Mladá Boleslav – K. Vary 3:2 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Chomutov – Mountfield HK 1:3 (kon.)
Zlín – Litvínov 1:2 (0:3 po s.n.) | Olomouc – Třinec 5:2 (kon.) | Pardubice – Liberec 0:1 (kon.)
Sparta – Vítkovice 3:0 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
HC Vítkovice Ridera
Pátek 01.02.2019, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek už vše, já se s Vámi loučím a přeji klidný pohodový víkend. Mějte se fajn a u dalších online přenosů se budu zase těšit. Na počtenou! (20:51:29)
     
    V závěrečných sekundách hry ještě zkusil tečovat před Sedláčkem útočník Petr Fridrich, toho ale dobře ubránil postavený Blain. Sparťané tak po výhře 3:0 porážejí Vítkovice poprvé v této sezoně a snižují nepříznivý stav vzájemných zápasů. Ve třetí třetině se prosadili Steven Delisle a Matěj Beran. Brankář Jakub Sedláček navíc udržel první čisté konto ve sparťanském dresu a už si společně se svými fanoušky užívá děkovačku.
     
    Konec zápasu.
    59:35 Matěj BERAN - 3:0
     
    59:35
    Sparta právě vstřelila branku!
    Vítkovice ještě zkusily ještě jednou odvolat svého brankáře a sparťané okamžitě jejich počin trestají. Puk putoval podél mantinelu po ose Pech – Bukarts – MATĚJ BERAN a právě poslední jmenovaný uklidil kotouč bez problémů do branky. Asistence: Roberts Bukarts, Lukáš Pech.
     
    59:09
    U brankáře Sedláčka se strhla menší potyčka a rozhodčí museli zasahovat. Nakonec se však rozhodli nevylučovat a bude se tedy pokračovat v plném počtu.
     
    58:34
    Zápas se pouze dohrává a sparťané s přehledem kontrolují jeho poslední vteřiny. Pech ve spolupráci s Formanem dostali kotouč do středního pásma.
    58:04 Steven DELISLE - 2:0
     
    58:04
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hostující trenéři odvolali brankáře Bartošáka ze svého pracoviště a nevyplatilo se. STEVEN DELISLE poslal puk o mantinel ze svého obranného pásma, který se došoural až do opuštěné vítkovické branky. Bez asistence.
     
    57:52
    V tom samém čase musel brankář Jakub Sedláček řešit další nepříjemnosti před svou brankou a zvládl je na výbornou. Vítkovičtí trenéři si berou čas na poradu!
     
    57:52
    Na dnešní první zápas Holdu si sem do vysočanské arény našlo cestu celkem 11 055 skvělých diváků!
     
    57:19
    Týmy už hrají opět v plném počtu a Miroslav Forman zvedl diváky ze sedadel, když nabral rychlost ve středním pásmu, ale při střele mu kotouč sjel z hole.
     
    56:25
    Na opačné straně zase Vítkovice využily velkého prostoru na modré čáře. Daniel Krenželok vystřelil zápěstím a Sedláček si našel dobrý výhled na tuto střelu.
     
    55:35
    Domácí měli velkou šanci na pojistku svého vedení. Pech udělal oblouček u mantinelu a krásnou přihrávkou pod hokejkou bránícího beka nahrál na Kudrnu, který sám před brankářem Bartošákem ale trefil jen jeho pravý beton!
     
    54:55
    Ale Vítkovičtí se sami rázem připravují o svoji šanci na vyrovnání. Lukáš Kuscera (VIT) podrazil ujíždějícího Smejkala a síly na ledě se po pár vteřinách vyrovnávají.
     
    54:41
    A je tu docela velká komplikace pro celý sparťanský tým. Útočník Lukáš Klimek (SPA) totiž zahákoval svého protihráče a posedí si dvě minuty na trestné lavici.
     
    54:36
    A opět v akci domácí brankář, který stále drží naděje na výhru sparťanského týmu v tomto utkání. Sedláček si poradil s nepříjemnou střelou od mantinelu.
     
    54:23
    Hosté se na krátkou dobu usadili v útočném pásmu a motali hlavy domácím obráncům. Jejich snaha vyústila v střelu obránce Petra Šidlíka, Sedláček jistě chytá.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 24. Rousek (Klíma), 59. Delisle, 60. Beran (Roberts Bukarts, Pech)


    HC Sparta Praha: J. Sedláček (Machovský) – Kalina, Blain, de la Rose, Delisle, Tomáš Dvořák, Košťálek, T. Voráček – Forman, Pech, Roberts Bukarts – Buchtele, Klimek, Kudrna – Smejkal, Klíma, Rousek – Beran, Černoch, Kumstát.
    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – D. Krenželok, Trška, Šidlík, Hrabal, Mrázek, Černý – Olesz, Lev, Dej – D. Květoň, Poletín, Tybor – Kucsera, T. Jáchym, Szturc – Schleiss, Š. Stránský, P. Zdráhal – Fridrich.

    Rozhodčí: Hejduk, Hodek – Ondráček, Špůr
    ocianews.com