Girona – Real Madrid 1:3 (kon.)
konec
Girona FC
1:3 (0:2)
Real Madrid
Čtvrtek 31.01.2019, 21:30 • Municipal de Montilivi, Girona • Španělský pohár • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování odvetného zápasu čtvrtfinále španělského poháru. Od jednadvaceti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na střetnutí mezi Gironou a Realem Madrid!
     
    Girona FC

    Domácí tým čeká na vítězství od pátého prosince. Od té doby stihl odehrát dalších deset zápasů a v nich uhrál alespoň pět remízových výsledků. Kvůli tomu se v nejvyšší španělské soutěži propadl na čtrnácté místo a nebezpečně se přiblížil sestupovému pásmu, na které má už jen tříbodový náskok. Do soutěže zvané Copa del Rey se Girona zapojila v šestnáctifinálové fázi, kde si to dvakrát rozdala s Alavésem. Oba zápasy se pro ni nevyvíjely vůbec dobře, ovšem díky podařeným koncovkám postoupila s celkovým výsledkem 4:3. V osmifinále Katalánci narazili na favorizované Atlético Madrid, nad kterým ani jednou nezvítězili, ale i tak si zajistili postup za dvě remízy 1:1 a 3:3. Venkovní odveta se ve prospěch Girony opět rozhodla až v 88. minutě.
     
    Real Madrid CF

    Vítěz tří posledních ročníků Ligy mistrů se v této sezóně stále trochu hledá a vzpamatovává z odchodů trenéra Zidanea a hvězdného Portugalce Cristiana Ronalda. V první polovině La Ligy madridský velkoklub hned šestkrát prohrál, čímž nabral pětibodové manko na druhé Atlético a dokonce desetibodovou ztrátu na suverénní Barcelonu, jež kráčí za dalším titulem. Mnohem reálnější zůstávají alespoň plány na zisk trofeje z národního poháru, ve kterém Real prohrál na hřišti Leganesu 0:1, ale díky předchozí výhře 3:0 si přeci jen zajistil místenku do čtvrtfinále. Ještě předtím mužstvo vedené Santiagem Solarim velmi snadno odklidilo z cesty třetiligovou Melillu, kterou přejela se souhrnným skóre 10:1.
     
    1. zápas

    Dvojzápas o postup do semifinále odstartoval přesně před týdnem v Madridu. Outsider z Girony zaskočil domácí tým hned v sedmé minutě, kdy otevřel skóre Anthony Lozano. Real však stihl otočit stav ještě do přestávky, Na 1:1 po asistenci Odriozoly vyrovnal Lucas Vázquez a nařízenou penaltu proměnil Sergio Ramos. Katalánci potom rozhodně nesložili zbraně, v 66. minutě z další penalty vyrovnal na 2:2 Alex Granell a Real si musel nahrát solidnější výsledek do odvety až v poslední čtvrthodině, kdy na 4:2 upravili stav Sergio Ramos a Karim Benzema.
     
    Úvodní sestavy:

    Girona FC: Iraizoz – Porro, Ramalho, Espinosa, Muniesa, R. García – Luiz, Paik Seung-ho, Granell (C) – Lozano, Stuani.
    Náhradníci: Bono – V. Fernández, A. García, Pachón, Pons, Portu, Juanpe.

    Real Madrid CF: Navas – Carvajal, Ramos (C), Varane, Marcelo – Kroos, Llorente, Ceballos – L. Vázquez, Benzema, Vinícius Júnior.
    Náhradníci: Courtois – Nacho Fernández, Reguilón, Casemiro, Isco, Bale, Asensio.

    Rozhodčí: Munuera – Sevilla, Font.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří nastupují v červenobílých, zatímco hosté v kompletně bílých dresech.
     
    2
    Varane zakopl Lozanův centr k dalším domácím fotbalistům. Porro byl napravo faulován Kroosem a je z toho standardní situace.
     
