Novosibirsk – Barys 2:1 (po pr.) | Magnitogorsk – Petrohrad 1:3 (kon.) | Ufa – Jokerit 1:4 (kon.)
Kazaň – Jekatěrinburg 1:2 (2:3 po s.n.) | Nižněkamsk – Soči 0:1 (kon.)
po prodl.
HC Sibir Novosibirsk
2:1 (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Barys Nur-Sultan
Úterý 29.01.2019, 13:30 • Sibir Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (15:58:42)
     
    Statistiky po celém utkání:

    Střely na branku: 37 – 41
    Zblokované střely: 17 – 16
    Vhazování: 24 – 35
    Hity: 13 – 7
    Přesilové hry: 0/2 – 0/1
     
    Tak to bylo rychlé! Prodloužení se hrálo jen 44 vteřin! Hostující celek svou šanci zazdil díky zákroku Dannyho Taylora. Od toho se kotouč odrazil ke Gilbertovi Brulému, jenž parádní ranou rozvlnil síťku za Karlssonem. V dnešním zápase rozhodně zaslouží absolutorium oba gólmani, kteří odchytali skvělý zápas. Novosibirsk tedy bere z dnešního zápasu dva body, zatím Astana jen jeden.
     
    Konec zápasu.
    60:44 Gilbert BRULÉ - 2:1
     
    60:44
    Sibir právě vstřelil branku!
    Tak to bylo rychlé, jelikož je odehráno něco kolem minuty a už máme rozhodnuto! Hosté své přečíslení dva na jednoho nezvládli. Díky tomu se dostal k puku GILBERT BRULÉ, který jel se spoluhráčem dva na jednoho. Celou akci však vzal na sebe a jeho rána zapadla k zadní tyči! Asistence: Danny Taylor.
     
    60:14
    Krátce po začátku prodloužení se ke střele dostal Gilbert Brulé. Ten pálil z dobré pozice, jenže jeho rána byla sražena hokejkou hostujícího hráče.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Šedesát minut dnešního utkání nám vítěze nepřineslo. Už to pomalu začínalo vypadat, že domácí získají tři body. Pak se však do puku opřel Maxim Semjonov, jehož rána se zastavila až o síťku v brance.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:16
    Domácí celek vybojoval buly v útočném pásmu, po kterém se dostal ke kotouči. Jenže hosté se dobře bránili a bez potíží odehráli puk.
     
    59:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    58:22
    Ne, vypadá to, že dnes se půjde do prodloužení! Hrdiny dnešního utkání jsou rozhodně gólmani, kteří drželi své týmy dlouhou dobu.
     
    57:20
    Domácí fanoušci jsou nyní hodně slyšet a chtěli by vidět rozhodující branku ještě v základní hrací době. Sibir ovšem musí začínat od svého gólmana.
     
    56:40
    Barys se snaží útočit, ale obrana Novosibirsku je zatím pevná. Vypadá to, že dnešní utkání dojde až do prodloužení či samostatných nájezdů.
     
    55:55
    Jenže domácí by rádi dnes získali plný počet bodů! Jeden z nich se již dostával sám před gólmana, ale na poslední chvíli byl čistě zastaven.
    54:19 Maxim SEMJONOV - 1:1
     
    54:19
    Astana právě vstřelila branku!
    Jenže Astana přece jen srovnává a oba týmy mají k výhře stejně daleko. MAXIM SEMJONOV se dostal k puku a jeho parádní rána skončila v šibenici! Bez asistence.
     
    53:40
    Obrovská šance hostujícího celku, která znovu nekončí brankou! Taylor byl na druhé tyči, takže stačilo zasunout puk k tyči druhé. Jenže to se zase nepovedlo.
     
    52:58
    Nyní se hraje celkem hluchá pasáž zápasu, na kterou jsme tedy dnes nebyli zvyklí. Domácí se začínají mílovými kroky přibližovat třem bodům.
     
    51:42
    Ne, vypadá to, že Taylor dnes nebude k překonání! Nikita Michajlis se snažil dorážet u tyčky, ale domácí gólman dnes podává opravdu fantastický výkon.
     
    51:18
    Hosté to nyní zkusili nahozením o mantinel, ale to jen vyslalo do protiútoku soupeře. Jegor Milovzorov pálil, ale Karlsson předvedl parádní zákrok lapačkou.
     
    50:26
    Ne, zatím to není od Barysu ten výkon, který se očekával ve třetí třetině. Navíc znovu nepřišla přesná přihrávka, a tak je tu zakázané uvolnění.
     
