Motor ČB – Kadaň 4:1 (kon.) | Jihlava – Ústí n/L 7:1 (kon.) | Benátky n/J – Třebíč 3:4 (po pr.)
Vsetín – Litoměřice 3:6 (kon.) | Poruba 2011 – Frýdek-M. 2:5 (kon.) | Přerov – Kladno 6:2 (kon.)
Slavia – Havířov 4:5 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
7:1 (0:0, 6:0, 1:1)
HC Slovan Ústí nad Labem
Středa 30.01.2019, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 52. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:38
    Závěr utkání dohraje Dukla v oslabení. Kajínek zastavil Krliše na hraně pravidel, podle názoru hlavního sudího jej hákoval a dostává dvě minuty za hákování.
     
    50:55
    Čachotský měl otevřený prostor mezi kruhy, kam i dostal přihrávku, z první ale míří vysoko nad!
    48:43 Lukáš BLAHA - 7:1
     
    48:43
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Domácí hráče tento gól štve snad více, než kdy jindy. Lundström totiž přijde o čisté konto. Jandus od pravého mantinelu přistrčil na LUKÁŠE BLAHU, který si mezi kruhy našel prostor a propálil domácího gólmana mezi betony – 7:1! Asistence: Tomáš Jandus, Jakub Planý.
    43:21 Matěj PEKR - 7:0
     
    43:21
    Dukla právě vstřelila branku!
    Hra 4 na 4 zužitkována kvalitně a diváci chtějí deset gólů v síti Slovanu. Čachotský zavezl kotouč do útočného pásma a měl Pekra v zádech. Domácí #90 pak pustila jednoduše za sebe na MATĚJE PEKRA, který se s tím z pravého kruhu nemazal a prostřelil Volkeho mezi betony – 7:0! Asistence: Tomáš Čachotský.
     
    42:30
    Schwamberger dostává dvě minuty za nedovolené bránění a ukončuje Slovanu početní výhodu. Hraje se 4 na 4.
     
    42:12
    Zajímavě signalizované vyloučení. Sudí ukázal při vylučování hráčů rukou někam na úroveň ústeckého hráče a dalo by se čekat, že se bude vylučovat na straně Ústí. Hlavní sudí ale myslel, že potrestá Dominika Hrníčka za držení, což se i stalo.
     
    40:01
    Střídání v týmu HC Slovan Ústí nad Labem: ze hřiště odchází Aleš Stezka, přichází Martin Volke. Naprosto podle očekávání. Do branky za Stezku nastupuje hokejový veterán a protřelý gólman Martin Volke.
    39:45 Jan POHL - 6:0
     
    39:45
    Dukla právě vstřelila branku!
    Šest gólů za 20 minut, to se povede vskutku málokdy. Tentokrát si troufám tvrdit, že i kdyby Anděl první šanci v úniku neproměnil, pískalo by se trestné střílení. Takhle musel Anděl nahrát zády od branky na JANA POHLA, který umístil za drobného přispění teče ležícího obránce puk do protějšího vinglu – 6:0! Asistence: Lukáš Anděl.
     
    32:52
    Stezka nyní zachránil Slovan od šestého gólu! Suchánek od modré vystřelil do klubka těl před brankou a Osmík před brankou nějakým způsobem poslal puk po chvíli přímo na kasu. Stezka ale výborným zákrokem lapačkou zachytil puk!
    32:03 Matěj PEKR - 5:0
     
    32:03
    Dukla právě vstřelila branku!
    Stezka rezignoval. Tohle už je naprostý ústecký zmar. Domácí bombardovali branku jako spojenci Berlín a výsledkem je pátý gól v síti. Štindl si zpracoval puk a přes skákajícího obránce Ústí vystřelil. Střela šla sice mimo branku, jenže prošla za povyjetého Stezku, kde se před obránce dostal MATĚJ PEKR a jednoduše umístil puk do branky. Dočkají se domácí desítky? – 5:0! Asistence: Petr Štindl, Lukáš Klíma.
     
