Kladno – Mladá Boleslav 7:3 (kon.) | Č. Budějovice – Salzburg 6:3 (kon.) | Sparta – Pardubice 7:4 (kon.)
Slavia – Liberec 5:4 (kon.) | Havlíčkův Brod – Mountfield HK 2:5 (kon.) | Třinec – Vítkovice 6:5 (po pr.)
Žďár n/S – Jihlava 6:7 (0:2 po s.n.)
konec
HC Motor České Budějovice
6:3 (2:1, 4:2, 0:0 - N 1:0)
EC Red Bull Salzburg
Úterý 29.01.2019, 17:00 • Budvar aréna • DHL Extraliga juniorů • O pořadí v play-off
Partner:
     
    Českobudějovičtí hráči dnes mohou být se zápasem nadmíru spokojeni. Rakouského soupeře přemohli jak v základní části, tak také v nadstavbě. Salzburgu se dnes příliš nedařilo v koncovce, ale skvělý výkon podal Daniel Svoboda v domácí brance. Hattrickem pak k výhře přispěl také Jan Tlačil. (19:01:17)
     
    Konec zápasu.
     
    63:40
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A je rozhodnuto i o tom, kde dnes zůstane čtvrtý bonusový bod! Jakub Novák poslal přihrávku na MATOUŠE HRUBCE, který stál mezi kruhy. Odtud pak poslal střelu, jež se ještě otřela o tyčku a následně zapadla až za brankovou čáru! Je tedy rozhodnuto, Salzburg se dnes bude vracet s prázdno. Asistence: Jakub Novák.
     
    63:14
    Na kotouči a v útočném pásmu se stále drží salzburgští hokejisté. Ovšem na to, že se hraje ve třech na obou stranách jsme zatím moc šancí neviděli.
     
    62:20
    Aleš Řezáč najel s kotoučem do útočného pásma, jenže neměl komu přihrát, a tak jen zajel za branku, kde se pokusil puk udržet. Nestalo se tak a na opačnou stranu míří Salzburgští.
     
    61:31
    Alexander Frandl si připsal střelecký pokus z těsné blízkosti Svobodovy branky. Frandlův pokus ale končí jen na výstroji pozorného českobudějovického brankáře.
     
    60:49
    Mohlo být rozhodnuto! Michal Silný se dostal ke střeleckému pokusu. Stál sám přímo před brankou, ovšem na Bugla si nepřišel, ten totiž předvedl fantastický zákrok, který tak ještě drží šance na bodový zisk pro Salzburg.
     
    60:05
    Domácí hokejisté vybojovali úvodní vhazování a ihned po něm se do útoku natlačil dnes zatím třígólový Jan Tlačil. Českobudějovický útočník nyní trefil přesně Bugovu výstroj.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Tři body dnes zůstanou na jihu Čech. Rozhodla o tom hlavně druhá perioda, v níž Motor rakouskému soupeři udeřil rovnou čtyři přesné zásahy! Nyní uvidíme, jak se vyvine nadstavba.
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Motor hraje v početní nevýhodě, a tak může kotouč vyhodit přes všechny čáry. O to se nyní postaral obránce Jakub Novák. Základní hrací doba se pomalu blíží ke svému konci a nyní již je jasné, že minimálně tři body si dnes odnesou Českobudějovičtí,
     
    58:32
    S vyloučeními se ale nyní roztrhl pytel. Nyní se otevírají dvířka na domácí trestnou lavici. Dvouminutový trest za nedovolené bránění inkasuje Šimon Masopust. Bude se tedy hrát ve čtyřech proti třem.
     
    57:43
    Tak to je velká chyba nejproduktivnějšího hráče celé extraligy juniorů! Svůj tým naprosto zbytečně připravil o přesilovou hru, když inkasuje dvouminutový trest za zdržování hry, konkrétně za porušení postupu při vhazování.
     
    57:42
    Možná poslední šance pro Salzburg? Uvidíme přesilovou hru. Na trestnou lavici míří domácí obránce s číslem devět, tedy Jiří Remta. Provinil se hákováním.
     
    56:11
    Jan Tlačil nyní se svými spoluhráči z útoku ujel dokonce do přečíslení tři na jednoho. Tlačilova přihrávka směřovala před branku, jenže skončila přesně mezi oběma českobudějovickými hráči. Ani jeden se tak ke střele nedostal a Buglovu klec neohrozil.
     
    55:28
    Domácí hráči ujeli do rychlého protiútoku. Jeden z nich poslal přihrávku na Vojtěcha Krcha, která k němu až možná překvapivě prošla. Domácí útočník pak svou střelou ale zařízení netrefil, Bugl nakonec proti střele z nebezpečné pozice zasahovat nemusí.
     
    55:10
    A právě Daniel Svoboda si připisuje další úspěšný zákrok. Tentokrát čelil pokusu z poměrně velkého úhlu, kotouč šel navíc docela nepříjemně těsně nad beton. Domácí brankář si ale cestu ke kotouči našel a schoval jej bezpečně v lapačce.
     
    54:34
    Na opačné straně střílel Patrik Škola. Jeho pokus byl velmi razantní, nicméně Bugl na něj viděl a dokázal ho vyrážečkou vytěsnit mimo nebezpečí. Jeho spoluhráči se pak puku zmocnili a míři s ním před Svobodovu svatyni.
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 8. Silný, 19. Tlačil (Řezáč), 21. Tlačil (Řezáč), 28. Tlačil (Řezáč), 31. Ryba (Janoch, Svach), 35. Krcho (Silný, Hrubec), 64. Hrubec (J. Novák) – 20. Hede (Harnisch), 27. Harnisch (Peterka, Hede), 32. Borzecki (Eliaš)


    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Dvořák) – Škola, Hubata, Remta, Svach, J. Novák, Prospal – Tlačil, Vaculík, Řezáč, Š. Masopust, Hrubec, Hracholski, Ryba, Janoch, Silný, Krcho
    EC Red Bull Salzburg: Kolarz (31. Bugl) – Obu, Menner, Nyman, Frandl, Prada – Borzecki, Hede, Eham, Eliaš, Vogt, Myklucha, Harnisch, Leonhardt, Hengelmüller, Peterka, Reisnecker

    Rozhodčí: Horák – Kreuzer, Polonij
    thejrc.org