    49:32
    Hráči kazachstánského týmu vybojovali puk za brankou. Následovala křižná přihrávka do nulového střeleckého úhlu. Přesto to hostující hráč zkusil nahozením, ale puk jen prolétl celou šíří pásma.
     
    49:09
    Roman Savčenko je na ledě!
     
    48:55
    To až v této chvíli! Hosté se znovu dostali do útočného pásma a přišla střela od modré. Tu tečoval Patrice Cormier, jenže Taylor sklapl své betony včas!
     
    48:15
    Teď jsou ovšem hosté usazení v útočném pásmu, kde si rozestavěli přesilovkový vzorec. Měli tlak, jenže ten znovu k ničemu nevedl.
     
    47:49
    Při dalším ataku se navíc Barys dostal do ofsajdu. To tedy není dobrý začátek přesilovky.
     
    47:25
    Jenže hostující tým znovu nerozehrál svou přesilovou hru dobře. Je vidět, že ani jednomu z týmů dnes opravdu nejdou. Sibir v pohodě vyhodil.
     
    47:09
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Roman Savčenko – 2 min., držení).
     
    46:40
    Hokejisté v bílém se snaží útočit. Tentokrát přišla střela od mantinelu, která mířila na zadní tyč. Tam se však objevila Taylorova lapačka.
     
    46:11
    Brandon Bochenski v obrovské šanci! Dostal skvělou přihrávku za obranu a jel sám na Taylora. Toho chtěl vymíchat rychlými kličkami, ale nedokázal zvednout puk nad beton!
     
    45:41
    Nyní jsou však v útočném pásmu domácí hráči, kteří zde dokázali rozestavět vzorec. Jenže následná střela se zastavila před brankou.
     
    44:56
    Jenže ten dlouho nevydržel. Sibir se zatím bez větších potíží bráni. Vyvezl kotouč až do útočného pásma, ale zde nezakončil. Barys obrací hru.
     
    44:21
    Nyní se Astana dostala s kotoučem až do útočného pásma, kde o něj musel bojovat. Nakonec se však k němu dostala a je v menším tlaku.
     
    43:38
    Každopádně teď už to vypadalo, že dojde vyrovnání! Někdo z hostí dorážel na hranici brankoviště, ovšem puk do branky nedostal!
     
    42:54
    Navíc o něco vice zatím útočí domácí tým. Ten sice nemá gólové šance, ale jemu stáčí útočit, jelikož stále vede o branku.
     
    42:11
    Hosté nyní bojovali jako lvi v útočném pásmu, ovšem ke kotouč se nedostali. Tato třetina zatím není tolik záživná jako ty dvě předešlé.
     
    41:34
    Už to vypadalo, že se Novosibirsk dostane do gólové šance, jenže puk sjel domácímu hráči z hole. Přesto přišla střela od modré, kterou Karlsson chytil.
     
    40:56
    Domácí sice získali puk, ale jejich pětice byla unavená, a tak ho jen poslal do středního pásma. Astana tak může znovu zaútočit.
     
    40:20
    Poslední perioda ihned začala tlakem hostujícího celku, který by potřeboval vstřelit branku co nejrychleji. Zatím však nepřišla dobrá střela.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 28 – 27
    Zblokované střely: 14 – 9
    Vhazování: 17 – 23
    Hity: 12 – 6
    Přesilové hry: 0/1 – 0/1
     
    Je za námi druhá třetina, po které půjdou do kabin rozhodně spokojenější domácí hráči. Jordan Caron byl dostatečně důrazný na brankovišti, díky čemuž propasíroval puk za brankovou čáru. Hosty to mohlo hodně mrzet, protože do té doby měli jasnou převahu, ale své šance využít nedokázali.

    Další třetina začne přibližně v 15:14.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:24
    Kotouč se ocitl na střídačce domácího celku, který musí být se současným stavem spokojený. Následuje buly na útočné modré hostujícího týmu.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    38:52
    André Petersson se svým spoluhráčem vybojovali kotouč v útočném pásmu. Díky tomu přišla přihrávka před branku, odkud pálil jeden z hostí. Taylor si s jeho střelou z blízkosti poradil.
     
    37:49
    Gleb Zyrjanov jel se svými spoluhráči do přečíslení tři na jednoho! Přihrávku mu znemožnil obětavý obránce hostí, a tak musel Zyrjanov vystřelit. Jeho ránu ovšem Karlsson vyrazil a podržel svůj tým.
     
