Motor ČB – Kadaň 4:1 (kon.) | Jihlava – Ústí n/L 7:1 (kon.) | Benátky n/J – Třebíč 3:4 (po pr.)
Vsetín – Litoměřice 3:6 (kon.) | Poruba 2011 – Frýdek-M. 2:5 (kon.) | Přerov – Kladno 6:2 (kon.)
Slavia – Havířov 4:5 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
SK Trhači Kadaň
Středa 30.01.2019, 17:30 • Budvar aréna • Chance liga • 52. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý den! Chtěla bych vás přivítat u dnešního utkání, ve kterém se utkají domácí České Budějovice s hostující Kadaní. Zápas se odehraje v Budvar aréně a bude startovat v 17:30!
     
    SK Trhači Kadaň

    Trhači již několikátou sezónu po sobě ukazují, že patří spíše ke spodku tabulky. Jejich nespornou výhodu v současné době je to, že z Chance ligy se nedá spadnout, jelikož se jedná o uzavřenou soutěž. V současné době se Kadaň nachází na posledním, patnáctém, místě druhé nejvyšší soutěže. Ve čtyřiceti sedmi zápasech získali pouhých dvacet osm bodů a na čtrnácté Ústí nad Labem ztrácí propastných jedenáct bodů. Asi nikoho moc nepřekvapí, že tento tým má nejvíce obdržených branek (236) a nejméně vstřelených gólů (92).

    V posledních zápasech se Trhačům nedaří, prohráli totiž už šestnáctkrát v řadě (jednou byl zápas kontumován ve prospěch Jihlavy, ta ale stejně vyhrála v základní hrací době 5:2). Navíc v posledních pěti utkáních inkasoval tento tým ze severních Čech hned dvacet pět branek, což dělá průměr pět gólů na zápas. Sami jich navíc vstřelili jen šest (osm, pokud se počítá zápas s Duklou). Je vidět, že Kadaň rozhodně není ve formě, spíše naopak.

    Co se týče týmových statistik, patří Trhači k tomu spodku tabulky. Celkem využili třicet dva přesilových her, což dělá celkovou úspěšnost 13,39% a třetí místo od konce v rámci ligy. Oslabení jsou na tom o něco lépe. Kadaň jich totiž ubránila 81,42% a patří jí páté místo od konce.

    Nejproduktivnější hráči:
    Jaroslav Kůs – 37 bodů (6+31)
    Roman Chlouba – 30 bodů (13+17)
    Lukáš Klíma – 19 bodů (13+6)

    Brankáři:
    Ondřej Kuchař – 21 zápasů, 4 výhry, úspěšnost – 89,27%, průměr inkasovaných branek – 4,41.
    Dominik Pavlát – 12 zápasů, 3 výhry, úspěšnost – 89,71%, průměr inkasovaných branek – 4,39.
     
    ČEZ Motor České Budějovice

    To Jihočeši mají opačné starosti. Základní část se pomalu blíží ke svému konci a České Budějovice by rády ještě vylepšily své současné umístění v tabulce. Nachází se totiž na čtvrtém místě se ziskem šestaosmdesáti bodů. Na páté místo mají celkem solidní náskok sedmi bodů, navíc Havířov odehrál o zápas více. Na třetí Kladno je to ztráta jen dvou bodů, navíc Středočeši mají odehráno o utkání více. Na druhý Vsetín to je ztráta šesti bodů, a tak není ještě nic ztraceno, jelikož tyto dva týmy čeká vzájemný souboj v posledním kole. Motor má druhou nejlepší obranu soutěže, když inkasoval 113 branek. Lepší je v tomto ohledu jen Jihlava. Útok je na šestém místě, jelikož nasázel 149 branek.

    V posledních pěti utkáních se budějovickým hokejistům celkem dařilo, což dokazují čtyři výhry z posledních pěti zápasů. Nejprve Jihočeši v těžkém utkání porazili Jihlavu, když skóre obrátili v posledních deseti minutách, jenže následovala porážka na Slavii 2:3. Poté přišla přesvědčivá výhra na Litoměřicemi 5:1, načež přišlo další vítězství na domácím ledě, když Motor udolal Přerov po prodloužení. Poslední zápas odehrál na ledě Prostějova, kde se nakonec radoval z výhry po samostatných nájezdech.

