Novosibirsk – Barys 2:1 (po pr.) | Magnitogorsk – Petrohrad 1:3 (kon.) | Ufa – Jokerit 1:4 (kon.)
Kazaň – Jekatěrinburg 1:2 (2:3 po s.n.) | Nižněkamsk – Soči 0:1 (kon.)
po s.n. (2:3)
Ak Bars Kazaň
1:2 (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)
Avtomobilist Jekatěrinburg
Úterý 29.01.2019, 17:30 • TatNeft Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kontinentální hokejová liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Ak Bars Kazaň a Avtomobilist Jekatěrinburg.
     
    Ak Bars Kazaň
    (34 výher, 19 proher – 72 bodů)

    Hokejisté Kazaně si v letošním ročníku nevedou zrovna nejlépe, i tak to ale stačí k přímému postupu do play-off. Kazaň se totiž v tuto chvíli nachází na páté pozici východní konference, na devátý Kunlun má dostačující náskok šestadvaceti bodů. Kazaň ale poslední zápasy moc nezvládá, z pěti případů prohrála hned čtyřikrát. Naposledy tomu bylo v minulém kole, ve kterém Kazaň překvapivě nestačila Čeljabinsku, kterému podlehla poměrem 1:2. Domácí celek tohoto zápasu se v tabulce domácích mužstev nachází na čtvrté pozici, avšak poslední dva domácí zápasy prohrál, dokonce nezískal ani jeden bod.
     
    Avtomobilist Jekatěrinburg
    (41 výher, 13 proher – 83 bodů)

    Na opačné straně stojí překvapivý lídr východní konference, kterým je Jekatěrinburg. Avtomobilist má na druhý Omsk náskok osmi bodů, logicky si také zajistil postup do vyřazovacích bojů. Jekatěrinburg rovněž v posledním zápase prohrál, bylo tomu tak na ledě třetího Magnitogorsku, který svého soupeře porazil výsledkem 6:3. Avtomobilist je rovněž vedoucím celkem v rámci tabulky venkovních celků, dohromady prohrál pouze v osmi případech, přičemž na druhou Astanu má náskok dvou bodů. Avtomobilist ale v posledních třech venkovních zápasech hned dvakrát prohrál, dnes se pokusí o pravý opak.
     
    Úvodní sestavy:

    Ak Bars Kazaň: Podjapolskij (Šaryčenkov) – Abrosimov, Pedan, Jarullin, Judin, Postma, Batyršin – Azevedo (A), Lander, Sekáč – Galijev, Osnovin, Tkačov – A. Potapov (C), A. Michejev, Lukojanov (A) – M. Gluchov, An. Popov, Klinkhammer.

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Sochackij) – Alexej Vasilevskij, Trjamkin (A), Mišarin, D. Bodrov, Ljamin, Jegoršev, Gurkin, Valitov – Golyšev, S. Da Costa, Dawes (A) – Sexton, Paré, Bělousov (C) – Denis Kazionov, Litovčenko, A. Garejev – Rassejkin, Gračjov, Obidin.

    Rozhodčí: Belov, Vasiljev – Šeljanin, Sazonov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe domácí hráče, kteří okamžitě nahodili puk za opačnou branku. Krátce poté ale přišel úvodní icing.
     
    01:11
    Kovář musel poprvé zasahovat, nejednalo se ale o nic nebezpečného. Jekatěrinburg raději zavezl puk za vlastní branku, kde se v tuto chvíli chystá k rozehrávce.
     
    02:20
    Ihned po vhazování to střeleckým pokusem zkoušel Lukojanov, který trefil pouze protihráče před sebou. Následně se Jekatěrinburg provinil ofsajdem.
     
    03:15
    Azevedo zavezl puk za červenou čáru, odkud ho nahazoval k zadnímu hrazení. Tam se jako první k němu dostal Lander, který se nedokázal otočit kolem branky.
     
    04:05
    Také Podjapolskij si připsal první ostrý zákrok. Dawes našel přes osu hřiště kolegu Da Costu, jehož ránu z první dokázal ruský brankář vyrazit před sebe.
     
    05:15
    Následně se do slibné šance dostal hostující Golyšev, jehož ránu švihem sevřel do lapačky Podjapolskij. Jekatěrinburg je směrem dopředu nebezpečnější.
     
