Motor ČB – Kadaň 4:1 (kon.) | Jihlava – Ústí n/L 7:1 (kon.) | Benátky n/J – Třebíč 3:4 (po pr.)
Vsetín – Litoměřice 3:6 (kon.) | Poruba 2011 – Frýdek-M. 2:5 (kon.) | Přerov – Kladno 6:2 (kon.)
Slavia – Havířov 4:5 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
7:1 (0:0, 6:0, 1:1)
HC Slovan Ústí nad Labem
Středa 30.01.2019, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 52. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobré středeční dopoledne z Jihlavy! Chance Liga pokračuje dále dnešním 52. kolem. V něm se utkají dva týmy z opačných pólů tabulky, ale ani jeden celek nemá moc oslnivou formu. Na jedné straně jihlavská Dukla, která z posledních pěti utkání tři prohrála. Jako soupeř bude ústecký Slovan, který z posledních pěti utkání prohrál hned čtyři. Začínáme v 17:30, příjemnou zábavu!
     
    HC SLOVAN ÚSTÍ NAD LABEM
    14. místo, 39 bodů, skóre 119:189, bilance 10-1-7-30
    Ústí chtělo před sezonou razit finskou cestu samotným Janem Čalounem, hokejovou legendou. Jeho záměr ale vůbec nevyšel a tým se trápí stále v průběhu sezony. Vyjma Kadaně, která je ještě 11 bodů za Slovanem, je Ústí nejslabším týmem ligy a ani rozdíl ve skóre, činící -70 gólů, není lichotivý. Z posledních tří venkovních utkání má Ústí skóre 2:19! Největší příděl dostalo na Lapači poměrem 10:1, ve Frýdku-Místku to byla střelecká nula a výsledek 0:4, v Přerově 1:4. Doma to bylo o poznání lepší. Sice Poruba vyhrála ve Zlatopramen Areně, ale bylo to pouze o jediný gól (3:4). Poslední utkání proti Benátkám Ústí zvládlo bez problémů a ovládlo jej 3:1.
     
    HC DUKLA JIHLAVA
    1. místo, 96 bodů, skóre 163:102, bilance 27-6-3-11
    Duklu sužuje velká marodka, která zapříčiňuje hru na tří útočné formace. To se projevilo během posledního zápasu na ledě Havířova, který využil většího počtu hráčů a Jihlavu porazil výsledkem 5:1. Předtím následoval sobotní šlágr s Kladnem. Dukla jej sice otočila a od 43. minuty mířila za výhrou, jenže v poslední minutě srovnal kladenský Melka a poslal zápas do nájezdů, kde rozhodl Tomáš Čachotský a přisoudil Dukle dva body. Jediná klidnější výhra přišla v Kadani, kde hosté sice vyhráli 5:2, tři body by ale získali stejně, neboť byl zápas kontumován. První dvě utkání z posledních pěti byla bez zisku bodu. V Českých Budějovicích ztratila Jihlava vedení 2:0 a ve třetí třetině dostala čtyři góly, proti Prostějovu rozhodl úvod utkání, kdy se Jestřábi dostali do dvougólového vedení a nakonec vyhráli 3:2.
     
    -53:00
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Lundström (Honzík) – Kajínek (C), J. Holý, Štebih (A), Matějíček, J. Pohl, Suchánek, Štindl – Anděl, Čachotský, Pekr – Harkabus, Osmík, Dostálek – Klíma, Fajkus, Hrníčko – D. Váňa, Půža.

    HC Slovan Ústí nad Labem: Stezka (Volke) – M. Zdvořáček (C), D. Málek, Hes, Mert, Blaha, Zukal, Seemann – Krliš (A), Schwamberger, J. Veselý – T. Jandus, Kropáček, Chlouba (A) – Gottfried, Tůma, Planý.

    Rozhodčí: Kostourek, Jechoutek – Gabriel, Zmeškal.
     
    -52:10
    Dobré odpoledne z jihlavského zimáku! Zhruba za 50 minut začne zápas, který bude na jihlavské straně premiérovým pro Sebastiana Fajkuse, zlínského juniora, který přichází jako výpomoc za Nicolase Werbika. Do sestavy se také vrací po zranění Vlastimil Dostálek a bude zaujímat místo ve druhé útočné formaci, Jakub Suchánek se vrací z mise v Litvínově a začne ve třetí obranné dvojici s Janem Pohlem.
     
