Jablonec – Hebei CFFC 2:0 (kon.) | Bellmare – Olomouc 1:0 (kon.) | Cracovia – Vojvodina 0:1 (kon.)
Plzeň – New England 2:2 (kon.) | Karviná – Tychy 4:1 (kon.) | Gdańsk – Suwon 3:0 (kon.)
Rosenborg – Slavia 0:2 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
2:2 (0:1)
New England Revolution
Pátek 01.02.2019, 15:00 • Marbella Football Center • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Ačkoliv to s Plzní nevypadalo zrovna nejlépe, tak generálka na druhou polovinu sezóny končí nerozhodným výsledkem 2:2. Americký celek ještě necelých deset minut před koncem vedl o dvě branky, avšak poté přišel drtivý tlak českého mužstva. O kontaktní branku se z pokutového kopu postaral Beauguel, o tři minuty později srovnal krok další střídající hráč, kterým byl Hořava. Lodivod týmu Pavel Vrba má nad čím přemýšlet, zejména výkon z prvního poločasu nebyl ideální. (16:49:56)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Na světelné tabuli svítí nerozhodný výsledek, uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    88
    Na Ekpaiovu přízemní nabídku si naběhl Kayamba, který ale z lukrativní pozice zamířil vysoko nad branku. Plzeň je v posledních minutách nesmírně nebezpečná.
    85. HOŘAVA - 2:2
     
    85
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom máme vyrovnáno! Hruška posílal dalekonosný pas do na druhou stranu, na který si naběhl Bakoš. Jeho přihrávka směřovala pod sebe, kde se střílenou přihrávkou prezentoval Kayamba, který na zadní tyči našel nekrytého TOMÁŠE HOŘAVU.
     
    85
    Beauguel našel na pravém křídle Ekpai, jenomže ani tento centr nepřinesl nic nebezpečného. New England se nemůže dostat z vlastní poloviny.
     
    84
    Ekpai měl na pravém křídle hodně času na centr, místo něj si vybral přízemní přihrávku na Kayambu, kterou ale dokázal přečíst obránce Somi.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Viktoriáni se kontaktní brankou dostali zpět do zápasu, na vyrovnání ale nemají moc času.
     
    82
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Milan Petržela, přichází Pavel Bucha.
    82. BEAUGUEL - 1:2
     
    82
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Je tu kontaktní branka českého celku! K rozehrávce pokutového kopu se postavil JEAN-DAVID BEAUGUEL, který si vybral ránu k pravé tyči, kam se vrhl také Knighton, jenž ale nedokázal balón vyrazit před sebe.
    81. Penaltový zákrok.
     
    81
    Je tu pokutový kop pro Viktorii!
     
    81
    Kayamba zkoušel z kroku odcentrovat do pokutového území, kde ale zasahoval Mancienne. Posléze se Procházkovi nevydařilo přenesení.
     
    80
    Následně si nedovoleným zákrokem pomohl Ekpai, jenž místo míče trefil dolní končetinu Zahiba. New England si dává s rozehrávkou načas.
     
    79
    Havlovi se podařilo roztáhnout hru na levou stranu, načež to z velké vzdálenosti zkoušel Petržela. S jeho projektilem si Knighton dokázal poradit.
     
    78
    Do pokutového území se snesl centrovaný balón z kopačky Ekpaie, který ale svojí nabídku přetáhl. Na zadní tyči se ale k volnému míči přeci jenom dostal spoluhráč.
     
    77
    Od postranní lajny rozehrával volný kop Havel, jenž raději přihrál vedle stojícímu Pernicovi. Prvně jmenovaný se poté snažil přenést hru na Ekpaie.
     
    76
    Beauguel sice dokázal prodloužit míč za sebe, tam se ale nacházel pouze obránce Anibaba, jenž razantním odkopem poslal míč do bezpečí.
     
