Hobro IK – Olomouc 1:1 (kon.) | Partizan Bělehrad – Liberec 0:1 (kon.) | Mariupol – Trenčín 0:2 (kon.)
Plzeň – CSKA Sofia 1:2 (kon.) | Brentford U23 – Slavia 0:4 (kon.) | Jablonec – Aarhus 0:0 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
1:2 (1:1)
CSKA Sofia
Pondělí 28.01.2019, 16:00 • Arroyo Enmedio, Estepona • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z přátelského souboje mezi Viktorií Plzeň a CSKA Sofia. Výkop je stanoven na 16 hodin.
     
    Plzeňská Viktoria dnes sehraje své šesté přátelské utkání před jarní částí Fortuna ligy. Na úvod zimní přípravy dokázala Plzeň vysokým rozdílem přehrát dvakrát Ústí nad Labem a jednou Sokolov. Poté už přišli na řadu náročnější soupeři. V utkáních s Wuhan Zall a Puskas Akademie se urodily jen dvě remízy. V přípravě se skvěle jeví také nové posily Erik Pačinda a Joel Kayamba. Ofenzivní sílu Plzně navíc doplňuje Beaguel.

    Dnes se Plzeň střetne se Sofií, které v bulharské nejvyšší soutěži patří druhá pozice šest bodů za vedoucím Ludogorcem Razgrad. V přípravě dosud uhrála remízu 1:1 s Bochumí a prohrála 1:3 s týmem Puskas Akademie.
     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše. Plzeň bude hrát v bílém, zatímco CSKA Sofia oblékne červené dresy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Viktoria Plzeň obstarala výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Český celek se ihned vydal do útoku, ale nákop na polovinu soupeře odvrátila obrana CSKA.
     
    2
    David Limberský napadal rozehrávku soupeře, vybojoval míč pro Plzeň a ihned přenesl hru na levou stranu. Na jeho pobídku však nedosáhl nikdo v bílém.
     
    3
    Antov poslal zajímavý oblouček za obranu Plzně. Stopeři českého celku stáli blízko u sebe a bez problémů odehráli míč hlavou do bezpečí.
     
    4
    Limberský podpořil útok Plzně dlouhým náběhem po levé straně. Krajní zadák českého celku se pokusil odcentrovat, ale trefil jen prvního soupeře.
     
    5
    Stipica se musel zapojit do rozehrávky hostujícího celku. Brankář Sofie nakopl míč na pravou stranu hrací plochy, kde však nebyl nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    6
    Beauguel napadal rozehrávku soupeře až u brankáře Stipicy. Brankář CSKA ale s přehledem dokázal míč odkopnout na polovinu Plzně.
     
    7
    Kayamba se na pravém křídle snažil prostrčit míč na nabíhajícího Milana Havla, jenže zadáci CSKA stáli blízko u sebe a na poslední chvíli pobídku zastavili.
     
    8
    Beauguel si řekl o přihrávku mezi obránce CSKA. Ofenzivní posila českého mistra udělala dva kroky, jenže na balón neměla šanci dosáhnout.
     
    9
    Viktoria zahrávala svůj první rohový kop v dnešním souboji. Plzeň rozehrála do kombinace, jenže nikdo v bílém následně nestačil odcentrovat.
     
    10
    Plzeň zahrávala další roh. Jeho rozehrávky se tentokrát ujal Jan Kovařík, který odcentroval na hranici pokutového území, kde zasáhl pozorný obránce.
     
    11
    Beauguel vybojoval míč na polovině hrací plochy. Útočník Viktorie se bleskově otočil, jenže jeho následná přihrávka na levou stranu byla nepřesná.
     
    12
    CSKA Sofia také zahrával svůj první rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kde v hlavičkovém souboji uspěl důrazný Lukáš Hejda.
     
    13
    Bulharský celek se snad poprvé v utkání na delší dobu usadil na polovině soupeře. Evandro poslal zajímavý centr do vápna, ale obrana Plzně dávala pozor.
     
