Olomouc – Mountfield HK 0:3 (kon.) | Jihlava – Mladá Boleslav 2:3 (po pr.) | Chomutov – Zlín 3:2 (kon.)
Č. Budějovice – HC Litvínov 7:1 (kon.) | Žďár n/S – Kladno 2:5 (kon.) | Vsetín – Třinec 3:4 (2:4 po s.n.)
K. Vary – Přerov 5:1 (kon.) | Havířov – Havlíčkův Brod 4:1 (kon.) | Slavia – Sparta 1:2 (po pr.)
konec
HC Motor České Budějovice
7:1 (3:0, 2:0, 2:1 - 0:1)
HC Litvínov
Pátek 01.02.2019, 16:00 • Budvar aréna • DHL Extraliga juniorů • O pořadí v play-off
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Dvořák) – Škola, Vávra, Hubata, Fousek, Remta, J. Novák, Prospal – Tlačil, Vaculík, Řezáč, Š. Masopust, Hracholski, Pouzar, Janoch, Schwartz, Silný, Krcho

    HC Litvínov: Pejsar (Zelenka) – Bártek, Šubrt, Viedemann, Baláž, Kitzberger, Kroupa, Háva – Jindra, Kysela, Berka, Limanovský, Bartoš, Jouza, Fišer, Kovačič, Dufek

    Rozhodčí: Jílek – Flegl, Bělohlav.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:43
    Motor se dostal do útočného pásma jako první. Ke střele od modré čáry se dostal Jakub Novák, který vypálil. Jeho pokus letěl přesně do prostor, kde stál připravený Zelenka.
     
    01:51
    K odraženému kotouči se v útočném pásmu dostal Šimon Masopust. Měl poměrně dobrou střeleckou příležitosti, ovšem zhruba z prostoru mezi oběma kruhy vypálil nad horní tyčku.
     
    02:59
    Českobudějovičtí hokejisté se stále drží v útočném pásmu, ovšem k dalšímu střeleckému pokusu se prozatím neprokombinovali.
     
    03:30
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Vojtěch Krcho jel po levém křídle, načež projel mezi beky a naservíroval přihrávku FRANTIŠKU SCHWARTZOVI. Ten už pak neměl práci příliš těžkou. Asistence: Vojtěch Krcho, Jiří Remta.
     
    04:58
    Motor je v prvních minutách zápasu lepším týmem, stále se drží v útočném pásmu a snaží se dostat před branku. Nyní zkoušel přihrávku na brankoviště procpat Schwartz, jenže netrefil potřebné prostory.
     
    05:58
    Šimon Masopust nerozehrál úplně přesně, a ke kotouči se tak dostal Marek Berka. Ten však nedokázal zabrzdit před modrou a s kotoučem se dostal za ni. Tím pádem se ocitl v ofsajdu, který rozhodčím neunikl.
     
    06:30
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Fousek – 2 min., hákování).
     
    07:33
    Jiří Remta se dostal ke kotouči za svou brankou. Obrátil se čelem do hřiště a následně puk vyhazuje až k Zelenkově svatyni, odkud budou muset litvínovští hokejisté začít přesilovkovou akci od znovu.
     
    08:10
    Tlačil s Vaculíkem zahnali soupeře až od obranného pásma, kde jim nenechali prostor pro rozehrávku. Přesilovka hostujícího celku navíc pomalu končí.
     
    08:40
    Fousek je zpět na ledové ploše. Svoboda v prvním oslabení neměl moc práce.
     
    08:51
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí hráči se radují z druhé přesné branky. Před brankou se objevil volný VOJTĚCH KRCHO, který si počkal a následně prostřelil přesně až za brankovou čáru. Asistence: Michal Silný, Jakub Novák.
     
    09:42
    Poměrně dlouhou dobu mají litvínovští hráči kotouč na svých holích, ovšem zatím mají problémy s přechodem přes střední pásmo. Uvidíme, zda i oni vymyslí něco směrem dopředu.
     