    3
    Nechybělo moc a Girona brzy vedla! Granellův centr nebezpečně padal směrem do branky a nakonec se zastavil až o břevno Navasovy brány! Seuing-ho se ještě postaral o dorážku, ale ta byla sražená.
    3. Álex Granell (GIR)
     
    4
    Od začátku je jasné, že katalánský klub boj o postup do semifinále ještě rozhodně nevzdal. Vidět to jde i při vysokém napadání rozehrávky Realu.
     
    5
    Vázquezovo přenesení hry na Viníciuse Júniora neprošlo. Jeden z obránců hlavou přesměroval balón k brankáři Iraizozovi.
     
    6
    Granell dostal míč do běhu. Llorente si však splnil defenzivní povinnosti a poradil si tak dobře, že na řadu přichází jen odkop od branky Keylora Navase.
     
    7
    Ramosovi prošel tvrdší zákrok na Granella. Pískalo se až o pár vteřinek později, a to v neprospěch Girony.
     
    8
    První menší zámek vytvořený fotbalisty z Madridu. Carvajalův krátký nákop si zády brance zpracoval Benzema a zajímavou střelou z otočky jen těsně minul pravou tyč!
     
    9
    Pedro Porro se postavil před Viníciuse Júniora a jeho střílený centr z levého konce pokutového území srazil na roh. Ten Girona snadno ubránila.
     
    10
    Douglas Luiz zajel do Llorenteho a Real se tak vrátil k míči. Marcelo si nad ním zatančil u rohu šestnáctky, jenže střelu poslal jen do clonícího Porra.
     
    11
    Napadání Girony donutilo hosty k návratu k Navasovi. Po jeho výkopu došlo na půlící čáře k faulu na Lucase Vázqueze.
     
    12
    Benzema si došel pro míč hodně do hloubky, takže chyběl na hrotu útoku. Real se neměl kam posunout a opět se vrátil do klidnějších vod.
     
    13
    Anthony Lozano zadrbal přečíslení dvou na jednoho. Nalevo se mu nabízel Stuani, ovšem Varane mu balón čistě vypíchl.
     
    14
    Raúl García už se dostal do hledáčku hlavního sudího. Nedovoleně poslal na zem Vázqueze, což byl jeho třetí faul během krátké chvíle.
     
    15
    Carvajalův pas napříč malým vápnem sebral Porro, který se vůbec nedomluvil s Iraizozem a pohroma málem byla na světě, neboť za volným míčem se bez váhání dral Benzema. Sražený balón nakonec skončil u Marcela, jehož střela byla zablokovaná.
     
    16
    Teď už to měl sedmatřicetiletý domácí gólman mnohem jednodušší, Marcelův pomalý centr si snadno stáhl ze vzduchu.
     
    17
    Carvajal byl jako první u centru letícího na Stuaniho. Míč ve vápně trochu nebezpečně sklepával pod sebe, kde však byli jen hráči v bílém.
     
    19
    Lucas Vázquez se po souboji s Luizem nepříjemně potkal s Muniesou. Ani jeden z nich nebyl na tvrdý střet připraven, takže se z něj nějakou dobu vzpamatovávali.
     
    20
    Ceballos si s míčem naběhl do Muniesy, což odstartovalo rychlý přechod Girony. Hosté se každopádně stihli vrátit a jednoduše zneškodnili centr Raúla Garcíi.
     
    21
    Keylor Navas si pohlídal další centrovaný balón, který lapil přímo před hlavou nabíhajícího Cristhiana Stuaniho.
     
    22
    Bílý balet nemá ani trochu klidu na rozehrávku. Když se ale dostane přes zahuštěný střed, tak má mnohem více prostoru u pokutového území, kde Vinícius Júnior vybojoval druhý roh.
     
    23
    Kroos rozehrál na krátko s Marcelem, který mu míč vrátil. Následný centr z levé strany ale nenadělal v obraně Girony žádnou paseku.
     