    Že to Českým Budějovicím příliš nelepí v přesilových hrách je celkem známá pravda, přestože v poslední době tam několik branek padlo. Celková úspěšnost 14,47% je řadí na páté místo od konce. Horší je třeba dnešní soupeř nebo Kladno. Oslabení, to je jiná písnička. V těch jsou Jihočeši druzí nejlepší, hned po Přerovu.

    Nejproduktivnější hráči:
    Martin Novák – 37 bodů (13+24)
    David Gilbert – 36 bodů (15+21)
    Lukáš Endál – 32 bodů (15+17)

    Brankáři:
    Petr Kváča – 14 zápasů, 9 výher, úspěšnost – 93,04%, průměr inkasovaných branek – 1,58.
    Jan Strmeň – 34 zápasů, 21 výher, úspěšnost – 91,31%, průměr inkasovaných branek – 2,18.
     
    Poslední utkání – 37. kolo (19.12.)

    Kadaň – České Budějovice 1:4

    Branky a nahrávky: 33. Chlouba (Kůs, Šťovíček) – 4. Heřman (Plášil, Dančišin), 44. M. Novák, 46. R. Přikryl (Plášil, Babka), 49. Babka (Karabáček)

    SK Trhači Kadaň: Pavlát (Štěpánek) – Trefný (C), Eliáš, Buchtela, Foltýn, Popela, Šefl, Seemann – Ma. Svoboda, Kůs (A), Chlouba (A) – Maršoun, Šťovíček, Šulek – Rezek, Rindoš, Vašíček – Homer, Tupý, J. Svoboda.

    ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň (Dvořák) – Plášil, Fillman, Pýcha, M. Jandus, Vydarený (C), Pavlin – M. Novák, Gilbert, Endál – Beránek, R. Přikryl, Babka – Čermák (A), Bradley, Karabáček – Heřman, Dančišin, Dunn – Doktor.
     
    Vzájemné zápasy v této sezóně:

    Jelikož jsou za námi již tři čtvrtiny soutěže, tak se tyto dva týmy spolu utkaly již třikrát. Všechny zápasy vyhráli Jihočeši, kteří jsou jasní favorité i v dnešním utkání jak vzhledem k tabulkovému postavení, tak k současné formě. První utkání vyhráli Budějovičtí na ledě Kadaně 4:1. Druhý zápas odehráli na svém ledě a vyhráli jednoznačně 5:0. Poslední letošní vzájemný zápas se uskutečnil v Kadani, kde Motor sice prohrával, ale nakonec vyhrál 4:1. Ve vzájemných zápasech se nejvíce dařilo Jakubu Babkovi, jenž si připsal hned pět (2+3) bodů!
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň (Kváča) – Pýcha, Pavlin, Vydarený, M. Jandus, Kutlák, Plášil – M. Novák, Gilbert, Endál – Heřman, R. Přikryl, Z. Doležal – Karabáček, Babka, P. Novák – Beránek, Dančišin, Kachyňa – Dunn.

    SK Trhači Kadaň: Š. Lukeš (Štěpánek) – Klejna, Novák, Hajič, Eliáš, Šefl, Foltýn, Popela – Wágner, Kůs, Šulek – Maršoun, Rindoš, Zabloudil – Homer, Tupý, J. Svoboda – Vašíček, Konášek, Zd Zabloudil.

    Rozhodčí: Grech, Veselý – Tvrdík, Šimán.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Utkání je zahájeno! Úvodní buly vyhrál hostující tým, který nastupuje v černých dresech. Domácí Motor hraje v klasické žluté kombinaci.
     
    00:24
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Wow, tak to bylo hodně rychlé, jelikož Budějovice vedou! Gilbert poslal kotouč na LUKÁŠE ENDÁLA, který si s ním popojel a trefil volné místečko na přední tyči! Asistence: David Gilbert a Žiga Pavlin.
    00:24 Lukáš ENDÁL - 1:0
     
    01:08
    Druhá českobudějovická formance se do žádného většího tlaku nedostala. Proto vystřídala a o nějakou další šanci může usilovat ta třetí.
     
