Mladá Boleslav – K. Vary 3:2 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Chomutov – Mountfield HK 1:3 (kon.)
Zlín – Litvínov 1:2 (0:3 po s.n.) | Olomouc – Třinec 5:2 (kon.) | Pardubice – Liberec 0:1 (kon.)
Sparta – Vítkovice 3:0 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Mountfield HK
Pátek 01.02.2019, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • Tipsport extraliga • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:47
    Ještě jeden pokus Tomáše Svobody. Nyní to po rychlé přihrávce zkoušel na první tyčku, ale rána mu nesedla a Maxwell kryje. Justin Peters opustil branku, hraje se šest na tři.
     
    56:13
    Tomáš Svoboda následně dostával přihrávku na levý kruh, odkud zakončoval pod víko branky. Chomutovský útočník ovšem napálil jen břevno!
     
    55:57
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Ivan Huml – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Daniel Rákos – 2 min., hrubost).
     
    55:57
    Radek Duda přihrával od pravé tyčky k té levé, kde zakončoval do připraveného Maxwella Tomáš Svoboda. Následně byl v brankovišti atakován Ivan Huml a vznikla pořádná mela.
     
    55:09
    Sedm sekund po vhazování byla vysazena branka Maxwella a Oskars Cibulskis inkasuje dvě minuty! To je velká šance, Piráti budou hrát téměř dvě minuty dvojnásobné přesilovky.
     
    55:02
    Petr Zámorský fauloval sedmnáctiletého Michala Guta a následně se s ním chtěl nejspíše prát on i Filip Pavlík... Nejproduktivnější hráč Mountfieldu inkasuje dvě minuty za držení.
     
    50:36
    Hra bude pokračovat třetí přesilovkou královéhradeckého mužstva. Radek Duda dostává dvě minuty za sekání a Mountfield čeká dvě minuty početní výhody.
     
    48:27
    Justin Peters si připsal další zákrok. Maris Bičevskis dostal přihrávku na levý kruh, kde byl osamocen. Jeho svižné zakončení ale v brance nakonec neskončilo!
     
    43:49
    Brzy mohou hosté své vedení opět navýšit. Juraj Valach inkasuje dvě minuty za podražení a Mountfield si zahraje přesilovku číslo dvě v dnešním utkání.
    43:01 Radovan PAVLÍK - 1:3
     
    43:01
    Hradec právě vstřelil branku!
    RADOVAN PAVLÍK dává důležitou branku a hosté vedou opět o dva zásahy. Hostujícího hráče nastřelil Stanislav Dietz a v průniku se povedlo mladému útočníkovi střelou mezi betony dát druhou branku v utkání! Bez asistence.
     
    41:57
    Po dobré kličce se před brankářem zjevil Radek Duda. Domácí útočník zakončoval zblízka bekhendem, ale Maxwell skvěle zasáhl!
     
    39:08
    Michal Gut se následně dostával přes obránce, který jej ale bránil nedovoleným způsobem a Piráty čeká přesilovku. Potrestaným borcem je Dominik Graňák.
    36:48 Jakub SKLENÁŘ - 1:2
     
    36:48
    Piráti právě vstřelili branku!
    JAKUB SKLENÁŘ nyní zaskočil hostující obranu a snižuje stav utkání na jednu branku! Chomutovský útočník přebruslil obranu a bekhendově to zkoušel u pravé tyčky. Brandon Maxwell kotouč neudržel a ten zapadl do branky. Asistence: Jakub Chrpa a Stanislav Dietz.
     
    35:05
    Další velká šance pro domácí! Adam Raška dostal přihrávku na pravý kruh a zakončoval na vzdálenější tyčku. Brandon Maxwell ale zasáhl a kotouč vyrazil mimo svou branku!
     
    34:30
    Na konci povedené akce Pirátů byl u levého kruhu Masi Marjamäki. Ten blízko tyčky zakončoval, ale Brandon Maxwell se zaskvěl dobrým zákrokem a nadále drží čisté konto.
     