    24
    Pedro Porro výborně vystínoval Viníciuse Júniora, kterého nepustil k centru ani ke střele. Brazilský mladík musel posunout míč dozadu a z menšího zámku nakonec vzešla jen pomalá střela Kroose.
     
    25
    Raúl García při snaze odcentrovat trefil jenom Carvajala. O moc úspěšnější nebyl se svými kolegy ani po autovém vhazování.
     
    26
    Vinícius Júnior ukradl míč Porrovi a upaloval do protiútoku. Míč posunul doleva Benzemovi, který po rychlé přešlapovačce minul ze svého pohledu pravou tyč.
     
    27
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Hosté se v sedmadvacáté minutě dostávají do vedení a asi potvrzují svůj postup do další fáze! Výborně to udělal zejména francouzský hroťák KARIM BENZEMA, který zrychlil pozvolnou kombinaci narážečkou s Carvajalem. Po ní se už dostal do vápna a tvrdou ranou k pravé tyči nedal Iraizozovi žádnou šanci.
    27. Karim BENZEMA - 0:1
     
    29
    Sergio Ramos byl nakopnut do pravého kotníku. Rychle se však zvedl a společně s dalšími obránci Realu zakládá novou útočnou akci.
     
    30
    Marcelo se zastavil metr před vápnem. Místo centru rozjel další kolotoč přihrávek, během kterého se hosté vrátili až ke středovému kruhu.
     
    31
    Lozano se odpoutal od obrany a z pravého konce pokutového území hledal Stuaniho. Ten se ke snadné dorážce nedostal, protože předním balón tečoval Navas.
     
    32
    Marcelo převzal balón na levém kraji a díky narázečce s výborně hrajícím Viníciusem se zničehonic zjevil na hrotu útoku. Jedinou kaňkou za celou akcí byla neúspěšná střela z penaltového bodu, kterou Iraizoz vyrazil!
    32. Marcelo (REA)
     
    33
    Raúl García na levé autové čáře neobešel Carvajala. Ten musel vhazovat v dosti nevýhodné pozici a Girona díky vytaženému presinku míč zase získala.
     
    34
    První vážnější zákrok také pro Navase! Domácí kapitán Granell si vyměnil míč se Stuanim a zpoza šestnáctky vyslal pořádnou jedovku. Kostarický gólman měl trochu štěstí, že střela svištěla jen doprostřed branky, kde na ni byl připraven.
     
    36
    Hosté se snažili elegantně vybruslit z nepříjemného tlaku napadajících soupeřů. Carvajal přitom zaváhal, ovšem Gironu pak zastavili Ramos s Varanem.
     
    37
    Na hřišti zůstali ležet hned dva hráči Realu. Hra ale pokračovala a Marcelo musel z vlastní šestnáctky zakopnout míč do zámezí.
     
    38
    Kousek před Navasem nějakou dobu ležel v bolestech Raphaël Varane, ale nakonec nepotřeboval žádné ošetření. Hra může plynule pokračovat.
     
    39
    Navasovi nebezpečně propadl centr mezi rukama. Míč naštěstí pro Real vyletěl na roh a nikoliv přímo do branky. Nařízenou standardní situaci už domácí nijak nevyužili.
     
    40
    Dobrý postřeh Navase, který okamžitě vystartoval za prodlouženým nakopem, který byl určen pro nabíhajícího uruguayského útočníka Cristhiana Stuaniho.
     
    41
    Napadaný Kroos si mohl oddechnout, Douglas Luiz na něj dotíral až s přílišnou agresí, která byla posouzena jako faul.
     
    43
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Chvíli před pauzou se zrodila druhá gólová akce Realu! Osmnáctiletý supertalent Vinícius Júnior potáhl míč po levém straně. Navázal na sebe dva hráče, kteří si přestali všímat nedaleko stojícího KARIMA BENZEMY. Ten měl moře času na zakončení z rohu vápna, které usměrnil přesně k vzdálenější tyči.
    43. Karim BENZEMA - 0:2
     
    44
    Důležitý Varaneho obranný zákrok pokazil domácí brejk dvou na jednoho. Lozano už poněkolikáté nedokázal přihrát na úplně volného Stuaniho.
     