    06:22
    Na ledovou plochu se dostala první formace Kazaně. Sekáč se u mantinelu snažil obrat protihráč o puk, nakonec se hostům podařilo vyvézt touš na druhou stranu.
     
    07:05
    Jekatěrinburgu se nepovedla rozehrávka, avšak jeden z hráčů stačil tečovat puk za červenou čárou. Hosté se ale v pásmu moc dlouho neudrželi.
     
    08:14
    Nyní si mezi kruhy sjel domácí forvard Gluchov, který ze své hokejky vypustil slabý pokus, se kterým neměl brankář Kovář sebemenší problém.
     
    09:10
    Nyní měl český brankář štěstí. Popov si najel k pravému kruhu, odkud zkoušel zakončit nad beton, Kovář sice nic neviděl, i tak hrací předmět vyrazil do strany.
     
    10:17
    Jekatěrinburg se nyní dostal do útočného pásma, avšak krátce poté táhl protiakci domácí forvard Galijev, který před modrou čárou narazil na dvojici protihráčů.
     
    11:05
    S pukem si zahrál také brankář Podjapolskij, který ho rozehrál podél mantinelu. Následně se do zakončení dostal Golyšev, jen dorážel těsně vedle branky.
     
    12:07
    Domácí se nyní dožadovali nedovoleného zákroku na Sekáče, avšak hlavní sudí nechává pokračovat ve hře. Sledujeme pasáž hry plnou nepřesností.
     
    13:20
    Ani po dalším zákroku se nebude vylučovat. Naopak za modrou čárou si sjel hostující Gurkin, který svojí formace vystavil do ofsajdového postavení.
     
    14:01
    Za volným pukem si sjížděl hostující Sexton, kterého ale včas dojel jeden z protihráčů. Na druhé straně hrací plochy vypálil vedle branky forvard Tkačov.
     
    15:14
    Kazionov se pokoušel přihrát do tandemu na Litovčenka, který ale upadl na zem. Jednalo se o samovolný pád, posléze přišel další icing v podání Kazaně.
     
    16:39
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Anton Lander – 2 min., hákování).
     
    16:58
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Přesilová hra je rychle využita! Po krátké kombinaci se na modré čáře dostal k zakončení Vasilevskij, jehož ránu brankář vyrazil přímo k osamocenému ANATOLIMU GOLYŠEVOVI, který v pádu dopravil kotouč do odkryté branky.
    Asistence: Alexej Vasilevskij.
    16:58 Anatolij GOLYŠEV - 0:1
     
    18:13
    Kazani se v posledních minutách vůbec nedaří, ani další akce nepřinesla nic nebezpečného, nýbrž pouze icing. Hra se tak vrací před branku Podjapolskiho.
     
    18:43
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Nikita Trjamkin – 2 min., vysoká hůl).
     
    19:10
    Hosté si nyní neporozuměli při kombinaci, přihrávka na modrou čáru totiž přinesla nepovedenou příhru. Následovala chybná rozehrávka od Jarullina.
     
    19:57
    Kazaň vstřelila branku!
    Tak se přeci jenom domácím podařilo vyrovnat! Lander si od pravého kruhu všiml před branku najetého ROBA KLINKHAMMERA, kterému stačilo nastavit hokejku. Také domácí celek využívá přesilovou hru!
    Asistence: Anton Lander, Jiří Sekáč.
    19:57 Rob KLINKHAMMER - 1:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první periodu, která nám přinesla hned dvě branky, každý celek vstřelil po jedné. Sledujeme celkem vyrovnanou podívanou, přičemž si oba celky vytvořily několik slušných šancí. Jekatěrinburg je ale směrem dopředu nebezpečnější, jeho jediná branka padla z přesilové hry. Tu si ke konci třetiny vyzkoušela také Kazaň, která srovnala na dosavadních 1-1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé periody dopadlo lépe pro domácí hráče, jenž ale ihned přišli o kotouč. O pár vteřinek později se touš dostal na hostující střídačku.
     
    21:14
    Kovář si připsal celkem snadný zákrok, ze středního pásma se to totiž snažil vylekat domácí Pedan. Český brankář raději vyrazil puk k pravému hrazení.
     