    01:48
    Jakub Babka se snažil probít do útočného pásma. V tu ránu se však ozval hvizd sudího, který přerušuje hru – ofsajd. Buly na útočné modré domácích.
     
    02:13
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (František Wágner – 2 min., podrážení).
     
    02:19
    Začátek početní výhody se Českým Budějovicím moc nepovedl. Gilbert prohrál buly, kotouč se dostal za branku, odkud ho Kadaň odpálila pryč.
     
    02:58
    Teď jsou Jihočeši usazení v útočném pásmu, kde operuje první přesilovková lajna. Do žádné větší šance se však nemůže dostat. Hosté navíc vyhodili.
     
    03:37
    Chytře to myslel Martin Heřman! Ten posílal křižnou přihrávku na Doležala, jenže jeden z hostujících obránců ji stihl zastavit na poslední chvíli.
     
    04:07
    Jaroslav Kůs se dostal ke střele ve svém vlastním oslabení. Projektil to byl slušný, ale Strmeň byl připravený a puk poslal do ochranné sítě.
     
    04:13
    Wágner je na ledě!
     
    04:53
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Martin Jandus – 2 min., nedovolené bránění).
     
    05:04
    Budějovice mohly jít do dvoubrankového vedení! Martin Heřman pálil od mantinelu a ještě se dostal k dorážce před Lukešem. Ten dlouho neviděl, kde má puk. Proto tam ještě jel Přikryl, ale hostující brankář stihl schovat puk pod výstroj.
     
    05:32
    Je vidět, že oslabení jdou domácímu týmu celkem solidně v letošní sezóně. Severočeši se nemohou dostat do tlaku v útočném pásmu a domácí v pohodě vyhazují jeden puk za druhým.
     
    06:13
    Žiga Pavlin získal kotouč u mantinelu bez nějakého většího boje. Poté však poslal kotouč jen do prostoru, kde byli hokejisté Kadaně.
     
    06:36
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Filip Eliáš – 2 min., podrážení).
     
    06:53
    Martin Jandus je na ledě!
     
    07:03
    Martin Novák bojoval o puk jako lev v útočném pásmu. Sice ho získal, jenže poté byl tvrdě naražen na mantinel. Zatím se ovšem žádný faul nepíská.
     
    07:21
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Michael Foltýn – 2 min., krosček).
     
    07:45
    Budějovice mají velkou příležitost na vstřelení druhé branky v utkání. Ke střele se v dobré pozici dostal Pavel Pýcha, jenže jeho ránu Lukeš vyrazil.
     
    08:16
    Jenže posléze Pýcha nezachytil celkem jednoduchou přihrávku a puk skončil až v obranné třetině domácích. Ti jsou však zpět nastěhováni v útoku.
     
    08:36
    Filip Eliáš je na ledě!
     
    08:49
    Na druhou stranu je vidět, že početní výhody se tedy Motoru znovu nedaří. Josef Rindoš se dokonce dostal ke střele, kterou musel Strmeň vytěsnit.
     
    09:26
    Michael Foltýn je na ledě!
     
    09:32
    České Budějovice tedy slibnou možnost v podobě přesilové hry pět na tři nevyužily, ale tlak mají stále. Nyní však následuje první komerční přestávka.
     
    09:52
    Do hry se začíná vkládat spousta nepřesností na obou stranách. Díky tomu se Kadaň na kotouči dlouho neudržela a útočit mohou domácí.
     
    10:46
    Tomáš Hajič se s tím moc nepáral. Jako obránce si najel do celkem dobré pozice na vrcholku kruhu, jenže budějovický brankář s jeho střelou neměl problém.
     
    11:06
    Václav Karabáček se šikovně zkoušel dostat do útočného pásma. To se mu sice nepovedlo, ale o chvilku později našel Babku křižnou přihrávkou. Tomu však střela nesedla a Lukeš vůbec nemusel zakročit.
     
    12:06
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Michael Foltýn – 2 min., krosček).
     
    12:09
    Martin Novák se pokoušel natáhnout tak, aby zachytil puk ještě v útočném pásmu. To se mu však nepovedlo a Motor musí začínat od své branky.
     
