Mountfield HK – Sparta 2:3 (kon.) | Litvínov – Mladá Boleslav 0:4 (kon.) | K. Vary – Olomouc 2:0 (kon.)
Kometa Brno – Chomutov 7:1 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
7:1 (1:1, 3:0, 3:0)
Piráti Chomutov
Úterý 29.01.2019, 18:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Kometa Brno dnes do puntíku dokázala naplnit roli favorita a připisuje si potřetí v řadě plný bodový zisk. Naopak Chomutov bude muset v dalších utkáních bojovat, aby oživil naděje na vyhnutí se extraligové baráži. DRFG arena si nyní užívá děkovačku svých brněnských miláčků a s tímto konstatováním se s vámi pro dnešek loučím a z Brna vám přeji příjemný zbytek dnešního večera. (20:31:06)
     
    Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášení:

    Adam Raška (CHM)

    Jakub Orsava (KOM)
     
    Konec zápasu.
     
    59:15
    Probíhá poslední minuty třetí třetiny a brněnské publikum ve stoje doprovází hráče Komety k povinnému tříbodovému zisku.
     
    58:12
    Po dobré ofenzivní práci Tomáše Svobody se ke kotouči dostal finský útočník ve službách Chomutova Marjamäki, jeho střela však nemohla ohrozit spolehlivého Vejmelku.
     
    57:27
    Vondráček s Čermákem se nyní snažili rozebrat obranu Pirátů, přihrávka končí v moci brankáře Pavláta, který raději kotouč přikryl a hru přerušil.
     
    56:17
    Chomutovský obránce Buchtela se snažil kosmeticky upravit skóre, jeho svižnou střelu však Vejmelka zachytil ve své lapačce.
     
    55:44
    Dnešní utkání sleduje 7016 diváků.
     
    55:37
    Utkání se již prakticky dohrává, Piráti jsou si již moc dobře vědomi, že z moravské metropole odjedou s prázdnou.
     
    54:40
    Kometa si v poklidu kontroluje puk a vymýšlí jednu útočnou akci za druhou, nyní se do další střelecké pozice dostal Kusko, jeho ránu dokázal Pavlát tentokrát zachytit.
    53:37 Leoš ČERMÁK - 7:1
     
    53:37
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kanonáda pokračuje! Vondráček ujížděl po pravém křídle, aby kotouč nechal za sebou pro LEOŠE ČERMÁKA, brněnský kapitán pak pohotově propálil bezmocného Pavláta. Asistence: Tomáš Vondráček, Jakub Orsava.
    53:13 Martin ZAŤOVIČ - 6:1
     
    53:13
    Kometa právě vstřelila branku!
    Pohledná kombinace elitní formace brněnské Komety končí šestou brankou v chomutovské síti! Mueller se v mezikruží neukvapil a bekhendovou přihrávkou předložil kotouč MARTINU ZAŤOVIČOVI, jenž svou druhou trefou v utkání upravuje na 6:1 pro brněnský tým. Asistence: Peter Mueller, Jan Hruška.
     
    52:43
    Gulaši nabil Štencelovi, jehož ránu se snažil za záda Pavláta usměrnit Köhler, chomutovský brankář si však dokázal poradit a kotouč včas ukryl ve své rukavici.
     
    51:41
    Kometa pohodlně kontroluje průběh třetí třetiny, Chomutov se krom nedávno skončené přesilové hry prakticky nedostává do útoku.
     
    50:31
    Šťovíček vybojoval kotouč pro Tomáše Hrušku, jenž se ocitl ve slibné střelecké pozici, mířil mezi betony brankáře Vejmelky, ten však chytá s velkým přehledem.
     
    49:35
    Valach opět vyslal nebezpečnou ránu od modré čáry, kterou však Vejmelka dokázal zpacifikovat, Piráti se nyní snaží udržet puk v útočném pásmu.
     
    49:21
    Kometa hraje v plném počtu.
     
    48:51
    Mallet přerušil akci Chomutova a osvobozuje svůj tým.
     
    48:12
    Ve vlastním oslabení se do slibného úniku z levého křídla dostal Dočekal, hledal skulinku mezi Pavlátovými betony ovšem bez úspěchu.
     
    47:29
    Havel napálil kotouč od modré čáry, Vejmelka dokázal úspěšně vyrazit a následně sebral jistou branku Humlovi, když dokázal kotouče pohotově vyrazit!
     