    22:31
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Denis Kazionov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    23:10
    Kazaň nezvládla vhazování před Kovářem, soupeř se posléze osvobodil přes všechny čáry. O útočnou akci se v tuto chvíli stará domácí zadák Pedan.
     
    23:54
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Dmitrij Judin – 2 min., držení hole).
     
    25:07
    Krátká kombinace přinesla hned dva střelecký pokusy. Ten první zablokoval protihráč, ten druhý z hokejky Azeveda skončil na hrudníku českého brankáře.
     
    26:14
    Avtomobilistu se nedaří proniknout na druhou stranu hrací plochy, což před malým momentem ucítil Da Costa, který byl zastaven před modrou čárou.
     
    27:04
    Sled nepřesností nakonec nepřinesl žádné zakončení. Na druhou stranu si to namířil Tkačov, který se dostal do ofsajdu, následuje komerční přestávka.
     
    28:10
    Obranný zákrok si připsal domácí zadák Abrosimov, který zablokoval přihrávku jednoho z protihráčů. Jekatěrinburg i nadále obléhá útočné pásmo.
     
    29:33
    Klinkhammer se důrazem pokoušel probojovat k volnému puku, což mu nakonec nevyšlo dle představ. Ani Jekatěrinburg se daleko s pukem nedostal.
     
    30:14
    Sledovali jsme několik šarvátek, avšak žádná netrvala moc dlouho. Do jedné se pustil hostující Vasilevskij, kterého u mantinelu řezala také střídačka soupeře.
     
    30:14
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Alexej Vasilevskij – 2+2 min, hrubost).
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Justin Azevedo – 2 min., hrubost).
     
    30:33
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Stanislav Jegoršev – 2 min., vysoká hůl).
     
    31:21
    Domácí hrají přesilovou hru pět na tři. Postma to zkoušel nahozením na branku, ránu ale zablokoval jeden z protihráčů. Proti dalšímu pokusu zasahoval Kovář.
     
    32:04
    Sekáč si několikrát vyměnil puk s Postmou, načež druhý jmenovaný vypustil tvrdou střelou. Hrací předmět na malý moment poskakoval po brankovišti, za čáru se ale nedostal.
     
    32:42
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Nikita Trjamkin – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    33:14
    Hodně nepříjemně byl zasažen pukem do obličeje jeden z hostujících hráčů. Z velké blízkosti ho trefil Osnovin, to je hodně nepříjemná událost.
     
    34:02
    Azevedo se před malým momentem proháčkoval kolem obránce, načež uháněl sám na Kováře, který si ale s jeho pokusem dokázal poradit.
     
    35:07
    Sekáčova špatná přihrávka přinesla přečíslení dvou na jednoho pro soupeře. Golyšev se i tentokráte dostal ke střele, kterou ale brankář vyrazil.
     
    36:11
    Kovář měl další práci, avšak i tentokráte podržel svůj celek. Posléze domácí vyhodili přes všechny čáry, hra se tak bude stěhovat před ruského brankáře Kazaně.
     
    38:10
    Golyšev sice po kontaktu s protihráčem upadl na zem, o nedovolený zákrok se nejednalo. Ani jeden z celků se nemůže dostat k ničemu vážnějšímu.
     
    39:20
    Podjapolskij byl donucen k zákroku, jednalo se o rutinní zachycení volného puku. Vzápětí se k puku dostal hostující Bělousov, jehož nahození trefilo protihráče do nohy.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Máme za sebou druhou periodu, která pro změnu nabídla hodně bojovnou podívanou. K viděni byla celá řada nedovolených zákroků, navíc jsme sledovali také menší strkanici, která následně přinesla přesilovou hru pět na tři pro domácí. Branku jsme ale v této třetině neviděli, moc hezkých šancí tak nebylo k vidění. Doufejme, že poslední perioda bude o něco atraktivnější.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování poslední periody dopadlo lépe pro hostující hráče, jejichž první akce nebyla zrovna přesná. Momentálně s pukem operuje Lander.
     
    40:29
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Jiří Sekáč – 2 min., podrážení).
     