    -5:50
    Zda tu dnes bude návštěva alespoň přes tisíc diváků, tak to bude úspěch. Takhle prořídlé tribuny jsem už tady neviděl dlouho...
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    A jedeme! Úvodní buly vyhrál Slovan, jenže daleko se s pukem nedostal. Dukla otáčí hru dopředu a hraje v útočném pásmu.
     
    00:35
    První větší akce Dukly. Čachotský zachytil puk mezi kruhy a přistrčil na Pekra před brankou, který ale těsně nestihl píchnout kotouč mimo dosah Stezky. Hostující gólman tak zasáhl.
     
    00:49
    Štebih od modré střílel na branku, před Stezkou se motal Osmík a lehce hostujícího gólmana znervózněl, ten si ale připsal další zákrok. Zatím se hraje podle očekávání.
     
    01:17
    Hrníčko zachytil přihrávku na Chloubu, který si pomalu najížděl do útoku. Domácí útočník pak opět zavezl do pásma a v rohu operoval s kotoučem.
     
    01:58
    Půža byl poslední střídající hráč a při přejetí modré čáry se hned napřáhl z první, jenže Stezka měl beton připraven a puk vykopl.
     
    02:31
    Za hostující brankou se bojuje o puk po dvou hráčích z každé strany. Lépe na tom byli domácí, kteří mohli dále v útoku kombinovat, jenže Kajínkovo zpracování rukou nejbližšímu spoluhráči bylo bráno jako přihrávka rukou.
     
    03:19
    Anděl za brankou neustál souboj s hráči modrého dresu, kteří tak dávají dočasně oddych přetížené obraně Slovanu. Ústí tedy od úvodu v útoku nic nepředvedlo.
     
    04:18
    Dostálek se po delší době dostal na puk, možná i poprvé za celý zápas. Raději zvolil bezpečnou cestu nahrávky dozadu a odtud se mohli domácí soustředit na útočnou fázi. Ta skončila u zasahujícího Stezky.
     
    04:45
    Kajínek švihem střílel od modré čáry, hostující gólman měl opět betony připravené. Po delší době se také Slovan dostal do útoku díky Planému, na větší nebezpečí, než puk za Lundströmovou brankou, to ale nedotáhl.
     
    05:36
    Půža opět pálil z levého kruhu. Dnes totiž hraje díky nouzovému stavu hráčů v jihlavském týmu ve čtvrté útočné formaci jako křídelník. Jeho druhý pokus v zápase přinesl další zákrok Stezky.
     
    05:51
    Opět se vhazuje v útočném pásmu Ústí, zatímco Lundström na druhé straně hřiště kvalitně mrzne.
     
    06:09
    Chlouba si o mantinel obhodil obránce a dostal se na chvíli do solidní pozice na nějakou menší akci, místo toho ale nahodil na branku. Holý se pak pokusil rozjet rychlou akci na Anděla, který byl na levém křídle, přihrávka k němu ale nepřišla. Následoval zásah střídačky a komerční přestávka.
     
    06:30
    Suchánek se ukazuje po delší době v dresu Dukly a hned za to v souboji s Tůmou pořádně vzal, omotal ho okolo mantinelu u domácí střídačky. Ten samý obránce pak poslal puk dopředu na Harkabuse, který zkusil nahrát před branku, tam se ale nezadařilo.
     
    07:24
    Kajínek těsně pod Krlišovou holí rozehrál do šířky, jenže to bylo v kontextu další věci zbytečné, neboť Pohl spíše nešťastně vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    07:44
    Hrníčko dostal tvrdou stopku při přechodu modré čáry a Ústí okamžitě otáčelo hru, dopředu si najížděli Krliš se Schwambergerem, Schwamberger možná trochu zbytečně vzdal souboj s přesilou obránců Dukly a Jihlava má klid.
     
    08:21
    Pozitivní zpráva pro atmosféru na stadionu: dorazil buben s bubeníkem. Pozitivní zpráva pro domácí hráče: jsou v útočném pásmu a mají herní převahu. Negativní zpráva pro domácí hráče: je to 0:0.
     
    09:14
    Štindl se dostal přes dva obránce do útočného pásma, zde ale nepřesně nahrál a Tůma za Slovan okamžitě obracel hru. Radost mu v rohu kluziště ale zkazila jihlavská obrana a Čachotský podnikl individuální akci, která končí ofsajdem.
     
