Čeljabinsk – Viťaz 2:3 (kon.) | Čerepovec – Jaroslavl 2:4 (kon.)
konec
Severstal Čerepovec
2:4 (1:2, 1:1, 0:1)
Lokomotiv Jaroslavl
Středa 30.01.2019, 17:30 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 29:20.
    Zblokované střely – 5:2.
    Vyloučení – 0:3.
    Využití přesilovek 0/3 – 0/0.
    Vhazování – 28:16. (19:40:50)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Lokomotivu Jaroslavl, který svého soupeře porazil poměrem 4:2. Severstal byl v tomto utkání výrazně lepším celkem, avšak doplácel na neproměňování vyložených šancí. To se událo také v poslední periodě, domácí se k vyrovnávací brance nedostali, nýbrž inkasovali další branku, která byla tou poslední. Lokomotiv tak splnil roli favorita, avšak herní projev nebyl zrovna ideální.
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Domácí to zkouší v šesti!
     
    59:10
    Lokomotiv nasbíral cenné vteřinky v útočném pásmu. Posléze se Nakládalovi nepodařilo uvolnit ke střele, domácí zakládají jednu z posledních akcí.
     
    58:05
    V tuto chvíli sledujeme celou řadu nepřesností, ani jeden z celků se nemůže dostat k ničemu vážnějšímu. V tuto chvíli je u kotouče domácí Monachov.
     
    57:04
    Hraniční situace nakonec nekončí ofsajdem domácích, na druhou stranu se dostával Alexejev, který si přehodil puk na bekhend, avšak poté ho obral protihráč.
     
    56:15
    Jurtaikin se snažil proháčkovat kolem protihráče, který si ale počínal důrazně. Na hře domácího celku je patrné, že to na body v tomto utkání nebude.
    54:31 Brandon KOZUN - 2:4
     
    54:31
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Zřejmě tu máme rozhodující branku! Severstalu se nepodařilo kloudně rozehrát, čehož využil hostující Ivanov, jenž před brankou našel BRANDONA KOZUNA, kterému se podařilo procedit puk do horní části branky.
    Asistence: Georgij Ivanov.
     
    53:05
    Nakonec tu máme další zakázané uvolnění. Za volným pukem se sice řítil hostující Iljenko, avšak rychlejší byl obránce Kudako, jenž byl u touše mnohem dřív.
     
    52:14
    Naopak se tu zrodilo přečíslení dvou na jednoho prot Jaroslavl. Přihrávka směřovala na Korotkova, který byl příliš blízko Furchovi, jenž zasáhl u své bližší tyče.
     
    51:20
    Domácím se podařilo protečovat puk do pásma, napadající Osipov byl u něj příliš pozdě. Lokomotiv ale nedokázal založit akci středem hrací plochy.
     
    50:02
    Posléze měl Isajev velké štěstí. Michnov totiž vylepšil střeleckou pozici pro Kodolu, který před odkrytou brankou trefil pouze hostujícího brankáře.
     
    49:12
    Severstal se na malý moment dokázal usadit v opačné třetině, avšak dobrá obranná hra v podání soupeře přinesla další osvobození. Domácí tak musí začít od své branky.
     
    48:08
    Kutuzov dokázal nadvakrát vyhodit přes všechny čáry, za vlastní brankou si sjel pro puk brankář Furch, který počkal na podporu od svých spoluhráčů.
     
    47:52
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Jevgenij Korotkov – 2 min., držení).
     
    47:18
    Hodně nebezpečnou střelou to zkoušel hostující Osipov, který nakonec nastřelil pouze protihráče do zad. Lokomotiv je ale nyní o něco aktivnější.
     
    46:07
    Nahozením na teč to zkoušel hostující kapitán Kronwall, který se ale změny směru letu nedočkal. Furch v poklidu zasáhl, vhazovat se bude po jeho levici.
     
    45:14
    Hosté museli vyklidit útočné pásma, avšak o pár vteřinek později se do něj opět dostali. Krátká kombinace přinesla žabičku na Nakládala, který se ke střele nedostal.
     
    44:07
    Alexejev si počkal na kolegu Sannikova, kterému přeci jenom kousek chyběl. Tentýž hráč zkusil zakončit z mezikruží, puk ale poslal vedle branky.
     
    43:04
    Na opačné straně nahazoval na branku Apalkov, s jehož pokusem neměl Furch sebemenší problém. Severstal založil protiakci nahozením podél hrazení.
     
    42:17
    Na ledovou plochu se dostala třetí formace Čerepovce. Petunin se zkoušel proháčkovat přes dvojici protihráčů, která mu ale puk ustřelila do bezpečí.
     