    10:50
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme tu třetí branku. A opět se puk třepotá v litvínovské kleci! Michal Silný poslal puk na branku, načež se kotouč odrazil přímo k VOJTĚCHU KRCHOVI, který z úhlu prostřelil a přidává svou druhou branku! Asistence: Michal Silný.
     
    11:48
    David Jindra stál před brankou a viditelně si říkal i klepal o přihrávku. Tu nakonec dostal, jenže zakončit nedokázal. Českobudějovická obrana mu k tomu nakonec nedala příliš prostoru.
     
    12:34
    Litvínov měl první dobrou pasáž v utkání. Svého soupeře točil v jeho pásma, nicméně zatím mohl být Svoboda relativně klidný. Nyní se Motor provinil zakázaným uvolněním, který vrací hru před Svobodu.
     
    13:18
    Vaculík vybojoval faul pro svůj tým. Jakub Kroupa se proti domácímu útočníkovi provinil hákováním.
     
    13:40
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Škola – 2 min., nedovolené bránění).
     
    14:37
    Jan Tlačil dobře forčekoval a vybojoval kotouč pro svůj tým. Následně poslal kotouč na Řezáče, který zkoušel akci zakončit přihrávkou před branku, tam ale nikdo z jeho spoluhráčů nebyl.
     
    15:40
    Oba týmy jsou již v plném počtu, hra ve čtyřech na obou stranách přeci jen nabídla možná lepší šanci pro Motor, ovšem Zelenka se také příliš nezapotil.
     
    16:32
    Vojtěch Krcho se včas vrátil a svému soupeři sebral kotouč. Motor se pak dostal do pásma, kde dokonce trefil tyčku Zelenkovy svatyně!
     
    17:53
    Patrik Škola stál na modré čáře, kam dostal přihrávku. Škola pak vystřelil od modré čáry, jenže střela českobudějovického obránce skončila jen na výstroji litvínovského brankáře.
     
    18:47
    Petr Kovačič objel s kotoučem na holi soupeřovu branku, načež se zpoza ni vytočil a zacílil. Jeho pokus však srazil jeden z domácích obránců a ke Svobodovi se tak puk jen pomalu doklouzal. S tím samozřejmě nemohl mít domácí brankář problémy.
     
    19:07
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Hubata – 2 min., hrubost).
     
    19:40
    Jakub Viedemann napřáhl na modré čáře. Přihrávku ale nedostal úplně ideálně a horní prostor branky netrefil. Jakub Novák pak vyhazuje kotouč mimo hrací plochu a inkasuje dvouminutový trest za zdržování hry.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První perioda je za námi. Nabídla poměrně jednoznačnou podívanou, jíž se prezentoval domácí celek, který nasázel svému soupeři hned tři góly. Litvínov měl pak také dobrou pasáž, kdy se držel v pásmu, jenže Svoboda neměl zatím důvod předvádět moc těžších zákroků.
     
    Litvínov začne další periodu v početní převaze. A to rovnou ve dvojnásobné. Pokud svou přesilovku nepromění dříve, v pěti proti třem bude hrát minutu a šest vteřin.
     
    Další perioda začne přibližně v 16:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:31
    Litvínov začíná v dvojnásobné početní převaze, nicméně zatím se mu nedaří rozehrávka. Stále se ale drží v pásmu.
     
    21:15
    Motor už je ve čtyřech hráčích. V tomtéž čase, kdy se jeden z domácích vrátil na led, pálil Marek Berka, ale trefil se jen do boční síťky. Svoboda je tak zatím stále relativně bez práce.
     
    22:20
    Prokop Limanovský ujel českobudějovické obraně. Stál tváří v tvář domácímu brankáři. V souboji kdo s koho uspěl ale Daniel Svoboda, který se položil na led a Limanovského střelu lapil.
     
    23:35
    František Schwartz se hnal za odraženým kotoučem, přeci jen o něco blíže k němu ale měl Zelenka, který jej dojel a za pomoci své hokejky rozehrál na své spoluhráče.
     