    12:44
    Stejný hráč, tedy Martin Novák, pálil od modré. Kotouč se ještě snažil tečovat Martin Beránek, ale Lukeš si s jeho pokusy nadvakrát poradil.
     
    13:22
    Ne, Jihočeši nehrají přesilovou hru dobře. Sice jsou v útočném pásmu, ale o nějakém tlaku rozhodně nemůže být řeč. Navíc je odpískaná přihrávka rukou.
     
    13:44
    Zdeněk Kutlák se dostal ke střele, jenže ta se mu ani trochu nepovedla. Letěla hodně vedle branky, navíc tam nebyl nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    14:06
    Michael Foltýn je na ledě!
     
    14:10
    Jihočeši měli velkou šanci! Odražený puk se dostal na hokejku Pavla Nováka, který plácl do puku bekhendem. Lukeš sice ležel na zádech, jenže mladý domácí útočník nezamířil přesně!
     
    14:18
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Martin Jandus – 2 min., sekání).
     
    14:44
    Motor se dobře brání! Napadal ve dvou hráčích, kteří nadělali hostím celkem problém. Puk sice nakonec nezískali, ale ušetřili cenné vteřinky.
     
    15:10
    Na druhé straně jsme viděli jednu ze spíše ojedinělých střel, jelikož Kadaň jich má na svém kontě teprve pět. Strmeň puk dobře viděl a schoval do lapačky.
     
    15:43
    Martin Beránek obětavě klekl do rány od modré, kterou skutečně zastavil. Navíc se od něj puk odrazil do středního pásma a domácí mohou vystřídat.
     
    16:18
    Martin Jandus je na ledě!
     
    16:27
    Kadaň právě vstřelila branku!
    V Budvar aréně to jen zahučelo, jelikož máme vyrovnáno! Wágner posunul kotouč na FRANTIŠKA KLEJNU, jehož parádní rána se zastavila až o síťku v brance. Asistence: František Wágner.
    16:27 František KLEJNA - 1:1
     
    17:07
    Lukáš Endál zkoušel tečovat nahození Martina Janduse od modré. Hostující gólman ovšem vytáhl rychlý zákrok betonem a puk vykopl mimo nebezpečí.
     
    17:50
    Zdeněk Kutlák si šikovně najížděl před branku. Romu Přikrylovi ovšem chvilku trvalo, než si ho všiml, a pak už byl domácí kapitán těsně bráněn.
     
    18:18
    Pavel Pýcha v dobré šanci! Dostal puk na střelu z první, jenže z dobré pozice trefil jen prostředek branky. Následně Severočeši vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    18:47
    Vypadá to, že s Motorem inkasovaná branka trochu zamávala. Nyní má trochu problémy se dostat do útočné třetiny a Kadaň hrozí z protiútoků.
     
    19:24
    Každopádně hostující hokejisté měli kotouč na svých hokejkách. Jenže ne na dlouho. Navíc se provinil faulem a ještě si zahrají oslabení v této třetině.
     
    19:39
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Michael Foltýn – 2 min., držení).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi úvodní třetina, po které je stav nerozhodný 1:1. Domácí tým měl sice převahu, což dokázal vstřelenou brankou Lukáš Endál, jenž vstřelil branku již po 24 vteřinách. Motor měl převahu, přesto inkasoval. Na modré se totiž napřáhl František Klejna, jehož parádní střela vymetla pavouky v šibenici domácí branky.

    Další třetina začne přibližně v 18:22.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 16 – 6
    Zblokované střely: 3 – 2
    Střely mimo branku: 7 – 1
    Vhazování: 12 – 9
    Přesilové hry: 0/5 – 0/2
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Domácí vyhráli úvodní buly, navíc jim pokračuje ještě většina přesilové hry. Zatím se však České Budějovice nemohou dostat do útočné třetiny.
     
