
    Nyní si i při hře pět na pět zaútočil Kogaljov, který střílel nejprve od modré a poté nahazoval kotouč ze středního pásma na Sorokina, kterého ale takový pokus nemohl ohrozit.
     
    51:30
    A už zase domácí. Tvrdý souboj o puk za brankou, kde byl jasně na zem skolen Kirill Kaprizov a tohle bude zřejmě jasný trest pro Olega Jevenka. Zbytečný faul, Kaprizov byl zády k brance a Enrotha nemohl ohrozit.
     
    51:34
    Oleg Jevenko jde ven na dvě minuty za podrážení a bude nyní trnout, zda vydrží na trestné lavici celých 120 sekund.
     
    51:39
    Hned po Šalunově vyhraném buly pálil Blažijevskij, ale Enroth bezpečně lapí kotouč.
     
    51:48
    Po dalším buly nyní Blažijevskij přihrál podél modré na Romanova, který ale pálil vedle pravé tyče.
     
    51:58
    Hosté se osvobozují.
     
    52:24
    Ale jen na okamžik. Blažijevskij už opět útočí a nyní na pravém kruhu napřáhl z první, leč na jeho pokus Enroth bezpečně viděl a chytá ho.
     
    53:00
    Už jen necelá půl minuta zbývá domácím z přesilové hry. A jejich radost kazí Enroth, který v tlačenici na brankovišti sahá po touši svojí lapačkou.
     
    53:34
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    54:51
    Pašnin byl proti tomu, aby jeden z hráčů hostí zašlápl u mantinelu puk. Nakonec se hra stěhuje po zakázaném uvolnění Dinama právě před branku Enrotha.
     
    55:07
    Ale Blum jej ihned posouvá ven z pásma a nyní to zakázané uvolnění opravdu nebude.
     
    55:57
    Kaprizov se prodral po levé straně před gólmana Minsku a zkoušel zakončení po ledě, ale podruhé v dnešním utkání se neradoval.
     
    55:57
    A po zákroku Jhonase Enrotha následuje komerční přestávka.
     
    57:27
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Tak přece jen máme vyrovnáno. Dvě minuty před koncem se prosazuje MICHAIL NAUMENKOV, který v předbrankovém prostoru úspěšně tečoval nápřah Grigorenka od modré, nehledě na to, že Vey ještě lehce změnil směr puku před Naumenkovou tečí. Asistence: Linden Vey, Michail Grigorenko.
    57:27 Michail NAUMENKOV - 2:2
     
    57:27
    Ale pozor, rozhodčí ještě zkoumá, zda se nejednalo o postavení Naumenkova v brankovišti, hosté si totiž vzali Challenge.
     
    57:27
    Branka platí, o postavení útočícího hráče v brankovišti se nejednalo, a hraje se tak dvě a půl minuty prakticky od znova.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:14
    Další závar před Enrothem, který si tentokrát věděl rady a puk za záda nepustil. To by bylo pro Minsk opravdu kruté.
     
    59:00
    Do konce základní hrací doby chybí přesně 60 sekund.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Třetí třetina je u konce. Pro domácí začala dobře, když se ve 44. minutě prosadil po krásné Veyově přihrávce Kirill Kaprizov, který si za svůj dnešní výkon branku určitě zasloužil. Následovaly šance na obou stranách, rozhodně to nebylo tak, že by Minsk jen bezhlavě bránil hubený náskok. Ale 153 sekund před koncem bylo srovnáno, když Grigorenko vypálil od modré a nejprve Vey a poté Michail Naumenkov tečoval puk do sítě – 2:2. Jdeme tak do prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:09
    Hned na začátku prodloužení zavezl Stěpanov puk po pravé straně do útočného pásma a předložil jej před branku na volného Těreščenka, který ale u pravé tyče nedokázal překonat brankáře.
     
    61:01
    Dvě šance, každá na jedné straně. Hraje se hokej nahoru – dolu, přesně tak, jak to je kolikrát v prodloužení tři na tři vidět.
     
    61:34
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Lisovcovi v rychlém útoku nevyšlo zakončení, což byla voda na mlýn pro domácí. KIRILL KAPRIZOV zavezl puk do útočného pásma, nechal ho na pravé straně pro Veye a mezitím si najel přesně před branku, kde ho Vey také naprosto přesně našel. Proti tomuhle nemohl dělat Enroth vůbec nic. Asistence: Linden Vey.
    61:34 Kirill KAPRIZOV - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Prodloužení skončilo poměrně záhy – po minutě a půl. Nejprve měl šanci Těreščenko, ale tváří v tvář před Sorokinem neuspěl. Následovaly dvě slušné akce, nejprve u domácích, poté u hostů. A když druhou z nich nedokázal lépe zakončit Lisovec, podnikl tým CSKA rozhodující útok, ve kterém si Kirill Kaprizov krásně vyměnil puk i místo s Veyem a rozhodl zápas – 3:2 po prodloužení.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 3-2
    Střely na branku: 29-11
    Zásahy gólmanů: 9-26
    Vyloučení: 2-5
    Bez využití
    Vyhraná buly: 29-15
    Hity: 11-8.
     
    S konstatováním, že Dinamo Minsk ještě po dvou třetinách vedlo na ledě jednoho z nejlepších týmů soutěže CSKA Moskvy 2:0, ale ve třetí třetině vedení běloruský tým neudržel, domácí srovnali a nakonec se radovali z vítězství 3:2 po prodloužení, se s Vámi loučí a hezký den přeje Tomáš Lysý. (19:57:01)

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 44. Kaprizov (Vey, Grigorenko), 58. Naumenkov (Vey, Grigorenko), 62. Kaprizov (Vey) – 27. Lisovec (A. Těreščenko), 35. Kovyršin (An. Stěpanov, Parfejevec)


    CSKA Moskva: I. Sorokin (L. Johansson) – Marčenko, Blažijevskij, Dahlbeck, M. Robinson (A), Pašnin, Naumenkov, Romanov – Vey, Grigorenko, Kaprizov – Hansen, P. Karnauchov, Kalinin – Al. Popov (C), Okulov, Šalunov – Tělegin (A), Slepyšev, Světlakov.
    HC Dinamo Minsk: Enroth (M. Karnauchov) – Chenkel, Lisovec, Blum, Bokun, Jevenko, Wiercioch, Znacharenko – A. Těreščenko (C), Kogaljov, S. Kosticyn – Q. Howden, Pulkkinen, Drozdov – Kovyršin, An. Stěpanov, Parfejevec – Kitarov (A), Litvinov, A. Volkov.

    Rozhodčí: Ščenov, Cyplakov – Susujev, Gordenko
    thejrc.org