    45
    Slušná možnost Girony! Po odvráceném centru z rohového kopu vrátil míč do pokutového území Raúl García. Tam si ho trochu krkolomně zpracoval Stuani a prudkou ranou zaměstnal Navase, který stihl předvést dobrý reflexivní zákrok!
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Girona odehrála první poločas velmi nebojácně, ale platné ji to zřejmě nebude. Real Madrid ustál Granellovu brzkou šanci ze standardní situace a pak na poslední chvíli zlikvidoval i několik brejků dvou na jednoho. Mezitím několikrát ukázal i svou útočnou sílu, kterou ve dvou případech korunoval gólem Karim Benzema. Madridský velkoklub tak jde do šatny za stavu 2:0 a v součtu s prvním zápasem vede již 6:2.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Girona FC: ze hřiště odchází Marc Muniesa, přichází Juanpe.
     
    47
    Hned zkraje druhé půle si Kroos vyzkoušel rozehrávku rohového kopu. Centrem zprava sice našel hlavu Ramose, ale ten v těžké pozici zakončil nad břevno.
     
    49
    První žlutá karta. Za šlápnutí na nohu Marcose Llorenteho ji dostal domácí útočník Cristhian Stuani.
     
    50
    Garcíův centr z levého kraje hřiště vyletěl za koncovou čáru. Keylor Navas si v poklidu nachystá odkop od branky.
     
    51
    Trojce rozhodčích teď pustila celou řadu tvrdých soubojů před vápnem Realu Madrid. Jeho hráčům tvrdší obranné zákroky prošly, což se samozřejmě nelíbilo domácímu publiku.
     
    52
    Pedro Porro sprintoval po odkryté pravé straně, jenže jeho kolega přihrávku do běhu naprosto pokazil. Pro balón si jako první došel Navas.
     
    53
    Těsně bráněný Benzema si rozmyslel střelu z levé strany a ještě přihrával na Viníciuse Júniora, před kterým jeden z domácích resolutně zakopl míč do autu.
     
    54
    Opět Benzema na levé straně. Tentokrát pustil míč na Kroose, jenž slibně rozjetou akci trochu zadrbal přetaženým centrem.
     
    55
    Douglas Luiz milimetrově přesně přenesl hru k levé postranní čáře. Bohužel pro Gironu následoval mizerný první dotek Raúla Garcíi.
     
    56
    Vinícius Júnior posílal centr na střed vápna, kde samozřejmě číhal Benzema, ale přes těsnou obranu se mu vypálit z první nepovedlo.
     
    57
    Také na straně Realu se bude za malou chvíli poprvé střídat. U čtvrtého rozhodčího už je připravený Marco Asensio.
     
    58
    Lozano se snažil zkrotit přetažený centr, který vyprodukoval Paik Seung-ho. Po kontaktu s Marcelem skončil na zemi, ovšem na zisk penalty to nestačilo.
     
    58
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Karim Benzema, přichází Marco Asensio.
     
    59
    Střídání v týmu Girona FC: ze hřiště odchází Cristhian Stuani, přichází Valery Fernández.
     
    60
    Držení míče: 42% – 58%.
     
    61
    Lozano se na pravém křídle dočkal podpory od Fernándeze, který byl důrazným zákrokem odzbrojen. Na opačný konec hřiště už zase spěchá Vinícius Júnior.
     
    62
    Raúl García to zkusil z hodně velké dálky. Pokus to byl vskutku ambiciózní, ale tak zkušeného brankáře, jakým je Keylor Navas, překvapit nemohl.
     
