Vladivostok – Chabarovsk 0:7 (kon.) | Kunlun – Omsk 5:2 (kon.) | Čerepovec – Viťaz 2:1 (2:0 po s.n.)
CSKA Moskva – Minsk 3:2 (po pr.) | Dynamo Moskva – Riga 3:2 (kon.)
po prodl.
CSKA Moskva
3:2 (0:0, 0:2, 2:0 - 1:0)
HC Dinamo Minsk
Pondělí 28.01.2019, 17:30 • CSKA Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:34 Kirill KAPRIZOV - 3:2
     
    61:34
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Lisovcovi v rychlém útoku nevyšlo zakončení, což byla voda na mlýn pro domácí. KIRILL KAPRIZOV zavezl puk do útočného pásma, nechal ho na pravé straně pro Veye a mezitím si najel přesně před branku, kde ho Vey také naprosto přesně našel. Proti tomuhle nemohl dělat Enroth vůbec nic. Asistence: Linden Vey.
    57:27 Michail NAUMENKOV - 2:2
     
    57:27
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Tak přece jen máme vyrovnáno. Dvě minuty před koncem se prosazuje MICHAIL NAUMENKOV, který v předbrankovém prostoru úspěšně tečoval nápřah Grigorenka od modré, nehledě na to, že Vey ještě lehce změnil směr puku před Naumenkovou tečí. Asistence: Linden Vey, Michail Grigorenko.
     
    43:53
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Nyní ale domácí obrana neuvěřitelně zaspala. Kogaljov hodně ledabyle zpracovával kotouč, který mu uzmul Kaprizov a posunul jej naslepo na Veye. Ten jej s troškou štěstí dal na modrou pro Grigorenka, jehož střelu si našel před branou právě zcela zapomenutý Vey. Mohl si vybrat z několika možností a zvolil tu nejlepší, když přihrál před branku na najíždějícího KIRILLA KAPRIZOVA, jenž si za svůj výkon dnes již branku zasloužil. Zápletka je na světě. Asistence: Linden Vey, Michail Grigorenko.
    34:47 Jevgenij KOVYRŠIN - 0:2
     
    34:47
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    No tak tohle je další šok pro domácí plejery. Maxim Parfejevec dobrým napadáním u levého hrazení získal puk zpět, navíc jej bryskně přihrál na modrou pro Stěpanova. Ten vystřelil a před brankou si kotouč našel JEVGENIJ KOVYRŠIN, který si puk potáhl na pravou stranu a úspěšně vykoupal Sorokina. Asistence: Andrej Stěpanov, Maxim Parfejevec.
    26:36 Jevgenij LISOVEC - 0:1
     
    26:36
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Jen co se hosté vzpamatovali z tlaku, vystrčili hned růžky a jdou do vedení. Těreščenko zavezl puk přes modrou a s notnou dávkou štěstí jej udržel na svojí holi. Z pravé strany našel přesně na modré ILJU LISOVCE, který popotáhl puk blíže mezi kruhy a krásně zamířil přesně k levé tyči Sorokina, který se natahoval marně. Asistence: Alexej Těreščenko.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 44. Kaprizov (Vey, Grigorenko), 58. Naumenkov (Vey, Grigorenko), 62. Kaprizov (Vey) – 27. Lisovec (A. Těreščenko), 35. Kovyršin (An. Stěpanov, Parfejevec)


    CSKA Moskva: I. Sorokin (L. Johansson) – Marčenko, Blažijevskij, Dahlbeck, M. Robinson (A), Pašnin, Naumenkov, Romanov – Vey, Grigorenko, Kaprizov – Hansen, P. Karnauchov, Kalinin – Al. Popov (C), Okulov, Šalunov – Tělegin (A), Slepyšev, Světlakov.
    HC Dinamo Minsk: Enroth (M. Karnauchov) – Chenkel, Lisovec, Blum, Bokun, Jevenko, Wiercioch, Znacharenko – A. Těreščenko (C), Kogaljov, S. Kosticyn – Q. Howden, Pulkkinen, Drozdov – Kovyršin, An. Stěpanov, Parfejevec – Kitarov (A), Litvinov, A. Volkov.

    Rozhodčí: Ščenov, Cyplakov – Susujev, Gordenko
    thejrc.org