Č. Budějovice – Velvary 2:0 (kon.) | Botev Plovdiv – Liberec 0:2 (kon.) | CSKA Sofia – Sparta 2:3 (kon.)
Orenburg – Ostrava 0:1 (kon.)
konec
CSKA Sofia
2:3 (2:1)
AC Sparta Praha
Čtvrtek 31.01.2019, 16:00 • Marbella • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Pražská Sparta zakončuje zimní přípravu dalším vítězstvím, v dnešním klání si poradila s bulharskou Sofií poměrem 3:2. Pražané sice dlouhou dobu prohrávali o jednu branku, avšak nabídnutý pokutový kop dokázal zužitkovat Kanga. Aby toho nebylo málo, tak učebnicový protiútok hravě vyřešil Chipciu, který poslal svůj celek do vedení. Sparta byla i v dnešním utkání herně lepší, soupeř ale mohl za stavu 2:1 vsítit třetí branku, v tu dobu ale podržel svůj celek Nita, což byl klíčový moment druhého dějství. (17:45:12)
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Před závěrečným hvizdem další strkanice, která přinesla žlutou kartu pro jednoho z hráčů. Bulharský celek koncovku utkání moc nezvládá.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Sparta stále vede o jednu branku. Uvidíme, zda se bude něco nastavovat.
     
    88
    Radaković šel do hlavičkového souboje s Evandrem, úspěšnější byl druhý jmenovaný, který se ale ani přesto nedokázal dostat k volnému míči.
     
    85
    O malý moment později skončil na zemi Kadlec, který dostal do obličeje loktem. Nemilá záležitost, na hrací plochu přispěchal lékařský personál.
     
    84
    Pulkrab dokázal v hlavičkovém souboji přeposlat míč za sebe, kde ale nečíhal nikdo v rudém. Následně Pulkrab dohrál jednoho z protihráčů.
     
    83
    Dalekonosná kolmice v podání Rodriguese postrádala větší přesnost, což Spartě určitě nevadí. Naopak si Nita dává záležet s odkopem od své branky.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. V tuto chvíli musí dotahovat CSKA Sofia, do konce zápasu ale nezbývá už moc času.
    81. CHIPCIU - 2:3
     
    81
    Sparta právě vstřelila branku!
    To jsou věci, máme tu vedoucí branku z protiútoku! Vše odstartoval Hložek, jenž obešel protihráče, načež vysunul Kadlece. Ten do samostatného úniku vyslal ALEXANDRA CHIPCIUA, který si v poklidu pohrál s brankářem.
     
    81
    Atanasov si navedl míč na pravou nohu, načež jeho centr dokázal zablokovat Hanousek. Následovat bude rohový kop, který obstará Rodrigues.
     
    81
    Hanousek celkem dlouho hledal vhodného adresáta, načež si vybral vedle stojícího Kangu, který pro změnu přenášel hru k opačné postranní lajně.
     
    80
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Guélor Kanga, přichází Adam Hložek.
     
    79
    K pohotovému zakončení se dostal Kanga, jenž to zkoušel z hranice šestnáctky. Rána prosvištěla kousek nad, Černiauskas nemusel zasahovat.
     
    78
    V místě konání tohoto zápasu se celkem slušně rozpršelo. Pro hráče to není určitě příjemná záležitost, avšak téměř celé utkání svítí slunce.
     
    77
    Ofsajdové postavení, ve kterém se zjevil záložník Pinto. Rozehrávku volného kopu si vzal na starost Nita, který sice našel Pulkraba, jenž ale ve vzduchu neuspěl.
     
    76
    Kadlec se probíjel kupředu podél autové čáry, tam ho ale čistým zákrokem zastavil jeden z protihráčů. I tak to znamená autové vhazování pro Spartu.
     
    75
    Posléze si obrannou povinnost splnil Atanasov, který předskočil Pulkraba, díky čemuž poslal míč do autu. Sparta se tak dostane k další rozehrávce.

    David Suchý

    Branky: 21. Rodrigues (pen.), 41. Jorginho – 9. Drchal, 67. Kanga, 81. Chipciu

    Karty:   43. Pinto (SOF), 45. Sowe (SOF) – 43. Frýdek (SPA)


    CSKA Sofia: Černiauskas – Atanasov, Čorbadžiskij, Pereira, Ljaskov, Bikel, Pinto (C), Rodrigues, Gyasi, Jorginho, Sowe
    AC Sparta Praha: Nita – Zahustel, Plechatý, Štetina (46. Radaković), Hanousek – Karlsson (59. Hašek), Frýdek (59. Kadlec), Kanga (80. Hložek), Sáček, Chipciu – Drchal (46. Pulkrab).
    bahis siteleri