    63
    Od Realu už je to jenom povinná udržovačka. Místo bezhlavého útočení se hráči v bílém zaměřují na co nejdelší držení míče.
     
    63
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Sergio Ramos, přichází Nacho Fernández.
     
    64
    Pedro Porro podpořil domácí útok a stal se příjemcem centru z levé strany. Nově příchozí Nacho Fernández ho pustil k hlavičce, jež neměla přesnost.
     
    65
    Real spálil obrovskou šanci na třetí gól! Asensiovu střelu z levé strany brankář Iraizoz vyrazil přímo na Vázqueze, který měl před sebou prázdnou branku a k překvapení všech trefil ze svého pohledu pravou tyč!
    65. Lucas Vázquez (REA)
     
    66
    Žlutou kartu dostává Dani Carvajal (Real Madrid CF).
     
    67
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Vinícius Júnior, přichází Gareth Bale.
     
    68
    Střídání v týmu Girona FC: ze hřiště odchází Paik Seung-ho, přichází Álex Pachón.
     
    69
    Porrovi nepříjemně podjela noha po souboji s Marcelem, který v tom byl naprosto nevině. Girona určitě doufá, že pravý halvbek bude v pořádku, jinak bude muset dohrávat v deseti.
     
    70
    Marco Asensio si nenašel cestičku k nadýchanému nákopu od Marcela. Dvojce stoperů se o něj bez problémů postarala a předala míč Iraizozovi.
     
    71
    Girona právě vstřelila branku!
    Domácí snižují na 1:2 a ještě se mohou poprat o dnešní remízu! PEDRO PORRO posunul míč na mladíčka Pachóna a založil tím bleskový protiútok. Střídající záložník mu balón vrátil do sprintu a Porro tentokrát sám před Navasem nezaváhal.
    71. Pedro PORRO - 1:2
     
    72
    Anthony Lozano agresivním způsobem dohrál Carvajala a vysloužil si za to napomenutí žlutou kartou.
     
    74
    Tečovaný centr z levé strany propadl v hostujícím vápně k Marcelovi, který vyvezl balón do bezpečí. Girona teď hodně zatápí madridskému klubu!
     
    75
    Přímočarou akci Realu zakončoval střelou z dvaceti metrů Gareth Bale. Pokus však nebyl nějak zvláštně umístěný a Iraizoz jej rukavicemi vyrazil.
     
    76
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Hosté odmítají komplikace a krátce po gólu Porra znovu odskakují do dvougólového náskoku! Dani Ceballos už neměl kudy a zády brance přihrál o pár metrů dozadu na MARCOSE LLORENTEHO. Ten si počínal mnohem odvážněji, naběhl si do palebné pozice a přízemním pokusem zpoza šestnáctky propálil marně se natahujícího Iraizoze. Tomu nepomohl ani clonící Juanpe, jemuž prošel míč mezi nohama.
    76. Marcos LLORENTE - 1:3
     
    78
    Carvajal výborně zakřižoval nabíhajícího Lozana a konstruktivně rozehrál. Jeho spoluhráči však míč ztratili a domácí znovu útočí.
     
    79
    Bernardo Espinosa se zdržel ve vápně soupeře. Díky své výšce si zpracoval centrovaný míč, jenže v těsné blízkosti Marcela vypálil nad břevno.
     
    80
    Keylor Navas si popoběhl až k rohu pokutového území a schoval do svých dlaní vysoký nákop, který neměl šanci zkrotit žádný z domácích fotbalistů.
     
    81
    Vázquez překonal ofsajdovou past a z blízkosti pravé lajny si naběhl do lepší palebné pozice. Ani to mu nepomohlo zacílit mezi tři tyče Iraizozovy branky.
     
    82
    Opět to Real zkusil po pravé straně, kde už to začínalo být hodně zahuštěné, a tak Gareth Bale napřáhl ke střele, která mu absolutně nesedla.
     