    33:26
    Jan Havel se po pravé straně dostal do zakončení, ale pozorného Maxwella se mu bekhendem propálit nepovedlo. Vše ovšem bylo s faulem, dvě minuty dostává Radek Smoleňák.
    27:42 Petr KOUKAL - 0:2
     
    27:42
    Hradec právě vstřelil branku!
    V další akci se ale hosté prosazují a jdou do dvoubrankového vedení! Domácí nevyhodil u pravé tyčky a kotouč se dostal k PETRU KOUKALOVI. Zkušený útočník si s Petersem poradil a posílá svůj celek do vedení o dvě branky. Asistence: Tomáš Vincour a Radek Smoleňák.
     
    26:50
    Mountield si zahraje první přesilovku v utkání, na lavici hanby jde obránce Juraj Valach. Dnešní oslavenec inkasuje dvouminutový trest za hákování.
    25:03 Radovan PAVLÍK - 0:1
     
    25:03
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradečtí se dostali do útoku a dostávají se do jednobrankového vedení! RADOVAN PAVLÍK je střelcem branky, hostující mladík tečoval nahození od modré čáry. Kotouč se následně došoural do branky. Asistence: Lukáš Cingel a Tomáš Vincour.
     
    17:45
    Jakub Sklenář spálil tisíciprocentní šanci! Vladimír Růžička jej skvěle našel v brankovišti a domácí křídelník jen nastavil hokejku. Puk se ale nakonec dostal vysoko nad.
     
    17:30
    Uvidíme první přesilovku utkání. Piráti byli aktivní v pásmu a Maris Bičevskis se provinil faulem. Za nedovolené bránění si odsedí dvouminutový trest.
     
    15:25
    Radek Duda se následně dostal do útoku a zakončoval na vzdálenější beton Maxwella. Marek Tomica byl osamocen před odkrytou brankou, ale puk se mu trestuhodně trefit nepovedlo!
     
    13:23
    Patrik Miškář měl největší šanci dosavadního průběhu! Hostující útočník se objevil sám před Petersem, ale zblízka se mu jej překonat nepovedlo. Kanadský brankář puk vyrazil nad branku!
     
    07:30
    Stanislav Dietz dostával v protiakci přihrávku od Tomáše Svobody a z levého kruhu tvrdě střílel po ledě. Brandon Maxwell ale předvedl další parádní zákrok, nyní betonem.
     
    06:46
    Dobrá akce pro domácí celek! Ronald Knot nahazoval a Sklenář tečoval do oblouku branky. Akce pokračovala a Jan Havel dostal přihrávku před branku, Maxwell ovšem skvěle tlumí první tutovku Pirátů.
     
    04:32
    Mezi kruhy si následně sjel hostující Tomáš Vincour, jenž se dostal ke střeleckému pokusu. Zkoušel se prosadit mezi ruku chomutovského brankáře, která ale chytá i nyní.
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 37. Sklenář (Chrpa, Dietz) – 26. R. Pavlík (Cingel, Vincour), 28. Koukal (Vincour, Smoleňák), 44. R. Pavlík


    Piráti Chomutov: Peters (Pavlát) – L. Kovář, Valach, Dietz, Knot, Jank, Buchtela – Sklenář, V. Růžička, J. Havel – Marjamäki, Huml, T. Svoboda – Tomica, Raška, Duda – Koblížek, Gut, Chrpa – Koblasa.
    Mountfield HK: Maxwell (J. Pavelka) – Zámorský, Linhart, Graňák, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – Smoleňák, Koukal, M. Chalupa – Vincour, Cingel, R. Pavlík – Paulovič, Bičevskis, Miškář – Vopelka, Rákos, Lessio.

    Rozhodčí: Hribik, Kika – Frodl, Hanzlík

    Diváci: 2 984
    thejrc.org