Mountfield HK – Sparta 2:3 (kon.) | Litvínov – Mladá Boleslav 0:4 (kon.) | K. Vary – Olomouc 2:0 (kon.)
Kometa Brno – Chomutov 7:1 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
7:1 (1:1, 3:0, 3:0)
Piráti Chomutov
Úterý 29.01.2019, 18:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    53:37 Leoš ČERMÁK - 7:1
     
    53:37
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kanonáda pokračuje! Vondráček ujížděl po pravém křídle, aby kotouč nechal za sebou pro LEOŠE ČERMÁKA, brněnský kapitán pak pohotově propálil bezmocného Pavláta. Asistence: Tomáš Vondráček, Jakub Orsava.
    53:13 Martin ZAŤOVIČ - 6:1
     
    53:13
    Kometa právě vstřelila branku!
    Pohledná kombinace elitní formace brněnské Komety končí šestou brankou v chomutovské síti! Mueller se v mezikruží neukvapil a bekhendovou přihrávkou předložil kotouč MARTINU ZAŤOVIČOVI, jenž svou druhou trefou v utkání upravuje na 6:1 pro brněnský tým. Asistence: Peter Mueller, Jan Hruška.
     
    47:29
    Havel napálil kotouč od modré čáry, Vejmelka dokázal úspěšně vyrazit a následně sebral jistou branku Humlovi, když dokázal kotouče pohotově vyrazit!
     
    47:21
    Nyní se však brněnská Kometa bude bránit, dvě minuty za napadení, tak zní verdikt pro obránce Michala Gulašiho.
    43:18 Tomáš MALEC - 5:1
     
    43:18
    Kometa právě vstřelila branku!
    Holík nyní doslova kouzlil za brankou, kde mu sparing partnera obstaral bránící Marjamäki, následně se brněnský šikula vymotal a nasměroval přihrávku TOMÁŠI MALCOVI, jenž dokázal propálit chomutovskou zeď. Asistence: Petr Holík, Ondřej Němec.
    30:44 Jan HRUŠKA - 4:1
     
    30:44
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa se dostává do pohodlného tříbrankového náskoku! Ve středním pásmu se do samostatného úniku dostal Orsava, jenž se snažil překonat brankáře Pavláta, ten dokázal Orsavu ještě zastavit, ale na dorážku dojíždějícího JANA HRUŠKY již nedosáhl. Asistence: Jakub Orsava, Tomáš Bartejs.
    27:59 Jakub ORSAVA - 3:1
     
    27:59
    Kometa právě vstřelila branku!
    Na základě zkoumaní brankové situace bylo rozhodnuto, že puk překročil brankovou čáru dříve než došlo k posunutí branky. Autorem třetí branky brněnské Komety se tedy stává JAKUB ORSAVA. Bez asistence.
     
    27:59
    Vondráček nyní nahodil kotouč na chomutovskou branku, Pavlát pouze kotouč vyrazil, ten zůstal ležet na brankové čáře, kde se po něm natahoval Kusko, který byl následně chomutovskými obránci sražen do branky. Rozhodčí bude nyní s asistencí videa zkoumat, zda brankovou čáru krom brněnského útočníka překročil i puk.
    23:23 Martin ZAŤOVIČ - 2:1
     
    23:23
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tentokrát už se Kometa raduje z využití přesilové hry. Němec poslal kotouč od modré čáry na levý kruh, kde se Muellerovi podařilo oplatit MARTINU ZAŤOVIČOVI přihrávku z první brankové akce, brněnský útočník pak bez problému uklidil kotouč do prázdné branky. Asistence: Peter Mueller, Ondřej Němec.
     
    22:16
    Kometa si zahraje přesilovou hru, na dvě minuty za držení byl na trestnou lavici poslán Bohumil Jank.
     
    20:23
    Kovář se nyní odhodlal ke střele v útočném pásmu a trefil tyč brněnské branky!
     
    18:35
    Ve vlastním oslabení mohli Brňané otočit skóre utkání, v přečíslení dva na jednoho ujížděl Mueller společně s Plekancem, prvně jmenovaný dokázal propasírovat kotouč na Plekance, tomu však kotouč podjel mezi bruslemi a ze slibné akce tak vyrovnání nebylo.
     
    17:38
    Druhá přesilová hra v utkání pro chomutovské Piráty, dvě minuty za podrážení fasuje brněnský kapitán Leoš Čermák.
     
    17:02
    Bartejs se snažil okamžitě poslat kotouč do středního pásma, ale místo toho namazal Svobodovi, jenž se dostal do ideální střelecké pozic, měl dostatek času zamířit, ale brankáře Vejmelku nepřekonal!
     
    14:25
    Poprvé v utkání si přesilovou hru zahrají domácí Brňané, jejím strůjcem je Radek Duda, jenž obdržel dvě minuty za hákování.
    10:50 Peter MUELLER - 1:1
     
    10:50
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa srovnává stav utkání! Vyrovnávací akce vznikla ve středním pásmu, kde Dočekal přihrál kotouč do jízdy Holíkovi, jenž přihrávkou přes celou šíří pásma vyzval ke střele PETERA MUELLERA, jenž pohotovou střelou z voleje prostřelil přemísťujícího se Pavláta. Asistence: Petr Holík, Martin Dočekal.
     
    07:18
    Piráti si zahrají přesilovou hru, dvě minuty za hákování odsedí brněnský útočník Silvestr Kusko.
    06:21 Adam RAŠKA - 0:1
     
    06:21
    Piráti právě vstřelili branku!
    Piráti otevírají skóre utkání! Hostům se podařilo uzamknout Kometu ve vlastním obranném pásmu. Po nahození na branku v podání Kováře se kotouč dostal na hůl ADAMA RAŠKY, jenž si dokázal puk ideálně zpracovat a poslat za záda brankáře Vejmelky. Asistence: Lukáš Kovář, Radek Duda.
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 11. Mueller (P. Holík, Dočekal), 24. Zaťovič (Mueller, O. Němec), 28. Orsava, 31. Hruška (Orsava, Bartejs), 44. Malec (P. Holík, O. Němec), 54. Zaťovič (Mueller, Hruška), 54. L. Čermák (Vondráček, Orsava) – 7. Raška (L. Kovář, Duda)


    HC Kometa Brno: Vejmelka (Dostál) – D. Mikyska, O. Němec (A), Gulaši, Štencel, Bartejs, Z. Michálek, Malec – Zaťovič (A), P. Holík, Mueller – Kusko, Plekanec, Mallet – Orsava, Hruška, Vondráček – Dočekal, L. Čermák (C), Köhler.
    Piráti Chomutov: Pavlát (Stezka) – L. Kovář, Valach, Dietz, Knot, Jank, Buchtela, Trefný – Marjamäki, Šťovíček, T. Svoboda – Koblasa, Huml (C), J. Havel – A. Dlouhý, Raška, Duda (A) – Koblížek, Gut, Chrpa.

    Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Malý, Komárek

    Diváci: 7016
    thejrc.org