    37:00
    Kdepak, ta tam je jasná herní převaha Barysu. Ten se nemůže vůbec dostat do útočného pásma, natož si tam vytvořit nějaký tlak nebo šanci.
     
    36:22
    Po delší době se dostal do útočného pásma také hostující celek, ale vůbec nic zde nevymyslel. Jen rychle přišel o puk a musel se vracet do obrany.
     
    35:55
    I nadále se však drží na puku Novosibirsk, který se nemůže dostat do tlaku v útočném pásmu. Nyní navíc poslal puk jen na zakázané uvolnění.
     
    35:17
    V současné době mají kotouč na svých hokejkách domácí hráči. Ti se během několika vteřin dostali do útočného pásma, kde o puk přišli.
     
    34:51
    Brandon Bochenski se hnal za kotoučem do útočného pásma. Jeho soupeř měl však značný náskok a bez větších potíží ho dojel jako první, díky čemuž rozehrál.
     
    34:07
    Alichan Asetov se dostal ke střele, jenže ta nebyla ani trochu přesná. Na druhé straně zakončovali i domácí, ale ani zde nemusel Karlsson zasahovat.
     
    33:40
    Sibir je touto brankou evidentně nakopnut a drží se v útočném pásmu. Tuto střelu však Karlsson chytil. Následuje druhá komerční pauza ve třetině.
    32:51 Jordan CARON - 1:0
     
    32:51
    Sibir právě vstřelil branku!
    Hosté sice mají převahu, jenže do vedení jdou domácí! Prince střílel z kraje kruhu a jeho střelu Karlsson jen vyrazil před sebe. Tam byl nejvíce agilní JORDAN CARON, jenž dokázal dostat puk za brankovou čáru! Asistence: Shane Prince a Viktor Komarov.
     
    32:27
    Alexandr Lipin si najel z druhé vlny, jenže místo střely zvolil zbytečnou kličku dozadu, kterou jeho soupeř očekával a obral ho o puk.
     
    31:43
    Brandon Bochenski si vyjel nikým neatakován před branku, jenže jeho hokejka byla na poslední chvíli zblokována, a tak z toho byla jen neprudká střela.
     
    31:09
    André Petersson v další velké šanci! Tohle je parádní třetina, ve které chybí opravdu jen branky. Petersson dostal přihrávku na teč, jenže tu Taylor dokázal vyrazit! Hosté nevyužili ani dalších zmatků.
     
    30:52
    Přesto vidíme v posledních několika vteřinách spoustu nepřesností, a to především na hostující straně. Astana zahrála již několikrát na zakázané uvolnění.
     
    30:14
    Hra nabrala v posledních minutách spád a nutno dodat, že vidíme celkem čisté utkání. Však za polovinu hry jsme dnes viděli jen dva tresty.
     
    29:42
    Neskutečné, co oba týmy nedají! Patrice Cormier měl před sebou volnou branku, kdy Taylor jen ležel na břiše. Přesto netrefil horní část branky!
     
    29:04
    Na druhé straně přišla rychlá střela z vrcholku kruhu, která mířila na zadní tyčku. Tam se však zjevil beton Taylora, jenž zakročil.
     
    28:25
    Obrovská šance v podání domácích, kteří jí neskutečně zazdili! Přišla přihrávka před branku, kam si sjel Shane Prince. Ten místo střely ještě puk potáhl ke gólmanovi a mířil na bližší tyčku. Jenže se dostal ze střeleckého úhlu a střela jen prolétla brankovištěm!
     
    27:26
    Roman Starčenko byl sám ve středním pásmu, a tak si nahodil puk do rohu, kde ho také získal. Následovala přihrávka před branku, jenže zůstala nevyslyšena.
     
    26:54
    Domácí celek vyhrál vhazování v útočném pásmu a se značnými problémy se udržel v útočném pásmu. Střela ovšem na branku nepřišla žádná.
     
    26:30
    Je za námi první komerční přestávka v této třetině. Ta začíná jen nepřesným pasem v podání hostí, z čehož plyne jen zakázané uvolnění.
     
    26:07
    Útoky se nám v současné době přelévají ze strany na stranu. Je až s podivem, že v této periodě jsme neviděli ještě ani jednu branku. Gólmani se činí.
     