    09:51
    Čachotský šel obránci Zdvořáčkovi na delší hůl a z levého kruhu se odvážil ke střele na bližší tyč, kterou měl Stezka dobře vykrytou a překvapení nepřipustil.
     
    11:03
    Souhra domácí trojice po ose Klíma – Hrníčko – Matějíček skončila střelou posledního jmenovaného. Obránce domácích se do toho pořádně opřel a z kleku trefil prostor nad pravou spojnicí tyčí.
     
    11:27
    Nahození domácího týmu na Stezku způsobilo menší nervozitu na straně hostí, neboť Stezka asi moc nevěděl, kde má puk a píšťalka sudího se také neozývala. Nakonec po čtyřech sekundách je přerušeno.
     
    12:10
    Z práce Harkabuse na levém křídle těžil bombou zblízka Půža, jenže to bylo trefeno opravdu s razancí a puk mířil Stezkovi na betony.
     
    12:58
    Ukázkové vyhození na icing předvedl Aleš Stezka. Kotouč hezky nabral jako Mařenka s Jeníčkem babu Ježibabu na lopatu a poslal jej až za Lundströma.
     
    13:04
    Další zákrok hostujícího brankáře a je tu opět komerční přestávka. Zajímavé jsou výsledky na ostatních stadionech. Motor naplňuje roli superfavorita s Kadaní a vede 1:0. To vedl i Vsetín, jenže bleskový obrat Litoměřic má na svědomí průběžné skóre 1:2.
     
    13:16
    Chlouba zajímavě vyzkoušel Lundströma na bližší tyči. Sice cinkla, ale nebylo to nic drastického. Slovan si poté chvíli vyzkoušel, jaké je to hrát v útoku, ale dlouho se tam neohřál.
     
    13:47
    Dostálek se dostal do první šance zápasu, když se zleva natlačil před Stezku a zkoušel zakončit do prázdné branky po projetí brankovištěm, v poslední chvíli mu ale puk uskočil!
     
    14:47
    Jihlava začíná drobně přitápět pod střechou zimního stadionu. Určitě by se to v době mrazů hodilo, nicméně nyní se Klíma s Fajkusem pokoušeli o dorážku po střele a nebylo od moc od gólu daleko.
     
    15:31
    Pohl šikovnou kličkou a nahrávkou rozjel Anděla, který měl více volného prostoru na levém křídle, leč svojí střelu umístil pouze na Stezkovu hruď.
     
    15:35
    Další střelu po buly obstaral kanonýr Pekr, i on ale trefil hruď Stezky.
     
    16:09
    Štebih mohl jako první hráč otevřít skóre zápasu! Stezka pojal jeho střelu od modré jako horkou bramboru, kterou je potřeba udržet, i když pálí a podle toho také zákrok vypadal. Rozhodně tím neuklidnil ústeckou střídačku, ale nakonec to zvládl.
     
    17:38
    Málek v souboji odepsal domácího Klímu, který od něj odlétl a jihlavská #85 s bolestivým výrazem a držením se za obličej odjíždí na střídačku. Trestat se ale nebude.
     
    18:06
    Váňa mohl střílet od modré, místo toho pustil puk nalevo na Půžu. Pokud by on střílel z první, troufám si tvrdit, že to je gól. Jenže Půža to měl na druhou hůl, a proto se mohl Stezka přesunout včas.
     
    18:20
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Jakub Mert – 2 min., držení).
     
    18:40
    Pekr na druhé straně kluziště kohosi hledal, jenže v oblasti puku by nikoho nenašel ani Google a Dukla musí opustit pásmo.
     