    20:26
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jihočeši využívají přesilovou hru a jdou znovu do vedení! Martin Novák zavezl kotouč do útočného pásma, načež ho před LUKÁŠI ENDÁLOVI. Ten udělal dvě rychlé kličky a jeho střela prošla mezi rukou a tělem Lukeše! Asistence: Martin Novák a Karel Plášil.
    20:26 Lukáš ENDÁL - 2:1
     
    21:11
    Matěj Zabloudil se hnal do útočného pásma. Zasekl své brusle a hledal nějakého spoluhráče z druhé vlny. Tam však byly rozestavěné jen České Budějovice.
     
    21:46
    Václav Karabáček se dostal ke střele, když dostal puk do jízdy. Jeho rána byla sice rychlá, jenže hostující brankář měl dobrý výhled a chytil puk do lapačky.
     
    22:10
    Jan Svoboda se zle díval na rozhodčího. Nejspíše chtěl, aby se odpískal faul vysokou holí, ale sudí nic neviděl. Nadále se tak hraje v pěti na obou stranách.
     
    22:52
    Lajna složená jen z mladíků, tedy Beránek – Dančišin – Pavel Novák, se dostala do útočného pásma, jenže zde spíše probíhal jen souboj o puk.
     
    23:32
    Martin Novák nyní zabojoval a jen díky němu se nepískalo zakázané uvolnění. Přišla střela, jenže tu Lukeš vyrazil a Jihočeši musí začít od svého gólmana.
     
    24:08
    Žiga Pavlin nahazoval od modré a před brankou se puk snažil tečovat Lukáš Endál. To se mu však nepovedlo a gólman hostí puk vyrazil.
     
    24:35
    Velká šance v podání Českých Budějovic! Roman Přikryl jel sám na gólmana, kterého rychlou kličkou nepřekonal. Následně obránce Kadaně chtěl puk vyhodit a jen kousek chyběl k tomu, aby se kotouč odrazil od Zdeňka Doležala do branky!
     
    25:08
    Martin Heřman inkasoval šikovnou přihrávku od Doležala. Byl však těsně bráněn, a tak puk posílal jen na modrou. Bohužel pro domácí do míst, kde nikdo nebyl.
     
    25:29
    Zdeněk Kutlák sice zachytil kotouč na útočné modré, jenže jeho následné nahození bylo zablokováno prvním stojícím soupeřem před ním.
     
    26:07
    Jakub Babka měl těžkou práci, když byl sám proti třem. Každopádně puk udržel. Následovala ale nepřesná střela a domácí ztratili puk.
     
    26:52
    Milan Dančišin dostal šikovnou přihrávku na útočnou modrou. Vzal to však jen do rohu kluziště, kde nakonec domácí hokejisté o puk přišli.
     
    27:34
    Po delší době se dostal ke střele také hostující tým. Rána to byla sice svižní v podání obránce Kadaně, jenže jí scházely potřebné parametry.
     
    28:06
    Jan Svoboda poslal kotouč na Michaela Foltýna, který chtěl pálit z první. Rána mu ovšem vůbec nesedla a obránce hostí nakonec vůbec netrefil puk.
     
    28:30
    Na druhé straně se také připomněli Budějovičtí, jenže Lukeš střelu viděl a bez větších potíží chytil. Následuje první komerční pauza v této periodě.
     
    28:42
    Tato přihrávka se Martinu Heřmanovi nepovedla. Nejspíše chtěl poslat kotouč na modrou, jenže jeho pas byl příliš pomalý a hosté ho zachytili.
     
    29:16
    Pavel Novák se toho tedy nebál! Dostal se mezi dva protihráče a vypálil na přední tyč. Tam se však objevila lapačka Lukeše, ve které skončil i puk.
     
    29:36
    Pavel Pýcha se s tím vůbec nepáral. Jako první se dostal k odraženému kotouči a jeho rána z první jen zaduněla o zadní mantinel.
     
    30:12
    František Wágner mohl srovnat stav dnešního utkání! Byl totiž sám v místech, kam se odrazil puk, ale jeho zakončení šlo nakonec hodně mimo branku.
     
    30:46
    V posledních minutách vidíme neurovnanou hru. Ani jeden z týmů nemá větší tlak, navíc na obou stranách vidíme hodně nepřesností.
     
    31:38
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (František Klejna – 2 min., podrážení).
     