    47:21
    Nyní se však brněnská Kometa bude bránit, dvě minuty za napadení, tak zní verdikt pro obránce Michala Gulašiho.
     
    46:26
    Kometa nadále hledá skulinky v obraně Pirátů, kteří už pouze čekají zaparkovaní na vlastní modré čáře s tím, co domácí hráči vymyslí.
     
    45:35
    Valach se po přejetí modré čáry okamžitě opřel do kotouče, Vejmelka však zasahovat nemusel, neboť obránce Pirátů branku netrefil.
     
    44:41
    Štencel zachytil rozehrávku Chomutova a předložil kotouč Holíkovi, ten už byl ve slibné palebné pozici, ale chtěl vyšperkovat kombinaci pro Muellera, to už však chomutovská obrana nepřipustila, nicméně Kometa pokračuje v aktivní útočné hře a Piráti plní roli sparing partnerů.
     
    43:57
    Brněnská DRFG arena hlásí výpadek časomíry, mezitím se do střelecké pozice hnal Mueller, jenž branku přestřelil.
    43:18 Tomáš MALEC - 5:1
     
    43:18
    Kometa právě vstřelila branku!
    Holík nyní doslova kouzlil za brankou, kde mu sparing partnera obstaral bránící Marjamäki, následně se brněnský šikula vymotal a nasměroval přihrávku TOMÁŠI MALCOVI, jenž dokázal propálit chomutovskou zeď. Asistence: Petr Holík, Ondřej Němec.
     
    42:33
    Dočekal nahodil puk na branku, kde jej Pavlát pouze vyrazil na hůl Holíka, ten mohl dorážet do prázdné branky, ale na poslední chvíli byl odzbrojen bránícím pirátem.
     
    42:16
    Holík se nyní vymotal zpoza branky do střelecké příležitosti, Pavlát si prostor u bližší tyče pohlídal a opět hru přerušil.
     
    42:02
    Čermák poslal kotouč rozjetému Vondráčkovi, jenž si nejprve kotouč narazil od zadní mantinel, aby přesprintoval obranu Chomutova a ještě se dostal k dorážce, kterou z bezprostřední blízkosti dokázal Pavlát zlikvidovat.
     
    41:39
    Aplaus celé areny doprovází brněnského útočníka v přítomnosti lékaře na střídačku domácího mužstva, věřme, že Jakub Orsava bude v pořádku.
     
    41:33
    Na ledě zůstává opět ležet otřesený hráč Komety, jedná se o Jakuba Orsavu, který má v obličeji dokonce krvavou stopu.
     
    40:32
    Chomutov nyní chyboval ve vlastním obranném pásmu a kotouč do branky směřoval Mueller, Pavlát se však dokázal včas vrátit do brankoviště.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhou třetinu ovládla brněnská Kometa, která svou převahu promítla i do skóre. Brňané prakticky po celý průběh prostředního dějství drželi Piráty pod zámkem, když se postupně prosadili Zaťovič, Orsava a Hruška. Především Jakub Orsava prožívá zdařilý zápas, ve svém třetím vystoupení za Kometu zaznamenal kuriózní trefu, kterou musel potvrdit až videorozhodčí a na čtvrté brance se podílel asistencí, která však vyplynula z úspěšného zákroku Pavláta, jenž nejprve právě Orsavův nájezd zlikvidoval. Chomutov bude muset před třetí třetinou změnit snad úplně vše, tedy pokud chce ještě utkání zdramatizovat. Třetí třetina odstartuje v 19:52.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:46
    Brněnská DRFG arena nyní posílá potlesk hostujícímu útočníkovi Adamu Raškovi, jenž se nyní zachoval jako správný sportovec a odvolal udělený trest domácímu hráči.
     
    39:15
    Snaha Plekance poslat do samostatného úniku Vondráčka končí až na zakázaném uvolnění.
     
    38:27
    Kometa už ale znovu usazena před Pavlátem, jehož pozornost nyní prověřil pohotovou střelou Pechanec, chomutovský brankář dokázal i přes clonu úspěšně zasáhnout.
     
    37:57
    Tomáš Svoboda po delší době připravil práci pro brankáře Vejmelku, jenž musel po jeho individuální akci řešit pohotovým zákrokem vyrážečkou.
     
    36:57
    Kotouč v obranném pásmu Komety, ovšem namísto Pirátů se na puku drží domácí, kteří přemýšlí, jak co nejlépe rozehrát další útočnou akci.
     