    24:29
    Daniel Svoboda musel zasahovat proti jedné z litvínovských střel. Ta letěla z pravého kruhu. Domácí brankář se ale včas přemístil a za pomoci svých betonů kotouč udržel před brankovou čárou.
     
    24:46
    Vojtěch Kysela mohl snížit na dvoubrankový rozdíl! Jako před chvíli Limanovský, tak nyní on ujel do samostatného úniku, který ale v branku neproměňuje. I v tomto případě byl úspěšnější domácí Daniel Svoboda!
     
    25:42
    Petr Kovačič střílel od modré čáry ze zápěstí. Na jeho střelu si ale domácí brankář výhled našel. V pohodě pak kotouč udržel ve své lapačce a rozhodčí přerušuje hru.
     
    26:54
    Českobudějovičtí budou hrát přesilovou hru. Rozhodčí totiž zdvihá svou pravici na znamení výhody. Motor zatím rozehrává akci v šesti od své branky.
     
    27:04
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Kitzberger – 2 min., držení).
     
    27:43
    Patrik Škola dostal přihrávku na modrou od Michala Silného. Střela českobudějovického obránce si ale cestu na branku nenašla, skončila jen těsně mimo pravou tyč ze Zelenkova pohledu.
     
    28:24
    Litvínovští hráči zatím nejsou v koncovce úplně přesní. Nyní ujel do přečíslení Vojtěch Kysela ještě se svým spoluhráčem. Kysela vzal akci na sebe, ale trefil jen Svobodovu výstroj. Domácí brankář ale odvedl také solidní práci.
     
    29:53
    Litvínov se snažil rychle převrátit hru ze svého pásma na opačnou stranu. Dostal se ale jen do postavení mimo hru, které tak vráti hru opět do neutrální třetiny.
     
    30:15
    David Jindra se zbavil v rychlosti obránce a otevřel se mu střelecký prostor k brance. Střílel z prostoru mezi kruhy, ovšem Daniel Svoboda včas povyjel a Jindrovu střelu schoval přesně na své výstroji.
     
    30:41
    Další zákrok domácího brankáře. Tentokrát se na něj opět řítil David Jindra, který střílel zblízka branky. Svoboda se ale nenechal rozhodit a i s tímto nebezpečným pokusem zblízka si dokázal poradit.
     
    31:13
    Marek Berka se dostal do pořádné šance! Nejprve trefil z pravého kruhu jen horní tyčku. Poté se k němu kotouč zpoza branky ještě vracel, ale litvínovský útočník tentokrát puk promáchl a domácí svatyni neohrozil.
     
    32:02
    Jan Vávra se dostal na ledovou plochu. Stál u modré čáry a z velké vzdálenosti zkusil své štěstí. Z jeho hole vylétla povedená střela, na kterou však Zelenka viděl a neměl s ní problémy. Litvínovský strážce branky puk ukrývá ve výstroji.
     
    32:23
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Kitzberger – 2 min., podrážení).
     
    32:37
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Svěřenci Martina Štrby se mohou radovat, jdou do komfortního čtyřbrankového vedení! Jiří Remta vypálil od modré čáry, přičemž do jeho pokusu ještě šikovně sáhl VÁCLAV PROSPAL – 4:0. Asistence: Jiří Remta, Šimon Masopust.
     
    33:22
    I po další ze vstřelených branek se domácí hokejisté drželi v útoku. Pak ale Litvínov hru rychle převrátil, dokonce se dostal k zajímavému střeleckému pokusu. Berka zblízka a z úhlu ale neuspěl.
     
    33:56
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Kroupa – 2 min., podrážení + 10 min. osobní trest, nesportovní chování). Trest odpyká Kitzberger.
     
    34:09
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Netrvalo to dlouho a přesilová hra je opět proměněna, českobudějovičtí junioři jsou dnes ve velké formě! Václav Prospal vypálil od modré čáry. Kotouč se odrazil od mantinelu před branku, kde už dorážel pohotový ALEŠ ŘEZÁČ – 5:0. Asistence: Václav Prospal.
     