    31:42
    David Gilbert prohrál buly, díky čemuž hosté vyhodili přes všechny čáry. Navíc dobře napadali a ušetřili několik cenných vteřinek v oslabení.
     
    32:19
    Na hřišti máme první přesilovkovou lajnu. Nabito na ránu z první dostal Karel Plášil, který trefil jen prvního hráče. Puk se k němu však odrazil zpět.
     
    32:42
    Zdeněk Doležal se odhodlal ke střele jako první. Mířil na přední tyč, jenže jeho pokus jen prolétl nad horní tyčkou. Domácí musí začít od gólmana.
     
    33:38
    František Klejna je na ledě!
     
    34:00
    Petr Maršoun získal kotouč v útočném pásmu, jenže daleko se s ním nedostal. Přišel o něj ještě v rohu a na druhé straně musel Lukeš předvést zákrok.
     
    34:32
    Jan Svoboda předával kotouč do druhé vlny, ale dobře se zorientoval Karel Plášil, jenž si toho všiml a dokázal puk posunout mimo dosah soupeře.
     
    34:53
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Lukáš Endál – 2 min., držení hole).
     
    35:16
    Zdeněk Kutlák zlomil při napadání hokejku, ale nemusí ho to mrzet, již několik vteřin z oslabení uběhlo a hostující celek se ještě nedostal do útoku.
     
    35:52
    Jan Strmeň pomohl svým spoluhráčům, když zastavil prudký puk za svou brankou. Ten navíc dojel Žiga Pavlin a vyhodil přes všechny čáry.
     
    36:28
    A znovu. Kadani se početní výhoda tedy nedaří ani trochu. Ne náhodou má podobná čísla jako Motor v této statistice...
     
    36:53
    Lukáš Endál je na ledě!
     
    37:12
    Milan Dančišin dostal skvělou přihrávku do jízdy, díky čemuž vzniklo přečíslení dva na jednoho! Domácí útočník nechal poodjet svého soupeře a vzal to celé na sebe. Jeho pokus však nebyl přesný.
     
    37:33
    Znovu v útoku domácí hokejista s číslem dvacet čtyři. K tomu se odrazil puk do ideální pozice mezi kruhy, jenže ani nadvakrát ho nedokázal poslat na branku.
     
    37:59
    Obrovský tlak v podání Motoru! Gilbert byl na modré a nahodil kotouč na branku, kde ho tečoval Martin Novák. Lukeš však drží svůj tým i nadále.
     
    38:24
    František Wágner to zkoušel individuálně, ale byl zastaven. Přesto se puk dostal jen k jeho spoluhráči, jehož střela z velkého úhlu nebyla přesná.
     
    39:03
    Václav Karabáček byl vyslán Žigou Pavlinem ke střele. Dostal se přes dva protihráče, jenže jeho střela nebyla prudká a hostující gólman v pohodě vyrazil.
     
    39:37
    Jakub Babka jel z velkého úhlu sám na gólmana. Před ním byla spousta hráčů, jenže pokus domácí čtrnáctky jen projel brankoviště. Další zahozená šance.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Jsou za námi dvě třetiny dnešního utkání, po kterých vede domácí tým o jednu branku. Diváci v této periodě znovu nemuseli čekat na gól dlouho, jelikož se po 26 vteřinách prosadil Lukáš Endál. Domácí měli nadále tlak, ale zatím je to festival spálených šancí.

    Další třetina začne přibližně v 19:14.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 33 – 12
    Zblokované střely: 10 – 2
    Střely mimo branku: 14 – 2
    Vhazování: 29 -12
    Přesilové hry: 0/6 – 0/3
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Lukáš Endál chtěl prodloužit kotouč do útočného pásma. To se mu sice nepovedlo, ale puk neměl dostatečnou rychlost, takže hosté se k němu hned dostali.
     
    40:59
    Martin Heřman nyní svou střelu nenasměřoval ani trochu přesně. V největším nebezpečí byl rozhodčí, ale ten se jí na poslední chvíli dokázal uhnout.
     
    41:28
    Jakub Babka se dostal sám před gólmana, o kterého otřel puk. Ten se příhodně dostal na hůl Václava Karabáčka, jenže jeho pokus skvělým zákrokem vyrazil Lukeš!
     