    25:29
    Alichan Asetov se s tím vůbec nepáral. Dostal přihrávku ve středním pásmu, najel si k mantinelu a pálil na zadní tyč. Taylor zasáhl ramenem jen tak tak.
     
    25:15
    Tato rozehrávka se hostujícímu celku moc nepovedla, jelikož skončila až na zakázaném uvolnění. Těch jsme dneska ještě moc neviděli.
     
    24:40
    Dmitrij Sajustov jel sám na gólmana! Obránce na něj sice dotíral, ale bruslařsky nestačil. Jenže domácí útočník nic nevymyslel a Henrik Karlsson zachránil svůj tým od inkasování.
     
    24:12
    Astana znovu přebírá otěže utkání. Je v tlaku v útočném pásmu a obstřeluje domácí branku ze všech možných pozic. Zatím však neúspěšně.
     
    23:41
    Matt Frattin ve velké šanci! Hosté se dostali do přečíslení a právě jmenovaný se dostal ke střele z první. Ta však nebyla tak prudká, jak by si představoval, a tak Taylor úspěšně zakročil.
     
    23:22
    Brandon Bochenski se dostal do zakončení, když se dostal do útok jeden na jednoho. Jeho střela byla ovšem sražena jediným hráčem před ním.
     
    22:34
    Astana se hnal do útoku, ale Novosibirsk se dobře stáhl. Jenže odpálil kotouč jen do středního pásma, kde ho znovu sebral hostující celek.
     
    22:16
    Znovu se v úvodu třetiny moc nepřerušuje, i když teď přišla změna. Jordan Caron dostak dobrou přihrávku od spoluhráče, ale střela mu nesedla.
     
    21:19
    Na druhé straně vznikl závar před Karlssonem. Ten totiž vyrazil prudkou střelu jen před sebe, kam se sjížděli soupeři. Nikdo nedotlačil puk až do sítě.
     
    20:45
    No, a klidně jsme mohli vidět první branku v utkání! Nikita Michajlis se šikovně dostal až před gólmana, kterého roztáhl kličkou. V poslední fázi nedokázal zvednout puk nad beton!
     
    20:12
    Už je tu i druhá třetina! Tentokrát vybojovali úvodní vhazování domácí hokejisté. Snad uvidíme nějakou branku, která v zápase zatím chybí.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 12 – 14
    Zblokované střely: 8 – 1
    Vyhraná vhazování: 7 – 10
    Hity: 6 – 2
    Přesilové hry: 0/1 – 0/1
     
    Je za námi první třetina, po které je stav nerozhodný 0:0. V první půlce třetiny měl trochu navrch domácí tým, ale žádnou gólovou šanci si nevypracoval. To druhá polovina periody byla jasně ve znamení hostujícího týmu, který svou převahu také nedokázal přetavit ve vedoucí branku.

    Další třetina začne přibližně v 14:24.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:03
    Skoro s koncem první třetiny se v dobré pozici ocitl Roman Starčenko, jehož rána z prostoru mezi kruhy jen prolétla okolo tyčky.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    18:28
    Jegor Petuchov to zkusil individuálně a moc mu nechybělo! Rychle objel branku a chtěl kotouč zasunout k tyčce. Taylor se však stihl přesunout.
     
    18:12
    Alexandr Šarov ihned inkasoval přihrávku, díky které jel do útoku jeden na jednoho. Zadovkou však chtěl najít svého spoluhráče, jenž byl u puku později než soupeř.
     
    18:07
    Domácí hrají v pěti!
     
    17:30
    Teď už je však Astana usazená v útočném pásmu, kde má obrovský tlak a obranná čtyřka domácích má co dělat, aby neinkasovala.
     
    17:03
    Ne, hostující celek zatím nehraje přesilovou hru ani trochu dobře. Taylor zatím nemusel čelit žádnému pokusu.
     
    16:29
    Ani početní výhoda hostujícího celku nezačíná moc dobře. Novosibirsk totiž bez větších potíží vyhazuje jeden kotouč za druhým.
     
    16:07
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Alexandr Šarov – 2 min., podrážení).
     
    15:52
    To nebyla přesná rozehrávka z rohu útočného pásma domácích. Proto se hostující celek dostal do útoku, ale žádná střela nakonec nepřišla.
     
    15:10
    To byla dobrá pozice pro hostujícího útočníka! Ten dostal skvělý pas mezi kruhy a jeho rána z první jen zaduněla o zadní mantinel. Taylor se jen ohlédl.
     