    75
    Knighton si vyzkoušel odkop od své branky, který posílal ke středovému kruhu, kde se nacházel Rennicks. Jeho následná přihrávka směřovala do ofsajdu. Aby toho nebylo málo, tak se Kayamba dostal k centru, po kterém Petržela trefil tyč.
     
    74
    Nyní to bude pro celek ze západu Čech hodně složité, prohrává už o dvě branky. New England je nesmírně efektivní, zužitkovalo další vyloženou šanci.
    73. WRIGHT - 0:2
     
    73
    Tým New England právě vstřelil branku! Máme tu druhou branku v plzeňské síti! Soupeř rozjel velice slibnou protiakci, přičemž Fagúndez dokázal načasovat přihrávku na BRIANA WRIGHTA, který Hrušku pokořil střelou po zemi.
     
    69
    Bakoš se poprvé po svém příchodu na hrací plochu dotkl míče, ihned ho zezadu atakoval protihráč. O rozehrávky volného kopu se postará Hořava.
     
    68
    Hodně důrazně si nyní počínal obránce Anibaba, který dokázal odpálit míč od kopačky Limberskému. Viktoriáni se už delší dobu nacházejí na útočné polovině.
     
    67
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Patrik Hrošovský, přichází Tomáš Hořava.
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Aleš Čermák, přichází Marek Bakoš.
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází David Limberský, přichází Ubong Ekpai.
     
    66
    Momentálně sledujeme celkem nezáživnou pasáž, k vidění není nic moc závratného. Před malým momentem si Plzeň vybojovala další rohový kop.
     
    65
    Limberského šajtle sice našla v pokutovém území Hrošovského, avšak jeho prodloužení míče nebylo ideální. Český celek i přesto svírá svého soupeře.
     
    64
    Na druhé straně si pro standardku dokráčel Rennicks. K rozehrávce volného kopu se postavil Jones, jehož centr skončil daleko za brankou.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, americký celek stále vede o jednu branku. Plzeň sice má územní převahu, avšak jedinou šanci druhého dějství spálil Beauguel.
    62. Beauguel mířil nad branku.
     
    62
    Na pořadu dne byl rohový kop pro Plzeň, který byl rozehrán nakrátko. Po krátké kombinaci se k centru dostal Čermák, po jehož nabídce mířil nad Beauguel.
     
    61
    Střídání v týmu New England Revolution: ze hřiště odchází Teal Bunbury, přichází Brian Wright.
    Střídání v týmu New England Revolution: ze hřiště odchází Scott Caldwell, přichází Isaac Angking.
     
    60
    Kayamba se pokoušel prorazit podél autové čáry, kde ho dohrál soupeř. Soupeř si autové vhazování nevybojoval, avšak Plzeň rychle přišla o míč.
     
    59
    Limberský se pokoušel prohnat přes levé křídlo, kde si ale obrannou povinnost splnil obránce Mancienne. Vzápětí si Viktoria vyzkouší další aut.
     
    58
    Kayambova přihrávka vedle stojícímu Hrošovskému byla až moc pomalá, logicky jí vystihl jeden z protihráčů. New England se snaží vylákat soupeře.
     
    57
    Kousek od středového kruhu skončil na zemi Procházka, kterého důrazně zezadu dohrál napadající Rennicks. I tentokráte Plzeň okamžitě rozehrála.
     
    56
    Kovařík neúnavně napadal Byeho, který i přesto dokázal udržet míč na kopačce. Po následném přenesení hry si s míčem zahrál také zadák Somi.
     
    55
    Obrana českého celku nestíhala rychlonohého Fagúndeze, který se dostával až před Hrušku, avšak poslední kontakt s míčem mu hrubě nevyšel.
     
    54
    Fagúndez z první sklepl míč ke středu hrací plochy, kde operoval s míčem kapitán Caldwell. Následná nahrávka směřovala na téhož hráč, proti kterému vyběhl brankář Hruška.
     
    53
    Dalekonosné přenesení hry mělo směřovat na Petrželu, který ale rychlostní souboj proti Somimu prohrál. Navíc z toho bude autové vhazování pro soupeře.
     