    41:02
    Kazani se málem podařilo vyhodit, avšak na modré čáře zasahoval Trjamkin. Následná rána téhož hráče skončila na pravém betonu brankáře.
     
    42:15
    Jekatěrinburg se opět chtěl dostat za modrou čáru, avšak místo toho přichází ofsajdové postavení. Dawes totiž vjel do pásma v době, kdy tam byl spoluhráč.
     
    43:10
    Za volným pukem se pokoušel dostat Jegoršev, kterému se to nakonec nepodařilo. Domácí se i přesto nedokázalo dostat z vlastní třetiny.
     
    44:15
    Obidin si najel s pukem k levému kruhu, odkud vyzkoušel pozornost domácí brankáře. Podjapolskij bez větších problémů zasáhl, jeho celek to zkouší kupředu.
     
    45:02
    Kovář měl také práci, nejednalo se o nic nebezpečného. V tuto chvíli sledujeme hodně ofenzivní podívanou, po delší době se hraje v plynulém tempu.
     
    46:13
    Nepřehledná pasáž končí akcí hostujícího celku. Gračjov zkoušel přihrát před brankoviště, jeho přihrávku ale nedokázal zasáhnout žádný z hokejistů.
     
    47:20
    Posléze se jeden z hostů uvolnil kolem svého strážce, rána švihem ale směřovala daleko vedle vzdálenější tyče. I tak slušná pasáž v podání vedoucího celku konference.
     
    48:10
    Pedan rozehrál za sebe, kde ale číhal jeden z protihráčů. Ten zadovkou pokoušel najít Litovčenka, který ale před domácím brankářem úplně minul kotouč.
     
    49:01
    Vše končí dalším zakázaným uvolněním, tentokráte si vyhozením přes všechny čáry pomohl Avtomobilist. Hra se tak vrací před českého brankáře.
     
    50:20
    Od modré čáry to zkoušel domácí zadák Pedan, s jehož projektilem si Kovář dokázal poradit. Následně jsme sledovali přetahovanou o puk u mantinelu.
     
    51:07
    Domácím se sice nepovedla rozehrávka, avšak jako první se k puku dostal Lander, který se proháčkoval až před Kováře, avšak poté nezakončil přesně.
     
    52:14
    Další ofsajdové postavení, tentokráte se provinila Kazaň. Přechod do pásma nevychytal Tkačov, vhazovat se bude ve střední třetině.
     
    52:53
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Roman Abrosimov – 2 min., podrážení).
     
    53:14
    Nyní to vzal sám na sebe Da Costa, který se hezkou kličkou zbavil protihráče, avšak s následným zakončením si domácí brankář dokázal poradit.
     
    54:18
    Naopak se tu zrodilo slibné přečíslení domácích, avšak včas se vrátil obránce Mišarin. Na druhou stranu pádí Sexton, jenž už je za červenou čárou.
     
    55:10
    Sexton přeposlal puk na Trjamkina, jehož rána švihem dost možná skončila na horní konstrukci. Jekatěrinburg si ke konci přesilové hry přichystal sympatický tlak.
     
    56:15
    Paré ještě zachytil puk před modrou čárou, s následným nahozením si ale brankář poradil. Kazaň je hodně pasivní, do konce zápasu nezbývá už moc času.
     
    57:21
    Až nyní se domácí hráči dokázali dostat ze sevření, na ledovou plochu naskákaly čerstvé síly. V tuto chvíli čeká za vlastní brankou Abrosimov.
     
    59:10
    Po levém křídle si to namířil hostující Paré, který ale kolem sebe neměl podporu spoluhráčů. Jednu z posledních akcí rozjíždí také domácí.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Máme za sebou šedesát minut, o vítězi stále není rozhodnuto. V tuto chvíli přijde na řadu prodloužení, bude se hrát ve třech na obou stranách.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:40
    První útočnou akci prodloužení měli na svědomí domácí, kteří se ale k zakončení nedostali. Nyní to kupředu zkouší Avtomobilist Jekatěrinburg.
     
    61:31
    Sexton si sjel k pravému kruhu, kde mu ale puk ujel od hokejky. Hosté se rovněž k zakončení nedostali, na druhé straně se málem Sekáč obtočil kolem branky.
     