    19:13
    Čachotský si najel mezi dva obránce a bekhendem jednoduše postrčil puk na delší tyč, kotouč ale projel pouze brankovištěm a odjel ven.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Zhruba čtyři sekundy před koncem měl puk na ose hřiště Holý, místo očekávané střely ale utopil hru v kličce a není divu, že mu teď trenér Vlk dal menší fén. Co napsat? Jasná herní převaha Dukly, která je vyjádřena těžko uvěřitelným počtem střel na branku (15 – 2) sice nějaké šance na ztichlém stadionu nese, jenže to není vyjádřeno góly. Jihlavě zbude ve druhé třetině přesilovka ještě po dobu 19 sekund, my se vrátíme na HZS za 16 minut.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Dukla právě vstřelila branku!
    Být poprvé v sezoně kapitánem? Ano! Využít přesilovou hru? Ano! Čekat na svůj první gól do 52. kola? Ano! Pokud je pokladníkem v kabině David Kajínek, bude platit taktéž za první gól, nebo si jakožto správce financí uleví? Vskutku jednoduchá akce. Anděl od mantinelu nahrál pod sebe Pohlovi na modrou, který ještě pustil na DAVIDA KAJÍNKA. Domácí #67 se nerozpakovala a trefila se z první k pravé tyči – 1:0! Asistence: Jan Pohl, Lukáš Anděl.
    20:15 David KAJÍNEK - 1:0
     
    20:38
    Po gólu mohla Dukla ale rychle vystřízlivět. Obrana si dopřávala menší siestu, čehož využil obránce Slovanu, který poslal do brejku hostujícího Šťovíčka. Ten upaloval sám na branku a proti Lundströmovi trefil levou tyčku!
     
    21:54
    Lundström je zatím v poměrně velké permanenci, co se druhé třetiny týče. Nyní rozehrál na Holého, který posílal expresně dopředu Půžu, jenže pas byl moc dlouhý a značí to jediné: zakázané uvolnění.
     
    22:27
    Další přihrávka z kategorie delších, tentokrát vzešla od hostujícího Hese. Lundström ji ještě přizvednul holí přímo do ochranné sítě, což znamená, že se bude vhazovat před jeho hájemstvím.
     
    22:52
    Stezka musel proti dojíždějícímu Harkabusovi poslat puk za sebe podél prken, jenže plán se zvrtl a touš se dostal do ochranné sítě. Někteří by si přáli pro gólmana dvě minuty, vhazovat se ale bude před Stezkou a bez trestu.
     
    23:25
    Matějíček na modré čáře měl prostor a využil jej k tvrdé střele, kterou ale měl Stezka přímo před sebou a nedělalo mu vůbec žádný problém, ji zachytit.
     
    24:15
    Dukla právě vstřelila branku!
    Hned má Dukla v zádech lepší náskok. Slovan rozhodně neměl špatný vstup do třetiny, jenže dostává druhý gól za čtyři minuty a 15 sekund. Holý ze středního pásma vyzval na individuální akci DOMINIKA HRNÍČKA, který opět volil svoji tradiční střelu. Ta se mu nyní náramně povedla, když zakončil na delší tyč do vinglu – 2:0! Asistence: Jan Holý.
    24:15 Dominik HRNÍČKO - 2:0
     
    25:08
    No, i tohle nová pravidla přináší. Ústecký centr Chlouba byl poprvé napomínán za špatný postoj na vhazování, následně si ihned vysloužil druhé varování a dostává dvě minuty. Jihlava pak přesilovku.
     
    25:38
    Dukla právě vstřelila branku!
    Začíná to být znovu na jednu branku. „Šachovnicová“ kombinace začala u Pohla, který přenesl hru do rohu kluziště k Pekrovi. Jihlavský šutér a vtipálek našel ještě mezi kruhy úplně volného LUKÁŠE ANDĚLA, kterému nabídl třetí gól. Anděl nabídku využil a trefil se pod víko – 3:0! Asistence: Matěj Pekr, David Kajínek.
    25:38 Lukáš ANDĚL - 3:0
     
    27:09
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla by o tom mohla sama vyprávět. V Přerově dostala za osm minut pět gólů a bylo prakticky po zápase. Tady dala za osm minut čtyři góly a je už taky zřejmě po zápase. Paradoxně tomuto gólu napomohla zlomená hůl Štindla při střele. Půža totiž díky tomu udržel pásmo, přehrál na druhou stranu na DAVIDA VÁŇU, který návrat do sestavy oslavil tak, jak se má – gólem – 4:0! Asistence: Václav Půža.
    27:09 David VÁŇA - 4:0
     
    29:11
    První gól v sezoně a první vyloučení po návratu. Kajínek si v souboji s jedním z hostí pomohl lehce holí a je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    29:30
    Málek ztratil vedení puku při dobruslení Štindlem a spíše to vypadá na hru v rovnocenném počtu, než přesilovku Ústí.
     