    52
    Po levém křídle si to namířil Rennicks, který následně oslovil naběhnuvšího kolegu Jonese, jenž si ale nevěřil na průnik kolem jednoho z protihráčů.
     
    51
    Do vzduchu se dostával obránce Anibaba, který posléze zalehl Kayambu. O nedovolený zákrok se nejednalo, americký celek tedy může pelášit kupředu.
     
    50
    Další šance pro Plzeň! K ráně z pokutového území se dostal Beauguel, který ale trefil pouze vzdálenější konstrukci. Následovat bude rohový kop.
     
    49
    Akce po pravém křídle neměla dlouhého trvání, k autovému vhazování se tedy dostal soupeř. Freitas si prostřednictvím autu vybral Herivauxe.
     
    48
    New England si vyzkoušelo souvislejší práci s míčem, po které se na zemi ocitl střídající Kayamba. Viktoriáni rozehráli standardní situaci nakrátko.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal na starost americký celek, jenž bude pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Jan Kovařík, přichází Joel Kayamba.
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Roman Hubník, přichází Luděk Pernica.
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Tomáš Chorý, přichází David Beauguel.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jedinou branku, o kterou se postaral americký celek. Plzeň sice vstoupila do prvního dějství aktivněji, avšak postupem času se začal projevovat také soupeř, který využil hned první vyloženou šanci, Hruška nedokázal zneškodnit ránu v podání Penilly. Viktoria se tak dostala do nelichotivé pozice, ze které se mohla dostat. Chorému ale nevyšlo zakončení, posléze nepřesně zacílil také Čermák. Českému celku se generálka na ligu moc nedaří, na případný obrat má ještě celý druhý poločas.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Koncovka prvního poločasu nenabízí žádnou ofenzivní hitparádu. V tuto chvíli se o vyvezení míče stará Hubník, který si žádá větší podporu spoluhráčů.
     
    43
    Tak trochu taktickým faulem si před malým momentem pomohl Kovařík, který poslal k zemi Gila. Plzeňský křídelník ještě zabraňoval rychlé rozehrávce.
     
    40
    Obrovská šance pro Plzeň! Sám před brankáře se totiž dostal Chorý, který trefil pouze brankáře. K odraženému míči se dostal Čermák, jenž pro změnu trefil před sebou stojícího protihráče.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    38
    New England si celkem zahrávalo u vlastní šestnáctky, avšak Plzeň nedokázala vybojovat míč. To se povedlo až nyní, Gil totiž přenášel hru do autu.
     
    37
    Jenomže americké mužstvo je i nadále aktivnější. Pro přihrávku si seběhl aktivní Gil, jenž v tísni vyprodukoval zpětnou příhru na nohu Croppera.
     
    36
    V tuto chvíli to bude pro český celek hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu zbývá dostatek času, skóre se klidně může otočit.
    35. PENILLA - 0:1
     
    35
    Tým New England právě vstřelil branku! Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Jeden z plzeňských hráčů chyboval ve středu hrací plochy, poté se k míči dostal Gil, jenž v tandemu našel CRISTIANA PENNILU, kterému se podařilo propálit Hrušku.
     
    34
    Procházka si počkal na náběh Kovaříka, který ale prohrál rychlostní souboj proti Freitasovi. Následné přenesení hry nedostihl křídelník Penilla.
     
    33
    Kovaříkovi se podařilo srazit přihrávku v podání Herivauxe, následně New England přeneslo hru na levou stranu, kde Buchanan nedokázal přihrát pod sebe.
     
    32
    Cropper musel opět rozehrávat od své branky, tentokráte na druhé straně hledal Farrella, kterého dokázal předskočit Hejda. Následovat bude aut.
     
    31
    Střídání v týmu New England Revolution: ze hřiště odchází Juan Caicedo, přichází Teal Bunbury.
     
    29
    Tam se Hrošovský pokoušel z první narazit Chorému, který s tímto úmyslem moc nepočítal. Další pokažená akce, Cropper bude rozehrávat.
     