    14
    Čermák poslal zajímavou přihrávku na pravou stranu, nicméně jeho pobídka na Kayambu byla hodně prudká a skončila v zámezí. Vhazovat bude CSKA.
     
    15
    Gyasi dostal přihrávku na polovinu hřiště, ale netroufl si na individuální průnik. Hráč bulharského celku si tak raději pomohl přihrávkou na stopery.
     
    16
    Také zadáci Plzně si nyní zpříjemňují první poločas postupnou kombinací na vlastní polovině. Hráči v bílém jsou zatím o něco aktivnější.
     
    16
    Žlutou kartu dostává Rúben Pinto (CSKA Sofia).
     
    17
    Patrik Hrošovský skvěle vystoupil na polovině CSKA a hlavou odehrál míč do zámezí. Bulharský celek tak může pokračovat v kombinaci.
     
    18
    Evandro si na polovině soupeře pomohl nedovoleným zákrokem a poslal k zemi jednoho z hráčů Plzně. Hra je tak na nějaký čas přerušena.
     
    19
    Kayamba skvěle napadal rozehrávku soupeře na jeho polovině. Hráč Plzně vybojoval vhazování, které Viktoria bleskově provedla, ale centr do šestnáctky byl nepřesný.
     
    20
    Kayamba se znovu hnal za pomalou přihrávkou na stopera CSKA. Posila Viktorie působí v prvním poločase hodně aktivním dojmem.
     
    21
    Kozáčik rozehrál přímý kop Plzně z vlastní polovině. Gólman Viktorie svým nákopem našel Čermáka, od něj se míč odrazil k soupeři.
     
    22
    Milan Havel se s míčem u nohy tlačil do pokutového území, jenže jeho akce byla přerušena zdviženým praporkem asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    23
    Bulharský celek přestál aktivní vstup Plzně do dnešního utkání. Hráči v červeném nyní uklidňují hru postupnou kombinací a daří se jim hru kouskovat.
     
    24
    David Limberský uspěl v souboji na levé straně hrací plochy. Krajní plzeňský obránce se krásně otočil a pomohl si přihrávkou na Hubníka.
     
    25
    První zajímavá možnost Plzně! Ke střele zpoza hranice pokutového území napřáhl Čermák a hostující brankář Stipica jeho pokus vyrazil na roh!
     
    26
    Joel Kayamba se na levé straně rychlou přešlapovačkou zbavil obránce a odcentroval do pokutového území. Svým centrem trefil jen prvního zadáka v červeném.
     
    27
    Hra je přerušena! Jeden z hráčů CSKA Sofia zůstává ležet na vlastní polovině a potřebuje ošetření. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    28
    Hráč bulharského celku už je zpátky na nohou. Bulharský celek tak může pokračovat v postupné kombinaci na vlastní polovině.
     
    29
    Další akci českého mistra vyústila nepřesnou přihrávkou. Přihrávka mezi obránce bulharského celku byla prudká a prolétla do zámezí.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a zatím sledujeme hodně zajímavé utkání. Plzeň je o něco aktivnější, ale CSKA zatím skvěle kouskuje hru.
     
    31
    Milan Havel vhazoval na polovině hrací plochy. Český zadák poslal přihrávku na Čermáka, který nedokázal najít rozběhnutého Beauguela.
     
    32
    Patrik Hrošovský zakončil ze střední vzdálenosti. Slovenský záložník si ale neseřídil svá mířidla a vysoko přestřelil.
     
    33
    Joel Kayamba uklidnil hru Plzně na pravé straně. Rychlonohý záložník si netroufl na průnik do pokutového území a raději přenesl hru na Hrošovského.
     
    34
    MIlan Havel dostal přihrávku na pravou stranu a obloučkem za obranu hledal rozběhnutého Kayambu. Obrana CSKA byla u míče o něco dříve.
     