    30:41
    Dukla se brání v oslabení naprosto jednoduše. Slovan se prakticky nemůže dostat k ničemu.
     
    31:00
    Harkabus ke konci oslabení výborně vymíchal dva obránce na kličce a uvolnil si hůl pro přihrávku na Holého mezi kruhy. Holý si ještě popojel k brance a s pukem na holi střílel, Stezka ale svůj tým podržel.
     
    31:13
    Dukla v plném počtu. Jestli za plný počet, na to si budeme muset definitivně počkat až do konce zápasu.
     
    32:03
    Dukla právě vstřelila branku!
    Stezka rezignoval. Tohle už je naprostý ústecký zmar. Domácí bombardovali branku jako spojenci Berlín a výsledkem je pátý gól v síti. Štindl si zpracoval puk a přes skákajícího obránce Ústí vystřelil. Střela šla sice mimo branku, jenže prošla za povyjetého Stezku, kde se před obránce dostal MATĚJ PEKR a jednoduše umístil puk do branky. Dočkají se domácí desítky? – 5:0! Asistence: Petr Štindl, Lukáš Klíma.
    32:03 Matěj PEKR - 5:0
     
    32:52
    Stezka nyní zachránil Slovan od šestého gólu! Suchánek od modré vystřelil do klubka těl před brankou a Osmík před brankou nějakým způsobem poslal puk po chvíli přímo na kasu. Stezka ale výborným zákrokem lapačkou zachytil puk!
     
    34:14
    Jihlava již o poznání ubrala tempo. Nepředvádí žádné velké útočné představení, ale spíše se snaží mnoho věcí předvést pro fanoušky na krásu.
     
    35:15
    Zukal se dostal do útočného pásma a tam i skončil. Slovan se opravdu do útoku vůbec nemůže dostat.
     
    35:58
    Pekr jednoduše píchl puk na Čachotského, který dojížděl do souboje. Obránce před ním byl ale o něco rychlejší, a proto se prakticky nic nestalo. To samé platí i na druhé straně, přečíslení 3 na 2 zakončoval zleva Veselý, donedávna nejproduktivnější hráč Slavie ale místo puku trefil ledovou plochu.
     
    37:03
    Když už se ale Slovan dostane do akce, tak to je zajímavé. Nyní Chlouba z levého křídla našel najíždějícího Janduse na pravém kruhu, Jandus ale z nadějné pozice přestřelil vysoko branku.
     
    37:10
    A jak už je trošku zvykem v Jihlavě, opět se přerušuje kvůli špatné kvalitě ledu. Ten je evidentně přemrzlý a štípe se. Důsledkem toho je několik děr ve středním pásmu, které je potřeba zasypat sněhem.
     
    37:20
    Ale hraje se dále, žádné větší přerušení není nakonec potřeba. Slovan se v závěru třetiny pomalu dostává do hry a začíná si tvořit solidní šance.
     
    38:24
    Dobrých 20 sekund čekal ústecký Planý na to, až mu dostřídá zbytek formace. Ale jeho následná akce za čekání stála. Projel totiž sám kluzištěm a z pravého kruhu zakončil, Lundström vyráží.
     
    38:40
    Po přerušení si trochu naložili Váňa se Zdvořáčkem, padlo pár menších ran a vzešla z toho drobná strkanice, vylučovat se však nebude ani na jedné straně.
     
    39:14
    Pekr našel z nulového úhlu před brankou Anděla, který ale moc o kotouči nevěděl a bruslí ho tečoval mimo kasu.
     
    39:45
    Dukla právě vstřelila branku!
    Šest gólů za 20 minut, to se povede vskutku málokdy. Tentokrát si troufám tvrdit, že i kdyby Anděl první šanci v úniku neproměnil, pískalo by se trestné střílení. Takhle musel Anděl nahrát zády od branky na JANA POHLA, který umístil za drobného přispění teče ležícího obránce puk do protějšího vinglu – 6:0! Asistence: Lukáš Anděl.
    39:45 Jan POHL - 6:0
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina byla logickým vyústěním té první. Již po 15 sekundách se prosadil v přesilovce svým prvním gólem David Kajínek. Zápas ale mohl být prakticky úplně jiný, jenže ihned z protiútoku trefil Šťovíček levou štangli. A pak už to šlo ráz na ráz. Dukle se začalo dařit, v průběhu dvaceti minut nasázela ústeckému Slovanu šest gólu do sítě a rozhodla o třech bodech, které může s nadsázkou slavit již teď. Docela by mě i zajímal přestávkový rozbor trenérů Ústí v kabině. Poslední část začne za 14 minut.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání v týmu HC Slovan Ústí nad Labem: ze hřiště odchází Aleš Stezka, přichází Martin Volke. Naprosto podle očekávání. Do branky za Stezku nastupuje hokejový veterán a protřelý gólman Martin Volke.
     