    14:29
    Jegor Petuchov se zkoušel probít do útočného pásma, ale hodně brzy narazil. Chtěl poslat pas po modré, jenže ten zastavila domácí obrana.
     
    13:50
    To byla velmi dobrá pozice pro domácí! Jejich hráč totiž jel jeden na jednoho a Karlsson musel rychle vykopnout beton. Následovala další střela, po které je odpískáno přerušení hry. Buly po pravici Karlssona.
     
    13:21
    Na druhé straně mohl také pálit obránce, ale brzy se k němu stáhl soupeř, tak jen nahodil kotouč do vzdálenějšího rohu útočného pásma.
     
    12:50
    Sibir si každopádně po početní výhodě mnohem více věří! Dostal se do tlaku v útočném pásmu a přišla střela od modré, kterou gólman vyrazil betonem.
     
    12:31
    S koncem přesilovky měli ještě domácí dobrou šanci, ale Kralsson vytáhl zákrok betonem. Krátce poté je přerušeno a následuje druhá komerční pauza.
     
    12:14
    Anton Sagadejev je na ledě!
     
    11:55
    Vypadá to, že Astana své první oslabení v zápase zvládne bez větších potíží. Domácí znovu zastavil ofsajd, načež Barys znovu vyhodil.
     
    11:21
    Domácím zbývá necelá minuta do konce přesilovky a budou muset začínat od svého gólmana. Tato početní výhoda se tedy Sibiru ani trochu nedaří.
     
    10:49
    Domácí totiž krátce po vhazování vyhodili. Navíc, když se Novosibirsk pokoušel o přechod do útočného pásma, zastavil ho hvizd sudího – ofsajd!
     
    10:33
    Díky přesilové hře se může domácí tým dostat z tlaku, navíc by mohl zaskórovat jako první. Začátek početní výhody se mu ovšem dvakrát nepovedl.
     
    10:14
    Vyloučení v týmu Barys Astana (Anton Sagadejev – 2 min., vražení na hrazení).
     
    09:18
    Další velká šance hostujícího celku, který má v posledních minutách obrovský tlak! Tentokrát přišla přihrávka mezi kruhy, odkud pálil útočník Astany. Jeho střela byla sražena trojblokem domácích.
     
    08:41
    Pavel Akolzin se z ničeho nic objevil ve velmi dobré pozici! Vybojoval puk v rohu a sám si najel do kruhu, odkud pálil. Z opakovaného záběru to vypadalo, že trefil tyč!
     
    08:02
    Na druhé straně bojoval o puk Shane Prince, jenž bojoval jako lev. Jenže hostující obránce si s touto situací poradil a udržel svého soka mimo dosah puku.
     
    07:22
    Darren Dietz vybojoval kotouč v rohu útočného pásma, díky čemuž se jeden z útočníků hostí dostal do šance. V dobré pozici netrefil branku.
     
    06:38
    Máme za sebou první komerční přestávku, po které se ihned domácí tým dostal ke střele. Ta nebyla špatná, ale Karlsson bez větších potíží zakročil.
     
    06:02
    To další atak hostujícího celku byl mnohem nebezpečnější! Třetí lajna se dostala do obrovského tlaku a Taylor měl co dělat, aby vyrazil všechny střely. Jesse Blacker poté od modré pálil nad branku.
     
    05:14
    Novosibirsk zkoušel nahodit kotouč o zadní mantinel, avšak tam byl jako první Barys. Každopádně ten se s pukem dostal jen do středního pásma.
     
    04:23
    Domácí obránce pálil od modré z první, ale jeho střela byla sražena prvním stojícím hráčem. Díky tomu se hosté dostali do přečíslení, ze kterého vzešla střela. Tu však Taylor chytil!
     
    03:44
    O něco aktivnější se zatím zdá především domácí tým. Ten se snaží útočit, ale tým z Kazachstánu se zatím bez větších potíží brání.
     
    03:07
    To až teď! Nikita Michajlov předvedl rychlou stahovačku a zkusil střelu z úhlu. Ta gólmanovi hostí vypadla, ale v tu chvíli se ozval hvizd sudího.
     
    02:45
    Hra má zatím celkem vysoké tempo. Oba týmy se snaží o útoky, i když střelu na bránu jsme snad ještě neviděli. Navíc se ani nepřerušuje.
     
    01:55
    Barys napadal hodně vysoko, ovšem nakonec se ke kotouči nedostal. Jenže ani Novosibirsk toho směrem dopředu moc nevymyslel.
     