    35:47
    Chomutovu se nyní daří otupit nápor Komety a kotouč se pohybuje převážně ve středním pásmu.
     
    34:54
    Ostřelování Pirátů pokračuje, během jediného střídaní se ke třem střeleckým pokusům dostal Mueller, Pavlát ovšem brání Kometě k navýšení už tak pohodlného náskoku.
     
    34:48
    Kometa opět operuje v útočném pásmu, tentokrát prověřil pozornost Pavláta Němec, chomutovský brankář proti reprezentačnímu obránci úspěšně zasáhl.
     
    34:43
    Čermák našel pohlednou zadovkou Mikysku, brněnský obránce si najel hlouběji do útočného pásma a vystřelil, jeho šanci dokázal Pavlát zneškodnit a vhazuje se po jeho pravici.
     
    33:33
    Ihned po vhazování napřáhl od modré čáry Malec, také jeho ránu Pavlát dokázal eliminovat.
     
    33:07
    Slibná akce elitní formace Komety, Mueller připravil do mezikruží ideální pozici Holíkovi, jeho ránu však dokázal Pavlát vyrazil a následně si poradil i s pokusem Zaťoviče.
     
    31:48
    Chomutovská snaha zaútočit stále postrádá hlavu a patu, Kometa eliminuje snahy Pirátu včas a nadále má více ze hry.
    30:44 Jan HRUŠKA - 4:1
     
    30:44
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa se dostává do pohodlného tříbrankového náskoku! Ve středním pásmu se do samostatného úniku dostal Orsava, jenž se snažil překonat brankáře Pavláta, ten dokázal Orsavu ještě zastavit, ale na dorážku dojíždějícího JANA HRUŠKY již nedosáhl. Asistence: Jakub Orsava, Tomáš Bartejs.
     
    30:34
    Chomutovskou útočnou snahu se snaží pozvednou mladičký Michal Gut, nyní dokázal přidělat vrásky brněnské obraně a vystřelil svižnou střelu z otočky, kterou musel Vejmelka vyrazit do ochranné sítě.
     
    29:08
    A Kometa pokračují ve tvorbě dalších útočných akcí, nyní Zaťovič poslal kotouč Muellerovi, jenž se prokličkoval skrz obranu Pirátů a zastavil jej až pohotový beton brankáře Pavláta.
    27:59 Jakub ORSAVA - 3:1
     
    27:59
    Kometa právě vstřelila branku!
    Na základě zkoumaní brankové situace bylo rozhodnuto, že puk překročil brankovou čáru dříve než došlo k posunutí branky. Autorem třetí branky brněnské Komety se tedy stává JAKUB ORSAVA. Bez asistence.
     
    27:59
    Vondráček nyní nahodil kotouč na chomutovskou branku, Pavlát pouze kotouč vyrazil, ten zůstal ležet na brankové čáře, kde se po něm natahoval Kusko, který byl následně chomutovskými obránci sražen do branky. Rozhodčí bude nyní s asistencí videa zkoumat, zda brankovou čáru krom brněnského útočníka překročil i puk.
     
    27:06
    Mallet kroužil s pukem v útočné třetině, kde si hledal ideální pozici pro zakončení, jeho pokus byl však zablokován chomutovskou obranou, která se snaží eliminovat brněnské útočné snahy.
     
    26:27
    Piráti jsou ve druhé třetině ve hře dopředu neškodní, Kometě se daří držet hru převážně v obranném pásmu severočeského týmu.
     
    25:55
    Čermák připravil střeleckou pozici pro Dočekala, jeho pohotovou střelu Pavlát vyrazil betonem, následně musel chomutovský brankář čelit ještě pokusu Štencela, i s ním si však pozorný Pavlát poradil a drží Chomutov zatím pouze v jednobrankovém manku.
     
    25:09
    Utkání se mírně začíná vyhrocovat, rozhodčí před chvíli pustili několik ostřejších soubojů a brněnský Malec řeší svůj nesouhlas po svém.
     
    24:13
    Jank nyní napálil kotouč z voleje od modré čáry, jeho jedovatou střelu schytal Orsava, jenž s velkými problémy v nepřerušené hře odjíždí na brněnskou střídačku.
     
    24:00
    Zakázané uvolnění Komety.
    23:23 Martin ZAŤOVIČ - 2:1
     
    23:23
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tentokrát už se Kometa raduje z využití přesilové hry. Němec poslal kotouč od modré čáry na levý kruh, kde se Muellerovi podařilo oplatit MARTINU ZAŤOVIČOVI přihrávku z první brankové akce, brněnský útočník pak bez problému uklidil kotouč do prázdné branky. Asistence: Peter Mueller, Ondřej Němec.
     