    41:03
    Dostálek si najel za obránce a od Matějíčka mu mířil puk na hůl, Dostálek si jej ale dobře nezpracoval a Ústí vykázalo hru do středního pásma.
     
    41:42
    Fajkus byl nyní poprvé více vidět, dvakrát zprava střílel na ústeckého gólmana, který ale všechny pokusy bez problémů vykryl.
     
    42:12
    Zajímavě signalizované vyloučení. Sudí ukázal při vylučování hráčů rukou někam na úroveň ústeckého hráče a dalo by se čekat, že se bude vylučovat na straně Ústí. Hlavní sudí ale myslel, že potrestá Dominika Hrníčka za držení, což se i stalo.
     
    42:30
    Schwamberger dostává dvě minuty za nedovolené bránění a ukončuje Slovanu početní výhodu. Hraje se 4 na 4.
     
    42:43
    Čachotský vyřešil nahození šalamounsky. Prakticky vystřelil tak, aby si puk Pekr bez problémů zpracoval a mohl zakončovat on sám zblízka. Pekr ale jenom jednoduše poslal puk na gólmana, který moc nevěděl, kde má puk.
     
    43:21
    Dukla právě vstřelila branku!
    Hra 4 na 4 zužitkována kvalitně a diváci chtějí deset gólů v síti Slovanu. Čachotský zavezl kotouč do útočného pásma a měl Pekra v zádech. Domácí #90 pak pustila jednoduše za sebe na MATĚJE PEKRA, který se s tím z pravého kruhu nemazal a prostřelil Volkeho mezi betony – 7:0! Asistence: Tomáš Čachotský.
    43:21 Matěj PEKR - 7:0
     
    44:44
    Oba týmy hrají v plném počtu a začíná mi být hráčů Ústí líto. Vždyť tohle je ani nemůže bavit...
     
    45:05
    Dostálek se rozhodl řešit situaci sám, přehodil si obránce a vydal se za pukem, naložil si ale velké sousto a nebyl schopen již dotáhnout celou akci do konce.
     
    45:45
    Hrníčko sice sprintoval za kotoučem, ale bylo mu to totálně k ničemu, neboť čárový sudí píská icing.
     
    46:19
    Na hřišti se neděje nic, co stojí za větší zmínku. Mohl bych vám tedy zde vypsat nějaký ten recept na segedínský guláš, jak bývá zvykem, ale to už nestihnu, neboť hosté vyhodili na icing a Dukla se vrací do útočného pásma.
     
    46:39
    Volke včas zasáhl proti Čachotského dorážce a spustil další komerční přestávku v tomto zápase. Spokojeni jsou na tribunách všichni. Diváci za vysokou výhru Dukly, městská policie spokojena s nulovým počtem fanoušků hostí, což se dá říci i o pořadatelích v hostujícím sektoru.
     
    46:51
    Anděl nejprve ztratil při hrátkách v útočném pásmu kotouč, jenže v obranném pásmu si ho sám dojel a do útoku se vydal znovu, tentokrát už musel Volke zasahovat.
     
    48:43
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Domácí hráče tento gól štve snad více, než kdy jindy. Lundström totiž přijde o čisté konto. Jandus od pravého mantinelu přistrčil na LUKÁŠE BLAHU, který si mezi kruhy našel prostor a propálil domácího gólmana mezi betony – 7:1! Asistence: Tomáš Jandus, Jakub Planý.
    48:43 Lukáš BLAHA - 7:1
     
    50:06
    Ústí ale hraje sympaticky až do konce, nyní si vytvořilo drobný tlak v útočném pásmu a pokud pátrám v paměti, tak to je snad druhá či třetí delší okupace vlastního útočného pásma.
     
    50:55
    Čachotský měl otevřený prostor mezi kruhy, kam i dostal přihrávku, z první ale míří vysoko nad!
     
