Kladno – Mladá Boleslav 7:3 (kon.) | Č. Budějovice – Salzburg 6:3 (kon.) | Sparta – Pardubice 7:4 (kon.)
Slavia – Liberec 5:4 (kon.) | Havlíčkův Brod – Mountfield HK 2:5 (kon.) | Třinec – Vítkovice 6:5 (po pr.)
Žďár n/S – Jihlava 6:7 (0:2 po s.n.)
po s.n. (0:2)
SKLH Žďár nad Sázavou
6:7 (3:1, 1:3, 2:2 - 0:0)
HC Dukla Jihlava
Úterý 29.01.2019, 18:30 • Zimní stadion Bouchalky, Žďár nad Sázavou • DHL Extraliga juniorů • Skupina o 13. - 24. místo
Partner:
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Dukla Jihlava.
    Autorem vítězné branky je PETR VELEBA.
     
    65:00
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Jakub Černohorský – 2 min., držení).
     
    57:11
    Žďár právě vstřelil branku!
    Jak se to po zbytek třetí třetiny nezdálo, tak tu máme opět remízový stav a jedeme zase od začátku! To je zápas... Dukla byla pod velkým tlakem žďárské pětice a neustála jej. Vašíček zpoza branky nabil na modrou pro JAKUBA FILIPA, který z nápřahu vymetl pravou šibenici – 6:6! Asistence: Dominick Vašíček, Lukáš Gergel.
     
    55:25
    Žďár právě vstřelil branku!
    Ale pozor, hned tu máme drama! Javůrek vyjel proti puku, jenže podklouzl a kotouč se mu pomalu posunoval k brankovišti. Černohorský toho využil, jednoduše přiťukl na DOMINICKA VAŠÍČKA, který trefil prázdnou branku a vrací SKLH do zápasu – 5:6! Asistence: Jakub Černohorský.
     
    45:39
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla je velice rozjetá a přidává celkem šestý gól! Jednoduché píchnutí do puku v souboji u branky Dukly vyústilo v nájezd Brože na branku Radosty. Svoji kličku Brož ukončil na spojnici tyčí. Jenže za ním výborně dojížděl MARTIN BARÁK, který nadvakrát doklepl puk do prázdné – 4:6! Asistence: Vítězslav Brož.
     
    40:30
    Dukla právě vstřelila branku!
    Ve druhé třetině měl snový vstup Žďár, ve třetí zase Dukla! Tento gól byl ale z kategorie velmi šťastných. Od levého mantinelu totiž vystřelil PETR VELEBA a Radosta spíše takové nahození v náručí neudržel, puk mu propadl až za brankovou čáru – 4:5! Asistence: Vítězslav Brož, Miroslav Juda.
     
    36:58
    Dukla právě vstřelila branku!
    V 22. minutě byla Dukla na odpis. Teď se vrací do zápasu suverénním stylem a jedeme znovu od nuly! Adam po vyhraném buly posunul puk na TOMÁŠE CHLUBNU, který ho jednoduchou střelou zametl za Radostova záda – 4:4! Asistence: Dominik Adam.
     
    35:58
    Velebova střela od modré se neujala, ale hosté stále drží pásmo. A unavená obrana Plamenů mohla mít ještě větší šok. Chlubna si objel Radostu, ležícího ho ale nepřekonal!
     
    33:58
    Dukla právě vstřelila branku!
    Halucinace, nebo třetí gól Dukly? Byla to totiž velice podobná akce, také za ní stála stejná trojice hráčů ve stejném pořadí. Opět přihrávka Vala – Chlubna, na druhé straně volný DOMINIK ADAM, který překonal Radostu na delší tyči – 4:3! Asistence: Tomáš Vala, Tomáš Chlubna.
     
    33:21
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla snižuje takovým způsobem, že by se podle toho dalo vařit. Chlubna za brankou postrčil do rohu na Valu, který výborným pasem vyzval uvolněného DOMINIKA ADAMA. Ten už si krásně vymíchal Radostu a jednoduše zakončil do prázdné – 4:2! Asistence: Tomáš Vala, Tomáš Chlubna.
     