    62:24
    Golyšev se celkem snadným způsobem proháčkoval až k mezikruží, odkud ale minul branku. Avtomobilist Jekatěrinburg je ale v útočném pásmu.
     
    63:20
    Tkačov byl vytlačen zpět do obranného pásma, kde počkal na příchod čerstvých sil.
     
    64:18
    Vypadá to, že ani prodloužení branku nenabídne. Kazaň se dostala do pásma, krátce poté se ale dopustila špatné rozehrávky.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Prodloužení branku nenabídlo, za celou dobu jsme neviděli žádnou vyloženou šanci. Na řadu přijdou samostatné nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Denis KAZIONOV neproměňuje.
     
    1. série
    0:0
    Justin AZEVEDO neproměňuje.
     
    2. série
    0:1
    Dan SEXTON proměňuje.
     
    2. série
    1:1
    Vjačeslav OSNOVIN proměňuje.
     
    3. série
    1:1
    Nigel DAWES neproměňuje.
     
    3. série
    1:1
    Vladimir TKAČOV neproměňuje.
     
    4. série
    1:2
    Anatolij GOLYŠEV proměňuje.
     
    4. série
    2:2
    Jiří SEKÁČ proměňuje.
     
    5. série
    2:2
    Stéphane DA COSTA neproměňuje.
     
    5. série
    2:2
    Anton LANDER neproměňuje.
     
    6. série
    2:2
    Vjačeslav OSNOVIN neproměňuje.
     
    6. série
    2:2
    Anatolij GOLYŠEV neproměňuje.
     
    7. série
    2:2
    Jiří SEKÁČ neproměňuje.
     
    7. série
    2:3
    Dan SEXTON proměňuje.
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Avtomobilist Jekatěrinburg.
    Autorem vítězné branky je DAN SEXTON.
    65:00 Dan SEXTON - 1:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nám nabídlo hodně vyrovnanou podívanou, která přinesla pouze dvě branky. Oba celky se postaraly po jedné, logicky jsme tak museli do prodloužení. Tam jsme se vyložené šance nedočkali, následovaly samostatné nájezdy, které skončily až po sedmé sérii, vítězný nájezd totiž zužitkoval hostující Sexton, který tak svému celku přisoudil druhý bod.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 25:25.
    Zblokované střely – 11:15.
    Vyloučení – 5:6.
    Využití přesilovek 1/6 – 1/5.
    Vhazování – 29:34. (20:20:04)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 20. Klinkhammer (Lander, Sekáč) – 17. Golyšev (Alexej Vasilevskij), rozh. náj. Sexton

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Denis Kazionov (JEK)
    0:0   Justin Azevedo (KZN)
    2. série:
    0:1   Dan Sexton (JEK)
    1:1   Vjačeslav Osnovin (KZN)
    3. série:
    1:1   Nigel Dawes (JEK)
    1:1   Vladimir Tkačov (KZN)
    4. série:
    1:2   Anatolij Golyšev (JEK)
    2:2   Jiří Sekáč (KZN)
    5. série:
    2:2   Stéphane Da Costa (JEK)
    2:2   Anton Lander (KZN)
    6. série:
    2:2   Vjačeslav Osnovin (KZN)
    2:2   Anatolij Golyšev (JEK)
    7. série:
    2:2   Jiří Sekáč (KZN)
    2:3   Dan Sexton (JEK)


    Ak Bars Kazaň: Podjapolskij (Šaryčenkov) – Abrosimov, Pedan, Jarullin, Judin, Postma, Batyršin – Azevedo (A), Lander, Sekáč – Galijev, Osnovin, Tkačov – A. Potapov (C), A. Michejev, Lukojanov (A) – M. Gluchov, An. Popov, Klinkhammer.
    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Sochackij) – Alexej Vasilevskij, Trjamkin (A), Mišarin, D. Bodrov, Ljamin, Jegoršev, Gurkin, Valitov – Golyšev, S. Da Costa, Dawes (A) – Sexton, Paré, Bělousov (C) – Denis Kazionov, Litovčenko, A. Garejev – Rassejkin, Gračjov, Obidin.

    Rozhodčí: Belov, Vasiljev – Šeljanin, Sazonov
    thejrc.org