    51:22
    Klíma po buly ustřelil kotník tvrdou střelu Fajkusovi, který tak zažívá povedenou premiéru na jihlavském ledě. Po jedné noze dojel střídat, přesto drží domácí stále útočné pásmo.
     
    52:43
    Oba týmy berou závěr zápasu fakticky na pohodu. Ústí se stále snaží sympaticky hrát do útoku, Dukla se zase stáhla se silami a šetří se na další zápasy před reprezentační pauzou.
     
    53:34
    Lundström musel předvést dva zákroky, nejprve proti střele Hese od modré, následně proti dorážce Kropáčka z úhlu. Oba chytil a začíná komerční přestávka.
     
    54:58
    Poslední pětiminutovku zápasu načala Dukla zakázaným uvolněním, což znamená přestěhování hry před Lundströma, který se dostal ke konci třetiny do nějakého brankářského módu.
     
    55:42
    Hlavní sudí nyní zaklekl poctivě bez cizího zavinění v rohu kluziště, což pro něj znamená salvu smíchu z tribun. Sám sudí to ale bere v klidu a přesouvá se do těžiště hry.
     
    56:34
    Dostálek nezpracoval kotouč od Harkabuse a domácí se dostali z útočného pásma do toho neutrálního. Další přihrávka zpět ale byla ještě horší, šla na zakázané uvolnění a bylo po akci.
     
    57:30
    Fajkus si kličkou nepřišel na Zdvořáčka, který ho bez potíží ubránil. V útoku se za Slovan pokoušel dostat ke střele Gottfried, Lundström bez potíží chytil.
     
    58:38
    Závěr utkání dohraje Dukla v oslabení. Kajínek zastavil Krliše na hraně pravidel, podle názoru hlavního sudího jej hákoval a dostává dvě minuty za hákování.
     
    58:43
    Hesova střela se neujala a přes Dostálka Jihlava uklidňuje nastalé nebezpečí ve svém pásmu.
     
    59:22
    Štebih podél prken vyhodil až za Volkeho a zřejmě se již dalšího gólu v Jihlavě nedočkáme.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání 52. kola v Jihlavě je dnes minulostí. O zápase rozhodla naprosto jednoznačná druhá třetina, kterou ovládla Jihlava poměrem 6:0 a třetí třetina se tak dohrávala už pouze z povinnosti. Co ale může domácí mrzet, je ztráta čistého konta. Slovan se totiž prosadil jednou, gólem Lukáše Blahy ve 49. minutě. Více ale toho nestihl. Jihlava se také dokázala prosadit jednou, ve 44. minutě udeřil opět Matěj Pekr. Konečný výsledek tak zní 7:1. Během podávání ruk jsme mohli vidět třeba setkání Davida Honzíka s Janem Veselým, ještě dříve slávistických spoluhráčů. Srdečné pozdravy také přijímal Jan Pohl s Martinem Osmíkem a Tomášem Harkabusem, ti v Ústí dříve hráli.

    Dámy a pánové, dnešní zápas je za námi. S přáním příjemného zbytku týdne se s vámi loučím a budu se z Jihlavy těšit zase až po delší době napočtenou!
     
    Dnešní utkání sledovalo 1 074 diváků. (19:57:26)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 21. Kajínek (J. Pohl, Anděl), 25. Hrníčko (J. Holý), 26. Anděl (Pekr, J. Pohl), 28. D. Váňa (Půža), 33. Pekr (Štindl, Klíma), 40. J. Pohl (Anděl), 44. Pekr (Čachotský) – 49. Blaha (T. Jandus, Planý)


    HC Dukla Jihlava: Lundström (Honzík) – Kajínek (C), J. Holý, Štebih (A), Matějíček, J. Pohl, Suchánek, Štindl – Anděl, Čachotský, Pekr – Harkabus, Osmík, Dostálek – Klíma, Fajkus, Hrníčko – D. Váňa, Půža.
    HC Slovan Ústí nad Labem: Stezka (41. Volke) – M. Zdvořáček (C), D. Málek, Hes, Mert, Blaha, Zukal, Štochl – Krliš (A), Schwamberger, J. Veselý – T. Jandus, Kropáček (A), Chlouba – Gottfried, Tůma, Planý.

    Rozhodčí: Kostourek, Jechoutek – Gabriel, Zmeškal

    Diváci: 1 074
    thejrc.org