    83
    Neúnavný Pedro Porro v rychlosti obešel několik hráčů. Zastavil ho až Nacho Fernández, a to s pomocí faulu. Ze standardní situace pak Girona nic nevymyslela.
     
    84
    Raphaël Varane se v šestnáctce dostal do kontaktu s Juanpem, po kterém zůstal ležet na hřišti. Hlavní sudí okamžitě přivolal členy realizačního týmu Realu.
     
    85
    Kmenový hráč Manchesteru City Douglas Luiz byl zahnán k rohovému praporku, kde se snažil vymodlit faul. Ze souboje s Carvajalem však resultuje pouze odkop od branky.
     
    86
    Valery Fernández zajímavé posílal finální přihrávku napříč malým vápnem. Za vzdálenější tyči však byl Raúl García o chloupek později a ve skluzu vystřelil jen do boční sítě.
     
    87
    Trochu podobná situace i na druhé straně. Lucas Vázquez potáhl míč po pravém křídle a předložil míč před branku, kde se pro změnu nestihl dostat Gareth Bale.
     
    88
    S blížícím se koncem zápasu je to na obou koncích hřiště hodně otevřené. Centru z hloubi pole se snažil využít mladíček Pachón, ovšem hlavičkou branku netrefil.
     
    89
    Valery Fernández v souboji jeden na jednoho ztroskotal na Marcelovi, který prodal své bohaté zkušenosti a získal míč čistým zákrokem na rohu šestnáctky.
     
    90
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány tři minuty.
     
    90+1
    Hlavnímu sudímu se nelíbila rychlá rozehrávka Realu, který bude muset útočit do plných. Za rozhodnutého stavu se už nikam nežene.
     
    90+2
    Několik zpětných přihrávek se Realu málem vymstilo. Balón se dostal až k Navasovi, který vykopával balón těsně před aktivně napadajícím protihráčem.
     
    90+3
    Zřejmě definitivní tečku za tímto duelem udělal Lozano, který chtěl z rohu vápna zakončovat na zadní tyč, jenomže provedení této myšlenky bylo hodně mizerné.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Real Madrid nedopustil žádné překvapení a zkušeně si pohlídal odvetu čtvrtfinálového zápasu, kterou rozhodl ve svůj prospěch už v prvním poločase. Po trefách Benzemy a odchodu několika šetřených hvězd se Girona ještě zmohla na odpor, nicméně krátce po snížení Porra na konečných 3:1 upravil stav Llorente.
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 8:5. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:12.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (00:09:39)

    Michal Břuchanský

    Branky: 71. Porro – 27. Benzema, 43. Benzema, 76. Llorente

    Karty:   49. Stuani (GIR), 72. Lozano (GIR) – 66. Carvajal (REA)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 8:5. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:12.
    Girona FC: Iraizoz – Porro, Ramalho, Espinosa, Muniesa (46. Juanpe), R. García – Luiz, Paik Seung-ho (68. Pachón), Granell (C) – Lozano, Stuani (59. V. Fernández).
    Náhradníci: Bono – Juanpe, V. Fernández, A. García, Pachón, Pons, Portu.

    Real Madrid: Navas – Carvajal, Ramos (C) (63. Nacho Fernández), Varane, Marcelo – Kroos, Llorente, Ceballos – L. Vázquez, Benzema (58. Asensio), Vinícius Júnior (67. Bale).
    Náhradníci: Courtois – Nacho Fernández, Reguilón, Casemiro, Isco, Bale, Asensio.

    Rozhodčí: Munuera – Sevilla, Font
    24.01.2019
    Real Madrid - Girona 4:2

    Branky: 19. Vázquez, 43. Ramos (pen.), 79. Ramos, 81. Benzema – 9. Lozano, 68. Granell (pen.)

    Karty:   45+3. Nacho (REA), 64. Ramos (REA), 67. Llorente (REA) – 38. Alcalá (GIR)

    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 8:3. Rohy: 13:1. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 17:16.
    thejrc.org