    30:10
    Dukla měla v oslabení brejk 2 na 1, který vyřešil Adam samostatným zakončením a položením obránce před sebou. To bylo sice velice pěkné, jenže jako Juda, ani Adam netrefil ze solidní pozice branku!
     
    29:42
    Minulou sezonu by se Válovo dohrání na mantinel považovalo jako normální souboj. Nyní je to bráno jako pozdní dohrání a dvě minuty pro hostujícího beka.
     
    22:12
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Veleba – 2 min., podrážení).
     
    21:10
    Žďár právě vstřelil branku!
    Studená sprcha pro Jihlavu hned na začátku druhé třetiny. Javůrek měl za sebou jeden zákrok, když domácí rozjížděli další útočnou akci. Tu řešil střelou z pravého kruhu Vašíček a Javůrek ji ještě dokázal vyrazit. Bohužel pro něj ale přímo na JANA KLODNERA, který zametl do prázdné. Asistence: Dominick Vašíček.
     
    20:01
    Střídání v týmu HC Dukla Jihlava: ze hřiště odchází Chaloupek, přichází Javůrek.
     
    19:50
    Žďár právě vstřelil branku!
    Možná i to byl důvod, proč ztrácí Dukla v čase 19:50 dva góly a trochu i nervy! Poizl si nabruslil podél modré čáry k mantinelu, odkud vystřelil. Jeho pokus tečoval ještě Černohorský a puk propadl Chaloupkovi za záda. Zde doklepl puk do branky DOMINICK VAŠÍČEK – 3:1! Asistence: Jakub Černohorský, Daniel Poizl.
     
    17:41
    Žďár právě vstřelil branku!
    Domácí si berou zpět své vedení. Po konci přesilové hry Gergel rozjel další povedenou kombinaci, na jejímž konci stála přesná střela JAKUBA FILIPA do odkryté branky. Ta byla sice posunuta ze svého postavení po vstřeleném gólu o hodně, hlavní sudí ale trefu uznává – 2:1. Asistence: Zbyněk Vlk, Lukáš Gergel.
     
    15:10
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Vlk – 2 min., krosček).
     
    10:16
    Hry 5 na 5 si moc neužijeme. Dalším vyloučeným je domácí Vašíček za podrážení.
     
    08:43
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tohle byla přímo ukázková chyba Nagyho. Ten při hře 4 na 4 jako poslední hráč na modré pustil v souboji puk pro PETRA VELEBU, který ho přebruslil a dostal se do úniku. Nenechal se ničím rozhodit a střelou přesně nad levý beton srovnal – 1:1! Bez asistence.
     
    08:34
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Adam – 2 min., hákování).
     
    07:58
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Kouba – 2 min., podrážení).
     
    05:51
    Žďár právě vstřelil branku!
    Teď už se ale Plameny mohou radovat. Pokračující nápor v útočném pásmu pokračoval, Gergel nejprve na bližší tyči neuspěl, puk ale pustil za sebe a od Malenovského přišla na LUKÁŠE GERGELA přihrávka na protější kruh. Sám domácí hráč se pak nemýlil – 1:0! Asistence: Šimon Malenovský, Pavle Vojinovič.
     
    02:26
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Gergel – 2 min., vysoká hůl).
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 6. Gergel (Malenovský, Vojinovič), 18. Filip (Vlk, Gergel), 20. Vašíček (Černohorský, Poizl), 22. Klodner (Vašíček), 56. Vašíček (Černohorský), 58. Filip (Vašíček, Gergel) – 9. Veleba, 34. Adam (Vala, Chlubna), 34. Adam (Vala, Chlubna), 37. Chlubna (Adam), 41. Veleba (Brož, Juda), 46. Barák (Brož), rozh. náj. Veleba


    SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta (Vít) – Černohorský, Zemčenkov, Marek, Klodner, Poizl, Budín – Filip, Vojinovič, Vlk, Kouba, Pětník, Malenovský, Kadleček, Gergel, Puczek, Nagy, Nikolič, Vašíček
    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (21. Javůrek) – Piskač, Veleba, Trávník, Zvěřina, Vála, Rašín, Moravec – Brož, Vala, Zadražil, Chlubna, Krajíček, Kardoš, Adam, Juda, Barák

    Rozhodčí: Vrba – Vašíček, Král

    Diváci: 87
    thejrc.org