    22:35
    Kometa kombinovala hluboko v útočném pásmu, Zaťovič našel na levém kruhu ideálně postaveného Muellera, ten zamířil, avšak trefil pouze hokejku brankáře Pavláta.
     
    22:16
    Kometa si zahraje přesilovou hru, na dvě minuty za držení byl na trestnou lavici poslán Bohumil Jank.
     
    21:47
    Ihned po vhazování to zkusil Vondráček, jeho pokus zablokoval bránící bek Buchtela.
     
    21:36
    Kometa se nyní usazuje v útočném pásmu, nahození v podání Michálka od mantinelu Pavlát ukryl ve své výstroji, vhazovat se bude po jeho levici.
     
    20:23
    Kovář se nyní odhodlal ke střele v útočném pásmu a trefil tyč brněnské branky!
     
    20:18
    Hned v úvodním střídání odjížděl s bolestivou grimasou na střídačku Holík.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina nepřinesla zrovna atraktivní extraligový hokej. Snaze obou celků ve tvorbě útočných kombinací bránila řada nepřesností. Chomutovu se ovšem podařilo otevřít skóre utkání, když se v předbrankovém prostoru prosadil nikým nehlídaný Adam Raška. Brňané srovnali krok po čtyřech minutách, když Holíkovu nabídku přetavil ve vyrovnávací branku Peter Mueller, brněnský kanonýr se prosadil po jednadvacáté v sezoně. Vyrovnaný stav po první třetině nejspíš odpovídá dění na ledě. Uvidíme, čeho se dočkáme v prostředním dějství, které odstartuje v brněnské DRFG areně v 18:51.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:38
    Kometa hraje v plném počtu.
     
    19:30
    Individuální akci z pravého křídla zakončil bekhendem Havel, Vejmelka si na jeho úmysly počíhal a s klidem kotouč ukryl ve své lapačce.
     
    18:35
    Ve vlastním oslabení mohli Brňané otočit skóre utkání, v přečíslení dva na jednoho ujížděl Mueller společně s Plekancem, prvně jmenovaný dokázal propasírovat kotouč na Plekance, tomu však kotouč podjel mezi bruslemi a ze slibné akce tak vyrovnání nebylo.
     
    18:00
    Duda se dlouze mazlil s kotoučem na pravém kruhu, nakonec se ostřílený borec rozhodl zakončit a Vejmelka měl s krocením jeho prudké rány značné problémy, obrana Komety však krušné chvíle ustála.
     
    17:38
    Druhá přesilová hra v utkání pro chomutovské Piráty, dvě minuty za podrážení fasuje brněnský kapitán Leoš Čermák.
     
    17:02
    Bartejs se snažil okamžitě poslat kotouč do středního pásma, ale místo toho namazal Svobodovi, jenž se dostal do ideální střelecké pozic, měl dostatek času zamířit, ale brankáře Vejmelku nepřekonal!
     
    16:28
    Piráti Chomutov hrají v plném počtu.
     
    15:46
    Němec zpoza branky vyzval ke střele Orsavu, ten se do puku okamžitě opřel, ovšem pohotovým zákrokem se blýskl také brankář Pavlát, jenž kotouč úspěšně vyrazil svým betonem.
     
    15:22
    Holík posunul do mezikruží Köhlerovi, jehož střela byla sražena mimo ledovou plochu.
     
    14:47
    Němcovu ránu zablokoval bránící Marjamäki, jenž okamžitě odpálil kotouč až k Vejmelkovi.
     
    14:25
    Poprvé v utkání si přesilovou hru zahrají domácí Brňané, jejím strůjcem je Radek Duda, jenž obdržel dvě minuty za hákování.
     
    13:49
    Piráti pokračují ve snaze dostat se zpět do vedení, střeleckým pokusem se nyní prezentoval hostující kapitán Huml, jeho rána však zamířila nad branku Komety.
     
    13:31
    Krátce po Gutovi ohrozil střelou z mezikruží brněnskou branku Chrpa, tentokrát Vejmelka musel zasáhnout svou vyrážečkou a puk končí v ochranné síti.
     
    13:21
    Individuální akce v podání Guta, jenž sebral odvahu a proklestil se skrz brněnský obranný val, stačil i zakončit, ale puk zamířil mimo branku.
     