    34:36
    Daniel Svoboda po delší době zasahoval. Střelu, jež letěla poměrně z velké vzdálenosti, schoval bezpečně ve své výstroji. Bude se tedy vhazovat po jeho levé ruce.
     
    35:16
    David Jindra se natlačil před branku, ovšem ani v tomto případě si na domácího brankáře, který dnes chytá opravdu sebejistě, nepřišel. Svoboda Jindrovu střelu vyrazil mimo nebezpečí.
     
    35:42
    Následně na domácí svatyni vyletěla střela od modré čáry. Ani s ní ale nemá českobudějovický strážce svatyně větší problémy a střelu bezpečně vyráží.
     
    36:09
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Tlačil – 2 min., hákování).
     
    36:41
    David Jindra je dnes jedním z aktivnějších litvínovských hráčů. Nyní se opět snažil prosadit zblízka branky, ovšem dnes už poněkolikáté ztroskotal na Danielu Svobodovi.
     
    38:27
    Poměrně dlouhou dobu se nic nedělo, až se jeden z litvínovských hráčů vydal na opačnou stranu, kde se snažil zakončit u levé Svobodovy tyče. Ale opět ta samá písnička – domácí brankář pozorný.
     
    38:38
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Limanovský – 2 min., podrážení).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhých dvacet minut je za námi. Motor je dnes jednoznačně lepším týmem, což je dnes znát i v gólové kolonce. Dobré příležitost ke skórování měl i Litvínov, ve většině případů si ale vylámal zuby na skvěle chytajícím Danielu Svobodovi.
     
    :Posledních dvacet minut začne přibližně v 17:34.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Litvínov měl na začátek sezóny dobrou šanci! Ujel do přečíslení, které zakončoval Dan Bartoš! Ten dostal přihrávku na pravou tyč ze Svobodova pohledu. Tam ale zasahoval právě pohotový Svoboda.
     
    41:22
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Českobudějovičtí zvyšují na šestibrankový rozdíl! Jan Vávra vystřelil od modré čáry. Jeho pokus pak ještě ztečoval JAN TLAČIL! Asistence: Jan Vávra.
     
    42:34
    Patrik Škola najel do pásma, načež ihned poté nahodil. Kotouč prolétl výrazně mimo levou tyč. Pak ho sbírají litvínovští hráči, kteří hru obracejí na opačnou stranu.
     
    43:35
    Daniel Jouza najel do útočného pásma, kde se dostal až do střelecké pozice. Jouzova střela, která letěla zblízka branky, ale končí v připravené Svobodově výstroji.
     
    43:57
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Baláž – 2 min., držení).
     
    44:15
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Škola – 2 min., hákování).
     
    44:50
    Hosté nahodili kotouč do útočného pásma, v něm se ale dlouho neohřáli. Motor se brzy dostává ze sevření a vyváží kotouč na opačnou stranu ledové plochy.
     
    45:57
    Ondřej Baláž je zpět na ledové ploše.
     
    46:08
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Krcho – 2 min., vražení na hrazení).
     
    46:54
    Jan Tlačil zablokoval střelu od modré čáry. Sám se poté ke kotouči dostal a zaútočil. Jel po pravém křídle, načež to zkusil na bližší tyč. Jeho pokus ale končí jen na boční síťce.
     
    47:48
    Daniel Jouza protečoval kotouč do útočného pásma, poté dostal hit od Jana Vávry. Litvínov se následně udržel v pásmu, kde si vytvořil dobrou šanci, kterou ale pro změnu kryje pohotový Daniel Svoboda.
     
    49:04
    Další přesilová hra pro Litvínov. Aleš Řezáč míří na trestnou lavici za podrážení.
     
    49:24
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Máme tu také první litvínovskou branku! Bártek poslal přihrávku na MARKA BERKU, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Robert Bártek, Adam Šubrt.
     
