Čeljabinsk – Viťaz 2:3 (kon.) | Čerepovec – Jaroslavl 2:4 (kon.)
konec
Severstal Čerepovec
2:4 (1:2, 1:1, 0:1)
Lokomotiv Jaroslavl
Středa 30.01.2019, 17:30 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 29:20.
    Zblokované střely – 5:2.
    Vyloučení – 0:3.
    Využití přesilovek 0/3 – 0/0.
    Vhazování – 28:16. (19:40:50)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Lokomotivu Jaroslavl, který svého soupeře porazil poměrem 4:2. Severstal byl v tomto utkání výrazně lepším celkem, avšak doplácel na neproměňování vyložených šancí. To se událo také v poslední periodě, domácí se k vyrovnávací brance nedostali, nýbrž inkasovali další branku, která byla tou poslední. Lokomotiv tak splnil roli favorita, avšak herní projev nebyl zrovna ideální.
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Domácí to zkouší v šesti!
     
    59:10
    Lokomotiv nasbíral cenné vteřinky v útočném pásmu. Posléze se Nakládalovi nepodařilo uvolnit ke střele, domácí zakládají jednu z posledních akcí.
     
    58:05
    V tuto chvíli sledujeme celou řadu nepřesností, ani jeden z celků se nemůže dostat k ničemu vážnějšímu. V tuto chvíli je u kotouče domácí Monachov.
     
    57:04
    Hraniční situace nakonec nekončí ofsajdem domácích, na druhou stranu se dostával Alexejev, který si přehodil puk na bekhend, avšak poté ho obral protihráč.
     
    56:15
    Jurtaikin se snažil proháčkovat kolem protihráče, který si ale počínal důrazně. Na hře domácího celku je patrné, že to na body v tomto utkání nebude.
    54:31 Brandon KOZUN - 2:4
     
    54:31
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Zřejmě tu máme rozhodující branku! Severstalu se nepodařilo kloudně rozehrát, čehož využil hostující Ivanov, jenž před brankou našel BRANDONA KOZUNA, kterému se podařilo procedit puk do horní části branky.
    Asistence: Georgij Ivanov.
     
    53:05
    Nakonec tu máme další zakázané uvolnění. Za volným pukem se sice řítil hostující Iljenko, avšak rychlejší byl obránce Kudako, jenž byl u touše mnohem dřív.
     
    52:14
    Naopak se tu zrodilo přečíslení dvou na jednoho prot Jaroslavl. Přihrávka směřovala na Korotkova, který byl příliš blízko Furchovi, jenž zasáhl u své bližší tyče.
     
    51:20
    Domácím se podařilo protečovat puk do pásma, napadající Osipov byl u něj příliš pozdě. Lokomotiv ale nedokázal založit akci středem hrací plochy.
     
    50:02
    Posléze měl Isajev velké štěstí. Michnov totiž vylepšil střeleckou pozici pro Kodolu, který před odkrytou brankou trefil pouze hostujícího brankáře.
     
    49:12
    Severstal se na malý moment dokázal usadit v opačné třetině, avšak dobrá obranná hra v podání soupeře přinesla další osvobození. Domácí tak musí začít od své branky.
     
    48:08
    Kutuzov dokázal nadvakrát vyhodit přes všechny čáry, za vlastní brankou si sjel pro puk brankář Furch, který počkal na podporu od svých spoluhráčů.
     
    47:52
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Jevgenij Korotkov – 2 min., držení).
     
    47:18
    Hodně nebezpečnou střelou to zkoušel hostující Osipov, který nakonec nastřelil pouze protihráče do zad. Lokomotiv je ale nyní o něco aktivnější.
     
    46:07
    Nahozením na teč to zkoušel hostující kapitán Kronwall, který se ale změny směru letu nedočkal. Furch v poklidu zasáhl, vhazovat se bude po jeho levici.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 11. Ashton (Sizov, I. Zacharčuk), 40. Petunin (Vovčenko, Kodola) – 10. Kartajev (Jelesin, Nakládal), 17. Iljenko (Rafikov, Korškov), 33. Korškov, 55. Kozun (Ivanov)


    Severstal Čerepovec: Furch (Artamkin) – Kudako, Kinrade, Glazkov, Lekomcev (A), A. Kulda, Chochlov, Chabarov, Sizov – Michnov (A), Jakimov, Monachov – Geraskin, Trubačjov (C), Vovčenko – Petunin, Kodola, Markovin – I. Zacharčuk, J. Bodrov, Ashton.
    Lokomotiv Jaroslavl: Isajev (Konovalov) – Rafikov, Kutuzov, Kronwall, Jelesin, Čerepanov (C), M. Osipov, Nakládal – Kozun, Ivanov, Kajumov – Sannikov, Alexejev, Denisenko – Korškov, Kartajev, Iljenko – Jurtajkin, J. Korotkov, Apalkov (A) – Kudrjavcev.

    Rozhodčí: Gofman, Lavrentyjev – Gordenko, Sysujev
    thejrc.org