    12:48
    Chomutovu se nyní daří odrážet brněnské nálety do útočného pásma, Piráti po prvním kontaktu s pukem posouvají hru do středního pásma.
     
    12:18
    Do slibné střelecké pozice se nyní dostával Orsava, na poslední chvíli mu však zakončení znemožnil bránící Buchtela.
    10:50 Peter MUELLER - 1:1
     
    10:50
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa srovnává stav utkání! Vyrovnávací akce vznikla ve středním pásmu, kde Dočekal přihrál kotouč do jízdy Holíkovi, jenž přihrávkou přes celou šíří pásma vyzval ke střele PETERA MUELLERA, jenž pohotovou střelou z voleje prostřelil přemísťujícího se Pavláta. Asistence: Petr Holík, Martin Dočekal.
     
    09:53
    Brněnská snaha o rychlý protiútok končí zakázaným uvolněním i nadále jsme svědky řady nepřesných přihrávek.
     
    09:28
    Němcovi nyní přeskočil kotouč hůl na modré čáře a Kometa se pro tvorbu další útočné akce musí stáhnout zpět do vlastního pásma.
     
    09:18
    Kometa hraje v plném počtu.
     
    08:54
    Knotovi se podařilo zavézt kotouč do útočného pásma, kde však o kotouč bleskově přišel a Plekanec mohl pohodlně osvobodit svůj tým.
     
    08:25
    Po dobré práce Muellera je kotouč opět ve středním pásmu.
     
    08:06
    Kometě se podařilo osvobodit.
     
    07:18
    Piráti si zahrají přesilovou hru, dvě minuty za hákování odsedí brněnský útočník Silvestr Kusko.
     
    07:00
    Chomutov byl blízko ke vstřelení druhé branky v utkání, při přechodu do útoku poslal z pravého křídla Dlouhý přihrávku do předbrankového prostoru, kde se snažil kotouč za Vejmelku propasírovat Gut, brněnský brankář tuto nebezpečnou akci Chomutova dokázal zlikvidovat!
    06:21 Adam RAŠKA - 0:1
     
    06:21
    Piráti právě vstřelili branku!
    Piráti otevírají skóre utkání! Hostům se podařilo uzamknout Kometu ve vlastním obranném pásmu. Po nahození na branku v podání Kováře se kotouč dostal na hůl ADAMA RAŠKY, jenž si dokázal puk ideálně zpracovat a poslat za záda brankáře Vejmelky. Asistence: Lukáš Kovář, Radek Duda.
     
    05:37
    Na druhé straně se ke střele od modré čáry dostal Valach a nyní už Vejmelka zasahovat musel, jeho zákrok byl úspěšný a vhazuje se po jeho levici.
     
    05:20
    Kometa je v úvodu aktivnější v bruslení i napadání, ale zatím se nedokázala dostat do zajímavé střelecké pozice.
     
    04:36
    Domácí svádějí souboj o kotouče v obranném pásmu Pirátů, ti nyní situaci vyřešili vyhozením puku na zakázané uvolnění.
     
    03:43
    Chomutovu se podařilo na chviličku usadit v útočné třetině a od modré čáry zkusil vypálit Kovář, jenže jeho pokus se zastavil ve skrumáží hráčů před brněnskou brankou.
     
    03:04
    Ovšem ani domácí Kometě se rozehrávka příliš nedaří, hru obou soupeřů v úvodu utkání doprovází řada nepřesností.
     
    02:43
    Gut nahodil kotouč opět do obranného pásma Komety, nejspíš si však nevšiml, že byl ještě před červenou čárou, rozhodčí tudíž pískají zakázané uvolnění.
     
    01:45
    Chomutov se s kotoučem zatím nedostal dál než do středního pásma, Piráti nahazují kotouče, ovšem neženou se za nimi a nejspíš budou vyčkávat s čím se vytasí domácí tým.
     
    00:46
    Brňané byli blízko ke vstřelení první branky, do zajímavé situace se dostali Zaťovič s Muellerem, do přihrávky obou aktérů souhry včas zasáhl svou hokejkou brankář Pavlát.
     
    00:01
    Souboj šesté Komety s předposledním Chomutovem byl zahájen, na úvodním buly úspěšnější Šťovíček proti Holíkovi.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Vejmelka (Dostál) – D. Mikyska, O. Němec (A), Gulaši, Štencel, Bartejs, Z. Michálek, Malec – Zaťovič (A), P. Holík, Mueller – Kusko, Plekanec, Mallet – Orsava, Hruška, Vondráček – Dočekal, L. Čermák (C), Köhler.