    28
    Plzeňští si pohrávají s míčem na vlastní polovině, soupeř rozehrávku nikterak nenapadá. Limberský raději přenášel hru k opačné postranní lajně.
     
    27
    Sled nepřesností pokračuje. New England se pokoušel zaútočit středem hrací plochy, avšak kapitán Caldwell vyprodukoval hodně nepřesnou přihrávku.
     
    26
    Gilovi se podařilo přenést hru na levou stranu, kde si chtěl se spoluhráčem narazit Penilla. Finální přihrávka nakonec skončila v rukavicích Hrušky.
    25. Čermákova rána směřovala doprostřed.
     
    25
    K pohotovému zakončení se před malým momentem dostal Čermák, který ale zamířil přímo doprostřed branky. Cropper předvedl rutinní zákrok.
     
    24
    Je tu další ofsajdové postavení, tentokráte se v něm zjevil Havel. Krátce poté měl namále Farrell, který se štěstím dokázal přihrát Cropperovi.
     
    23
    Krátkou kombinaci na pravé straně dokázal zastavit Limberský, který se posléze dostal k autovému vhazování. Plzeň se snaží uklidnit hru.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na první branku stále čekáme. Zatím sledujeme vyrovnanou podívanou, avšak nyní je aktivnější soupeř.
     
    21
    I tentokráte se k míči postavil Gil, který sice našel hlavu Caiceda, jeho hlavička ale plachtila vedle branky. Hruška se tak postará o rozehrávku.
     
    20
    Chytrým průnikem to zkoušel Caicedo, který se málem dostal kolem protihráče. Nakonec v tom byl faul, New England bude zahrávat standardku.
     
    19
    Práci s míčem si vyzkoušel Hruška, který se rozhodl rozehrát do strany. Po následném manévru od Limberského, předvedl obranný zákrok Buchanan.
     
    18
    Viktoria se nyní usadila s míčem na útočné polovině, tam ale dobře zasáhl pozorný obránce Freitas. Bude z toho další aut pro celek ze západu Čech
     
    17
    Následně si obrannou povinnost splnil Castillo, který za sebe nepustil Havla. Druhý jmenovaný otřel míč o kopačku soupeře, aut pro Plzeň.
     
    16
    Autového vhazování se ujal Kovařík, po jehož nabídce se k centru do pokutového území dostal Limberský, který našel pouze rukavice brankáře.
     
    15
    Farrell přenášel hru na pravou stranu, kde číhal obranný kolega Freitas. Toho ale dobře napadal Kovařík, který do donutil ke zpětné přihrávce.
     
    14
    Soupeř zahrával standardní situaci z levé strany. Nakonec to na sebe vzal Gil, jehož centr ještě za sebe prodlužoval Chorý, tam se ale nenacházel nikdo z protihráčů.
     
    13
    Na opačné straně si to na pravou nohu naváděl Castillo, který ale trefil pouze protihráče do kopačky. Krátce poté přišel nedovolený zákrok Hubníka.
     
    12
    Jednalo se o rozehrávku nakrátko, která ale nepřinesla nic nebezpečného. Krátce poté přiletěl pas na levou stranu, kde se Čermák nacházel v ofsajdu.
    11. Hrošovského povedená rána.
     
    11
    K pohotovému pokusu se dostal Hrošovský, jehož ránu pravou nohou dokázal Cropper zlikvidovat. Následovat bude rohový kop pro Plzeň.
     
    10
    Následně se do vyložené šance mohl dostat Kovařík, avšak levý křídelník českého celku si nepohlídal ofsajd. To je velká škoda pro plzeňskou Viktorii.
     
    9
    Havel to i tentokráte zkoušel kolmicí za obranu, na kterou si nabíhal Chorý. Rychlé nohy ale prokázal Delamea, jenž na jistotu přihrál Cropperovi.
     