    41:11
    Jenomže první střelecký pokus vyprodukoval Severstal. Konkrétněji to byl obránce Kudako, jehož nepříliš tvrdá rána směřovala daleko od branky soupeře.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro hostující hráče, kteří to ihned zkoušeli nahozením podél mantinelu, za kterým spěchá Kozun.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou druhou periodu, která nám nabídla další dvě branky. V samotném úvodu si Čerepovec přichystal opravdu drtivý nápor, který ale překvapivě nepřinesl vyrovnávací branku. Lokomotiv většinu třetiny pouze bránil, avšak se mu podařilo udeřit z ojedinělého protiútoku, díky kterému navýšil vedení o dvě branky. Před koncem třetiny domácí přeci jenom udeřili, stále ale musí dotahovat jednobrankové manko.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:27 Alexandr PETUNIN - 2:3
     
    39:27
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom tu máme snížení! Kodola načel nekrytého ALEXANDRA PETUNINA, který dokázal dotlačit puk za Isajeva, jenž byl v tomto případě celkem bez šance. Domácí tak před koncem třetiny korigují na rozdíl jediné branky!
    Asistence: Daniil Vovčenko, Vladislav Kodola.
     
    39:08
    Isajev si připsal několik klíčových zákroků, i tak svůj celek drží ve hře o tři body. Před malým momentem si do šance sjel Michnov, který neuspěl. Následně se nepodařila dorážka Jakimovovi.
     
    37:14
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Alexandr Kutuzov – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    37:14
    Před malým momentem si mezi kruhy sjel ddomácí Chabarov, který pořádně protáhl Isajeva. Lokomotiv se na jistotu osvobodil výhozem přes všechny čáry.
     
    36:07
    Jaroslavl zvládla oslabení velice dobře, na konci opět vyhodila puk přes všechny čáry. Následně se do útočného pásma dostlal domácí Markovin.
     
    35:10
    Z trestné lavice si to sám na branku namířil Nakládal, který ale nepřekonal Furcha. Souboj českých hokejistů tak zvládl brankář Čerepovce.
     
    34:15
    Lokomotiv se dokonce pokusil zaútočit v oslabení, nic nebezpečného z toho ale nebylo. I tak se Alexejevovi podařilo nasbírat cenné vteřinky, přesilovka se pomalu krátí.
     
    33:30
    Domácí se po několika vteřinách přeci jenom dostali do útočného pásma, kde je ale zradila nepřesná přihrávka. První formace tak musí vyklidit třetinu.
     
    32:52
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Jakub Nakládal – 2 min., hákování).
    32:12 Jegor KORŠKOV - 1:3
     
    32:12
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Hosté jsou dnes nesmírně efektivní! Sám na bránu uháněl hostující forvard JEGOR KORŠKOV, který si šikovně roztáhl brankáře, načež puk zasunul mezi jeho betony. Ukázkový nájezd, domácí budou muset dotahovat dvoubrankovou ztrátu.
    Bez asistence.
     
    31:07
    Po delší době si připsal zákrok český brankář Furch. K brankovišti si totiž sjel nenápadný Apalkov, jehož rána skončila pouze ve výstroji domácího brankáře.
     
    30:14
    Nyní se před branku dokázal prosmýknout domácí forvard Geraskin, který první střelu poslal do brankáře, tu druhou pro změnu kousek vedle branky.
     
    29:08
    Kulda našel za brankou aktivního Kodolu, který poté ještě přeposlal na modrou čáru, kde číhal prvně jmenovaný. Jeho ostrá rána proletěla vedle branky.
     
    28:12
    Zničehonic se do slibné příležitosti dostal hostující Korškov, který využil podklouznutí protihráče, avšak poté zamířil pouze do zadního mantinelu.
     
    27:03
    Sám před brankářem nyní byl domácí forvard Kodola, který ale zamířil vysoko nad branku. Následuje první komerční přestávka prostřední třetiny.
     
    26:11
    Domácí jsou ve druhé periodě jednoznačně aktivnější. Monachov oslovil na modré čáře Kinradeho, který si ránu rozmyslel, místo toho přihrál zpět za branku.
     
    25:15
    Geraskin si navedl puk k levému kruhu, odkud zaměstnal brankáře Isajeva. Posléze se posunula hostující branka, hra tak musí být přerušena.
     
    24:08
    Michnov se pokoušel vymanit kolem dvojice protihráčů, nakonec se mu to ale nepovedlo. Vzápětí se na malý moment dostal Lokomotiv za modrou čáru.
     