    51:45
    Českobudějovičtí dlouho drželi kotouč na svých holích, jenže jejich dlouhá kombinace až žádnou z vážnějších střel neskončila.
     
    52:55
    Ondřej Baláž vyvezl kotouč z obranného pásma, jenže pak nedokázal přesně rozehrát. Jeho přihrávka ovšem nebyla z těch nejpřesnějších.
     
    53:31
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Českobudějovičtí hokejisté jdou do šestibrankového vedení. Těžko říct, co by se muselo stát, aby o něj přišli. Jan Tlačil vyslal střelu na branku, ovšem on ještě neuspěl. To až z dorážky ONDŘEJ VACULÍK. Asistence: Jan Tlačil.
     
    54:26
    V poslední dvacetiminutovce se s vyloučeními roztrhl pytel. Nyní jde pykat litvínovský Jakub Viedemann, a to za podrážení.
     
    55:33
    Jakub Novák dostal přihrávku přesně na modrou čáru, ale poté se k němu včas stáhl jeden z litvínovských obránců, který domácího beka nepustil dále do pásma. Novák tak ve své útočné akci nemohl pokračovat.
     
    56:37
    Jiří Háva se dostal ke kotouči na levém kruhu v obranném pásmu. Následně jej vyhodil přesně na Svobodovu branku. Domácí brankář pak kotouč rozehrává na své spoluhráče.
     
    57:03
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Pouzar – 2 min., nedovolené bránění).
     
    57:30
    Jeden z litvínovských obránců si najel na modrou čáru, odkud vyslal dobrou střelu. Tu ale opět kryje pohotový Daniel Svoboda, jenž je dnes opravdu v povedené formě.
     
    58:20
    Ondřej Dufek vystřelil od modré čáry. Respektive kotouč posílal do prostoru mezi kruhy, kde stál jeden z jeho spoluhráčů. Domácí obránce pak ale do střely sáhl a na poslední chvíli ji srazil mimo horní tyčku.
     
    Konec zápasu.
     
    Základní hrací doba je za námi. Nabídla osm gólů, přičemž hned sedm jich skončilo v litvínovské svatyni. Motor se tak může radovat z velmi přesvědčivé výhry.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:27
    Motor se dostal do útočného pásma, odkud je ale rychle vyhnán. Budějovičtí se budou muset snažit znovu, kotouč na svých holích mají.
     
    61:34
    Dan Bartoš zkoušel tečovat kotouč střelu od modré v prostoru mezi oběma kruhy, jenže se až k teči nedostal, jeden z domácích ho včas odstavil.
     
    62:24
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Vojtěch Kysela vyslal přihrávku na ONDŘEJE BALÁŽE, který se tím pádem dostal do samostatného úniku. Ten pak zakončil přesnou střelou k pravé tyči ze Svobodova pohledu. Asistence: Vojtěch Kysela.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Motor si ze zápasu odnese tři body, Litvínov jeden. Z dnešního utkání je to tedy vše, děkujeme za pozornost. (18:11:33)
    GSA

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 4. Schwartz (Krcho, Remta), 9. Krcho (Silný, J. Novák), 11. Krcho (Silný), 33. Prospal (Remta, Masopsut), 35. Řezáč (Prospal), 42. Tlačil (Vávra), 54. Vaculík (Tlačil) – 50. Berka (Bártek, Šubrt), 63. Baláž (Kysela)


    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Dvořák) – Škola, Vávra, Hubata, Fousek, Remta, J. Novák, Prospal – Tlačil, Vaculík, Řezáč, Š. Masopust, Hracholski, Pouzar, Janoch, Schwartz, Silný, Krcho
    HC Litvínov: Zelenka (Pejsar) – Bártek, Šubrt, Viedemann, Baláž, Kitzberger, Kroupa, Háva – Jindra, Kysela, Berka, Limanovský, Bartoš, Jouza, Fišer, Kovačič, Dufek

    Rozhodčí: Jílek – Flegl, Bělohlav
    thejrc.org