    42:13
    České Budějovice se většinu třetiny drží na kotouči a snaží se útočit. Kadaň se však brání zuby nehty a nechce svého soupeře pustit do většího náskoku.
     
    42:49
    Což se jí daří i nadále. Sice chtěla sama zaútočit, což se moc nepovedlo, jelikož nahození jen mířilo do první soupeře, ale Motor je daleko od její branky.
     
    43:24
    Tato třetina je celkem rychlá. Zatím se přerušuje jen minimálně. Motor se sice snaží dostat do nějakého tlaku, ale zatím mu to ani trochu nejde.
     
    43:59
    Roman Přikryl chtěl vyslat Doležala s parťákem z útoku do přečíslení, ale nepovedlo se mu to. Puk na třiadevadesátku byl o něco delší, než bylo potřeba.
     
    44:18
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor nakonec přetavil svůj menší tlak v další branku! Plášil nahazoval puk od modré. Lukeš ho jen vyrazil vedle sebe, kde ho trefil ZDENĚK DOLEŽAL. Ten dostal kotouč do branky odrazem od hokejky soupeře, ale samozřejmě i taková branka platí! Asistence: Karel Plášil a Roman Přikryl.
    44:18 Zdeněk DOLEŽAL - 3:1
     
    44:38
    Martin Heřman to zkoušel z pozice kruhu. Lukeš dlouho nevěděl, kde má puk, který byl někde pod ním. Domácí hráč ho nedostal za brankovou čáru.
     
    45:03
    Žiga Pavlin nahazoval šikovně puk od modré a Lukeš má v posledních minutách co dělat! Odrazil puk jen k nohám Martina Heřmana, jenž ho nedokázal poslat až do sítě.
     
    45:35
    Martin Novák podstoupil těžký souboj se soupeřem, kde hrály hlavní roli hokejky. Zákrok na dvě minuty se však neobjevil ani na jedné straně a puk skončil v rohu kluziště, kde ho sebrali hostující hráči.
     
    46:23
    Jakub Babka se střetl se svým spoluhráčem, díky čemuž se dostali hostující hráči do útočné třetiny. Navíc si vybojovali přesilovku, kterou budou hrát.
     
    46:39
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Zdeněk Kutlák – 2 min., podrážení).
     
    46:56
    Kadaňští hokejisté začátek své početní výhody nezvládli. Měli sice puk na hokejkách, ale stačila jedna nepřesná rozehrávka a domácí vyhodili.
     
    47:30
    Tentokrát Severočeši vybojovali kotouč za brankou Strmeně, díky čemuž se usadili v útočném pásmu, kde kombinují. Zatím je to bez střelby.
     
    48:06
    Až teď přišla první střela v početní výhodě, navíc ta byla hodně propagační. Letěla totiž hodně mimo a domácí mohou zaútočit.
     
    48:39
    Zdeněk Kutlák je na ledě.
     
    48:42
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Václav Karabáček – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Filip Eliáš – 2 min., napadení).
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (2 min. pro hráčskou lavici – nesportovní chování). Trest odpyká Petr Maršoun.
     
    48:58
    Navíc hostující trenér dostal osobní trest do konce utkání! To jsme v Budvar aréně ještě neměli.
     
    49:17
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Žiga Pavlin – 2 min., sekání + 10 min. osobní trest, nesportovní chování). Trest odpyká Pavel Novák.
     
    49:44
    Diváci jsou nyní v Budvar aréně hodně rozhořčeni. On se o Žiga Pavlin hodně rozčiloval, a ani trochu se mu trest nelíbí.
     
    50:17
    Zdeněk Kutlák se dostal k střele z velmi dobré pozice. Jeho rána však postrádala potřebnou razanci a Lukeš bez potíží vyrážečkou vyrazil.
     
    50:42
    Hosté hrají v plném počtu!
     
    51:07
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jihočeši střílí branku v oslabení, takže se prosadili ve všech herních situacích! Babka jel se svými spoluhráči do přečíslení tři na jednoho! Hráč s číslem čtrnáct poslal puk na MARTINA JANDUSE, který parádní ranou trefil šibenici na zadní tyči. Asistence: Jakub Babka a Martin Heřman.
    51:07 Martin JANDUS - 4:1
     
    51:17
    Motor hraje v pěti!
     
