Michalovce – Spišská N. Ves 3:0 (kon.) | Martin – Osmos Bratislava 5:1 (kon.) | Dubnica – Humenné 3:2 (1:0 po s.n.)
Topoľčany – Skalica 4:1 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
5:1 (2:1, 1:0, 2:0) Stav série: 1:0
HC Osmos Bratislava
sk Pátek 01.02.2019, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga play-off (SR) • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Róbert Pukalovič (tréner HC Osmos Bratislava): "V živej pamäti sme mali uplynulé stretnutie, ktoré sme tu odohrali. V predchádzajúcom zápase sme vyšli strelecky naprázdno, dnes sme chceli preto uhrať viac. Chceli sme podať kvalitnejší výkon a byť úspešní. V úvodnej tretine sme mali príležitosť na vyrovnanie, domáci brankár však zázračným zákrokom zabránil gólu. V športe, ani v hokeji sa ale nehrá na keby, takže nemôžeme hovoriť, že by to bolo oveľa vyrovnanejšie. Po druhej tretine sme prehrávali 3:1 a s výsledkom sme ešte niečo chceli urobiť. Nakoniec sa nám to nepodarilo, domáci hráči v pohode zvíťazili aj keď sme sa minimálne z našej strany snažili toto stretnutie skorigovať. Oproti uplynulému zápasu som ale videl pri našej hre aj určité pozitíva. Hráči k zápasu pristúpili ako k zápasu play-off, pri takom počte chýb sme ale nemohli chcieť zvíťaziť, najmä ak domáci boli pri ich trestaní úspešní."

    Róbert Spišák (tréner HK Martin): "Úvod bol z našej strany dobrý. Vytvorili sme si niekoľko príležitostí a dostali sme sa do vedenia 1:0. Paradoxne sme sa ale dostali do útlmu, počas nášho tlaku sme spôsobili niekoľko chýb. Súper prezval iniciatívu, vyrovnal. Z nášho pohľadu bol preto mimoriadne dôležitý druhý gól, ktorý bol reakciou na predchádzajúci zo strany súpera. V druhej i tretej tretine sme sa snažili o kontrolu hry. Dôležité bolo, že sme sa dokázali presadiť i v prostrednej časti. V záverečnom dejstve sme boli jednoznačne lepším tímom, snažili sme sa súpera držať čo najďalej od bránky, nepúšťať ho do protiútokov a nekomplikovať si život. V stretnutí som očakával tlak na našich hráčov, najmä mladých, ktorí ešte uplynulý rok hrávali za Juniorov. Stretnutie zvládli bravúrne, niektoré nepresnosti boli z ich strany nahradené veľkou bojovnosťou. Tá musí byť prítomná v zápasoch play-off, preto som z mojej strany s predvedeným výkonom spokojný."

    Dušan Klučiar (útočník HC Osmos Bratislava): "Začali sme podľa našich predstáv. Vychádzal nám systém, videli sme, že s domácimi môžeme hrať vyrovnanú partiu. Zlom nastal počas nepremenenej príležitosti, kedy sme mohli trafiť prázdnu bránku. Urobili sme následne niekoľko ďalších chýb, Martin prevzal taktovku stretnutia. V druhej tretine nám už ani nepožičiavali puk. Domáci sú skúseným tímom, vedia si udržať pásmo. Odpovedať im môžeme našou bojovnosťou, sme mladým tímom, ktorý sa potrebuje prezentovať agresívnou hrou. Na súpera musíme tlačiť, hrať do plných. Skúsených hráčov potrebujeme znervózniť, nedať im priestor, prinútiť ich faulovať, čo je voda na náš mlyn. Z presilových hier sme využili jednu, následne sme mohli vyrovnať, čo nám nevyšlo. Samozrejme, zápas si rozoberieme, zajtra je ale nový deň i zápas. Žiadne body sa za víťazstvo nezískavajú, domáci síce vyhrávajú v sérii 1:0, my však chceme v druhom zápase zvíťaziť. Potrebujeme sa zregenerovať, naladiť sa na nové stretnutie. Pred treťou tretinou sme si povedali, že chceme zdramatizovať zápas, neustrážili sme ale jej úvod a inkasovali gól. Takýto moment sebavedomiu určite nepomôže. Martin vyhrával o tri góly, takto skúsený tím si vie výsledok ustrážiť. Nervozita v závere stretnutia patrí jednoducho k play-off. Tu sa nehrá o fazuľky, hrá sa o všetko. Pri zdravej agresivite, ak tam nie je nič zákerné, je všetko v poriadku. Máme toho určite všetci dosť, treba sa však z toho ísť vybehať, dať si niečo dobré a verím, že zajtra uspejeme. Bol to náš cieľ už pred týmto zápasom, verím, že to vyjde už najbližšie."