    35
    Chorvatský brankář Stipica vystartoval z branky na malé vápno. Gólman bulharského celku si bez problémů poradil s centrem z pravé strany.
     
    36
    Viktoria zahrávala další rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, kde zasáhl jen pozorný obránce v červeném dresu.
     
    36
    Penalta pro Plzeň! Po souboji s obráncem upadl jeden hráč v bílém ve vápně a sudí odpískal pokutový kop!
     
    37
    Plzeň právě vstřelila branku!
    K exekuci pokutového kopu se postavil JEAN-DAVID BEAUGUEL, který prudkou střelou poslal Plzeň do vedení!
    37. Jean-David BEAUGUEL - 1:0
     
    39
    CSKA Sofia se po inkasované brance snaží útočit. Bulharský celek se usadil na polovině Plzně, ale defenziva Viktorie zatím hraje opravdu skvěle.
     
    40
    Plzeň měla další obrovskou šanci! Limberský po dlouhém náběhu poslal přihrávku pod sebe, jenže Čermák z hranice velkého vápna bez přípravy přestřelil branku!
     
    41
    Bulharský celek zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, jenže tam nebyl nikdo v červeném dresu.
     
    42
    Patrik Hrošovský prošel s míčem na hranici pokutového území, zkoušel procedit míč na levou stranu, ale nikdo v bílém se k míči nedostal.
     
    43
    Kayamba poslal zajímavý centr do pokutového území. Zadák CSKA Evandro se stačil vrátit na malé vápno a bez problémů odhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    43
    A pozor! pokutový kop také pro CSKA!
     
    44
    Tým CSKA Sofia právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! K penaltě se postavil EDWIN GYASI, který si počkal na Kozáčikův pohyb a krásnou střelou vyrovnal!
    44. Edwin GYASI - 1:1
     
    45
    Jean-David Beauguel si na polovině soupeře krásně pokryl míč tělem a nechal se faulovat. Útočník Plzně pro svůj celek vybojoval přímý kop.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali zajímavou podívanou! Plzeň byla o něco aktivnější a ve 37. minutě se dočkala pokutového kopu, který proměnil Beauguel! Vedení však českému celku do přestávky nevydrželo. Na druhé straně totiž sudí také nařídil pokutový kop, s kterým si s přehledem poradil Gyasi! Po první půli tak platí stav 1:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    CSKA Sofia obstarala výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Bulharský celek se ihned vydal do útoku, ale nákop na pravou stranu skončil v autu.
     
    47
    Bulharský celek kombinoval v blízkosti pokutového území soupeře. David Limberský však dokázal skvěle vystoupit a odehrál míč na polovinu soupeře.
     
    48
    Jean-David Beauguel bojoval o míč na polovině bulharského celku, jenže ve snaze vypíchnout míč se dopustil nedovoleného zákroku.
     
    49
    Viktoria Plzeň zahrávala přímý kop v blízkosti pokutového území. Jeho exekuce se ujal Beauguel, jehož technická rána levačkou prolétla kolem levačky.
     
    50
    CSKA Sofia kombinuje s míčem na polovině českého celku. Hráči Plzně se sice tlačí do vysokého presinku, ale nikdo v bílém se zatím nedostal k míči.
     
    51
    Evandro prošel po pravém křídle do blízkosti pokutového území soupeře. Jeho centr z pravé strany prolétl šestnáctkou, aniž by jej kdokoliv tečoval.
     
    52
    Geferson vybojoval míč v blízkosti pokutového území svého soupeře, jenže jeho pokus byl velmi nepřesný.
     
    53
    Hráči CSKA vybojovali míč na polovině Plzně, jenže David Limberský dokázal centr zablokovat. Bulharský celek bude pouze vhazovat.
     
    54
    Gyasi poslal zajímavý oblouček na levé křídlo. Hráč bulharského celku hledal rozběhnutého Evandra, jenže před ním stačil zasáhnout Havel.
     