    23:12
    Nakládal se u mantinelu nedostal do problémů, avšak jeho formae se nedostala z pásma. Severstal se tak opět dostává k blízkosti brankáře Isajeva.
     
    22:10
    Isajev si připsal rutinní zákrok, po vyjetí zpoza branky to nástřelem zkoušel domácí Kodola, který trefil brankáře do hrudníku. Čerepovec se ale dostává do tlaku.
     
    21:02
    Posléze se Severstal dopustil ofsajdu, Kudako se sice dostal do pásma, mnohem dřív tam byl jeden z jeho kolegů. Vhazovat se bude přes modrou čárou.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé periody dopadlo lépe pro domácí hráče, kteří zavezli puk do vlastního pásma. Lokomotiv ale vzorně napadá rozehrávku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nabídla hned tři branky. Na první z nich jsme čekali necelých deset minut, trefil se hostující Kartajev. Severstal ale rychle odpověděl, po necelé minutě totiž zužitkoval šanci Ashton. Následně jsme sledovali pasáž plnou nepřesností, avšak Lokomotiv se dostal zpět do vedení, domácí celek tak bude muset dotahovat jednobrankové manko.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:05
    Alexejev si příliš nevěřil na souboj proti jedinému obránci, místo toho přihrával podél mantinelu, což ale nevedlo k ničemu nebezpečnému. První třetina se blíží ke svému konci.
     
    18:11
    Jurtaikin se probil až před branku, kde ještě zpětnou přihrávkou hledal Korotkova, který byl dobře střežen. Na druhé straně nemusel Isajev zasahovat.
    16:07 Arťom ILJENKO - 1:2
     
    16:07
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Hosté se vracejí zpět do vedení! Domácí obrana zaspala při bránění, Korškov měl na levém křídle dostatek prostoru, což využil k přihrávce na ARŤOMA ILJENKA, který bez váhání propálil českého brankáře.
    Asistence: Rushan Rafikov, Jegor Korškov.
     
    15:04
    Přetahovanou u mantinelu lépe zvládli hostující hráči, načež si Jelesin rozmyslel výpad vpřed. Místo toho zavařil obraně svého celku, která ale zasáhla na jedničku.
     
    14:09
    Jako první se k volnému puku dostal Monachov, který ho zadovkou posouval před branku, kde ale včas zasáhl pozorný obránce Lokomotivu Jaroslavl.
     
    13:24
    Severstal opět zaměstnal obranu soupeře, k zakončení to ale nevedlo. Na opačné straně se do třetiny dostal Iljenko, který kolem sebe neměl podporu spoluhráčů.
     
    12:14
    Následně se ještě Kajumovi podařilo odehrát puk před modrou čárou, jeho formace byla daleko od útočného pásma. Nyní to nahozením zkoušel Kronwall.
     
    11:11
    Domácí se dokázali dostat za modrou čáru, načež si k pravému kruhu sjel Trubačjov, který trefil Isajeva do výstroje. Ruský brankář raději přerušil hru.
    10:22 Carter ASHTON - 1:1
     
    10:22
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Avšak vyrovnávací branka na sebe nenechala dlouho čekat! Severstal vyhrál buly v útočné třetině, posléze to nahozením na branku zkoušel jeden z obránců. Isajev vyrazil puk pouze před sebe, kde se zjevil CARTER ASHTON, jenž dotlačil touš do sítě.
    Asistence: Anton Sizov, Ivan Zacharčuk.
    09:21 Vladislav KARTAJEV - 0:1
     
    09:21
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! VLADISLAV KARTAJEV to zkoušel hodně drzým průnikem, naprosto snadným způsobem si najel za modrou čáru, kde ho neatakoval žádný protihráč, díky čemuž zamířil nad lapačku Furcha.
    Asistence: Alexandr Jelesin, Jakub Nakládal.
     
    08:07
    Ivanov nedosáhl na prudkou nabídku, posléze se málem před brankáře dokázal natlačit Kajumov. Včas mu v tom ale zabránil pozorný obránce Glazkov.
     
    07:23
    Osipov měl velké starosti s napadajícím protihráčem, nakonec pro jistotu přihrál vedle stojícímu kolegovi, jenž nastartoval najetého forvarda Kartajeva.
     
    06:17
    Nahození podél hrazení sebral obránce Rafikov, kterému se nepodařilo poslat puk do bezpečí. To se povedlo až jeho kolegovi Kutuzovovi, je z toho icing.
     
    05:14
    Monachov dokázal přihrát do tandemu na Jakimova, který se v tísni do zakončení nedostal. Následně měl Lokomotiv velké starosti s rozehrávkou.
     