    Martin Barto (útočník HK Martin): "Teší nás víťazstvo v prvom zápase série. Zajtra je však nový deň a my z našej strany musíme tento výsledok potvrdiť. Sme radi, že nám to od druhej tretiny začalo padať, tretie dejstvo sme prakticky dohrávali. Hostia hrali viac do tela, chceli sme sa vyhnúť zraneniam a uhrať čo najlepší výsledok. Fanúšikovia dnes boli neskutoční, veľmi im ďakujeme. Dúfame, že nás prídu podporiť i v zajtrajšom stretnutí. V Bratislave nás určite čaká ťažké stretnutie, bude z našej strany len pozitívne, ak budeme v sérii vyhrávať 2:0. Nemôžeme ale nastúpiť príliš zbrklo, treba si počkať na príležitosti, ktoré určite prídu. Gól ma určite teší, čakal som naň, nakoniec to tam padlo. Spoluhráči čakali, že budem voliť prihrávku, nakoniec som to zavesil." (21:15:58)
     
    Najlepšími hráčmi zápasu Juraj Prokop (HBS) a Ivan Brezniak (MAR).
     
    Martin zvíťazil v úvodnom štvrťfinálovom stretnutí nad Bratislavou 5:1. Góly: 4. Poliaček (Langhammer, Markovič), 11. Brezniak, 39. Poliaček (Pokrivčák), 43. Barto (Tabaček), 44. Šimon (Poliaček, Brezniak) – 11. Klučiar (Müsliu, Prokop).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Strela Pavešica a dorážka Müsliu. Ten netrafil odkrytú bránku.
     
    59:30
    Michal Dvořák (MAR) inkasuje dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    58:54
    Nahodenie Bednariča pred bránku. Za chrbtom mal ešte Péka.
     
    58:21
    Tabaček sa otáčal s pukom dovtedy kým nevystrelil na bránku. Lakosil však jeho strelu čakal.
     
    57:30
    Tomáš Rusina (MAR) inkasuje dve minúty za údery.
     
    57:30
    Daniel Rzavský (HBS) inkasuje dve minúty za údery.
     
    57:30
    Najskôr domáci prišli o gól z dôvodu postavenia mimo hry. Následne do seba skočili Rusina a Rzavský.
     
    56:57
    V Martine už počuť oslavné chorály. Pridali sa fanúšikovia, ktorí si svietia mobilnými telefónmi.
     
    56:39
    Zeliska na Rudzana. Ide skôr o posúvanie si puku v strednom pásme.
     
    56:14
    Dorážka Šálku. Hostia si zopakujú vhadzovanie.
     
    55:37
    Poliaček z pravej strany. Bol však v útočnom pásme o niečo skôr a tak sa bude vhadzovať v strede klziska.
     
    55:06
    Bednarič v postavení mimo hry. Márne sa hnevá na rozhodcu.
     
    54:56
    Pacalaj musel vyhodiť puk, ktorý sa odrazil od brankára. Domáci tak zvládli nebezpečnú situáciu pred vlastnou bránkou.
     
    54:21
    Hneď po buly páli Klučiar. Nechýbalo veľa.
     
    54:08
    Pokus Muchu vyrazil ramenom Bernát na ochrannú sieť. Hostia získali útočné pásmo.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 4. Poliaček (Langhammer, Markovič), 11. Brezniak, 39. Poliaček (Pokrivčák), 43. Barto (Tabaček), 44. Šimon (Poliaček, Brezniak) – 11. Klučiar (Müsliu, Prokop)


    HK VITAR Martin: Bernát (Riečický) – Tabaček, Dvořák – Pacalaj, Šimon – Rusina, Oravec – Brveník, Themár – Markovič, Langhammer, Jurášek – Poliaček, Urbánek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Paulíny, Barto, Rudzan
    HC Osmos Bratislava: Lakosil (Srnec) – Vidovič, Vyskoč – Juriga, Valjent – Ficel, Pavešic – Čech, Hedera – Müsliu, Prokop, Šálka – Rzavský, Pék, Trudman – Klučiar, Smolka, Mucha – Mlynčár, Bednarič, Ondris

    Rozhodčí: Bachúrik, Žák – Hanko, Jurčiak, Kramár (video)

    Diváci: 1446
    Martin 3 0 Osmos Bratislava
    #1 Pátek 01.02.2019 • 18:00
    Martin - Osmos Bratislava 5:1
    #2 Sobota 02.02.2019 • 18:00
    Martin - Osmos Bratislava 3:2
    #3 Úterý 05.02.2019 • 18:00
    Osmos Bratislava - Martin 3:4
    ocianews.com