    8
    Po pravém křídle to zkoušel rychlonohý Gil, jenž si nakonec pomohl útočným faulem. Na zemi skončil Limberský, Plzeň okamžitě rozehrála.
     
    7
    Úvodní střelecký pokus vyprodukoval Havel, jenž pravačkou zamířil vysoko nad branku soupeře. Brankář Cropper tak nemusel zasahovat, nyní bude rozehrávat.
     
    6
    Jednalo se o přízemní rozehrávku, načež to Petržela zkoušel dalekonosným pasem na Chorého, kterého si pohlídal Delamea. Úvod přináší řadu nepřesností.
     
    5
    Kolmice za obranu se snášela na naběhnuvšího Caiceda, který byl přistižen v ofsajdovém postavení. K rozehrávce od branky se staví sám Hruška.
     
    4
    New England se poprvé dostal k souvislejší kombinaci. U míče se sešla hrstka protihráčů, načež Castillo přihrál zpět na nohu brankář Croppera.
     
    3
    Poprvé se k míči dostal brankář Hruška, který posílal míč na levou stranu hrací plochy. Tam se ale ve vzdušném souboji nedokázal prosadit Kovařík.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzal český celek, který bude hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: Hruška – Havel, Hubník (C), Hejda, Limberský – Procházka, Hrošovský – Petržela, Čermák, Kovařík – Chorý

    New England Revolution: Cropper – Castillo, Delamea, Farrell, Freitas, Penilla, Caldwell, Herivaux, Buchanan, Gil, J. Caicedo.
     
    New England Revolution

    Na opačné straně stojí celek z americké Major League Soccer, kterým je New England Revolution. Toto mužstvo se v uplynulém ročníku umístilo na osmé pozici východní konference, čímž se pochopitelně nedostalo do vyřazovacích bojů. New England má zatím za sebou pouze jednou přípravné utkání, a sice proti čínské Šanghaji, se kterou remizovala poměrem 0:0. Největší hvězdou tohoto celku je útočná dvojice Penilla – Bunbury, která v uplynulém ročníku dohromady nasázela hned třiadvacet branek z celkových devětačtyřiceti.
     
    FC Viktoria Plzeň

    Plzeňské Viktorii se v rámci zimní přípravy daří tak trochu kolísavě. Celek ze západu Čech sice první tři utkání vyhrál, avšak pokaždé se jednalo o mužstva z nižších soutěží. Následně plzeňští změřili síly s čínským Wuhanem, přičemž tento zápas nabídl celkem překvapivou remízu 1-1. Další překvapivý výsledek se zrodil v souboji proti Puskásově Akademii, tento duel dokonce nenabídl žádnou branku. Doposud jediná porážka se uskutečnila v souboji proti bulharské Sofii, která dokázala zvítězit výsledkem 2:1. Rozhodující branka tohoto zápasu přišla deset minut před koncem.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! FC Viktoria Plzeň má před sebou další přípravné utkání, tentokráte vyzve New England Revolution.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    David Suchý

    Branky: 82. Beauguel (pen.), 85. Hořava – 35. Penilla, 73. Wright


    FC Viktoria Plzeň: Hruška – Havel, Hejda, Hubník (46. Pernica), Limberský (67. Ekpai) – Procházka, Hrošovský (67. Hořava) – Petržela (82. Bucha), Čermák (67. Bakoš), Kovařík (46. Kayamba) – Chorý (46. Beauguel).
    New England Revolution: 1. poločas: Cropper – Castillo, Delamea, Farrell, Freitas, Penilla, Caldwell (C), Herivaux, Buchanan, Gil, J. Caicedo (31. Bunbury)

    2. poločas: Knighton – Somi, Anibaba, Mancienne, Bye, Rennicks, Caldwell (61. Angking), Zahibo, Jones, Fagúndez, Bunbury (61. Wright)

    Rozhodčí: Mazuela – Sanchez Palomo, Sanchez.
    thejrc.org