    Piráti Chomutov: Pavlát (Stezka) – L. Kovář, Valach, Dietz, Knot, Jank, Buchtela, Trefný – Marjamäki, Šťovíček, T. Svoboda – Koblasa, Huml (C), J. Havel – A. Dlouhý, Raška, Duda (A) – Koblížek, Gut, Chrpa.

    Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Malý, Komárek.
     
    HC Kometa Brno: Modrobílým se poslední týden vyvedl skvěle. V úterý nejprve ve veledůležitém souboji o šestku se Spartou zvítězili 4:1 a odvezli si z hlavního města tři body. Na povedený výkon navázali také v nedělním moravském derby proti Zlínu, v němž zvítězili znovu za tři body – tentokrát 4:2. Dvěma góly se blýskl navíc útočník Bedřich Köhler, jenž se vůbec poprvé v sezóně radoval z trefy před domácím publikem. „Konečně jsem se dočkal a konečně jsem slyšel reakci fanoušků na můj gól, oddechl si po konci duelu brněnský útočník.

    Kometa si díky druhé výhře v řadě upevnila postavení v první šestce, na 6. místě má se ziskem 65 bodů čtyřbodový náskok na sedmou Olomouc. Před únorovou reprezentační pauzou čeká v úterý modrobílé na nějaký čas poslední duel v DRFG areně, v pátek hrají svěřenci hlavního kouče Libora Zábranského v Plzni. Proti Zlínu se znovu střelecky prosadil také Peter Mueller, jenž s 20 brankami vládne společně s Milanem Gulašem střeleckým tabulkám celé soutěže.
     
    Piráti Chomutov Chomutov se v letošní sezóně trápí a pomalu se připravuje na boje v play-out, případně také v baráži. Pirátům patří v tabulce TELH momentálně předposlední 13. místo se ziskem 37 bodů a už velkou devatenáctibodovou ztrátou na 10. příčku zajišťující alespoň předkolo play-off. Také forma Pirátů není v posledních zápasech nijak oslnivá, když z šesti duelů hned pětkrát prohráli. Naposledy v neděli na ledě Olomouce 1:3.

    Tým v průběhu sezóny ožil s příchodem útočníka Radka Dudy, který mimo jiné oslavil v pondělí už své 40. narozeniny. Bodově se nejvíce daří synovi hlavního kouče Pirátů Vladimíru Růžičkovi mladšímu, který posbíral letos 29 bodů (13+16). V závěsu za ním s 20 body (8+12) je právě zmiňovaný Duda. Kanadský brankář Justin Peters je pak s bilancí 90,51 % úspěšností zákroků na 14. místě mezi všemi gólmany v TELH.
     
    Dobrý den z Brna. Extraliga pokračuje ve zběsilém tempu. Nejvyšší česká hokejová soutěž se v úterý v posledním lednovém kole překlopí do závěrečné čtvrtiny základní části. Modrobílí se v rámci 40. kola utkají počtvrté v sezóně s chomutovskými Piráty, které letos dvakrát ze tří případů porazili. Jak si parta kolem kapitána Leoše Čermáka povede v závěrečném domácím duelu před reprezentační pauzou?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 11. Mueller (P. Holík, Dočekal), 24. Zaťovič (Mueller, O. Němec), 28. Orsava, 31. Hruška (Orsava, Bartejs), 44. Malec (P. Holík, O. Němec), 54. Zaťovič (Mueller, Hruška), 54. L. Čermák (Vondráček, Orsava) – 7. Raška (L. Kovář, Duda)


    HC Kometa Brno: Vejmelka (Dostál) – D. Mikyska, O. Němec (A), Gulaši, Štencel, Bartejs, Z. Michálek, Malec – Zaťovič (A), P. Holík, Mueller – Kusko, Plekanec, Mallet – Orsava, Hruška, Vondráček – Dočekal, L. Čermák (C), Köhler.
    Piráti Chomutov: Pavlát (Stezka) – L. Kovář, Valach, Dietz, Knot, Jank, Buchtela, Trefný – Marjamäki, Šťovíček, T. Svoboda – Koblasa, Huml (C), J. Havel – A. Dlouhý, Raška, Duda (A) – Koblížek, Gut, Chrpa.

    Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Malý, Komárek

    Diváci: 7016
    thejrc.org