    55
    Jorginho dostal prostor na pravé straně a pohotově odcentroval do pokutového území. Jeho pobídku dokázal zpacifikovat skvěle postavený Hejda.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Kristijan Malinov (CSKA Sofia).
     
    55
    Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává Rúben Pinto (CSKA Sofia).
     
    56
    Joel Kayamba skvělým skluzem zastavil rodící se akci Sofie. Plzeň se následně dostala do útoku, jenže Kovaříkovu ránu vyrazil Stipica na roh.
     
    57
    Viktoria Plzeň zahrávala rohový kop. David Limberský po krásné rozehrávce odcentroval na hranici velkého vápna, kde nebyl nikdo v bílém.
     
    58
    Viktoria Plzeň zahrávala přímý kop v blízkosti pokutového území. Český celek znovu rozehrál do kombinace. Limberský svým centrem nenašel spoluhráče.
     
    60
    Je za námi hodina hry a nadále sledujeme vyrovnané střetnutí. Plzeň se po změně stran nemůže dostat do útoku. Sofia hraje aktivněji.
     
    61
    Fotbalisté Plzně nyní napadali rozehrávku soupeře opravdu vysoko. David Limberský dokonce získal míč, ale svým centrem našel jen stopera v červeném.
     
    62
    Bulharský celek se hnal do rychlého protiútoku po levé straně. Autor vyrovnávací branky Gyasi si na hranici velkého vápna připravil míč na levačku, ale zakončení mu vůbec nesedlo.
     
    63
    David Limberský dostal přihrávku na levou stranu, jenže si netroufl na průnik podél postranní čáry a raději vrátil balón na Hejdu.
     
    64
    Sofia zahrávala přímý kop v blízkosti pokutového území soupeře. Jeho rozehrávky se ujal Evandro, který svou ránu levačkou zakroutil do rukavic plzeňského brankáře.
     
    65
    Bulharský celek v posledních minutách vystrčuje růžky. Hráči v červeném kombinují v blízkosti pokutového území, ale zatím se jim nedaří zakončit.
     
    66
    Havel na pravé straně poslal nedovoleným zákrokem k zemi jednoho z hráčů v červeném dresu. Sofia tak bude zahrávat přímý kop.
     
    67
    K rozehrávce přímého kopu se postavil Geferson, jehož zakončení pravou nohou prolétlo kolem zdi a skončilo v Kozáčikových rukavicích.
     
    68
    Hrošovský na polovině hřiště zablokoval prudkou rozehrávku mířící na levou stranu. Slovenský středopolař dokázal míč odkopnout do bezpečí.
     
    69
    David Limberský si znovu skvěle splnil své defenzivní povinnosti. Levý zadák Viktorie zablokoval centr z pravé strany a navíc získal aut pro svůj celek.
     
    70
    Sofia zahrávala rohový kop. Prudký centr přiletěl na malé vápno, kde s přehledem zasáhl Lukáš Hejda.
     
    71
    Sofia podnikla další výpad po levé straně. Malinov odcentroval z levé strany na hranici pokutového území, ale na jeho pobídku nedosáhl nikdo v červeném.
     
    72
    Gyasi vybojoval míč na polovině českého celku. Hráč bulharského celku si narazil míč s Jorginhem, jež následným obloučkem poslal míč do zámezí.
     
    73
    Také Plzeň se nyní vydala do útoku. Jeden ze stoperů hostujícího celku se skvěle vrátil a odkopl míč do bezpečí.
     
    74
    Brankář hostujícího celku si připsal další zákrok. Jan Kopic jeho pozornost prověřil technickou střelou zpoza hranice pokutového území.
     
    75
    Bulharský celek zahrával další přímý kop v blízkosti pokutového území. Prudký přízemní centr přiletěl na malé vápno, kde zasáhla obrana Plzně.
     
