Girona – Real Madrid 1:3 (kon.)
konec
Girona FC
1:3 (0:2)
Real Madrid
Čtvrtek 31.01.2019, 21:30 • Municipal de Montilivi, Girona • Španělský pohár • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (00:09:39)
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 8:5. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:12.
     
    Je dobojováno! Real Madrid nedopustil žádné překvapení a zkušeně si pohlídal odvetu čtvrtfinálového zápasu, kterou rozhodl ve svůj prospěch už v prvním poločase. Po trefách Benzemy a odchodu několika šetřených hvězd se Girona ještě zmohla na odpor, nicméně krátce po snížení Porra na konečných 3:1 upravil stav Llorente.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Zřejmě definitivní tečku za tímto duelem udělal Lozano, který chtěl z rohu vápna zakončovat na zadní tyč, jenomže provedení této myšlenky bylo hodně mizerné.
     
    90+2
    Několik zpětných přihrávek se Realu málem vymstilo. Balón se dostal až k Navasovi, který vykopával balón těsně před aktivně napadajícím protihráčem.
     
    90+1
    Hlavnímu sudímu se nelíbila rychlá rozehrávka Realu, který bude muset útočit do plných. Za rozhodnutého stavu se už nikam nežene.
     
    90
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány tři minuty.
     
    89
    Valery Fernández v souboji jeden na jednoho ztroskotal na Marcelovi, který prodal své bohaté zkušenosti a získal míč čistým zákrokem na rohu šestnáctky.
     
    88
    S blížícím se koncem zápasu je to na obou koncích hřiště hodně otevřené. Centru z hloubi pole se snažil využít mladíček Pachón, ovšem hlavičkou branku netrefil.
     
    87
    Trochu podobná situace i na druhé straně. Lucas Vázquez potáhl míč po pravém křídle a předložil míč před branku, kde se pro změnu nestihl dostat Gareth Bale.
     
    86
    Valery Fernández zajímavé posílal finální přihrávku napříč malým vápnem. Za vzdálenější tyči však byl Raúl García o chloupek později a ve skluzu vystřelil jen do boční sítě.
     
    85
    Kmenový hráč Manchesteru City Douglas Luiz byl zahnán k rohovému praporku, kde se snažil vymodlit faul. Ze souboje s Carvajalem však resultuje pouze odkop od branky.
     
    84
    Raphaël Varane se v šestnáctce dostal do kontaktu s Juanpem, po kterém zůstal ležet na hřišti. Hlavní sudí okamžitě přivolal členy realizačního týmu Realu.
     
    83
    Neúnavný Pedro Porro v rychlosti obešel několik hráčů. Zastavil ho až Nacho Fernández, a to s pomocí faulu. Ze standardní situace pak Girona nic nevymyslela.
     
    82
    Opět to Real zkusil po pravé straně, kde už to začínalo být hodně zahuštěné, a tak Gareth Bale napřáhl ke střele, která mu absolutně nesedla.
     
    81
    Vázquez překonal ofsajdovou past a z blízkosti pravé lajny si naběhl do lepší palebné pozice. Ani to mu nepomohlo zacílit mezi tři tyče Iraizozovy branky.
     
    80
    Keylor Navas si popoběhl až k rohu pokutového území a schoval do svých dlaní vysoký nákop, který neměl šanci zkrotit žádný z domácích fotbalistů.

    Michal Břuchanský

    Branky: 71. Porro – 27. Benzema, 43. Benzema, 76. Llorente

    Karty:   49. Stuani (GIR), 72. Lozano (GIR) – 66. Carvajal (REA)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 8:5. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:12.
    Girona FC: Iraizoz – Porro, Ramalho, Espinosa, Muniesa (46. Juanpe), R. García – Luiz, Paik Seung-ho (68. Pachón), Granell (C) – Lozano, Stuani (59. V. Fernández).
    Náhradníci: Bono – Juanpe, V. Fernández, A. García, Pachón, Pons, Portu.

    Real Madrid: Navas – Carvajal, Ramos (C) (63. Nacho Fernández), Varane, Marcelo – Kroos, Llorente, Ceballos – L. Vázquez, Benzema (58. Asensio), Vinícius Júnior (67. Bale).
    Náhradníci: Courtois – Nacho Fernández, Reguilón, Casemiro, Isco, Bale, Asensio.

    Rozhodčí: Munuera – Sevilla, Font
    24.01.2019
    Real Madrid - Girona 4:2

    Branky: 19. Vázquez, 43. Ramos (pen.), 79. Ramos, 81. Benzema – 9. Lozano, 68. Granell (pen.)

    Karty:   45+3. Nacho (REA), 64. Ramos (REA), 67. Llorente (REA) – 38. Alcalá (GIR)

    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 8:3. Rohy: 13:1. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 17:16.
    thejrc.org