    04:17
    První formace Lokomotivu se daleko s pukem nedostala, následně se na scénu dostala druhá lajna. Mezitím si rozehrávku vyzkoušel domácí brankář Furch.
     
    03:20
    Hodně drzým průnikem to zamýšlel domácí Bodrov, který se dostal mezi kruhy, kde byl ale obrán k kotouč. Nyní to směrem dopředu zkouší hostující celek.
     
    02:34
    Před malým momentem si před brankáře sjel Markovin, který ale trefil Furcha do hrudníku. Posléze jsme sledovali hraniční zákrok, vylučovat se nebude.
     
    01:10
    Na opačné straně si před branku sjížděl Kozun, který měl k přihrávce celkem dost daleko. Vzápětí nahodil do pásma Alexejev, touš ale sebral zadák Kinrade.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující hráče, kteří vyhráli přetahovanou u středového kruhu. První útočnou akci má na svědomí Severstal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Severstal Čerepovec: Furch (Artamkin) – Kudako, Kinrade, Glazkov, Lekomcev (A), A. Kulda, Chochlov, Chabarov, Sizov – Michnov (A), Jakimov, Monachov – Geraskin, Trubačjov (C), Vovčenko – Petunin, Kodola, Markovin – I. Zacharčuk, J. Bodrov, Ashton.

    Lokomotiv Jaroslavl: Isajev (Konovalov) – Rafikov, Kutuzov, Jelesin, Čerepanov (C), M. Osipov, Nakládal, Kronwall – Kozun, Ivanov, Kajumov – Sannikov, Alexejev, Denisenko – Korškov, Kartajev, Iljenko – Jurtajkin, J. Korotkov, Apalkov (A) – Kudrjavcev.

    Rozhodčí: Gofman, Lavrentyjev – Gordenko, Sysujev.
     
    Lokomotiv Jaroslavl
    (36 výher, 18 proher – 75 bodů)

    Na opačné straně stojí Jaroslavl, která si vede o poznání lépe. Lokomotiv se v tuto chvíli vyhřívá na třetí pozici západní konference, play-off si už s předstihem zaručil. Jaroslavl se navíc v posledních zápasech nachází ve vynikající formě, z posledních deseti zápasů prohrál pouze jedinkrát, nicméně na druhý CSKA stále ztrácí třináct bodů. Lokomotiv je i v tabulce venkovních celků na průběžné třetí pozici, na venkovní porážku čeká něco málo přes měsíc, naposledy podlehl devátému Novosibirsku. Favorit dnešního utkání je jasný, Čerepovec ale bude chtít překvapit.
     
    Severstal Čerepovec
    (19 výher, 35 proher – 42 bodů)

    Hokejisté Čerepovce letos nepředvádějí zrovna oku lahodící hokej, momentálně se totiž nachází na desátí pozici západní konference, na postup do vyřazovacích bojů to zatím nevypadá. Severstal v minulém kole ukončil dvouzápasovou sérii bez výhry, na domácím ledě si totiž poradil s Viťazem, který zdolal až po prodloužení. Čerepovec se v tabulce domácích celků rovněž řadí na desáté místo, hůř je na tom už jen Dynamo Minsk a bratislavský Slovan. Severstal ale zvládl poslední tři domácí zápasy, dokonce ani jednou neprohrál. Poslední porážka na vlastním stadionu přišla těsně po Vánocích.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kontinentální hokejová liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Severstal Čerepovec a Lokomotiv Jaroslavl.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 11. Ashton (Sizov, I. Zacharčuk), 40. Petunin (Vovčenko, Kodola) – 10. Kartajev (Jelesin, Nakládal), 17. Iljenko (Rafikov, Korškov), 33. Korškov, 55. Kozun (Ivanov)


    Severstal Čerepovec: Furch (Artamkin) – Kudako, Kinrade, Glazkov, Lekomcev (A), A. Kulda, Chochlov, Chabarov, Sizov – Michnov (A), Jakimov, Monachov – Geraskin, Trubačjov (C), Vovčenko – Petunin, Kodola, Markovin – I. Zacharčuk, J. Bodrov, Ashton.
    Lokomotiv Jaroslavl: Isajev (Konovalov) – Rafikov, Kutuzov, Kronwall, Jelesin, Čerepanov (C), M. Osipov, Nakládal – Kozun, Ivanov, Kajumov – Sannikov, Alexejev, Denisenko – Korškov, Kartajev, Iljenko – Jurtajkin, J. Korotkov, Apalkov (A) – Kudrjavcev.

    Rozhodčí: Gofman, Lavrentyjev – Gordenko, Sysujev
    thejrc.org