    29:11
    První gól v sezoně a první vyloučení po návratu. Kajínek si v souboji s jedním z hostí pomohl lehce holí a je vyloučen za nedovolené bránění.
    27:09 David VÁŇA - 4:0
     
    27:09
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla by o tom mohla sama vyprávět. V Přerově dostala za osm minut pět gólů a bylo prakticky po zápase. Tady dala za osm minut čtyři góly a je už taky zřejmě po zápase. Paradoxně tomuto gólu napomohla zlomená hůl Štindla při střele. Půža totiž díky tomu udržel pásmo, přehrál na druhou stranu na DAVIDA VÁŇU, který návrat do sestavy oslavil tak, jak se má – gólem – 4:0! Asistence: Václav Půža.
    25:38 Lukáš ANDĚL - 3:0
     
    25:38
    Dukla právě vstřelila branku!
    Začíná to být znovu na jednu branku. „Šachovnicová“ kombinace začala u Pohla, který přenesl hru do rohu kluziště k Pekrovi. Jihlavský šutér a vtipálek našel ještě mezi kruhy úplně volného LUKÁŠE ANDĚLA, kterému nabídl třetí gól. Anděl nabídku využil a trefil se pod víko – 3:0! Asistence: Matěj Pekr, David Kajínek.
     
    25:08
    No, i tohle nová pravidla přináší. Ústecký centr Chlouba byl poprvé napomínán za špatný postoj na vhazování, následně si ihned vysloužil druhé varování a dostává dvě minuty. Jihlava pak přesilovku.
    24:15 Dominik HRNÍČKO - 2:0
     
    24:15
    Dukla právě vstřelila branku!
    Hned má Dukla v zádech lepší náskok. Slovan rozhodně neměl špatný vstup do třetiny, jenže dostává druhý gól za čtyři minuty a 15 sekund. Holý ze středního pásma vyzval na individuální akci DOMINIKA HRNÍČKA, který opět volil svoji tradiční střelu. Ta se mu nyní náramně povedla, když zakončil na delší tyč do vinglu – 2:0! Asistence: Jan Holý.
     
    20:38
    Po gólu mohla Dukla ale rychle vystřízlivět. Obrana si dopřávala menší siestu, čehož využil obránce Slovanu, který poslal do brejku hostujícího Šťovíčka. Ten upaloval sám na branku a proti Lundströmovi trefil levou tyčku!
    20:15 David KAJÍNEK - 1:0
     
    20:15
    Dukla právě vstřelila branku!
    Být poprvé v sezoně kapitánem? Ano! Využít přesilovou hru? Ano! Čekat na svůj první gól do 52. kola? Ano! Pokud je pokladníkem v kabině David Kajínek, bude platit taktéž za první gól, nebo si jakožto správce financí uleví? Vskutku jednoduchá akce. Anděl od mantinelu nahrál pod sebe Pohlovi na modrou, který ještě pustil na DAVIDA KAJÍNKA. Domácí #67 se nerozpakovala a trefila se z první k pravé tyči – 1:0! Asistence: Jan Pohl, Lukáš Anděl.
     
    18:20
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Jakub Mert – 2 min., držení).
     
    16:09
    Štebih mohl jako první hráč otevřít skóre zápasu! Stezka pojal jeho střelu od modré jako horkou bramboru, kterou je potřeba udržet, i když pálí a podle toho také zákrok vypadal. Rozhodně tím neuklidnil ústeckou střídačku, ale nakonec to zvládl.
     
    13:47
    Dostálek se dostal do první šance zápasu, když se zleva natlačil před Stezku a zkoušel zakončit do prázdné branky po projetí brankovištěm, v poslední chvíli mu ale puk uskočil!
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 21. Kajínek (J. Pohl, Anděl), 25. Hrníčko (J. Holý), 26. Anděl (Pekr, J. Pohl), 28. D. Váňa (Půža), 33. Pekr (Štindl, Klíma), 40. J. Pohl (Anděl), 44. Pekr (Čachotský) – 49. Blaha (T. Jandus, Planý)


    HC Dukla Jihlava: Lundström (Honzík) – Kajínek (C), J. Holý, Štebih (A), Matějíček, J. Pohl, Suchánek, Štindl – Anděl, Čachotský, Pekr – Harkabus, Osmík, Dostálek – Klíma, Fajkus, Hrníčko – D. Váňa, Půža.
    HC Slovan Ústí nad Labem: Stezka (41. Volke) – M. Zdvořáček (C), D. Málek, Hes, Mert, Blaha, Zukal, Štochl – Krliš (A), Schwamberger, J. Veselý – T. Jandus, Kropáček (A), Chlouba – Gottfried, Tůma, Planý.

    Rozhodčí: Kostourek, Jechoutek – Gabriel, Zmeškal

    Diváci: 1 074
    thejrc.org