Jablonec – Hebei CFFC 2:0 (kon.) | Bellmare – Olomouc 1:0 (kon.) | Cracovia – Vojvodina 0:1 (kon.)
Plzeň – New England 2:2 (kon.) | Karviná – Tychy 4:1 (kon.) | Gdańsk – Suwon 3:0 (kon.)
Rosenborg – Slavia 0:2 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
2:2 (0:1)
New England Revolution
Pátek 01.02.2019, 15:00 • Marbella Football Center • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Ačkoliv to s Plzní nevypadalo zrovna nejlépe, tak generálka na druhou polovinu sezóny končí nerozhodným výsledkem 2:2. Americký celek ještě necelých deset minut před koncem vedl o dvě branky, avšak poté přišel drtivý tlak českého mužstva. O kontaktní branku se z pokutového kopu postaral Beauguel, o tři minuty později srovnal krok další střídající hráč, kterým byl Hořava. Lodivod týmu Pavel Vrba má nad čím přemýšlet, zejména výkon z prvního poločasu nebyl ideální. (16:49:56)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Na světelné tabuli svítí nerozhodný výsledek, uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    88
    Na Ekpaiovu přízemní nabídku si naběhl Kayamba, který ale z lukrativní pozice zamířil vysoko nad branku. Plzeň je v posledních minutách nesmírně nebezpečná.
    85. HOŘAVA - 2:2
     
    85
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom máme vyrovnáno! Hruška posílal dalekonosný pas do na druhou stranu, na který si naběhl Bakoš. Jeho přihrávka směřovala pod sebe, kde se střílenou přihrávkou prezentoval Kayamba, který na zadní tyči našel nekrytého TOMÁŠE HOŘAVU.
     
    85
    Beauguel našel na pravém křídle Ekpai, jenomže ani tento centr nepřinesl nic nebezpečného. New England se nemůže dostat z vlastní poloviny.
     
    84
    Ekpai měl na pravém křídle hodně času na centr, místo něj si vybral přízemní přihrávku na Kayambu, kterou ale dokázal přečíst obránce Somi.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Viktoriáni se kontaktní brankou dostali zpět do zápasu, na vyrovnání ale nemají moc času.
     
    82
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Milan Petržela, přichází Pavel Bucha.
    82. BEAUGUEL - 1:2
     
    82
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Je tu kontaktní branka českého celku! K rozehrávce pokutového kopu se postavil JEAN-DAVID BEAUGUEL, který si vybral ránu k pravé tyči, kam se vrhl také Knighton, jenž ale nedokázal balón vyrazit před sebe.
    81. Penaltový zákrok.
     
    81
    Je tu pokutový kop pro Viktorii!
     
    81
    Kayamba zkoušel z kroku odcentrovat do pokutového území, kde ale zasahoval Mancienne. Posléze se Procházkovi nevydařilo přenesení.
     
    80
    Následně si nedovoleným zákrokem pomohl Ekpai, jenž místo míče trefil dolní končetinu Zahiba. New England si dává s rozehrávkou načas.
     
    79
    Havlovi se podařilo roztáhnout hru na levou stranu, načež to z velké vzdálenosti zkoušel Petržela. S jeho projektilem si Knighton dokázal poradit.
     
    78
    Do pokutového území se snesl centrovaný balón z kopačky Ekpaie, který ale svojí nabídku přetáhl. Na zadní tyči se ale k volnému míči přeci jenom dostal spoluhráč.
     
    77
    Od postranní lajny rozehrával volný kop Havel, jenž raději přihrál vedle stojícímu Pernicovi. Prvně jmenovaný se poté snažil přenést hru na Ekpaie.

    David Suchý

    Branky: 82. Beauguel (pen.), 85. Hořava – 35. Penilla, 73. Wright


    FC Viktoria Plzeň: Hruška – Havel, Hejda, Hubník (46. Pernica), Limberský (67. Ekpai) – Procházka, Hrošovský (67. Hořava) – Petržela (82. Bucha), Čermák (67. Bakoš), Kovařík (46. Kayamba) – Chorý (46. Beauguel).
    New England Revolution: 1. poločas: Cropper – Castillo, Delamea, Farrell, Freitas, Penilla, Caldwell (C), Herivaux, Buchanan, Gil, J. Caicedo (31. Bunbury)

    2. poločas: Knighton – Somi, Anibaba, Mancienne, Bye, Rennicks, Caldwell (61. Angking), Zahibo, Jones, Fagúndez, Bunbury (61. Wright)

    Rozhodčí: Mazuela – Sanchez Palomo, Sanchez.
    thejrc.org