    76
    Jan Kovařík dostal krásnou přihrávku na levou stranu, jenže ihned k němu přistoupil pozorný obránce v červeném dresu, který jej obral o míč.
     
    77
    Gyasi táhl rychlou akci CSKA po levé straně. Rychlonohý fotbalista poslal přihrávku na hranici pokutového území, ale tam nebyl nikdo v červeném.
     
    79
    Stipica nakopl míč na levou stranu hrací plochy, jenže nikdo v červeném dresu na vysoký nákop nedosáhl. Vhazovat tak bude Viktoria Plzeň.
     
    80
    Hráči Sofie rozjeli akci svého celku po pravé straně. Plzeňská obrana se však stačil rychle stáhnout a bez problémů nebezpečí zažehnala.
     
    81
    Zadáci CSKA nyní kombinují na vlastní polovině. Zdá se, že bulharský celek už v závěru druhého poločasu nikam nespěchá.
     
    82
    Tým CSKA Sofia právě vstřelil branku!
    Bulharský celek dokázal využít svůj tlak a v závěru utkání se dostává do vedení! Autorem druhé branky Sofie je HENRIQUE!
     
    84
    Viktoria Plzeň se ihned začala tlačit do útoku. Hráči v bílém se vydali vpřed po pravé straně, jenže jejich kombinace neměla dlouhého trvání.
     
    85
    Kayamba odcentroval z pravé strany do pokutového území. Centrovaný míč však s přehledem odvrátil jeden z pozorných zadáků Sofie.
     
    86
    Jan Kopic spěchal za nákopem na levou stranu, ale obrana CSKA hraje po změně stran opravdu skvěle. Hráči v bílém se ještě snaží s utkáním něco udělat.
     
    88
    Sofia znovu vybojovala míč na vlastní polovině. Bulharský celek v samotném závěru utkání hraje skvěle a nepouští Plzeň do šancí.
     
    89
    Kozáčik vyrazil ven z branky a došel si pro nepřesnou přihrávku za obranu soupeře. Brankář Plzně nakopl míč na Kopice, ale jeho průnik neměl dlouhého trvání.
     
    90
    Kopic se v pokutovém území dostal k odraženému míči, jenže jeho dělovku skvělým zákrokem vyrazil brankář Stipica!
     
    90+1
    Plzeň nadále pokračuje v útočení. Do pokutového území přiletěl zajímavý centr, jenže nikdo v bílém dresu na balón nedosáhl.
     
    90+2
    Další akci Plzně zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího! Bulharský celek teď ofsajdovou past sehrál vskutku skvěle.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Viktoria Plzeň nezvládla dnešní duel s CSKA Sofia a prohrává 1:2! Plzeň byla o něco aktivnější a ve 37. minutě se dočkala pokutového kopu, který proměnil Beauguel! Vedení však českému celku do přestávky nevydrželo. Na druhé straně totiž sudí také nařídil pokutový kop, s kterým si s přehledem poradil Gyasi! Po změně stran bulharský celek výrazně zvýšil svou aktivitu, ale dlouho se nemohl prosadit. Až deset minut před koncem rozhodl o výhře CSKA Henrique.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (17:51:37)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 37. Beauguel (pen.) – 44. Gyasi (pen.), 82. Henrique

    Karty:   16. Pinto (SOF), 55. Malinov (SOF)   55. Pinto (SOF)


    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Havel (68. Ekpai), Hubník (68. Pernica), Hejda (68. Piroch), Limberský (80. Bucha) – Procházka (68. Hořava), Hrošovský – Kayamba (68. Petržela), Čermák (68. Bakoš), Kovařík – Beauguel (68. Chorý).
    CSKA Sofia: Stipica – Atanasov (70. Pereira), Čorbadžijskij, Bodurov, Geferson (27. Manolev) – Pinto (58. Rodrigues), Antov (46. Bikel) – Jorginho (46. Henrique), Malinov, Gyasi (90. Ljaskov) – Evandro (46. Maurides)
    bahis siteleri