    01:09
    André Petersson se dostal do střely z velmi dobré pozice. Byl mezi kruhy, jenže jeho střela zápěstím byla sražena jen do rohu kluziště.
     
    00:26
    Sibir se hnal do prvního útoku, jenže nakonec nedošlo ani ke střele. Nikita Michajlis si najížděl na druhé straně za obranu, ale puk se k němu nedostal.
     
    00:12
    A je to tady! Úvodní buly vyhrál hostující celek, který dnes zvolil bílé dresy. Domácí Novosibirsk dnes hraje v modrém. Astana se hned provinila ofsajdem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HK Sibir Novosibirsk: D. Taylor (Krasikov) – Loginov, Klimontov, Demidov, Piganovič, Savčenko, D. Lukin, Ilja Morozov – Brulé, Michajlov, J. Peltola – Sajustov, Milovzorov, Šarov – Prince, V. Komarov, Caron – Zyrjanov, Pervušin, Romancev – Šaškov.

    Barys Astana: H. Karlsson (Kudrjavcev) – Makljukov, Svedberg, Orechov, Dietz, Lipin, Blacker, Polochov, M. Semjonov – Bochenski, Michajlis, Frattin – A. Petersson, Cormier, R. Starčenko – Boyd, Akolzin, Ševčenko – Sagadejev, Petuchov, Asetov.

    Rozhodčí: Bondar, Fatejev – Sadovnikov, Sadov.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
     
    Československá stopa v utkání

    Dominik Hrachovina (Astana)
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v probíhající sezóně utkaly dvakrát a pokaždé se z výhry radovala Astana, z toho jednou po prodloužení. Domácí hokejisté tak mají svému soupeři co vracet.
     
    Barys Astana

    Hosté z Astany už mají splněno. Ve stejné konferenci se nacházejí na čtvrtém místě a už mají jistý postup do vyřazovacích bojů. Na svém kontě mají čtyřiasedmdesát bodů za třiatřicet výher a devatenáctkrát odešli z ledu jako poražený tým. A i když už jsou v play-off, mohou ještě zabojovat o lepší postavení v tabulce, aby měli pozici do další fáze sezóny co nejlepší. Naposledy se Barysu dařilo na ledě silného CSKA, kde vyhrál 5:2. I dnes nás čeká zajímavé utkání. Sibir bojuje o vyřazovací boje, hosté naopak chtějí jít výše v tabulce. O motivaci je tedy postaráno.

    Nejproduktivnější hráči

    Darren Dietz – 47 bodů (15+32)
    Matt Frattin – 36 bodů (16+20)
    Roman Starčenko – 35 bodů (15+20)
     
    HK Sibir Novosibirsk

    Domácí hokejisté jsou v tabulce Východní konference na devátém místě s šestačtyřiceti body. Na své konto si zapsali jednadvacet výher a dvaatřicet proher. Jsou tak těsně za elitní osmičkou a stále mají šanci probojovat se do vyřazovacích bojů. Na osmé místo ztrácejí sedm bodů. Naposledy se jim dařilo na ledě Vladivostoku, kde vyhráli 5:3. A i dnes prahnou po bodovém zisku, ovšem nic lehkého je tedy nečeká.

    Nejproduktivnější hráči

    Nikita Michajlov – 22 bodů (12+10)
    Alexandr Šarov – 21 bodů (10+11)
    Dmitrij Sajustov – 21 bodů (9+12)
     
    Hezké úterní odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu opět ruská KHL a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy HK Sibir Novosibirsk a Barys Astana.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 33. Caron (Prince, V. Komarov), 61. Brulé (D. Taylor) – 55. M. Semjonov


    HC Sibir Novosibirsk: D. Taylor (Krasikov) – Loginov, Klimontov, Demidov, Piganovič, Savčenko, D. Lukin, Ilja Morozov – Brulé, Michajlov, J. Peltola – Sajustov, Milovzorov, Šarov – Prince, V. Komarov, Caron – Zyrjanov, Pervušin, Romancev – Šaškov.
    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Kudrjavcev) – Makljukov, Svedberg, Orechov, Dietz, Lipin, Blacker, Polochov, M. Semjonov – Bochenski, Michajlis, Frattin – A. Petersson, Cormier, R. Starčenko – Boyd, Akolzin, Ševčenko – Sagadejev, Petuchov, Asetov.

    Rozhodčí: Bondar, Fatejev – Sadovnikov, Sadov
    thejrc.org