    52:24
    Zdeněk Kutlák dostal další dobrou přihrávku do prostoru mezi kruhy! Tentokrát jeho rána měla dobrou razanci, jenže netrefila branku.
     
    52:45
    České Budějovice mají v posledních minutách velký tlak a Lukeš se musí v brance hodně ohánět. Následuje druhá komerční pauza v této třetině.
     
    53:00
    Petr Maršoun to zkusil z celkem velké vzdálenosti, ale Strneň jeho střelu dobře viděl a bez větších potíží zakročil svým betonem.
     
    53:32
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Štěpán Lukeš – 2 min., podrážení). Trest odpyká Petr Maršoun.
     
    53:51
    České Budějovice nerozehrály svou přesilovou hru ani trochu dobře. Hosté nejprve vyhodili, poté přišel domácí tým o puk hned na začátku útočného pásma.
     
    54:39
    Zdeněk Doležal v obrovské šanci v přesilové hře! Tento hráč dostal nabito křižným pasem. Jeho střela šla však jen doprostřed branky, kde Lukeš zasáhl.
     
    55:18
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Václav Karabáček – 2 min., hrubost).
     
    55:32
    Petr Maršoun je na ledě!
     
    55:44
    Každopádně Kadaň v dnešním zápase v početních výhodách ještě vůbec nic nepředvedla. Znovu musí začínat až od svého brankáře.
     
    56:18
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (František Wágner – 2 min., sekání).
     
    56:38
    Trhači hrají s pukem na holích v útoční třetině. Zatím však spíše jezdí okolo mantinelu a domácí celek se bez problémů brání.
     
    57:18
    Václav Karabáček je na ledě!
     
    57:24
    Navíc měl velkou šanci Zdeněk Doležal! Toho parádně našel Zdeněk Kutlák, který vyšachoval hned tři hráče. Domácí hráč ale neodkázal zakončit!
     
    58:18
    František Wágner je na ledě!
     
    58:59
    Chybí nám něco málo přes minutku do konce této třetiny. Každopádně o vítězi dnešního utkání je jasno. Tři body získají České Budějovice.
     
    59:15
    Jakub Babka chtěl zakončit bekhendem, jenže dobře ho překřížil jeden z protihráčů, jenž mu znemožnil střelu. Kadaň se hned snaží o útok.
     
    59:25
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Ondřej Kachyňa – 2 min., vysoká hůl).
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Domácí celek byl ve třetí třetině jasné jasném celkem a svého soupeře pustil jen k dvěma střelám. Motor se navíc prosadil hned dvakrát zásluhou Zdeňka Doležala a Martina Janduse. Navíc jsme viděli ve třetí třetině osobní trest pro trenéra hostí do konce zápasu.
     
    Statistiky po celém utkání:

    Střely na branku: 53 – 14
    Zblokované střely: 13 – 3
    Střely mimo branku: 19 – 4
    Vhazování: 40 – 21
    Přesilové hry: 1/10 – 0/8
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (20:52:32)
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 1. Endál (Gilbert, Pavlin), 21. Endál (M. Novák, Plášil), 45. Z. Doležal (Plášil, R. Přikryl), 52. M. Jandus (Babka, Heřman) – 17. Klejna (Wágner)


    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Kváča) – Pýcha, Pavlin, Vydarený, M. Jandus, Kutlák, Plášil – M. Novák, Gilbert, Endál – Heřman, R. Přikryl, Z. Doležal – Karabáček, Babka, P. Novák – Beránek, Dančišin, Kachyňa – Dunn.
    SK Trhači Kadaň: Š. Lukeš (Štěpánek) – Klejna, Novák, Hajič, Eliáš, Šefl, Foltýn, Popela – Wágner, Kůs, Šulek – Maršoun, Rindoš, Zabloudil – Homer, Tupý, J. Svoboda – Vašíček, Konášek, Zd Zabloudil.

    Rozhodčí: Grech, Veselý – Tvrdík, Šimán

    Diváci: 5069
    ocianews.com